Home » Impresii de vacanta » Impresii Italia »

Italia, Salina (insulele Eoliene)

Cont turist Cont agentie Cont hotel

Italia, Salina (insulele Eoliene)Dupa cinci ani, in care gandul meu s-a indreptat intr-acolo, am mers, din nou, la Salina, una dintre insulele Eoliene. Si am regasit totul intepenit in timp, neschimbat...Am luat vaporasul din Milazzo si ne-am oprit cu bagaje cu tot (neanuntati) la usa celor pe care nu-i mai vazusem de cinci ani:)- Signora Giusseppina si Signor Giordano, la Villa Balconi. Proprietatea lor este pe coasta muntelui, intr-o rezervatie de cactusi, cu o mica livada de maslini, in Leni.

Le-am facut un scurt remember, insa dansii ne-au primit oricum cu bratele deschise si ne-au cazat intr-o aripa a casei lor, pentru ca bungalourile pentru turisti erau deja rezervate. Un pat, un dulap si privelistea catre marea aceea superba, cu Alicudi si Filucudi care se vedeau in zare erau mai mult decat ne puteam noi dori. Eram ca la bunica...putin auster, insa in acelasi timp atat de familiar, de cald, de primitor, de "acasa'... Am mancat portocale si piersici direct din gradina lor, iar 3 lamai le-am adus acasa ca sa imi fac o limonada in cinstea lor:))

Am plecat catre plaja...impropriu zis pentru ca la Polara nu sunt decat roci vulcanice...un peisaj unic, superb, pe care, oricat m-as stradui, nu l-as putea descrie in cuvinte.

Toata insula este o rezervatie naturala, aflata in patrimoniu UNESCO.

Am inchiriat o masina (nu prea am putut fi environmently friendly pentru ca erau prea multe serpentine pentru biciclete), insa cu un consum redus. 10 litri in 3 zile.

Am mancat la birtul din Leni. Excelent... melanzane alla parmigiana, paste de toate felurile, cannelloni, lasagna...che bella vita!!!

In Lingua am savurat granitele lui Alfredo, cu fructe proaspete...un deliciu. Multi spun ca aici se manaca cea mai buna granita din lume. Pana acum le dau dreptate. "Cunziato" cu fructe de mare...m!m!m!

3 zile la plaja la Polara...all you need!!!

Inca, pentru mine, aici e cel mai frumos loc din toate pe care le-am vazut!

565 vizualizari

Poti vota aceste impresii de vacanta


Nota din voturi

Comentariul tau: 


Adresa URL:
Foloseste acest articol in site-ul/blog-ul tau sau pe forumurile unde esti inscris.