Home » Impresii de vacanta » Impresii Turcia »

Pamukkale O Locatie Pe Care Trebuie S-o Vizitati

Cont turist Cont agentie Cont hotel

Pamukkale o locatie pe care trebuie s-o vizitatiPamukkale, termen tradus prin sintagma ``castelul din bumbac``, se afla in regiunea Aegean pe valea raului Menderes si are parte de un climat foarte bland pe tot parcursul anului. Despre acest loc vorbesc acum ruinele orasului Hierapolis, construit aici cu foarte mult timp in urma.
Terasele de calcar, considerate unice in lume, au aparut in urma unui fenomen de mii de ani de depunere a calcarului cotinut de izvoarele termale, formele rezultate fiind absolut spectaculoase: platouri inundate de apa azurie, stalactite aparent fragile ce ascund buchete de leandrii, terase ce alterneaz? cu mici cascade.
Se afla la o distanta de 2 h de orasul Kusadasi, dar eu cred ca merita vazute. Noroc ca ne informasem de acasa fiindca ghizii din Kusadasi nu sunt decat insotitori de grup (sau poate doar cea pe care am intalnit-o noi). Acolo e intr-adevar o imagine de vis. Nu se mai poate face baie in acele scoici pe care le vedeti in orice prezentare a acestui loc.
Se face baie in bazine de langa aceste soici, e frumosa privelistea.
Tot aici se pot vizita si piscinele Clopatrei. Legenda spune (cine crede) ca facea baie in aceste piscine cu apa minerala si intinerea. Eu sincer nu cred si pentru 2 ore cat am stat si la piscina si la terasele de calcar 12.5 Euro pentru a face baie mi s-a parut o suma mult prea mare.

2321 vizualizari

Poti vota aceste impresii de vacanta


Nota 4.32 din 19 voturi

Comentariul tau: