Cont turist Cont agentie Cont hotel |
Infoturism.ro - rezerva vacanta online
Inapoi la cautare oferte Home > Sejururi > Sejur Halkidiki Athos >

Sejur Muntele Athos

Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

Sejur in Halkidiki Athos la Muntele Athos - 5 nopti

 Muntele Athos  Muntele Athos  Muntele Athos  Muntele Athos
Sfântul Munte al Athonului este o peninsulă legată de pământul Greciei în partea dinspre miazăzi, având celelalte trei părți scăldate de Marea Egee. Lungimea Sfântului Munte este de 60 km, iar lățimea variază între 12 și 18 km. Altitudinea vârfului Athonului este de 2030 de metri (vezi Vârful Athonului (2030 m)). Suprafața peninsulei este de 389 km2.

Până la venirea Maicii Domnului aici, Sfântul Munte se afla în întunericul închinării la idoli. Se aflau multe capiști idolești, iar pe vârful Athonului se afla idolul Apolon, fiind făcut din aur și având o înălțime uriașă. Se spune că atunci când era luminat de soare, se vedea tocmai de la Constantinopol. La acest idol, veneau mulți și i se închinau, iar diavolii care locuiau în el răspundeau la întrebările lor, dar mai întâi trebuia să li se aducă jertfe, chiar pe unii din copiii lor. Și acum se păstrează altare idolești, având pietre cu canal de scurgere a sângelui, pe care se junghiau copiii mici.


Pelerinaj Muntele Athos 2020

 Muntele Athos  Muntele Athos  Muntele Athos  Muntele Athos

Servicii incluse
transportul cu microbuz;
taxe de drum, de pod, parcari;
cazare si masa in Sfantul Munte in conditii de manastire;
cazare 1 noapte la manastirea Rila;
cazare 1 noapte hotel 2*in Ouranopolis;
ghidaj de specialitate teolog;
asistenta duhovniceasca;
cheltuielile pe Sfantul Munte (taxa de intrare in Sfantul Munte, autocarul, vaporul dus-intors; deplasarea cu maşina pe Sfantul Munte)


Servicii neincluse
alte cheltuieli personale


Descriere / Alte informatii
Pelerinaj Muntele Athos
PLECARI: 01 – 06 MARTIE 2020
16 – 21 MARTIE 2020
06 – 11 APRILIE 2020
05 – 10 OCTOMBRIE 2020
26- 31 OCTOMBRIE 2020
Pelerinaj Muntele Athos
Ziua I: Intalnire la baza Dealului Patriarhiei la ora 06.00. Plecare pe traseul: Ruse – Sofia – Kulata – Serres– Ouranopolis. Vizitam Manastirea Basarabov. Sosire si cazare la hotel/pensiune 2-3*in Ouranopolis.
Ziua II: Ora 9.30 imbarcare pe vapor şi plecare spre Dafne (portul Sfantului Munte). Din Dafne, deplasare cu autocarul in capitala Sf Munte Kareia unde vizitam Manastirea Protaton cu Icoana Axion- Estin ( Cuvine-se cu adevarat…), Manastirea Koutlomoussiou, apoi deplasare cu masina la Schitul romanesc Lacul, cazare si participarea la slujbe.
Ziua III: Deplasare pe jos la Chilia Parintelui Pavel care apartine de Schitul Lacul, apoi mai departe la Morfonon, iar de aici cu masina la Izvorul Sfantului Atanasie si la Manastirea Marea Lavra (infiintata de Sfantul Atanasie cel Mare). Ne deplasam pe jos la Schitul Românesc Prodromul. Cazare si participare la slujbe. Vizitam Peştera Sfantului Athanasie Athonitul. Pelerinaj Muntele Athos
Ziua IV: Deplasare cu maşina pentru a vizita Manastirea Iviron cu Icoana Portarita, apoi Izvorul Maicii Domnului, ajunsi in Kareia ne vom caza Schitul Sf Andrei.
Ziua V: Deplasare cu autocarul in Portul Dafne si apoi cu vaporul in Ouranopolis.Vom merge in orasul Salonic unde vom vizita Catedrala Sfantul Dimitrie Izvoratorul de Mir (moastele întregi ale Sfantului Dimitrie si ale Sf. Anesia). Plecare spre Bulgaria pentru a vizita Manastirea Rila. Cazare la Rila.Pelerinaj Muntele Athos
Ziua VI: Plecare catre Sofia unde vom vizita Catedrala Alexandru Nevski, apoi continuam deplasarea catre Romania.


Programul poate suferi modificări în funcţie de confirmările de cazare din Sf. Munte Athos, in acest caz se viziteaza alte manastiri sau se renunta la unele. În caz de furtună pe mare, programul ptr. Athos va fi adaptat conform condiţiilor meteo, în acest caz agentia este absolvita de nerespectarea programului publicat.
Sfaturi
Ca şi la dumneavoastră acasă, şi în Sfantul Munte Athos există o serie de reguli pe care trebuie să le ştiţi. Puteţi să le luaţi şi ca sfaturi, deşi încălcarea unora poate să atragă diverse efecte nedorite.
Nu aveţi voie să fumaţi (nici măcar ţigări electronice).
Nu aveţi voie să aduceţi băuturi alcoolice.
Consumul de carne este strict interzis în Sf. Munte Athos !
Nu strigaţi / ţipaţi / râdeţi zgomotos.
Chiar dacă Sf. Munte este o peninsulă iar unele mănăstiri se află la malul mării, scăldatul este cu desăvârșire interzis.
Nu aveţi voie să purtaţi mânecă scurtă sau pantaloni scurţi în biserică şi nici în sala de mese.
Participați la toate slujbele, închinați-vă la icoanele locului iar în timpul liber citiți cărți duhovnicești. În definitiv pentru asta ați urcat pe Sf. Munte. Slujbele de dimineață pot începe în anumite lăcașuri foarte devreme. Pregătiți-vă să fiți trezit la ore cum ar fi 3:30AM.
Fiţi smerit şi aveţi răbdare. Dacă sunteţi dojenit învăţaţi din greşeli şi cerţi iertare; nu insistaţi în greşeală, Părinţii nu glumesc când vă zic că aţi greşit sărutând Icoana Maicii Domnului pe ramă şi că acum trebuie să vă cereţi iertare de la Maica Domnului, chiar aşa este şi chiar aşa trebuie să faceţi!
Ca un sfat relativ la poporul grec: nu vă certaţi cu ei; nu aveţi nici o şansă să câştigaţi o dispută, oricât de logic vi se pare argumentul dumneavoastră. Plecaţi capul şi cereţi-vă iertare şi vor lăsa de la ei, ca să vă fie bine şi dumneavoastră; sunt oameni buni.
Forme de adresare
Dacă doriți să intrați într-o încăpere în care presupuneți că este un monah, în timp ce bateți la ușă rostiți Pentru rugăciunile Sfinților Părinților noștri, Doamne Iisuse Hristoase miluiește-ne pe noi. Răspunsul este Amin! moment în care puteți deschide ușa și intra.
Unui monah vă adresați întotdeauna cu părinte și întotdeauna la plural, chiar dacă sunteți rude sau îl cunoașteți de multă vreme. (Ex.: Părinte, binecuvântați să mergem până la paraclis, să ne închinăm?).
Starețului unui lăcaș athonit vă puteți adresa cu Gheronda, care în limba greacă înseamnă bătrân înduhovnicit.
Un monah se salută cu Binecuvântați! iar acesta va răspunde cu Doamne ajută! sau cu o formulă de binecuvântare.

Pret pe sejur de persoana in tip camera fara masa si transport Microbuz cu plecare din Bucuresti

Pret/sejur/persoana/tip camera
Perioada Single Double Triple +RON  
26.Oct.2020 - 31.Oct.2020 - 350 EURO - - Rezervare
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 14.01.2020
Oferta din categoria:
Pentru a putea raporta o oferta trebuie sa ai cont de utilizator pe InfoTurism.ro


# #