Cont turist Cont agentie Cont hotel |
Infoturism.ro - rezerva vacanta online
Inapoi la cautare oferte Home > Sejururi > Sejur Istanbul >

Sejur Nenominalizat

Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

Sejur in Istanbul la Nenominalizat - 3 nopti

 Nenominalizat  Nenominalizat  Nenominalizat
Istanbul, numit în antichitatea greacă Byzantion, apoi, după anul 330 d.Hr., Constantinopol — în greacă Κωνσταντινούπολις, a fost capitală a Imperiului Roman, pentru două scurte perioade dintre anii 324-395, a Imperiului Roman de Răsărit, denumit și Imperiul Bizantin de istoriografia umanistă, între 395-1204, a Imperiului latin din Orient, între 1204-1261, apoi din nou a Imperiul Bizantin refăcut, între 1261-1453 și a Imperiului Otoman până la proclamarea Republicii Turcia, la 13 octombrie 1923. Imperiul Roman de Răsărit a început a fi numit Imperiul Bizantin începând din sec. al 16-lea prin inițiativa istoricului umanist Hieronymus Wolf. Intemeietorul legendar a fost un anume Byzas din orașul Megara, iar atunci când Constantin I-ul cel Mare a trasat limitele viitoarei sale capitale a cuprins o arie tot șapte coline ca și în cazul Romei. Turcii au construit pe fiecare câte colină o moschee istorică. Istanbul este cea mai mare concentrare urbană a Turciei și singurul megalopolis din lume întins pe două continente. În vechile texte românești, orașul era numit Țarigrad, Stanbul, Stambul, Înalta Poartă sau Poarta[3].Oficial fosta capital[ a primit denumirea turcă de Istanbul la 28 martie 1930, până atunci păstrându-și pe plan internaținal numele de antic și tradițional de Constantinopol.

Cu o populație de peste 18,8 miloane Istanbulul este un megalopolis, precum și principalul centru financiar, comercial și cultural al Turciei. Se întinde peste 27 de districte din cele 39 ale provinciei cu același nume, fiind una dintre cele mai mari metropole din lume. Este capitala economică a Turciei și prefectura provinciei cu același nume. Partea europeană se află situată în regiunea istorică Tracia iar cea asiatică în Anatolia. Poartă numele oficial de Istanbul din 28 martie 1928. Alături de Atena și Roma, Constantinopol-ul, adică Istanbul-ul se clasează printre cele mai venerabile capitale ale Europei. El a fost înscris pe lista patrimoniului mondial al UNESCO începând cu anul 1985. Asemănător cu Constantinopol-ul în evul mediu, astăzi Istanbul este cea mai mare aglomerare umană a Europei.

În anul 2010 metropola este declarată una din cele trei Capitale Europeene ale Culturii, celelalte două capitale culturale din 2010 fiind Pécs, Ungaria, și Essen, Germania.


City Break in Istanbul 28-31 MARTIE 2024 cu avion din Cluj

Servicii incluse
Tariful include: - bilet de avion cu Compania Turkish Airlines pe ruta Cluj-Istanbul si retur
-transfer aeroport-hotel-aeroport;
- bagaj de mana de 8 kg;
- 3 nopti de cazare la hotel 4*,
-mic dejun bufe
- ghid din partea agentiei;
- tur de oras ghidat, pietonal, in ziua 2 si tur de oras ghidat cu autocarul in ziua 3.


Servicii neincluse
Tariful nu include: - casti/sistem audio 2 eur/zi/pers; - intrarile la obiectivele turistice din program: Istanbul: Palatul Topkapi cu Haremul: 29 euro, Palatul Dolmabahce: 21 euro, Croaziera pe Bosfor: 12 euro, - Seara turceasca: 40 euro (masa, bauturi alcoolice si nealcoolice si spectacol); - ghid local turc obligatoriu pentru zilele 2 si 3: cate 12 euro/persoana; - bilet tramvai ziua a doua - dus-intors – 2 euro/persoana; bacsisul – 4 euro/persoana- optional, asigurarea storno si asigurarea medicala; - taxele de intrare sunt informative si valabile la momentul redactarii programului; ele se pot modificain cursul anului 2024;


Descriere / Alte informatii
CITY BREAK ISTANBUL ORASUL DE PE DOUA CONTINENTE (28 - 31 MARTIE 2024) Topkapi- Dolmabahce - Hagia Sofia - Moscheea Albastra - Grand BazarZiua 1. Intalnire cu reprezentantul agentiei Ruefa Escape Travel pe Aeroportul dinCluj-Napoca sauBucuresti pentru zborul Turkish Airlines de la orele 21:30. aterizare la Istanbul la orele 22:45. Transfer sicazare 3 nopti la acelasi hotel in cartierul Fatih/Laleli. Ziua 2. Dupa micul dejun, incepem vizita pietonala a metropolei Istanbul cu centrul istoricSultanahmet,Palatul Topkapi, simbolul puterii otomane, construit imediat dupa caderea Constantinopolului, cu ovedere panoramica superba asupra Bosforului, apartamentele imperiale si haremul (tur ghidat de cca 3ore); Dupa o scurta pauza de pranz continuam turul cu Hipodromul, Obeliscul Egiptean, Hagia Sophiasau “Sfanta Intelepciune” , biserica construita in secolul VI pe timpul Imparatului bizantin Iustinian, carea devenit apoi moschee, iar astazi este muzeu. Urmeaza Moscheea Albastra, capodopera construita insecolul al XVII-lea pe timpul Sultanului Ahmed I. Cazare la acelasi hotel. Ziua 3. Incepem ziua cu vizitarea Pietei Taksim, locul de intalnire al tineretului, simbolul fortei creatoaresi revolutionare. Aici se gaseste Monumentul Republicii, construit la 5 ani dupa formarea RepubliciiTurcia, in 1928. Continuam vizitarea Istanbulului cu Palatul Dolmabahce, simbolul exagerarii si adecadentei Imperiului Otoman, construit in secolul al XVIII-lea, pe malul Bosforului. Continuam cuo Croaziera pe Bosfor, ocazie cu care avem prilejul sa vedem acest minunat oras desfasurat pe douacontinente si sa ne bucuram de frumusetea lui. Incheiem vizitarea vechiului Istanbul cuBazarul deMirodenii. Ne intoarcem spre hotel pe malul Marii Marmara, admiram vechile ziduri ale Anticului Bizant,cu Porta Aureea, pe care otomanii au modificat-o in Fortificatia celor Sapte Turnuri sauYedikulein anul1458. Optional seara turceasca cu cina, bauturi, muzica, dansuri si spectacol artistic. Cazare si timp liber.Ziua 4. Timp liber in Istanbul la Grand Bazar sau Moscheea lui Suleyman Magnificul pana la ora 15:00.Transfer la aeroport. Decolare la orele 18:40, aterizare la Cluj-Napoca la orele 20:10. rue

Pret pe sejur de persoana in tip camera cu Mic dejun inclus si transport Avion cu plecare din Cluj-Napoca (taxa de aeroport inclusa)

Pret/sejur/persoana/tip camera
Perioada Single Double Triple +RON  
28.Mar.2024 - 31.Mar.2024 - 570 EURO - - Rezervare
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 22.11.2023
Oferta din categoria:
Pentru a putea raporta o oferta trebuie sa ai cont de utilizator pe InfoTurism.ro


# #