TurisMALL
powered by

10 minuni turistice din China


SHANGHAI

China are una dintre cele mai vechi civilizatii din lume, cu numeroase atractii incarcate de istorie. In ultimii ani, China s-a modernizat rapid, reusind sa atraga si mai multi turisti. Calatoriile au devenit mai accesibile, desi vizitarea tuturor atractiilor turistice din China poate fi obositoare, tinand cont de dimensiunea tarii.

Pudong SkylinePudong este un cartier din Shanghai, aflat in partea de est a raului Huangpu si care a reusit sa devina centrul comercial si financiar al orasului. Daca in urma cu 20 de ani, aici erau ferme, in prezent, cerul este brazdat de zgarie-nori. Cele mai impresionante sunt: Oriental Pearl Tower si Shanghai World Financial Center.

Pesterile MogaoPesterile Mogao formeaza un sistem de 492 temple, aflate la 25 km sud de Dunhuang, o oaza strategic amplasata la intersectia cu Drumul Matasii. Pesterile contin unele dintre cele mai reusite exemple de arta buddhista, operele fiind realizate in urma cu 1.000 ani.

Marele Buddha din LeshanMarele Buddha din Leshan este cea mai mare statuie de piatra din lume a zeului Buddha. Ridicarea statuii a inceput in 713, in timpul dinastiei Tang si a fost terminata abia in anul 803. Statuia se afla la confluenta raurilor Min Jiang, Dadu He si Qingy si are privirea indreptata spre muntele Emei Shan. Statuia Marele Buddha din Leshan are 71 metri inaltime, iar din 1996 se afla in patrimoniul UNESCO.

Muntele HuangMuntele Huang este una dintre principalele atractii din China. Situat in partea de est a Chinei, lantul muntos Huang este renumit pentru privelistile fabuloase, padurile de pin si stancile de granit acoperite de nori pufosi. In antichitate, pentru a ajunge pe culmile muntilor, au fost sculptate aproape 60.000 trepte din piatra. In prezent, turistii folosesc telecabinele.

Croaziera pe raul LiDaca ajungeti in provincia Guangxi, atunci este obligatoriu sa faceti croaziera pe raul Li, care pleaca din Guilin si ajunge pana la Yangshuo. Peisajul este decorat cu dealuri uimitoare, stanci ascutite, pesteri incredibile si sate, aliniate de-a lungul plantatiilor de bambus. Departe de metropolele ticsite de masini si cladiri inalte, privelistea de pe raul Li este superba.

Armata de TeracotaArmata de Teracota reprezinta o colectie de sculpturi din teracota, construita la porunca lui Qin Shi Huang, primul imparat al Chinei. Fiind cea mai populara atractie din Xian, armata de teracota este formata din 6.000 de soldati, generali, cai si artilerie si pazeste intrarea in mormantul imparatului Qin.

Portul VictoriaPortul Victoria este o atractie importanta din Honk Kong. Fiind unul dintre cele mai aglomerate porturi din lume, portul se afla intr-un golf impresionant, ce ofera privelisti minunate asupra zgarie-norilor din Hong Kong. Cea mai buna modalitate de a vedea portul este la bordul feribotului Star.

Orasul InterzisLocalizat in centrul orasului Beijing, Orasul Interzis este cel mai mare palat din lume si se intinde pe 72 hectare. Construit din 1406 pana in 1420, complexul este format din 980 cladiri si 8.707 camere, care sunt inconjurate de un sant adanc de 6 metri si un zid inalt de 10 metri. Timp de 5 secole, douazeci si patru de imparati si-au condus tara din acest palat pana la abdicarea lui Puyi, ultimul imparat al Chinei. Astazi, Orasul Interzis este muzeu.

Palatul PotalaSituat la 130 metri deasupra vaii Lhasa, palatul Potala este o cladire monumentala, cu o inaltime de 170 metri, fiind una dintre cele mai frumoase atractii din Tibet. Constructia palatului a inceput in 1645, in timpul domniei lui Dalai Lama al cincilea si a fost terminata in 1648. Potrang Marpo, cunoscut si sub numele de Palatul Rosu, a fost adaugat intre 1690 – 1694. Palatul Potala a fost resedinta lui Dalai Lama pana in 1959, cand a avut loc Invazia Chinezeasca.

Marele Zid ChinezescMarele Zid Chinezesc reprezinta o serie de ziduri, a caror constructie a incepul in secolul 7 I.HR si a durat pana in secolul XVII. Intreaga lungime a zidului este de 6.350 km, zidul principal avand 2.400 km lungime. Lasat in paragina, Marele Zid Chinezesc a fost luat sub protectie guvernamentala din 1952, fiind declarat monument istoric al Chinei. Cu toate astea, numai o mica portiune din zid a fost reabilitata si este accesibila turistilor.

Sursa articol


17829

COMENTEAZA ARTICOLUL

RazvanYT Guest, 13.12.2014

Foarte frumos ! As vrea sa merg acolo ...

dani 124 Guest, 21.02.2015

Fantastic!

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Praalstoet van de Gouden Boom (Misterul Pomului de Aur)
Praalstoet van de Gouden Boom sau Misterul Pomului de Aur este un eveniment care se desfasoara in Br..
Franta  |  Olanda  |  Ungaria  |  Cehia  |  Germania  |  Belgia  | 
Stiai ca?
Romania reprezinta una dintre primele tari din lume in ceea ce priveste numarul si diversitatea pesterilor. Pana in prezent se stie de existenta unui numar de peste 12.000 de pesteri in tara.... Fiecare continent are un oras numit Roma?...
Dictionar turistic
Tepidarium - Tepidarium-ul modern este o incapere incalzita in care oaspetii se pot relaxa inainte, intre sau dupa terapii. Este o varianta de relaxarium. Caracteristica aparte a acestei incaperi este design-ul interior luxos, peretii imbracati cu marmura luxoasa si mozaic scump. Podeaua si bancutele laterale sunt incalzite, aerul este usor cald (38 grade Celsius), lumina este blanda,ambianta sonora adecvata. Scopul utilizarii acestei incaperi este de a pregati corpul pentru terapiile ce vor urma sau de a normaliza temperatura corpului dupa terapie. Tepidarium-ul era folosit de catre romani inainte si dupa probele sportive inca din anul 188, drept marturie stand cladirile care rezista si in zilele noastre. Tepidariumul avea 25 m lungime, 52 m latime, aproximativ 38 m inaltime si avea o capacitate de 1600 de locuri. Tepidarium-ul este o camera incalzita la 38°C, cu podea, pereti si banci incalzite, tavanul este "cer instelat" beneficiind astfel de cromoterapie, iar sistemul de sonorizare completeaza tepidarium-ul oferind meloterapie. Are rolul de a pregati corpul pentru terapiile la temperaturi ridicate (baia de aburi, sauna finlandeza, baia turceasca) astfel evitandu-se socurile termice care ar putea crea disconfort. Deasemenea se foloseste si dupa terapiile la temperaturi ridicate, pentru a scadea treptat temperatura corpului.
7 recomandari