3 activitati de iarna cu care sa-ti potolesti setea de adrenalina

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

3 activitati de iarna cu care sa-ti potolesti setea de adrenalina


Nu mai e mult până la prima ninsoare, deci poți începe să-ți faci planurile pentru următoarea vacanță la munte. Iar dacă ești pasionat de adrenalină și nu te deranjează zăpada, ci, dimpotrivă, te face și mai dornic de aventură, vestea bună este că sezonul sporturilor extreme de iarnă va începe curând. Îți poți alege din mai multe variante de activități care să-ți facă inima să bată mai tare, iar mai jos vei găsi doar câteva recomandări din care poți alege să-ți potolești setea de aventură.

Ski/snowboarding
Pârtiile numai-bune pentru aceste două sporturi s-au înmulțit în ultimii ani în țară, așa că nu există altă invitație la adrenalină mai mult decât aceasta. Dacă nu ai urcat niciodată pe skiuri sau pe placa de snowboard, nu-ți face probleme, pentru că aproape pe fiecare pârtie vei putea găsi un profesor care să te îndrume și să îți arate cum poți practica aceste sporturi, fără să te rănești. Multe din autoturismele de pe piață au posibilitatea de a introduce skiurile prin portbagaj și a le trece prin locul special creat de pe banchetă, care se rabatează, astfel încât tu să-ți poți lua accesoriile pentru sportul tău de iarnă preferat cu tine oriunde. Dacă, însă, îți face cu ochiul vreo pârtie din afara țării, ai opțiunea de a le pune la bagajul de cală, pentru o taxă în plus față de biletul standard.

Snowmobil
Deși nu este foarte comun în rândurile pasionaților de sporturi extreme din România, plimbarea cu snowmobilul poate fi cel puțin interesantă. Este asemănătoare cu cea cu un ATV, doar că are componente care să îți asigure mai bine stabilitatea în timpul mersului. Dacă ai un snowmobil și abia aștepți să-l târăști prin zăpadă, nimic mai simplu! Pune-l pe o remorcă, pe care o poți atașa în cateva secunde, cu ajutorul unui cârlig de remorcare, de mașina ta, și pornește la drum către distracție.

Tradiționala sanie
Deși a fost uitată de mult prin vreun pod, o boxă de subsol ori într-o pivniță, vechea sanie poate fi ideală, atunci când ai chef de senzații tari. Nu trebuie decât să îi ungi puțin șinele și va fi gata de pârtie. Nu e neapărat să găsești o zonă amenajată special pentru sporturile de iarnă, e de ajuns să îți iasă în cale un morman de zăpadă sau o pantă destul de abruptă pentru gusturile tale și poți avea din nou 6 ani!

Nu uita să-ți pui în bagajul de vacanță și hainele speciale pentru iarnă, ca să nu fii nevoit să te oprești prea des ca să-ți schimbi mănușile sau șosetele pline de zăpadă. Odată ajuns la pârtia amenajată sau cea improvizată, distrează-te cât poți și nu uita să faci poze, ca să îi faci și pe alții să se îndrăgostească de sporturile de iarnă!

sursa foto: pixabay.com


46

COMENTEAZA ARTICOLUL

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Musikfilmfest
In fiecare an (lunile iulie si august) Piaţa Primăriei din Viena este animata de iubitorii muzicii..
Stiai ca?
In Mali, copiii petrec, in medie, doar doi ani la scoala. Cei mai multi dintre ei incep sa munceasca la varste cuprinse intre 10 si 14 ani?... Masuratorile efectuate de oamenii de stiinta au aratat ca in ultimul secol ridicarea Oceanului Planetar s-a facut in medie cu 1- 1,5 mm/an....
Dictionar turistic
Talon de imbarcare - Document eliberat calatorilor ce se deplaseaza pe cale aeriana sau maritima, pentru a fi prezentat la cerere sau care certifica existenta biletului sau permite controlul trecerii lor prin diversele servicii ale aeroportului sau ale portului de imbarcare.
7 recomandari