3 sfaturi utile pentru cei care vor sa detina propria cabana la munte

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

3 sfaturi utile pentru cei care vor sa detina propria cabana la munte


Pentru persoanele care iubesc calatoriile si muntele, gandul de a detine propria cabana este un vis devenit realitate. Nu doar ca va fi locul unde te poti retrage cu familia si prietenii, ci poate reprezenta si o investitie semnificativa in cazul in care te gandesti sa o inchiriezi in anumite perioade din an.

Totusi, fie ca alegi sa construiesti cabana de la zero, fie ca achizitionezi o cabana pe care sa o renovezi dupa gustul tau, exista cativa factori de care trebuie sa tii cont inainte.

Foloseste solutiile potrivite pentru izolatie
Iernile in zona montana pot fi destul de friguroase, cu ger naprasnic si viscol, asa ca trebuie sa ai siguranta ca te vei bucura de tot confortul necesar. De aceea, izolarea termica a cabanei joaca un rol esential nu doar pentru a spori confortul termic, ci si pentru a avea costuri reduse de intretinere.

Pe langa montarea geamurilor termopan, care sporesc rezistenta la schimbarile termice externe, opteaza si pentru izolatia interioara a cabanei. Avantajul de a folosi izolatie interioara consta in costul redus in comparatie cu cea exterioara, dar si in faptul ca nu se va schimba aspectul exterior, asta in cazul in care alegi o cabana deja construita. Izolatia interioara poate fi facuta cu polistiren expandat sau polistiren subtire, care este mai costisitor.

Asigura incalzirea necesara
In afara de faptul ca trebuie sa te asiguri ca se va mentine caldura in interiorul cabanei, la fel de important este sa ai o sursa eficienta de caldura. Pentru a spori confortul si pentru a avea un consum redus de combustibil, poti opta pentru montarea unui boiler tanc in tanc, cu agent termic de incalzire.

Avantajul folosirii unui astfel de acumulator este ca, in functie de modelul ales, il poti folosi pentru a avea atat caldura, cat si apa calda, in cazul celor cu doua serpentine. In acest fel ai siguranta ca te vei bucura de caldura pe toata perioada iernii, dar si de costuri reduse pentru intretinere.

Fii precaut
O cabana izolata la munte poate fi expusa usor la atacul infractorilor, asa ca e indicat sa iti iei toate masurile de securitate necesare pentru siguranta ta si a locului in care ai investit bani si timp. Cea mai simpla si eficienta solutie este montarea unui sistem de supraveghere, pe care il poti conecta la telefon si laptop si care te anunta imediat ce apare un pericol.

De asemenea, la usa de la intrare poti monta o camera de supraveghere cu senzori care te anunta de orice intrare prin efractie. Urmatorul pas este sa montezi un interfon cu senzor care se va activa atunci cand cineva se afla in fata usii, chiar daca nu a sunat la usa.

Tot in categoria masurilor de precautie se afla si necesitatea de a detine un generator. Cu cat cabana este mai izolata, cu atat va fi mai dificila repararea cablurilor de alimentare in cazul unei pene de curent. Exista modele de generatoare cu automatizare care functioneaza fara intrerupere, asa ca nu trebuie sa iti faci griji ca vei ramane pe intuneric sau ca se vor strica electrocasnicele.

Inainte de a achizitiona o cabana la munte, asigura-te ca urmezi toti pasii necesari pentru a-ti asigura confortul si siguranta necesare. Apoi, te poti bucura de vacante linistite cu familia si cu prietenii tai.

Sursa foto: Shutterstock


2466

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Pietele de Craciun din Viena
In fiecare an,incepand cu mijlocul lunii noiembrie si pana la Craciun, cele mai frumoase locuri din ..
Stiai ca?
AUREL PERSU A CONSTRUIT PRIMA MAȘINĂ CU FORMĂ AERODINAMICĂ DIN LUME Tot la sfârșitul secolului XIX, în 1890, se naște, la București, Aurel Persu. Pasionat de mic de inginerie, Persu a pl... Atolul cu cea mai mare suprafata de uscat este reprezentat de Insula Craciunului. Acesta apartine de Australia si se afla in Oceanul Indian, la 2.360 km Nord-Vest de Perth in Australia de Vest și ...
Dictionar turistic
Turist - Persoana care practica turismul; persoana care se deplaseaza in afara localitatii de resedinta.
7 recomandari