5 motive pentru care ar trebui sa te orientezi spre ecoturism in vacante

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

5 motive pentru care ar trebui sa te orientezi spre ecoturism in vacante


Faptul de a descoperi destinații noi, autentice predispune respectiva zonă la influența negativă a omului.

Pentru a arăta respect față de mediu, fără a contribui la degradarea acestuia, este important să organizăm vacanțele într-un mod care ajută populația locală și care nu dăunează mediului înconjurător.

Află cum îți poți adapta practicile de călătorie pentru a fi mai sustenabile și iată câteva motive pentru a alege opțiuni de călătorie responsabile și ecologice.

1. Vei contribui la conservarea mediului înconjurător
Alegând o destinație amenajată în spiritul ecoturismului, contribui indirect la protejarea destinației pe care o vizitezi. Mai mult, călătorind în mod sustenabil și luând în considerare frumusețea naturală a zonei, atunci când explorezi locuri noi, poți contribui la conservarea mediului, a plantelor, a animalelor și a altor resurse naturale, atât pentru localnici, cât și pentru alți turiști.

Data viitoare când decizi să rezervi o vacanță, cercetează opțiunile de ecoturism, rezervă locuri de cazare ecologice, cumpără alimente organice și proaspete și fii atent la deșeurile pe care le produci. Toți acești pași mici pot avea un efect uriaș asupra mediului.

De asemenea, dacă ești pasionat de turismul viticol, ai ocazia să combini turismul ecologic cu vizita cramelor ce produc vinuri organice. Poți încerca o astfel de experiență căutând într-un weekend cazare Satu Mare și vizitând cramele locale ce produc vinuri organice.

2. Vei avea parte de o vacanță mai autentică
Deoarece ecoturismul se adresează unor grupuri mai mici de turiști și pune în lumină comunitățile locale, vei primi mai multă atenție și timp dedicat. În acest fel, vei obține o înțelegere mai profundă a culturii locale, deoarece interacționezi direct cu oamenii din comunitatea locală. Și ce altă sursă mai bună de informații despre noi destinații decât localnicii înșiși ai putea găsi?

Vei avea ocazia să iei parte la activitățile comunității, să ajuți la pregătirea preparatelor culinare locale sau să înveți elementele de bază ale limbii locale. Astfel, vei beneficia de o înțelegere autentică asupra vieții de zi cu zi în aceste locații.

3. Vei investi în comunități care au cu adevărat nevoie de acest lucru
Turismul este una dintre industriile cu cea mai rapidă creștere, în zilele noastre, iar multe țări în curs de dezvoltare se bazează pe această activitate pentru creșterea economică.

Acum, mai mult ca oricând, după ce industria turismului a fost afectată pe scară largă, de pandemie, este important să folosim turismul într-un mod care poate fi sustenabil. Din punct de vedere economic, comunitățile locale pot beneficia în mare măsură de pe urma ecoturismului, deoarece acesta presupune utilizarea durabilă a resurselor naturale.

Atunci când optezi pentru o vacanță într-o țară dezvoltată, este posibil ca banii tăi să ajungă în afara aceleiași țări în care îi cheltui. Gândește-te la toate lanțurile hoteliere internaționale, la operatorii de turism din întreaga lume și la alimentele importate pe care le-ai consumat și poate că îți vei face o imagine mai clară despre cât de mult din banii pe care i-ai cheltuit rămân în acea țară.

Dacă optezi pentru ecoturism, este posibil să contribui la creșterea semnificativă a sumei profitului ce rămâne în destinația dorită, pe care țara sau comunitatea respectivă o poate folosi pentru a investi în educație, sănătate, infrastructură și alte sectoare importante.

4. Vei da dovadă de respect față de cultura locală
Membrii comunităților vor fi bucuroși să te ajute să le descoperi obiceiurile locale și frumusețile naturale, însă ceea ce se așteaptă, în schimb, este ca tu să respecți aceleași obiceiuri și tradiții.

De multe ori, pe fondul dezvoltărilor tehnologice, tradițiile și obiceiurile sunt trecute cu vederea sau ignorate, până la punctul în care unicitatea lor dispare. Apelând la ecoturism și la practicile ecologice, respecți comunitățile locale și modul lor de viață și, în același timp, te implici în obiceiuri unice și autentice. Astfel, ecoturismul poate încuraja experiențe pozitive pentru vizitatori și populația locală.

5. Vei trăi experiențe unice care pot contribui la sensibilizarea celorlalți
Turismul de masă înseamnă aceeași mâncare, cazare și experiențe pentru vizitatori, însă nu vei avea parte de această experiență comună, dacă optezi pentru turismul local.

Localnicii sunt cei care cunosc frumusețile nedescoperite, știu unde găsești mâncare preparată în stil local, așa că ascultă ce au de spus, pentru că s-ar putea să auzi niște povești minunate. Și la ce bun o poveste, dacă nu o dai mai departe? Vei dori să împărtășești aceste cunoștințe cu familia și prietenii tăi, educându-i, la rândul tău. Experiența unei călătorii ecologice nu poate avea ca rezultat decât o educație și o conștientizare personală, precum și sensibilizarea celorlalți pentru a explora practici mai durabile și a ajuta mediul minunat care ne înconjoară.

Așadar, ecoturismul este o experiență minunată atât pentru iubitorii de natură, cât și pentru turiștii care vor doar să probeze ceva nou. Interacțiunea cu natura într-un mod mai profund și învățarea unor noi obiceiuri și tradiții vor fi revelații personale pentru orice turist. Totodată, vei ajuta comunitățile locale să devină mai puternice din punct de vedere economic.

Sursa foto: shutterstock.com


22

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul International de Muzica “ Primavara Pragheza”
Acest festival are loc anual in perioada mai-iunie si dureaza trei saptamani. Fanii impatimiti ai mu..
Austria  |  Romania  |  Germania  |  Ungaria  |  Grecia  |  Malta  | 
Stiai ca?
Paianjenul Mancator de Pasari din America de Sud este cel mai mare paianjen de pe glob.... George Emil Palade a fost un medic american, dar de origine română, care s-a specializat în domeniul biologiei celulare. În anul 1974 a primit premiul Nobel pentru fiziologie și medicină datorit...
Dictionar turistic
Debarcader - Loc pe malul unei ape sau pe un chei, intr-un port, amenajat special si prevazut cu un utilaj adecvat pentru imbarcarea si debarcarea calatorilor, a animalelor sau a unor materiale.
7 recomandari