TurisMALL
powered by

Cele mai frumoase castele din lume


SINAIA

Castelul Bodiam Castle, Marea Britanie

Bodiam este un superb castel construit in secolul XIV de Sir Eduard Dalyngrigge, cu permisiunea regelui Richard II. Scopul acestui castel era de a stavili invazia franceza din timpul Razboiului de 100 ani. Castelul se bucura de o pozitie privilegiata, in mijlocul unui lac, privelistea fiind si mai maiestuoasa. Din pacata, castelul nu a fost bine intretinut, iar in prezent, interioarele sunt ruinate, doar peretii exteriori ramanand intacti.

Castelul Chambord, Franta

Castelul Chambord este simbolul regiunii Valea Loarei. Construit in secolul 16 de Francis I, cu ajutorul lui Leonardo Da Vinci, castelul are 660 camere. Desi accesul publicului este limitat, exista o intrare in parc care permite vizitarea acestui monument deosebit.

Castelul Matsumoto, Japonia

Una dintre comorile nationale ale Japoniei, castelul Matsumoto a fost construit in secolul 16, cu un sistem de aparare foarte bine pus la punct. Deoarece a fost construit intr-o zona de campie, nu pe munte, asa cum se obisnuieste, castelul face parte din stilul “hirajiro”. Din fericire, castelul si-a pastrat forma originala si interioarele intacte.

Castelul Herstmonceux, Marea Britanie

Castelul Herstmonceux este una dintre cele mai vechi constructii de caramida din Anglia, iar scopul lui era relaxarea si confortul aristocratilor. Desi a fost construit in secolul 15, castelul si-a pastrat structura originala, iar in prezent este folosit de Centrul de Studiu International al Universitatii Queen din Canada. Desi in fiecare an aici se organizeaza Festivalul Englez Medieval, castelul nu poate fi vizitat.

Castelul Peles, Romania

Castelul Peles este unul dintre cele mai frumoase castele din Romania. Construit intre anii 1873 – 1914, la Sinaia, castelul Peles a fost resedinta cuplului regal Carol I si regina Elisabeta. Din anul 1953, castelul Peles a fost transformat in muzeu, iar din cele 166 de incaperi se viziteaza doar cele mai importante camere: dormitorul regal, sufrageria, biblioteca regala, salile de arme, sala de muzica, sala de teatru si holul de onoare. Turul castelului dureaza aproximativ 45 de minute, iar turul care parcurge etajul 1, 2 si 3 dureaza 2 ore.

Castelul de Coca, Spania

Castillo de Coca a fost construit in secolul 15 de arhiepiscopul de Sevilla. Castelul are 4 turnuri poligonale, unul pentru fiecare colt, ziduri duble, foarte groase si este inconjurat de un sant foarte adanc. In prezent, castelul este detinut de familia Alva si este folosit ca centru de antrenament pentru sivicultori. Castelul poate fi vizitat in fiecare zi, insa sunt putine camere in care este permis accesul.

Castelul Biltmore, Carolina de Nord

Biltmore Estate este un superb castel, construit in stilul proprietatilor franceze de pe Valea Loarei. Castelul a fost ridicat in 1889 de George Washington II, in prezent aflandu-se in posesia unuia dintre mostenitorii sai. Castelul a fost deschis publicului in 1930, iar dupa 1956 a fost transformat in muzeu. Opulenta cu care sunt decorate camerele, piscina interioara, aleea si piesele de arta din secolul 19 sunt cateva dintre motivele care atrag anual peste 900.000 de vizitatori.

Castelul Hochosterwitz, Austria

Hochosterwitz este unul dintre cele mai vechi castele din Europa, fiind mentionat pentru prima oara in 860. In 1541, regele Ferdinand I of Habsburg a concesionat castelul guvernatorului Christof Khevenhüller. Acesta a fortificat castelul si a construit 14 porti care ar fi rezistat in fata invaziei turcesti. In prezent, castelul este muzeu si poate fi vizitat intre lunile martie – octombrie.

Castelul Neuschwanstein, Germania

Castelul Neuschwanstein a fost construit pe varful unui deal din sud-vestul Bavariei, in secolul 19. Regele Ludwig II al Bavariei a ridicat aceasta constructie, la care a visat din copilarie, rezultatul fiind un castel cu influente romantice, medievale, gotice si bizantine. Dupa ce a fost terminat, castelul i-a fost oferit compozitorului si autorului Richard Wagner, om pe care regele il admira foarte mult. Dupa moartea compozitorului in 1886, castelul a fost deschis publicului. In fiecare an, peste 1 milion de turisti ii calca pragul. Palatul a aparut in numeroase filme si a fost sursa de inspiratie pentru castelul Frumoasei din Padurea Adormita.

Castelul Ashford, Irlanda

Castelul Ashford a fost construit in 1228 de familia Burgo, dupa victoria asupra familiei roiale din Connacht, familia O'Connors. De atunci, proprietatea a avut numerosi proprietari, iar in 1939 a fost transformata in hotel. Recunoscut ca unul dintre cele mai frumoase castele din lume, in prezent, castelul se afla, din 2007, in proprietatea lui Gerry Barrett.

Sursa articol. Sursa foto


13576

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festes de la Merce - Barcelona
Festes de la Merce este cel mai important festival al Barcelonei, fiind dedicat sfintei care proteje..
Stiai ca?
Kuwait poarta si denumirea de "Fortareata construita langa ape".... In Argentina gestul prin care arati ca vrei ca cineva sa se grabeasca il reprezinta unirea degetului mare cu cel mijlociu....
Dictionar turistic
Tepidarium - Tepidarium-ul modern este o incapere incalzita in care oaspetii se pot relaxa inainte, intre sau dupa terapii. Este o varianta de relaxarium. Caracteristica aparte a acestei incaperi este design-ul interior luxos, peretii imbracati cu marmura luxoasa si mozaic scump. Podeaua si bancutele laterale sunt incalzite, aerul este usor cald (38 grade Celsius), lumina este blanda,ambianta sonora adecvata. Scopul utilizarii acestei incaperi este de a pregati corpul pentru terapiile ce vor urma sau de a normaliza temperatura corpului dupa terapie. Tepidarium-ul era folosit de catre romani inainte si dupa probele sportive inca din anul 188, drept marturie stand cladirile care rezista si in zilele noastre. Tepidariumul avea 25 m lungime, 52 m latime, aproximativ 38 m inaltime si avea o capacitate de 1600 de locuri. Tepidarium-ul este o camera incalzita la 38°C, cu podea, pereti si banci incalzite, tavanul este "cer instelat" beneficiind astfel de cromoterapie, iar sistemul de sonorizare completeaza tepidarium-ul oferind meloterapie. Are rolul de a pregati corpul pentru terapiile la temperaturi ridicate (baia de aburi, sauna finlandeza, baia turceasca) astfel evitandu-se socurile termice care ar putea crea disconfort. Deasemenea se foloseste si dupa terapiile la temperaturi ridicate, pentru a scadea treptat temperatura corpului.
7 recomandari