Cele mai frumoase cetati din Romania

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Cele mai frumoase cetati din Romania


SIGHISOARA

In urma ultimelor sondaje reiese ca tot mai multi romani aleg sa isi petreaca vacanta de vara in Romania. Poate din cauza bugetului limitat sau din dorinta de a descoperi locuri din Romania de care nu stiau, turistii care aleg sa strabata tara noastra, revin acasa incantati de peisajele intalnite pe drum, de oamenii ospitalieri si de bucatele delicioase.

Cetatile ocupa un loc special in inima turistilor indragostiti de istorie si de arhitectura din secolele trecute. Desi putine dintre ele si-au pastrat forma initiala, in Romania exista multe cetati care fascineaza prin pozitia impozanta, zidurile solide si incaperile ce stau marturie pentru numeroasele batalii ce au avut loc in urma cu cateva sute de ani.

Cetatea Poenari



Pe drumul ce duce spre lacul Vidraru, se afla cetatea Poenari, una dintre resedintele lui Vlad Tepes. Construita in secolul al-XIV-lea, cetatea se afla pe un varf de munte, la 4 km distanta de barajul Vidraru, in varful muntelui Cetatuia. Pentru a ajunge la cetate, vizitatorii trebuie sa urce 1480 de trepte. Insa, odata ajunsi in varful muntelui, veti constata ca a meritat efortul: de aici puteti admira privelisti superbe: Barajul Vidraru si Muntii Fagaras.
Cetatea poate fi vizitata in fiecare zi, iar pretul unui bilet este de 2 lei (adulti) si 1 leu (elevi si studenti). Taxa pentru fotografii este de 5 lei.

Cetatea Rasnov



Construita intre secolele XIII – XIV de catre locuitorii din zona, Cetatea Rasnov este una dintre cele mai bine conservate cetati din Romania. Aflata la 15 km de Brasov, Cetatea Rasnov are o arhitectura simpla, medievala, asemanatoare cu cea a caselor taranesti. Cu ziduri inalte de 5 m si late de 1.5 m, in interiorul Cetatii Rasnov veti putea vizita strazile inguste, pietruite, ce serpuiesc printre casele de piatra, o fantana de piatra adanca de 150 m si cateva turnuri ce pazeau, odinioara, fortareata.

Cetatea Rasnov poate fi vizitata zilnic, intre orele 09.00 – 19.00, iar pretul unui bilet de 10 lei (adulti), 5 lei (elevi si copii intre 7 – 18 ani). Fisele pentru binoclul dispus pe locul punctului de observatie al Cetatii costa 2 lei.

Cetatea Deva



Pe unul dintre cele mai inalte dealuri din Deva, inconjurata de paduri dese, se afla Cetatea Deva. Construita in anul 1269, Cetatea Deva a fost, de-a lungul timpului, tinta a numeroase rascoale. Sub dealul cetatii se afla palatul Magna Curia, transformat astaza in sediul Muzeului Civilizatiei Dacice si Romane. In prezent, Cetatea Deva este o ruina din cauza unei explozii produsa in 1849, in magazia cu praf de pusca care a aruncat in aer zidurile cetatii, prefacand totul intr-un morman cu pietre.

Cetatea Sighisoara



Cetatea Sighisoara este una dintre cele mai cautate destinatii de vacanta din Romania, fiind una dintre putinele cetati din Europa care si-a pastrat forma aproape integral si care este locuita si in prezent. Cetatea si-a pastrat aspectul medieval prin stradutele inguste, casele cu acoperisuri joase, colorate in nuante vii si pensiuni cochete. Cetatea este inconjurata de ziduri lungi de 930 m si 9 turnuri de aparare (pe vremuri, cetatea era strajuita de 14 turnuri construite de breslele ce activau in oras).

Cetatea Medias



Construita in timpul domniei lui Matei Corvin, Cetatea Medias impresioneaza prin zidurile lungi de 2.4 km si inalte de 8 m.De-a lungul timpului, cetatea a fost consolidata de mai multe ori, construindu-se mai multe vestigii: Turnul Clopotelor, Turnul Scolii, Turnul Funarilor, Turnul Croitorilor si Turnul Mariei. Cetatea Medias avea 3 porti principale, 4 porti secundare si 16 tunuri si bastioane. In prezent, din fosta fortareata au ramas 2 porti principale, una secundara si 6 tunuri si bastioane, iar intrarea in castel se face printr-un gang boltit.

Cetatea Neamt



Cetatea Neamt este una dintre cele mai importante atractii turistice din Moldova. Situata la 46 km de Piatra Neamt si in apropierea orasului Targu Neamt, Cetatea Neamt impresioneaza prin arhitectura simpla, cat si prin peisajele minunate ce pot fi admirate de pe zidurile monumentului. Cetatea Neamt a fost una dintre cele mai importante puncte de aparare in timpul domniei lui Stefan cel Mare cand zidurile inalte, santurile adanci impiedicau dusmanii sa cucereasca fortareata.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Fișier:Cetatea_Neamtului30.jpg

Cetatea Alba Iulia



Cetatea Alba Iulia este simbolul orasului, fiind cea mai importanta constructie bastionara de tip "Vauban" din Romania. Construita intre 1716-1735, dupa planurile arhitectului italian Giovanni Morando Visconti, fortareata impresioneaza prin arhitectura bogata in fresce si statui, dar si prin numarul de porti de acces, in numar de sase.
Din cele 6 porti s-au mai pastrat pana in zilele noastre doar 3 in forma intiala, Poarta I, III si IV, iar din poarta II se mai pastreaza doar stalpii laterali. Poarta a-III-a este cea mai importanta cale de acces a Cetatii, asigurand intrarea in fortareata propriu-zisa. Intrarea impresioneaza prin bogatia sculpturilor: scene de lupta, arme, steaguri, trofee si blazoane. La aceasta poarta are loc in fiecare zi, la ora 12, schimul de garda.

Cetatea Aiudului



In centrul orasului Aiud se afla una dintre cele mai frumoase cetati din Transilvania, Cetatea Aiudului. Construita in secolul XIV, Cetatea avea ziduri late de 1.2 m si 9 turnuri ale breselelor din oras: Turnul Macelarilor, Turnul Croitorilor, Turnul Cizmarilor, Turnul Blanarilor, Turnul Dogarilor, Turnul Olarilor, Turnul Kalendas, Turnul Lacatusilor-Fierarilor si Turnul Portii.
In interiorul cetatii se afla Palatul Voievodal care adaposteste Muzeul de Istorie, Biserica Reformata Calvina si Biserica Evanghelica Luterana.


24674

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Paradele Garzilor (In Guardia Parade) - Valetta
Din ianuarie pana in iulie/ Din septembrie pana in decembrie Fort. St. Elmo (Valletta) Paradele ..
Stiai ca?
Piatra Neamt este supranumita "Perla Moldovei", datorita frumusetii reliefului din zona, dar si datorita frumusetii arhitectonice a cladirilor si unor obiective turistice. ... Cele mai mari zece mari dupa suprafata sunt: Marea Coralilor (4 183 510 km2) Marea Chinei de Sud (3 596 390 km2) Marea Caraibilor (2 834 290 km2) Marea Bering (2 519 580 km2) Marea Mediterana (...
Dictionar turistic
Statiune turistica - Localitate rurala sau urbana situata intr-o regiune cu un important potential turistic, care dispune de o baza de cazare adecvata ca si de unele dotari speciale. Ea poate fi concomitent statiune balneara, climaterica sau pentru sporturi de iarna.
7 recomandari