Cele mai uimitoare parcuri de distractie

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Cele mai uimitoare parcuri de distractie


PARIS DISNEYLAND

Cedar Point, SUA

Parcul de distractii Cedar Point se afla in Sandusky, Ohio si este unul dintre cele mai vechi locuri de distractie din America de Nord. Parcul a fost construit in 1870 si este renumit pentru numeroasele posibilitati de distractie: 17 roller coaster-uri si 75 caruseluri. In fiecare an, parcul este vizitat de peste 6 milioane de turisti.

Islands of Adventure, Florida, USA

Parcul de distractii Islands of Adventure este o parte importanta a Studiourile Universal si a fost construit in urma cu 12 ani. Parcul este impartit in 6 sectiuni, toate fiind ridicate in jurul unui lac pitoresc. Cel mai popular sector al parcului este The Wizarding World of Harry Potter, o replica fidela a celor mai importante momente si locatii din film. In 2010, parcul a fost vizitat de 5.9 milioane turisti.

Disneyland, Paris

Deschis in aprilie 1992, Disneyland este cel mai vizitat parc de distractii din Europa. Taramul de poveste, personajele din cele mai frumoase desene animate, castelul Disney sunt doar cateva dintre atractiile parcului. In 2009, la Disneyland au ajus 12.7 milioane de vizitatori.

Blackpool Pleasure Beach, Marea Britanie

Cu 6 milioane turisti in 2010, Blackpool Pleasure Beach este cel mai vizitat parc din Marea Britanie. Aici veti gasi 14 mountain russe, dintre care 4 dintre ele trec prin apa. Alte distractii disponibile la Blackpool Pleasure Beach sunt: patinoar, restaurante, cafenele si cofetarii.

Port Aventura, Tarragona, Spania

Port Aventura este cel mai mare parc de distractii din Spania si se afla pe Coasta Daurada, in statiunea Salou, la 120 km de Barcelona si 10 km de aeroportul Reus. Cu o suprafata de 34.000 mp, Port Aventura promite turistilor de toate varstele o experienta unica, de neuitat. Parcul este impartit in 5 zone: China Imperiala (Marele Zid, temple, dragoni, spectacole cu dansuri traditionale chinezesti), Vestul Salbatic, exotica Polinezia unde veti avea ocazia sa explorati jungla, Mexic si Mediterania.

Europa Park, Rust, Germania

Europa Park este unul dintre cele mai uimitoare parcuri de distractie din Europa. Situat in orasul Rust, parcul ofera numeroase distractii atat pentru copii, cat si pentru adulti. Parcul este impartit in 12 sectoare ce poarta numele unor tari din Europa. Zonele cuprind si 26 atractii in miniatura: zidul Berlinului, fiordul Rafting din Peninsula Scandinava, morile de vant din Olanda, castelul Balthasar, statiunea greceasca Mykonos, castelul Frumoasei din Padurea Adormita, casa vrajitoarei din povestea Hansel si Gretel. In 2009, parcul a avut 4.2 milioane vizitatori.

Everland, Coreea de Sud

Everland este cel mai mare parc de distractii din Coreea de Sud si atrage peste 8.5 milioane de vizitatori in fiecare an. Parcul are 5 mountain russe si este impartit in 5 zone: Global Fair, Zoo-Topia, European Adventure, Magic Land si American Adventure. Una dintre cele mai populare atractii ale parcului o reprezinta water park-ul, unde veti gasi cateva tobogane, o piscina cu valuri artificiale si un zoo safari unde turistii pot observa animalele in habitatul lor natural.

Busch Gardens, Virginia, SUA

Unul dintre cele mai vizitate parcuri de distractie din SUA, Busch Gardens este impartit in 9 teme, toate reprezentand tari din Europa. Parcul este cunoscut si pentru numarul mare de mountain russe-uri, printre care Griffon (ridica pasagerii la 60 m inaltime si ii coboara cu o viteza de 120 km/ora), Appolo's Chariot si Curse of DarKastle (o cursa ultra-moderna).

Knoebels, Pennsylvania, SUA

Ascuns intre muntii din Pennsylvania, parcul de distractii Knoebels a fost deschis in 1926. Parcul nu percepe taxa de acces si ofera vizitatorilor 57 de atractii, 2 mountain russe-uri din lemn, un carusel din 1913 si o casa bantuita.

Tokyo Disneyland, Japonia

Tokyo Disneyland este cel mai frumos parc de atractii din Asia. La fel ca cel din SUA si Franta, parcul este impartit in mai multe zone: Jungle Cruise, Pirates of the Caribbean, Haunted Mansion, Space Mountain, Toontown, MicroAdventure, Star Tours (o aventura fascinanta creata de George Lucas). In 2009, parcul a fost vizitat de 13.65 milioane turisti, fiind al treilea cel mai vizitat parc din lume.

Sursa articol. Sursa foto


9109

COMENTEAZA ARTICOLUL

delia Guest, 07.02.2012

ce frumos!!

Anna Sonenclar Guest, 04.04.2013

Fantastic !

Morareanu Andrei Rares Guest, 04.04.2013

Adevarate minunăţii!

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Turneul de tenis de la Roland Garros
Turneul de tenis de la Roland Garros denumit si "Internationalele Frantei" sau “French Open”, ar..

Stiai ca?
Perlele se topesc in otet? ... Liliecii intotdeauna vor zbura catre stanga cand vor iesi dintr-o pestera?...
Dictionar turistic
Tepidarium - Tepidarium-ul modern este o incapere incalzita in care oaspetii se pot relaxa inainte, intre sau dupa terapii. Este o varianta de relaxarium. Caracteristica aparte a acestei incaperi este design-ul interior luxos, peretii imbracati cu marmura luxoasa si mozaic scump. Podeaua si bancutele laterale sunt incalzite, aerul este usor cald (38 grade Celsius), lumina este blanda,ambianta sonora adecvata. Scopul utilizarii acestei incaperi este de a pregati corpul pentru terapiile ce vor urma sau de a normaliza temperatura corpului dupa terapie. Tepidarium-ul era folosit de catre romani inainte si dupa probele sportive inca din anul 188, drept marturie stand cladirile care rezista si in zilele noastre. Tepidariumul avea 25 m lungime, 52 m latime, aproximativ 38 m inaltime si avea o capacitate de 1600 de locuri. Tepidarium-ul este o camera incalzita la 38°C, cu podea, pereti si banci incalzite, tavanul este "cer instelat" beneficiind astfel de cromoterapie, iar sistemul de sonorizare completeaza tepidarium-ul oferind meloterapie. Are rolul de a pregati corpul pentru terapiile la temperaturi ridicate (baia de aburi, sauna finlandeza, baia turceasca) astfel evitandu-se socurile termice care ar putea crea disconfort. Deasemenea se foloseste si dupa terapiile la temperaturi ridicate, pentru a scadea treptat temperatura corpului.
7 recomandari


Nfo