Cum te echipezi pentru o drumetie pe munte

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Cum te echipezi pentru o drumetie pe munte


Probabil ca ai mers deja intr-o excursie pe munte. Si, la fel de probabil, a existat in grup o persoana care, dupa doar cinci kilometri pe traseu, a inceput sa se planga ca ii este foame, frig sau ca o dor picioarele. N-ai vrea sa te transformi chiar tu in acea persoana, asa ca indiferent daca este prima sau a cincizecea drumetie pe munte, trebuie sa te pregatesti corespunzator. Iata ce nu trebuie sa iti lipseasca:

Echipeaza-te corespunzator
Prima regula este legata de tinuta vestimentara specifica. Nu vei face parada modei, asa ca ai nevoie de cat mai multe haine la tine. Imbraca-te „in straturi” pentru a fi pregatit pentru orice fel de vreme. Prognoza meteo nu te ajuta prea tare atunci cand schimbi altitudinea, asa ca retine ca, si daca mergi in drumetie vara, sunt sanse sa gasesti zapada sau sa fii surprins de o furtuna. Este bine sa ai in rucsac haine groase pe care sa le poti pune pe tine in cazul in care iti va fi frig, precum si un strat impermeabil si anti-vant.

Incaltamintea este si ea extrem de importanta. Ai auzit de termenul „pantofar” si sigur ai vazut persoane care purtau adidasi sau chiar pantofi cu toc pe munte. Total gresit! Pe munte ai nevoie de bocanci. Picioarele tale iti vor fi recunoscatoare, pentru ca acestia iti vor sustine glezna si vor impiedica eventualele entorse. De asemenea, iti vor asigura o aderenta mai buna la urcusurile anevoiase, precum si pe traseele noroioase.

Ce sa ai in rucsac
Rucsacul pentru o zi de mers pe munte ar trebui sa aiba cel putin zece litri, pentru a putea pune in el apa, mancarea si hainele groase. La capitolul accesorii, nu strica sa ai la tine o palarie sau sapca, ochelari de soare si crema de protectie solara.

Apa si mancarea sunt esentiale. Vei avea nevoie de cel putin doi litri de apa si cateva sandvisuri pentru o drumetie de cateva ore, precum si de ceva dulce. Te vei deshidrata si ti se va face foame, asa ca trebuie sa acorzi o mare atentie acestui aspect.

Nu uita de masurile de precautie
Pentru orientare nu te baza doar pe telefon si GPS. Asigura-te ca ai o harta a traseului la tine si busola, dar si ca stii sa le folosesti. Este recomandat sa iei si o trusa de prim-ajutor. Accidentele sunt destul de frecvente pe munte si trebuie sa fii pregatit pentru astfel de momente mai putin placute. N-ar strica sa ai la tine si cateva rachete de semnalizare, pentru urgente.

Acestea sunt lucrurile pe care este necesar sa le ai cu tine atunci cand pleci intr-o drumetie pe munte. Nu uita sa-i ai alaturi si pe oamenii dragi si sa va simtiti de minune in aer liber.

Sursa foto: pixabay.com/Hermann


2029

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festival de Otono (Festivalul anual de toamna de la Madrid)
In octombrie, timp de o luna intreaga, Madridul gazduieste Festivalul de Otono (Festivalul anual de ..
Stiai ca?
Cel mai mare oras situat pe ecuator este Quito din Ecuador.... Numai marea piramida a lui Keops contine suficienta piatra incat sa poate fi construit un zid inalt de 50 de centimetri care sa inconjoare planeta la Ecuator?...
Dictionar turistic
Capacitate de cazare - Numarul de camere sau de locuri de cazare care pot fi oferite simultan de catre o unitate hoteliera.
7 recomandari