Faina de migdale. La ce o poti folosi si care sunt avantajele sale?

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Faina de migdale. La ce o poti folosi si care sunt avantajele sale?


Daca ai ales sa tii o dieta low carb, fie pentru a slabi, fie pentru a avea un regim mai sanatos, una dintre cele mai mari provocari este aceea de a renunta la toate fainoasele.
Din fericire, poti inlocui faina clasica din grau sau porumb cu diverse alternative, cum ar fi faina de migdale.
Faina de migdale se obtine din migdale uscate si macinate, nu are gluten si are foarte putini carbohidrati. Astfel, se potriveste de minue in orice dieta.
Este adevarat ca nu este total lipsita de carbohidrati, insa cantitatea acestora este una foarte mica: doar 8 grame de carbohidrati/100 de grame.
Ce altceva contine faina de migdale?
Pe langa carbohidrati, in compozitia acestei faini vei gasi:
- Grasimi polinesaturate (aproximativ 12 grame/100 de grame de produs). Acestea aduc un aport important de Omega 3 si Omega 6;
- Grasimi saturate. Nu sunt sanatoase, insa se regasesc intr-o cantitate foarte mica (doar 3 grame/100 de grame de produs);
- Vitamina E care este un puternic antioxidant;
- Minerale. Sodiul, potasiul, fierul si calciul sunt, de asemenea, intalnite in faina de migdale;
Practic, folosirea acestui tip de faina in alimentatie poate asigura o multime de elemente nutritive, in conditiile in care migdalele au o valoare nutritiva mai mare decat a oricarui alt tip de nuca.
Exista si anumite dezavantaje ale acestui aliment, insa sunt foarte mici. Spre exemplu, daca este consumata in exces, faina aduce un aport mult prea mare de omega 6, care poate genera diverse inflamatii in corp. De asemenea, daca nu este depozitata corect, se poate oxida, iar oxidarea duce la probleme de sanatate.
Cum pastrezi faina de migdale pentru a evita oxidarea?
Este bine sa folosesti cat mai repede faina, odata ce ai desfacut punga. Daca vrei sa o pastrezi pentru o perioada mai lunga de timp, o poti face in frigider sau in alt loc intunecat si racoros.
Daca ai rabdare, este bine sa iti faci propria faina de migdale din migdale uscate. Daca alegi sa iti faci propria faina, vei evita oxidarea, vei putea sa iti faci tot timpul cantitatea de care ai nevoie si vei economisi, in conditiile in care un kilogram de migdale costa cateva zeci de lei, in timp ce un kilogram de faina este peste 100 de lei.
Cum iti faci propria faina?
Procesul nu este atat de simplu precum ai crede. Primul pas este acela de a decoji migdalele, iar acest lucru inseamna scufundarea lor in  apa fierbinte, in asa fel incat procesul sa fie mult mai simplu. Dupa decojire, migdalele trebuie sa fie lasate la uscat pentru o perioada de cateva zile, dupa care trebuie sa fie macinate.
Cum poti gati faina de migdale?
Poti gasi o multime de retete interesante, incepand cu fursecurile si terminand cu painea. Exista mai multe retete de paine low carb, care contin acest tip de faina si diverse alte ingrediente fara carbohidrati.


234

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul de Vara de la Paris (Quartier d'Eté Festival)
Anual, de la mijlocul lunii iulie pana la inceputul lunii august se desfasoara Paris Quartier d'Eté..
Stiai ca?
Anghel I. Saligny (nascut la 19 aprilie 1854, in Serbanesti, judetul Galati - decedat la 17 iunie 1925, in Bucuresti) a fost un remarcabil inginer constructor, academician, ministru si pedago... Gradina Botanica din Tokio se inchide 2 luni pe an pentru a oferi animalelor o perioada de liniste, departe de vizitatori....
Dictionar turistic
Jacuzzi - Mic bazin de jeturi de apa sub presiune, care creeaza vartejuri relaxante.
7 recomandari