TurisMALL
powered by

Top 10 atractii turistice in Turcia


TURCIA

1. Muzeul Sfanta Sofia, Istanbul



Una dintre marcile Istanbulului, vechea bazilica patriarhala ortodoxa a fost construita in secolul 6 pentru imparatul bizantin Iustinian si a servit ca un templu crestin pana la invazia otomana, in secolul al 13-lea. Dupa ce a fost transformata in moschee, Sf. Sofia este acum unul dintre cele mai interesante muzee din Istanbul. Maretia cladirii, inaltimea sa si spiritul va va taia respiratia in momentul in care veti intra in aceasta capodopera absoluta. Amestecul intre crestinism si islam nu a fost niciodata atat de divin si uimitor!

2. Cappadocia



Unul dintre artefactele unice ale naturii, Cappadocia este un loc magic cu formatiuni stancoase formate din scari, minarete si coloane. Formarea lor a inceput in urma cu peste 60 de milioane de ani, ca urmare a eruptiei vulcanului si au continuat sa evolueze, conduse de eroziune. Zona a fost sub puterea mai multor conducatori. Inca din secolul al 2-lea i.Hr., crestinii au venit in Cappadocia, in scopul de a se ascunde de soldatii romani. De atunci, multi calugari si pustnici au construit adaposturi in roci. Unele dintre picturile si frescele lor pot fi inca vazute in acest loc ciudat si frumos numit Cappadocia.

3. Pamukkale



Formatiuni de roca albe in combinatie cu apa minerala calda, izvorand din apropiere, Pamukkale este un loc pe care ar trebui sa-l vedeti mai degraba decat sa cititi despre el. Situat in apropierea orasului antic grecesc Hierapolis, "castelul de bumbac" este format din numeroase terase de travertin, care formeaza o multime de bazine mici, care au fost folosite inca de pe vremea imperiilor grecesti si romane. Aceasta capodopera unica geologica a fost formata cu mai mult de 14 000 de ani in urma de catre mama-natura, iar apa are puteri vindecatoare. Daca mergeti in Turcia, si nu vizitati Pamukkale, o sa va para rau!

4. Aspendos, Antalia



Minunat si magnific, Aspendos este unul dintre cele mai bine conservate teatre antice romane din Turcia. Orasul a fost infiintat in secolul 4 î.Hr., dar si-a atins apogeul in timpul domniei imparatului roman Marcus Aurelius. Teatrul are diametrul de aproape 100 de metri si scaune pentru 7000 spectatori. In afara de teatrul vechi, puteti vizita ruinele agora, apeductul, bazilica si stadionul din aceeasi perioada. Starea de conservare extrem de buna a teatrului antic Aspendos permite organizarea multor evenimente si festivaluri.

5. Muntele Nemrut



Muntele Nemrut nu este o destinatie turistica traditionala. In anul 62 i.Hr., regele Antioh a incercat sa combine diferite religii intr-una singura, si a ordonat poporului sau sa construiasca nu numai un mormant pentru el, dar si pentru mai multe statui ale zeilor greci si persani, precum si pentru membrii familiei acestuia si cateva animale. Cei mai multi istorici cred ca aceasta a fost o incercare de a aduna populatia regatului sau, formata din oameni de diferite religii. Cele mai multe dintre monumente sunt conservate foarte bine, chiar daca acestea au cazut de la locurile lor originale. O vizită in Muntele Nemrut va fi o experienta coplesitoare.

6. Palatul Dolmabahce



Un palat umplut cu gradini (sensul original al numelui, Dolmabahce este de origine al sultanilor Imperiului Otoman. Construit in mijlocul secolului 19 de catre sultanul Abdulmecid I, Palatul Dolmabahce a transformat o noua pagină a istoriei Turciei moderne. Spre deosebire de vechiul palat Topcapi, renumit pentru aspectul sau traditional otoman, Palatul Dolmabahce a fost construit pentru a arata locurile moderne si luxoase ale Imperiul turcesc. Combinand elementele din baroc, rococo si neoclasic, ornamentele cu aur si cristal ale acestui palat sunt o dovada a influentei europene asupra Turciei.

7. Troia



Locul legendar unde s-au intamplat evenimentele din Razboiul troian, nu trebuie ratat, atunci cand va duceti in Turcia. Orasul antic Troia, situat in apropiere de Dardanele a fost fondat cu trei milenii i.Hr. de catre Ilus care avea un tata pe nume - Tros, dupa care s-a dat numele acestui loc istoric. Veti fi capabil sa va scufundati in ruine si veti fi primiti la intrare de un cal troian magnific! Orasul a fost distrus de mai multe ori si reconstruit din nou.

8. Marmaris



Marmaris este una dintre destinatiile turistice cele mai cunoscute din Turcia. Renumita pentru plajele sale minunate, oferind ospitalitate traditionala turceasca, Marmaris, de asemenea, va fermeca cu spiritul sau unic. Ar trebui sa nu ratati o croaziera deoarece puteti vedea o combinatie de Mare Mediterana, apa limpede, ruine antice, pesteri si diverse locuri unde natura va va lasa un mare impact asupra amintirilor de vacanta. Vizitati castelul Marmaris, care se presupune ca a fost construit initial cu mai mult de un mileniu i.Hr. de catre ionieni.

9. Biblioteca lui Celsus



Situata intr-una dintre bijuteriile timpurilor stravechi - Efes, Biblioteca lui Celsus a fost construita in secolul al doilea pentru a-l comemora pe senatorul roman Tiberius. Se crede ca sub cladire se afla senatorul care a guvernat regiunea Asiei. Aceasta biblioteca antica a fost o casa pentru aproape 1200 pergamente, care au fost tinute intr-un mod unic pentru o conservare mai buna. Arhitectura este considerata o capodopera a lumii antice si are patru sculpturi in fata, simbolizand cele patru mari valori in viziunea lui Tiberius. Episteme, Ennoia, Arete si Sophia sunt gardienii acestui templu antic de cunoastere, inteligenta, curaj si intelepciune.

10. Demre (Myra)

Myra sau Demre (in zilele noastre) este un oras antic grecesc, situat in regiunea Antalya. Cele mai interesante locuri din Demre sunt, fara indoiala, mormintele sapate in piatra avand doar intrarea vizibila. Spre deosebire de cultura traditionala elena in care mortii erau inmormantati in afara orasului, aici, in Myra mormintele antice au fost integrate in oras ca un monument sau ritual, in scopul de a pastra memoria stramosilor lor. In morminte sunt picturi unice pe pereti precum si sculpturi bine conservate, care prezinta cum era viata in urma cu cateva milenii!

Sursa

Articol tradus si adaptat de Georgiana Velea


19781

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Concert de Craciun la Palatul Imperial Hofburg din Viena
Vienna Hofburg Orchestra. Concert & Orchestra În urmă cu 30 de ani, muzicianul și dirijorul ..
Italia  |  Cehia  |  Malta  |  Turcia  |  Austria  |  Belgia  | 
Stiai ca?
Conform estimarilor, doar o optime din suprafata Pamantului este potrivita pentru traiul oamenilor - aproape trei sferturi din suprafața Pamantului fiind acoperita de oceane si doar un sfert reprezen... Aproape jumatate din suprafata statului Ecuador este considerata rezervatie naturala?...
Dictionar turistic
Tepidarium - Tepidarium-ul modern este o incapere incalzita in care oaspetii se pot relaxa inainte, intre sau dupa terapii. Este o varianta de relaxarium. Caracteristica aparte a acestei incaperi este design-ul interior luxos, peretii imbracati cu marmura luxoasa si mozaic scump. Podeaua si bancutele laterale sunt incalzite, aerul este usor cald (38 grade Celsius), lumina este blanda,ambianta sonora adecvata. Scopul utilizarii acestei incaperi este de a pregati corpul pentru terapiile ce vor urma sau de a normaliza temperatura corpului dupa terapie. Tepidarium-ul era folosit de catre romani inainte si dupa probele sportive inca din anul 188, drept marturie stand cladirile care rezista si in zilele noastre. Tepidariumul avea 25 m lungime, 52 m latime, aproximativ 38 m inaltime si avea o capacitate de 1600 de locuri. Tepidarium-ul este o camera incalzita la 38°C, cu podea, pereti si banci incalzite, tavanul este "cer instelat" beneficiind astfel de cromoterapie, iar sistemul de sonorizare completeaza tepidarium-ul oferind meloterapie. Are rolul de a pregati corpul pentru terapiile la temperaturi ridicate (baia de aburi, sauna finlandeza, baia turceasca) astfel evitandu-se socurile termice care ar putea crea disconfort. Deasemenea se foloseste si dupa terapiile la temperaturi ridicate, pentru a scadea treptat temperatura corpului.
7 recomandari