Circuit NORDUL FRANTEI

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

NORDUL FRANTEI / 10 zile

» Plecari: 19.Jul.2024

» Transport: cu Avion
» Durata: 10 zile
» Pret: de la 1499 EURO de persoana

» Categorie cazare 3/4*

» Traseu: Nantes| Angers| Vannes| Carnac| Quimper| Brest| Morlaix| Coasta de Granit Roz a Bretaniei | Dinan| Rennes| St. Malo| Mont St. Michel| Granville| Caen| Deauville| Le Havre| Caudebec-en-Caux| Rouen| Etretat| Amiens| Lille


19 Iulie | BUCURESTI – PARIS - NANTES
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda-OTOPENI, ora 06:00 pentru imbarcare cursa Companiei Tarom RO381 cu destinatia Paris. Decolare din Bucuresti la ora 08:40 si sosire in Paris la ora 11:00. Dupa preluarea bagajelor ne imbarcam in autocar si pornim catre Nantes - oras situat pe Loire, cunoscut pentru Edictul de la 1598 care garanta libertatea religioasa a protestantilor. Cazare la Hotel Mercure Nantes Centre Gare 4* sau similar Nantes.

20 Iulie | NANTES - ANGERS
Mic dejun. Ne aflam in Nantes - locul de nastere al scriitorului francez Jules Verne, renumit pentru masinile sale unice inspirate de Verne, care includ un elefant mecanic urias ce duce vizitatorii la plimbare prin oras. Orasul este, de asemenea, renumit pentru Castelul Medieval al Ducilor de Bretagne si pentru vinul muscadet. In prima parte a zilei vom incerca sa descoperim cat mai multe intr-un tur de oras impreuna cu insotitorul de grup. Dupa-amiaza, timp liber la dispozitie sau, optional, va propunem o Excursie la Angers. Angers, catalogat oficial ca „Oras de Arta si Istorie in Franta”, este situat pe malul raului Maine, in regiunea Pays de la Loire si a fost candva capitala regiunii Anjou din Franta. Aici ne vor incanta privirea obiective precum: masivul si anticul Chateau d’Angers; impozanta Catedrala ce dateaza din secolele XI-XIII si este in stil plantagenet gotic, prima catedrala construita in acest stil; Piata Sainte-Croix unde puteti vedea case medievale, inclusiv Maison d''''Adam cu mai multe statui sculptate in lemn care decoreaza fatada; Alcazar Angevin, o cladire Art Nouveau din secolul al XIX-lea, care a fost initial o cafenea numita Alcazar si este decorata cu sculpturi; centrul plin de viata al orasului Angers cu a sa piata mare numita Place du Ralliement - inconjurata de cladiri impunatoare din secolul al XIX-lea printre care si teatrul. Retur la hotel in Nantes. Cazare la Hotel Mercure Nantes Centre Gare 4* sau similar Nantes.

21 Iulie | NANTES – VANNES – CARNAC – QUIMPER - BREST
Mic dejun. Prima oprire de azi va fi in Vannes care ne asteapta cu bastioane, gradini inflorite, centrul sau aproape in intregime pietonal, strazile pietruite marginite de sculpturi intrigante din granit si casele cu cherestea. Bem o cafea sau doar ne odihnim in Piata Henri IV si apoi ne continuam drumul catre urmatoarea oprire de azi – Carnac, aflat pe coasta Morbihan din sud-estul Bretaniei. Este unul dintre cele mai importante situri megalitice din Europa, cunoscut pentru numarul foarte mare de monumente preistorice impresionante gasite in apropiere si este situat pe raul Crach, la vest de micul port Vannes. Monumentele antice prezinta numeroase pietre in picioare - cel putin 3000 sunt inca in picioare – precum si alte artefacte antice. Monumentele au fost ridicate pe o perioada de peste o mie de ani, incepand cu omul neolitic. Ultima oprire inainte de a ajunge la cazare va fi in Quimper - un oras popular si interesant din sud-vestul Bretaniei, capitala (prefectura) departamentului Finistere. Desi istoria orasului Quimper dateaza din epoca romana, in perioada medievala orasul a devenit un important centru regional. Acesta s-a imbogatit incepand cu secolul al XVII-lea datorita si cresterii industriei de ceramica de aici. Majoritatea centrului istoric este pietonal, ceea ce il face foarte placut si sigur de explorat. Strazile pietruite si pietele pavate din orasul vechi la nord de raul Odet - raul mare care trece prin inima orasului Quimper - si din jurul raului mai mic Stire care se unește cu Odet in centrul orasului sunt locul unde veti gasi cele mai interesante cladiri si obiective turistice. Continuam catre Brest. Cazare la Hotel Le Continental 4* sau similar Brest.

22 Iulie | BREST – MORLAIX - COASTA DE GRANIT ROZ A BRETANIEI – DINAN - RENNES
Mic dejun. Ne aflam in al doilea cel mai mare port militar al Frantei, Brest. Toata arhitectura sa provine din evenimente istorice, de la castelul sau medieval din secolul al XI-lea, remodelat de Vauban si care acum gazduieste Muzeul Maritim, la Turnul Motte-Tanguy si muzeul sau despre Brest de-a lungul timpului. Pornim intr-un scurt tur de oras inainte de a porni catre Morlaix. Cand vedem imagini cu Morlaix, acestea sunt adesea dominate de viaduct, dand impresia ca acesta umbreste intregul oras. De fapt, se afla intre cele doua zone separate din Morlaix - orasul istoric si portul - asa ca il observi cu adevarat doar cand treci dintr-o zona in alta. Viaductul a fost construit in anii 1860 si are 58 de metri inaltime, 292 de metri lungime si 14 arcade vaste de piatra. Dincolo de viaduct se ajunge in centrul istoric al orasului Morlaix, care este foarte placut de explorat, cu piete deschise si strazi inguste marginite de case medievale. Continuam apoi cu Coasta de Granit Roz, prin sate traditionale din Bretania. Exista ceva magic de-a lungul coastei de granit roz care se intinde de la Ploumanach la Grande Isle, intre Perros-Guirec in est si Trébeurden in vest. Culoarea desigur, dar mai ales forma erodata, surprinzatoare si uneori amuzanta a stancilor de granit, creeaza un tarm de neuitat. Ultima oprire a zilei va fi in Dinan - un oras medieval fermecator ancorat parca intre pamant si mare. Inconjurat de aproape trei kilometri de metereze, orasul Dinan si castelul sau din secolul al XIV-lea privesc cu mandrie la raul Rance. Mai jos, micul portul de agrement este punctul de plecare pentru cateva plimbari minunate de-a lungul estuarului, in timp ce deasupra, casele cu corbele completeaza turul acestui oras cu farmec medieval. Continuam spre Rennes. Cazare la Hotel Mercure Rennes Centre Gare 4* sau similar Rennes.

23 Iulie | RENNES – ST. MALO - MONT ST. MICHEL
Mic dejun. Dimineata efectuam in Rennes, capitala Bretaniei, un tur pietonal in centrul istoric care va cuprinde Piata Primariei, Palatul Parlamentului Bretaniei, Piata Champ-Jaquet, etc. Dupa-amiaza, timp liber la dispozitie sau, optional, va propunem o Excursie la St. Malo si Mont St. Michel. Poposim pentru inceput in Saint Malo – un foarte frumos oras fortificat, meticulos restaurat, cunoscut in trecut ca baza a corsarilor si marinarilor ce faceau comert cu Asia si America. Continuam apoi cu abatia Mont St. Michel – supranumita si Minunea Vestului. Este a doua mare atractie a Frantei dupa Turnul Eiffel. Se viziteaza Catedrala si ansamblul arhitectonic in stil gotic cunoscut inca din 1228 sub numele de Marveille. Intoarcere la hotel in Rennes. Cazare la Hotel Mercure Rennes Centre Gare 4* sau similar Rennes.



24 Iulie | RENNES – GRANVILLE - PLAJELE DEBARCARII DIN NORMANDIA - CAEN
Mic dejun. Astazi drumul ne poarta catre Granville - poreclit Monaco de Nord pentru ca este construit pe un promontoriu stancos. Granville formeaza o imagine frumoasa cu casele de granit ale orasului sau de sus, inconjurate de metereze si portul de pescuit si navigatie de dedesubt. La Haute Ville de Granville, care este cartierul istoric din Granville, este compus din cladiri emblematice precum Grand’Porte, Maison du Guet, vechea cazarma, biserica Notre-Dame du Cap-Lihou, buncarele, farul si teatrul. La fel ca intreaga zona, acest cartier fermecator este scaldat intr-o lumina care este atat plina de viata, cat si linistitoare intre strazile sale, restaurantele si magazinele de artisti....toate acestea cu o vedere splendida la mare! Dupa vizita, continuam prin Normandia spre plajele debarcarii aliate din 6 iunie 1944 – cea mai mare operatiune amfibie si aeropurtata din istorie, plaje ce si-au pastrat numele de cod: Utah, Omaha, Gold, Juno si Sword Beach. Transfer la hotel in Caen. Cazare la Hotel Novotel Caen Cote de Nacre 4* sau similar Caen.

25 Iulie | CAEN – DEAUVILLE – LE HAVRE – CAUDEBEC EN CAUX - ROUEN
Mic dejun. Prima oprire de astazi o facem in Deauville – statiune de litoral a aristocratiei franceze unde s-a lansat Coco Chanel, numita si al 21-lea arondisment al Parisului. Urmatoarea oprire va fi in Le Havre - un oras-port major si punct de intrare pentru feriboturile care sosesc in Franta din Marea Britanie, situat pe coasta din Normandia Superioara, la gura raului Sena. Le Havre a fost foarte grav avariat in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial si o mare parte din orasul pe care il vedem astazi a fost proiectat de arhitectul Auguste Perret in perioada postbelica. Arhitectura modernista din Le Havre este diferita de orice alt oras din Franta si poate parea destul de „brutala” celor care nu sunt entuziasti ai arhitectilor de dupa razboi. Retineti ca reamenajarea orasului este atat de remarcabila incat orasul a fost acum desemnat un sit al patrimoniului mondial UNESCO. O vizita la Le Havre va include cateva cladiri speciale care sunt importante pentru intelegerea operei lui Auguste Perret. Traseul poate incepe de la Biserica Sfantul Iosif, o cladire postbelica in care se remarca in special turnul octogonal, inalt de peste 100 de metri. Lucrarea a fost inceputa de Auguste Perret, dar a fost finalizata dupa moartea sa de catre studenti legati de scoala sa. Ultima oprire va fi in Caudebec-en-Caux - un oras care se concentreaza pe protejarea mediului natural, oferind in acelasi timp diverse facilitati pentru vizitatori. In centrul istoric al orasului, un punct culminant este biserica in stil gotic din secolul al XV-lea Notre-Dame, o biserica frumos ornamentata despre care Henric al IV-lea spunea ca este cea mai frumoasa biserica din regatul sau. Exista numeroase sculpturi decorative in piatra pe exteriorul bisericii - de remarcat in special sculpturile de la intrare si clopotnita ornata - in timp ce interiorul prezinta cateva vitralii medievale impresionante si o orga din secolul al XVI-lea. Printre celelalte repere notabile din Caudebec-en-Caux se pot mentiona: Maison des Templiers din secolul al XII-lea - care este printre cele mai vechi case din Normandia si are o fatada cu ferestre arcuite in stil gotic; inchisoarea din secolul al XIV-lea - care arata acum ca o casa fermecatoare din piatra, dar probabil ca era mai putin primitoare acum 600 de ani; Tour d''''Harfleur si Tour des Fascines - care faceau odata parte din apararea orasului din secolul al XIV-lea. Transfer la hotel in Rouen. Cazare la Hotel Mercure Rouen Centre Cathedrale 4* sau similar Rouen.

26 Iulie | ROUEN – ETRETAT
Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Rouen sau, optional, va propunem o Excursie la Etretat. Natura a sculptat forme neobisnuite din stancile albe din Etretat si, ca urmare, acest loc pitoresc a atras multi pictori impresionisti care au cautat sa surprinda stancile pe panza. Frumosul oras de pe litoral Etretat este, de asemenea, decorul popularei carti franceze pentru copii a lui Maurice Leblanc despre Arsène Lupin, hotul. Eroziunea a creat arcuri extraordinare in creta alba de ambele parti ale orasului. Exista, de asemenea, o structura uimitoare asemanatoare unui ac, cunoscuta in franceza ca Aiguille. O plimbare pe stancile de la vest de Etretat te duce la un teren de golf cu 18 gauri cu vederi uluitoare asupra Aiguille, in timp ce o plimbare spre est te va duce la Jardins d''''Etretat, o gradina frumoasa de inspiratie asiatica care ofera vederi uimitoare asupra orasului si a golfului sau pana la celebrul Arc Aval, imortalizat de Claude Monet si Eugène Boudin. Cu toate acestea, in Etretat exista mai mult decat formatiunile de stanci si plaja cu pietris. Micul oras este pitoresc si plin de restaurante si magazine dragute, in timp ce remarcabila piata acoperita din lemn si vila Le Clos Lupin din secolul al XIX-lea merita ambele vizitate. Intoarcere la hotel. Cazare la Hotel Mercure Rouen Centre Cathedrale 4* sau similar Rouen.

27 Iulie | ROUEN – AMIENS – LILLE - GENT
Mic dejun. Astazi ne indreptam catre Amiens. Arhitectura antica, istoria razboiului si un peisaj urban colorat de canale si gradini plutitoare fac din Amiens una dintre cele mai populare destinatii de vacanta din nordul Frantei. Orasul este capitala departamentului Somme, scena unor batalii terestre masive in timpul Primului Razboi Mondial. Catedrala Notre-Dame d’Amiens este un reper celebru al orasului. Biserica din secolul al XIII-lea este cea mai mare catedrala gotica din Franta. La cateva minute de mers pe jos de catedrala se afla Saint-Leu, unul dintre cele mai vechi cartiere din Amiens, ce se remarca prin strazi inguste marginite de librarii si galerii de arta. Un alt obiectiv ce merita mentionat este Maison de Jules Verne. Romancierul si dramaturgul francez a locuit in aceasta casa cu patru etaje din 1882 pana in 1900. Urmatoarea oprire de azi, si ultima inainte sa parasim Franta, va fi in Lille - un oras adesea umbrit de omologii sai francezi mai faimosi si care, de fapt, este o bijuterie ascunsa ce asteapta sa fie descoperita. Renumit pentru prietenia locuitorilor sai, Lille uimeste vizitatorii cu clopotnitele sale inalte, colectia de arta de la Palais des Beaux-Arts (considerat al doilea ca marime muzeu de interes general din Franta, dupa Luvru) si celebrele vafe umplute de la Patiseria Méert. Trecem granita in Belgia si ne cazam in zona Gent-Brugges. Cazare la Hotel 3* sau similar zona Gent-Brugges.

28 Iulie | GENT – BRUXELLES – BUCURESTI
Mic dejun. Eliberarea camerelor si transfer la aeroportul din Bruxelles pentru imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO374 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 19:55, sosire la Bucuresti pe aeroportul Otopeni la ora 23:35.



Servicii incluse:
Servicii incluse:
• Zbor la dus Bucuresti => Paris, Compania TAROM
• Zbor la retur Bruxelles => Bucuresti, Compania TAROM
• Taxele de aeroport si combustibil (pot suferi modificari pana la data emiterii biletelor de avion)
• Transport cu autocar propriu
• Cazare 9 nopti la hoteluri de 3* si 4* astfel:
 2 nopti cazare cu mic dejun Hotel Mercure Nantes Centre Gare 4* sau similar Nantes
 1 noapte cazare cu mic dejun Hotel Le Continental 4* sau similar Brest
 2 nopti cazare cu mic dejun Hotel Mercure Rennes Centre Gare 4* sau similar Rennes
 1 noapte cazare cu mic dejun Hotel Novotel Caen Cote de Nacre 4* sau similar Caen
 2 nopti cazare cu mic dejun Hotel Mercure Rouen Centre Cathedrale 4* sau similar Rouen
 1 noapte cazare cu mic dejun Hotel 3* sau similar zona Gent-Brugges
• PACHET DE EXCURSII SI VIZITE:
 Tururi de oras in Nantes, Brest, Rennes
 Excursie la Vannes-Carnac-Quimper
 Excursie la Morlaix-Coastra de Granit Roz a Bretaniei-Dinan
 Excursie la Granville & Plajele debarcarii din Normandia
 Excursie la Deauville-La Havre- Caudebec-en-Caux
 Excursie la Amiens & Lille
• Taxe autostrazi si parcari incluse
• Insotitor roman de grup

Servicii neincluse:
• Taxele de oras - se achita individual la receptia fiecarui hotel (acolo unde se aplica)
• Asigurarea storno si medicala
• Intrarile la obiectivele turistice din program
• Bacsis pentru soferi, ghizi, personal hotelier, personal restaurante etc: recomandat 5 Euro/persoana/zi

Excursii optionale (Tarife valabile pentru minim 25 de participanti)
• Excursie la Angers
Tarif: 40 Euro/pers. si include: transport autocar, taxe autostrazi si parcari, insotitor roman de grup
• Excursie la St. Malo si Mont St. Michel
Tarif: 45 Euro/pers. si include: transport autocar, taxe autostrazi si parcari, insotitor roman de grup
• Excursie la Etretat
Tarif: 45 Euro/pers. si include: transport autocar, taxe autostrazi si parcari, insotitor roman de grup


Transferuri la aeroportul Otopeni/Piata Victoriei din urmatoarele orase:
• Constanta (50 euro/pers.), Medgidia (45 euro/pers.), Cernavoda (45 euro/pers.), Fetesti (45 euro/pers.), Slobozia (45 euro/pers.)
• Iasi (45 euro/pers.), Targu Frumos (45 euro/pers.), Roman (40 euro/pers.), Bacau (35 euro/pers.), Onesti (42 euro/pers.), Adjud (33 euro/pers.), Focsani (28 euro/pers.), Buzau (21 euro/pers.), Urziceni (20 euro/pers.)
• Brasov (36 euro/pers.), Predeal (32 euro/pers.), Sinaia (30 euro/pers.), Campina (25 euro/pers.), Ploiesti (20 euro/pers.)
• Pitesti (28 euro/pers.)

in

Oferta din categoria:


 
NORDUL FRANTEI - 10 zile / 1499 EURO
Plecare Pana la
19.Jul.2024 28.Jul.2024 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 13.03.2024




# #