Circuit PAȘTE – CROAZIERĂ ÎN REGIUNEA NORMANDIEI

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

PAȘTE – CROAZIERĂ ÎN REGIUNEA NORMANDIEI / 9 zile

» Plecari: 29.Apr.2024

» Transport: cu Avion
» Durata: 9 zile
» Pret: de la 2290 EURO de persoana

» Categorie cazare 4/5*

» Traseu:
Paris – Amiens – Honfleur – Trouville – Deauville – Rouen – Mantes-la-Jolie –
Giverny Melun – Fontainebleau – Chartres


Perioada: 29.04 – 07.05.2024

Ziua 1 / 29.04.2024: Bucureşti – Paris – Amiens
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 06:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Tarom). Plecare cu compania Tarom, zbor RO 381 (08:40 / 11:00) spre Paris. După sosire ne vom deplasa către Amiens, oraș situat ideal în inima triunghiului Paris – Londra – Bruxelles, fiind al patrulea oraș cel mai verde din Franța. Amiens strălucește prin arhitectura sa uimitoare și patrimoniul natural. Este cunoscut și pentru că în anul 2020, a fost singurul oraș francez care a fost numit drept Capitală Europeană a Tineretului. Vom face un tur pietonal al orașului care va include Catedrala din Amiens, inclusă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, construită în anul 1247, cu cel mai mare interior al unei catedrale medievale din Europa de Vest, după care vom ajunge în zona Quartier Saint-Leu unde este orașul vechi pietruit, cu case care au obloane colorate. Turul se va încheia cu vizita „Casei cu Turnul” din Amiens, unde a locuit Jules Verne din anul 1882 până în anul 1900. Acest conac de lux din sec. al XIX-lea a fost martorul succesului scriitorului, care a scris acolo cele mai multe dintre „Călătoriile extraordinare” ale sale. Transfer pentru cazare la L''appart''hotel Odalys Amiens Blamont 4* (sau similar 4*).
Ziua 2 / 30.04.2024: Amiens – Honfleur
Mic dejun. Plecare spre Honfleur, orăşel port cu ieşire la Canalul Mânecii, unde vom face un tur panoramic și pietonal pentru a observa pitorescul oraşului, cu multe case vechi tradiţionale, muzee interesante, biserici şi monumente. Scutit de testele timpului, Honfleur a reușit să păstreze moștenirea unui bogat trecut istoric care îl fac în prezent unul dintre cele mai vizitate orașe din Franța. Reputația internațională o datorează autenticității și farmecului străzilor sale pietruite, fațadelor cu șarpantă, micilor magazine, hotelurilor fermecătoare și restaurantelor sale tipice, dar și diversității monumentelor și bogăției patrimoniului său cultural și artistic. După-amiază ne vom îmbarca pe vasul de croazieră MS Seine Princess, al companiei de croaziere CroisiEurope. După ce ne-am instalat în cabinele noastre, vom participa la prezentarea echipajului și la cocktail-ul de bun venit. Cină (cu băuturi alcoolice și nealcoolice incluse) și cazare la bord.
Ziua 3 / 01.05.2024: Honfleur
Dimineața veți putea opta pentru un tur ghidat în Honfleur organizat de vasul de croazieră, sau veți putea face individual o agreabilă plimbare prin oraș prilej de a vizita unul dintre muzeele orașului sau de a face cumpărături. Întoarcere pe vas pentru dejun. După-amiază, vasul propune o excursie opțională la Côte Fleuri, coastă care se întinde pe aprox. 40 km între Honfleur, pe estuarul râului Sena, până la Merville-Franceville-Plage, la vărsarea râului Orne, vizavi de Ouistreham. Cote Fleurie este o succesiune de plaje lungi de nisip care se întind la poalele stâncilor joase, această regiune istorică fiind considerată arhetipul peisajului rural din Normandia. Numele Cote Fleurie datează din anul 1903, când Raymond Coustant de Yanville, președintele Societății de Horticultură, a inventat numele iubitului său litoral pentru a concura cu Coasta de Azur! În această excursie veți ajunge la Trouville, care se află pe coasta Normandiei, la est de Honfleur, unde veți vedea Primăria, construită în stil Ludovic al XIII-lea, piața de pește pentru care Trouville este renumit, care a devenit monument istoric listat în anul 1991. Veți explora străzile din spatele acesteia unde veți găsi numeroase restaurante și magazine de souveniruri. Traseul excursiei va continua spre Deauville, stațiunea de referință de pe litoralul Normandiei întemeiată în anul 1859 de Ducele de Morny, fratele vitreg al lui Napoleon al III-lea. În prezent, aceasta este cea mai apropiată staţiune litorală de Paris care găzduieşte casele de vacanţă ale înaltei societăţi franceze, motiv pentru care adesea este numită Riviera Pariziană, celebră pentru faleza sa, cursele de cai, palate, cazinou, festivaluri și magazinele de lux. Începând cu sec. al XIX-lea, Deauville a devenit o destinaţie la modă pentru clasa aristocratică internaţională, acesta intrând în anul 1913 în istoria croitoriei, atunci când Coco Chanel şi-a început aici cariera, deschizând un magazin cu pălării. Nu puteți rata o plimbare pe „Sunset boulevard” à la française și pe Promenade des Planches, unul dintre locurile emblematice din Deauville, la fel ca Promenade des Anglais din Nisa sau Croisette din Cannes. În încheierea excursiei veți vizita o distilerie Calvados. Întoarcere la vasul de croazieră. Pensiune completă (cu băuturi alcoolice și nealcoolice incluse) şi cazare la bord.
Ziua 4 / 02.05.2024: Rouen
Dimineața veți putea opta pentru un tur ghidat organizat de vasul de croazieră în Rouen, fosta capitală a războinicilor nordici care au venit aici pe Sena în sec. al IX-lea, fosta capitală a ducatului Normandiei, construit ca aşezare romană şi care a rămas în istorie mai ales datorită Ioanei d''Arc. În timpul turului pietonal al orașului Rouen numit de Victor Hugo „oraşul celor o mie de turnuri” veți vedea: Catedrala, imortalizată de Claude Monet, în care se află inima de leu a vestitului Richard Plantagenetul, Palatul Justiţiei, un remarcabil exemplu de arhitectură gotică flamboaiantă din sec. al XVI-lea, Gros-Horologe, un interesant ceas aurit, Biserica Ioana d’Arc şi locul unde eroina a fost arsă pe rug acum aproape 600 de ani. Întoarcere pe vas pentru dejun. După-amiază, vasul propune o excursie opțională a Abațiilor Norman, care va începe cu o vizită la Abația Jumièges. Construită în anul 654, când creștinismul a sosit în regiune, și ulterior distrusă de vikingi, mănăstirea a fost restaurată în sec. al XI-lea de descendenții lor. Odată cu venirea perioadei romantice, mănăstirea a devenit extrem de cunoscută datorită lui Victor Hugo care a descris-o drept „cea mai frumoasă ruină din toată Franța”. În timpul vizitei veți descoperi și ruinele Bisericii Sfântului Petru, înainte de a vizita Abația Saint Wandrille sau Wandregisel (numai la exterior), un monument extrem de spiritual fondat în același secol. Arhitectura clasică minunată a acestei abații se îmbină cu măreția moștenirii sale medievale într-o armonie perfectă. Spre deosebire de Jumièges, o congregație de călugări benedictini s-a stabilit în această mănăstire în anul 1931 și a rămas până în prezent, aducând comunitatea la un număr substanțial. Întoarcere la vasul de croazieră. Pensiune completă (cu băuturi alcoolice și nealcoolice incluse) şi cazare la bord.
Ziua 5 / 03.05.2024: Mantes-la-Jolie – Giverny – Paris
Dimineața vasul va ajunge în Mantes-la-Jolie, oraș situat la 50 km est de Paris, care datorită locației sale lângă un parc regional, este denumit și „orașul de la țară”. Veți putea opta pentru un tur ghidat organizat de vasul de croazieră în Giverny, unde a locuit Claude Monet, din anul 1883, până la moartea sa, în anul 1926, când a fost înmormântat în curtea cimitirului bisericii din Giverny, nu departe de grădina sa cu nuferi. Pasionat de grădinărit, a creat aici ceea ce se numeşte în prezent Casa şi grădinile Monet, un mic domeniu cu o vegetaţie luxuriantă, alăturarea plantelor oferind un adevărat spectacol de culori, cu lacul cu nuferi peste care se arcuieşte micuţul pod japonez ce poate fi admirat în picturile sale. Aici a pictat celebrii „Nuferi”, elementele florale devenind principala temă a picturilor sale şi nu numai, deoarece frumuseţea grădinii din Giverny a inspirat numeroşi scriitori, poeţi, muzicieni şi pictori. Întoarcere pe vas pentru dejun. După-amiază, vom vedea peisajul schimbându-se încet de la rural la urban, pentru că ne vom apropia de „Orașul Luminilor”. Nava noastră va naviga prin impresionantul district de afaceri futurist La Defense. Vom naviga de-a lungul Senei pentru a ajunge și a vedea orașul pe timp de noapte (dacă nivelul apei permite). Pensiune completă (cu băuturi alcoolice și nealcoolice incluse) şi cazare la bord.
Ziua 6 / 04.05.2024: Paris
În această zi veți putea opta pentru un tur ghidat organizat de vasul de croazieră în Paris care va include principalele cartiere, piețe și poduri ale orașului. Veți vedea (exterior) clădirile emblematice din Paris, inclusiv Place Vendôme, Opera, Palatul și Grădinile Luxembourg, Pantheonul, Muzeul Orsay, Place de la Concorde, Champs-Elysées, Turnul Eiffel, Arcul de Triumf și Les Invalides. Întoarcere pe vas pentru dejun. După-amiază, vasul va naviga spre Melun. Pensiune completă (cu băuturi alcoolice și nealcoolice incluse) şi cazare la bord.
Ziua 7 / 05.05.2024: Melun – Fontainebleau
Un Paște fericit și o zi dedicată primitorului oraș Melun de pe Sena, capitala istorică a regilor Capețieni ai Franței. Veți putea opta pentru un tur ghidat organizat de vasul de croazieră la Fontainebleau, unde veți putea vedea renumitul castel, splendid exemplu de arhitectură renascentistă franceză, reședința de vânătoare a regilor Franței, cunoscut și sub denumirea de „randez-vous de castele” datorită construcțiilor din perioade diferite. Castelul de la Fontainebleau, una dintre reședințele preferate ale lui Napoleon Bonaparte, precum și parcul de la Fontainebleau, au fost înscrise în anul 1981 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Întoarcere pe vas pentru dejun. După-amiază, vasul va naviga Paris. Seara vom participa la cina specială de rămas bun organizată de vasul de croazieră.
Ziua 8 / 06.05.2024: Paris – Chartres
Mic dejun. După procedurile de debarcare vom porni într-o excursie la Chartres unde vom putea vizita Catedrala Notre Dame de Chartres, a cărei construcţie a durat în jur de 30 de ani, pentru marea parte a ansamblului. Catedrala este considerată a fi una dintre cele mai reuşite modele de arhitectură gotică din Franţa şi în acelaşi timp, una dintre cele mai bine conservate catedrale medievale, construită la începutul sec. al XIII-lea, pe ruinele unei catedrale romane distruse în timpul unui incendiu în anul 1194. Catedrala, scaunul episcopal al diocezei Chartres, parte a provinciei catolice ecleziale din Tours, pe care Rodin o numea „l''Acropole de la France” este cel mai vechi sanctuar din ţară închinat Sfintei Fecioare. Faima ei se datorează atât importanţei religioase date de Sancta Camisa cât şi de uriaşa ei valoare artistică reprezentată în mare parte de statui, sculpturi, de pavajul de excepţie cu labirintul unic care aminteşte de miturile păgâne ale Greciei Antice, cu Tezeu şi Minotaurul, dar şi de vitraliile care exaltă „albastrul de Chartres”. Catedrala în formă de cruce are cinci capele semicirculare, iar coloanele şi arcurile gotice frânte ne vor călăuzi privirea spre cele trei mari rozete, dintre care cea mai frumoasă este numită Roza Franţei. Cazare în Chartres la Hotel Mercure Chartres Centre Cathedrale 4* (sau similar 4*).
Ziua 9 / 07.05.2024: Chartres – Paris (Aeroport) – București
Mic dejun. Transfer la aeroportul din Paris pentru plecarea spre Bucureşti cu compania Tarom, zbor RO 384 (16:20 / 20:10).


Servicii incluse:
TARIF: 2290 EURO / loc în cabină superioară - UPPER DECK
Supliment single: 690 EURO
(tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup minim de 20 turiști; pentru un grup mai mic, tariful se va recalcula)

TARIFUL INCLUDE:
- transport intercontinental cu avionul pe ruta: Bucureşti – Paris – București cu compania Tarom
- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale (pot suferi modificări)
- taxele portuare (pot suferi modificări)
- transfer aeroport – port – aeroport
- 1 noapte de cazare în Amiens la hotel 4* cu mic dejun inclus
- tur panoramic și pietonal Amiens exclusiv pentru grupul DAL Travel
- 6 nopţi cazare la bordul vasului de croazieră MS Seine Princess
- pensiune completă, cu băuturi alcoolice și nealcoolice incluse în timpul meselor
- băuturi alcoolice și nealcoolice incluse de la barul vasului în timpul zilei și serii
- cocktail de bun venit la bordul vasului de croazieră MS Seine Princess
- cină festivă de rămas bun la bordul vasului de croazieră MS Seine Princess
- Wi-Fi gratuit pe vas
- căști pentru excursiile ghidate achiziționate de pe vas
- tururile şi excursiile menţionate în program
- diverse activități pe vas
- excursie la Chartres cu vizitarea Catedralei din Chartres exclusiv pentru grupul DAL Travel
- 1 noapte de cazare în Chartres la hotel 4* cu mic dejun inclus
- însoţitor român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

NOTĂ: Taxele de aeroport si cele portuare incluse în tarif sunt cele valabile la data lansării programului. În situația majorării de către compania aeriană sau / și de compania de croazieră a acestor taxe până la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile înainte de plecare), respectiv a voucherelui de croazieră, agenția își rezervă dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

TARIFUL NU INCLUDE:
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- taxele de intrare la obiectivele turistice (muzee, catedrale etc.) şi dacă este cazul, ghizii pentru acestea
- bacşişuri: 30 euro/pers. pentru şoferi şi ghizi locali, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita cel mai târziu conducătorului de grup la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
 RECOMANDAT: pachet de 7 excursii organizate de vasul de croazieră: 340 euro/pers. (pentru achiziționarea cu 2 luni înaintea plecării), față de 450 euro/pers. la bordul vasului

IMPORTANT! Recomandăm încheierea unei Asigurări MEDICALE și STORNO de călătorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate. Acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurările MEDICALE și STORNO de călătorie se pot încheia la orice companie de asigurări care asigură acest serviciu; suma platită pentru asigurare nu este returnabilă. Dacă aveți nevoie de asistență pentru a vă alege asigurarea de călătorie potrivită, echipa noastră de consultanți vă stă la dispoziție.

NOTĂ:
- alocarea cabinelor se va face în ordinea efectuării înscrierilor şi în limita disponibilităţii
- taxele de port se pot modifica de către autoritatea portuară

Oferta din categoria:


 
PAȘTE – CROAZIERĂ ÎN REGIUNEA NORMANDIEI - 9 zile / 2290 EURO
Plecare Pana la
29.Apr.2024 07.May.2024 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Pensiune completa inclusa
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 14.03.2024




# #