Circuit Circuit Grecia de Nord și sejur la Marea Egee

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

Circuit Grecia de Nord și sejur la Marea Egee / 8 zile

» Plecari: 23.Sep.2024, 16.Sep.2024, 09.Sep.2024, 17.Jun.2024, 03.Jun.2024, 20.May.2024

» Transport: cu Autocar
» Durata: 8 zile
» Pret: de la 326 EURO de persoana

» Categorie cazare 2/3*

» Traseu: În această călătorie avem ocazia să descoperim:
Veliko Tarnovo - Ouranopoli - Meteora - Dion - Muntele Olimp - Insula Skiathos - Sofia


Program

 Ziua 1. București – Veliko Tarnovo - Serres
Călătoria noastră începe din cea mai modernă autogară din România - Autogara Centrală - București, la ora 6.30 dimineața. Tranzităm Bulgaria. Nici nu ne-am obișnuit cu verdele dealurilor bulgărești care domină peisajele când ajungem la Veliko Târnovo “Orasul Ţarilor”, fosta capitală a Bulgariei Medievale. Orașul pare desprins din cărțile de povești, așa că, decidem să îi explorăm farmecul. Fosta Capitală Bulgară ne întrece toate așteptările: Cetatea Tsarevo domină înălțimile, iar în oraș ne încântă străduțele și casele cu aerul lor medieval. Cafenele și restaurante primitoare ne fac cu ochiul la fiecare colț de stradă. Noi însă avem de văzut Monumentul Asăneștilor, Casa Sarafkina – Muzeul Etnografic, Catedrala din Veliko Tarnovo, Biserica Fortificată a celor 40 de Sfinți Martiri, Biserica Sfinților Petru și Pavel. Și evident, impozanta Cetate Tsarevets. Timpul însă ne obligă să fim mai expeditivi, așa că facem un tur frugal, sperând să mai avem drum pe aici ca să revedem orașul în tihnă. Ne întoarcem la autocar, și continuăm periplul Balcanic.
Ne continuăm drumul spre Serres. Cazare în zona Serres – Sidirokastro.

 Ziua 2. Serres– Croaziera Athos – Salonic - Riviera Olimpului
Kalimera! (Bună dimineața!). Plecare spre Ouranoupoli, lângă Sfântul Munte Athos, cel mai important complex de mănăstiri ortodoxe din Grecia. Timp liber pentru plajă, sau opţional croazieră (aprox. 2 h 45 min.) pentru a admira 8 din cele 20 de mănăstiri şi schitul Sfânta Ana. Continuăm spre capitala Madeconiei - Salonic (Thessaloniki), o metropolă frematând de viaţă, situată pe malul Mării Egee. La un capăt al promenadei de pe ţărm se află o statuie impunătoare a lui Alexandru cel Mare, a cărui soră vitregă a dat numele oraşului. Aceasta s-a căsătorit cu regele Kassandros, care a întemeiat oraşul. Salonicul este aşezat pe Via Egnatia, impresionantul drum care lega Roma de avanpostul său răsăritean din Byzantium (viitorul Constantinopol). Strada prinicipala din prezent se numeste tot Egnatia. La mică distanţă de această arteră vei descoperi Arcul lui Galerius, ridicat de împăratul Galerius în anul 303 pentru a-şi comemora victoria asupra perşilor.
În apropiere se ridică semeaţa Rotonda, despre care se crede că a fost construită pentru a deveni mausoleul lui Galerius, desi nu a servit niciodata acestui scop. De-a lungul timpului a fost folosită şi ca biserică şi ca moschee, iar astăzi adăposteşte ocazional expoziţii de artă. Ne îndreptăm privirea spre mare şi zărim silueta zvelta a Turnului Alb, cel mai fotografiat monument din Salonic. Pe vremuri era denumit Turnul Însângerat, din cauză că fusese folosit drept închisoare şi loc de execuţii. În prezent se află aici un Muzeu Bizantin care reuneste o mulţime de obiecte bizantine, inclusiv mozaicuri, bijuterii şi icoane. Asigură-te că urci până pe acoperiş, de unde poţi admira fumoasa panoramă a ţărmului din Salonic.

Moment de răgaz (timp liber):
Încercaţi cu încredere produsele de patiserie şi neapărat savuraţi un Caffé Frappé , o băutură rece, făcută din cafea instant. Originar din Grecia, Frappe-ul a devenit popular după cel de-al II-lea război mondial, atunci când ideea de a ieşi în oraş să bei o cafea a început să prindă contur. Cafeaua este amestecata cu zahăr şi este agitată cu ajutorul unui shaker sau al unui mixer manual. Procesul durează un minut, conţinutul este apoi turnat în pahar peste care se adaugă gheata, apă rece si lapte.
După ce ne-am delectat cu delicioasa băutură ne îndreptăm paşii spre Biserica Sf. Dumitru – cea mai mare biserică din Grecia, cu hramul sfântului protector al oraşului. Clădirea a fost reconstruită în 1917, în urma unui incendiu care a devastat oraşul, fiind ridicată pe locul în care romanii l-au ucis pe Sfântul Dimitrios în anul 305, pentru refuzul de a renunţa la credinţa lui.
Lăsăm în urmă frumosul oraş de la Marea Egee şi ne îndreptăm spre hotelul nostru situat pe Riviera Olimpului. Cazare la hotel.
 Ziua 3. Plajă şi relaxare la Marea Egee
Program liber la dispoziţie pentru plajă şi relaxare la Marea Egee. Cazare la acelaşi hotel situat pe Riviera Olimpului.

 Ziua 4. Sf. Paraschevi - Meteora
Mic dejun. Program liber pentru plaja sau va propunem o excursie optionala la Meteora . În drumul spre Kalambaka facem un scurt popas pentru a vizita Mănăstirea Sfânta Paraschevi. Oamenii cinstesc icoana şi moaştele Sfintei Paraschevi aflate în biserica săpată în stâncă, iar apoi se coboară la izvorul sfintei, care este considerat vindecător de boli de ochi. Ne îndreptăm paşii spre Meteora, al doilea centru monastic ortodox al Greciei, după Sfântul Munte Athos, și monument ocrotit de UNESCO. Aici ne vom delecta câteva ore cu peisajul hipnotizant, cu zidurile mănăstirilor așezate chiar pe crestele stâncilor înalte ca niște fortărețe redutabile. Aflat într-o pădure de stânci, deasupra Mării Egee, complexul Meteora mai găzduiește 6 mânăstiri, din 24 câte au fost inițial, ruine și peșteri ale sihaștrilor. Dintre cele mai cunoscute din centrul monahal, amintim mânăstirile Marele Meteor, Varlaam și Sfânta Treime. Cea mai importantă mănăstire din complex este cea a Marelui Meteor, construită în secolul XIV. Regina Maria a României a fost prima femeie care a vizitat această mânăstire, în anul 1921.

Moment de răgaz (timp liber):
După ce ne-am încărcat sufleteşte ne oprim la Atelierul de pictat icoane bizantine - Zindros, situat la polelele Meteorelor. Cu ajutorul ghidului avem ocazia de a descoperi câteva dintre tehnicile folosite la pictarea acestor obiecte de cult. La finalul turului puteţi achiziţiona şi dumneavoastră una dintre aceste icoane lucrate manual de către mesterii locali.
După vizitarea locurilor sfinte ne reintoarcem pe Riviera Olimpului pentru cazare la acelasi hotel.

 Ziua 5. Plajă şi relaxare la Marea Egee
Program liber la dispoziţie pentru plajă şi relaxare la Marea Egee. Cazare la acelaşi hotel situat pe Riviera Olimpului.

 Ziua 6. Dion - Muntele Olimp
Mic dejun. Azi vă propunem o excursie opţională la Dion, oraşul lui Zeus şi unul dintre cele mai importante centre religioase din Grecia antică. Dion era un loc sacru pentru cultul lui Zeus, iar apropierea de Muntele Olimp nu este întâmplătoare. Oraşul a devenit centrul religios al vechilor macedoneni, dedicat venerării lui Zeus, situat la poalele Muntelui Olimp. Aici, Alexandru cel Mare a oferit sacrificii zeilor, chiar înainte de a porni în expediția sa spre Asia. Situl arheologic de la Dion a fost descoperit inca din anul 1928 şi cuprinde un templu închinat lui Zeus, alte temple mai mici dedicate zeiţei Demeter si zeiţei Isis (zeiţa egipteana preferată de Alexandru cel Mare), un teatru roman şi un teatru grec, case, ateliere, magazine si clădiri pubice. Oraşul vechi era înconjurat de un zid de apărare, avea străzi pavate cu piatră şi sisteme de alimentare cu apă si canalizare.
Continăum expediția spre satul tradițional Litochoro , numit şi Orăşelul de piatră, priniciplala poarta de acces spre vârfurile Muntelui Olimp: Skala (2866 m) şi Mytikas (2918 m), şi spre Cada lui Zeus . Litochoro este un labirint de străduţe înguste şi pietruite, trasate printre casele tradiţionale cu porţi vechi din lemn, ferestre arcuite şi acoperişuri vin colorate. În orice parte a oraşului te-ai afla, peisajul abundă în culorile vii ale locuinţelor îmbinate cu verdele pădurilor şi albastrul cerului. Aici se află un monument închinat luptătorilor pentru libertate in războiul din 1878, edificiu situat în pacul Katounia care mai adăposteşte un Centru multicultural şi un muzeu de folclor. Străbătând oraşul pe străzile sale, descoperi pieţele tradiţionale Platanos, Horostasi si Naftikon şi două biserici importante: Agios Nikolaos, în centru şi Agios Dimitrios în partea de nord.
Moment de răgaz (timp liber) :
După ce am aflat multe poveşti din lumea antică şi ne-am plimbat pe frumoasele străduţe din oraş… a venit şi ora prânzului “ a la grec”. Într-o ambianţă prietenoasă şi relaxantă treceţi pragul unei taverne situate chiar în centrul oraşului şi savuraţi din preparatele locale : o delicioasă supă de legume servită cu o felie de pâine locala şi tyrokafteri (brânză Feta fierbinte şi uşor picantă) dar şi celebrele figărui greceşti -soufvlaki. Gustaţi Mythos, un sotiment de bere foarte apreciat de către localnici dar puteţi savura şi un pahar de ouzo sau retsina.

Dacă toate acestea vi se par banale… vă vindem un pont… încercati preparatele internaţionale precum paste şi pizza… acestea nu vor avea gustul cunoscut… grecii le prepară în felul lor oferindu-le o personalizare aparte. Pastele sunt amestecate cu smântână, iaurt grecesc, oregano sau busuioc iar din reţeta de pizza nu va lipsi niciodată brânza Feta.
Seara întoarcere pe Riviera Olimpului pentru cazare la acelaşi hotel.

 Ziua 7. Insula Skiathos
Mic dejun. Azi va propunem o excursie inedita : Croazieră pe Insula Skiathos - una dintre cele mai frumoase insule ale Sporadelor de Nord. Splendoarea ei a inspirat o mulţime de poeţi și artiști. In traducere “Skiathos” inseamna “in umbra Muntelui Athos” si se mai spune ca in unele zile, de pe cel mai inalt punct al insulei, la Castro, unde s-a ridicat prima data steagul Greciei, chiar se vede muntele Athos. Croaziera include și o vizită în orașul Skiathos, capitala insulei. Nu uitati sa luati cu dvs ochelarii de soare , costumul de baie si nu in ultimul rand voia buna, capitanul Kostas va promite o zi fabuloasa. Seara intoarcere si cazare la acelasi hotel de pe Riviera Olimpului.

 Ziua 8. Riviera Olimpului - Sofia - Bucuresti
Mic dejun. Antio, ta leme sindoma!...! (La revedere, ne revedem curând...!) Lasăm în urmă frumoasele locuri pe care le-am vizitat şi ne îndreptăm spre ţară. Mai întăi traversăm Bulgaria şi ne oprim pentru o scurtă vizită în capitala acesteia – Sofia. Aici păşim în impunătoarea catedrală Alexandr Nevski, ridicată în stil neobizantin în perioada 1904-1912 pentru a sărbători eliberarea de sub dominația otomană. Cupola are o înălțime de 45 m, iar turnul clopotniței o înălțime de 53 m. Interiorul este decorat cu marmură italiană policromă iar la baza cupolei este înscris cu litere de aur textul rugăciunii Tatăl nostru. Ne continuăm traseul spre Bucureşti unde ajungem în cursul serii.


Servicii incluse:
PREŢUL INCLUDE:
• transport cu autocar/minibus clasificat;
• 7 nopți de cazare la hotel de 2-3*
• 7 mic dejun;
• Tur de Salonic;
• Însoţitor din partea agenţiei pe traseu.

SERVICII OPŢIONALE:
• NOU! Premium Seats – 35€/pers.
(se rezerva la cerere, locuri in autocar pe prima bancheta); Atentie! Locuri limitate.
• Locuri preferentiale - 25€/pers.
(se rezerva cronologic, locuri in autocar pe banchetele a doua si a treia); Atentie! Locuri limitate.
• NOU! Discount Seats -Reducere 15€/pers. (se rezerva la cerere, locuri pe ultima bancheta din autocar); Atentie! Locuri limitate.
• 1. Croaziera Athos – 40 €/ pers.
• 2. Excursie la Meteora – 40 €/ pers.
• 3. Excursie Dion si Litochoro -30 € / pers
• 4. Croaziera Insula Skiathos – 50 €/pers.
• NOU! 10 % Discount la achitarea din ţară a excursiior opţionale

Gradul de realizarea a grupurilor este 95%. Tarifele sunt calculate pentru un Grup minim 35 pers. Pentru grupuri mai mici se aplica urmatoarele suplimente :
-16-24 pers - supliment 40 €/pers
-25-34 pers- supliment 20 €/ pers

NU SUNT INCLUSE ÎN PREŢ
• Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, taxe de oraș* plătibile la hotel, alte taxe şi cheltuieli personale.
• Excursiile opționale pentru minim 30 de persoane.
• Asigurare de calatorie (storno + medicala).

SUPLIMENTE &REDUCERI
• Supliment de single 165 €
• Reducere a 3-a persoană în cameră 20 €.
• Reducere copil 6-12 ani - 35 €, pentru cazare în cameră dublă cu 2 adulţi.

Oferta din categoria:


 
Circuit Grecia de Nord și sejur la Marea Egee - 8 zile / 326 EURO
Plecare Pana la
23.Sep.2024 30.Sep.2024 Rezervare
16.Sep.2024 23.Sep.2024 Rezervare
09.Sep.2024 16.Sep.2024 Rezervare
17.Jun.2024 24.Jun.2024 Rezervare
03.Jun.2024 10.Jun.2024 Rezervare
20.May.2024 27.May.2024 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 27.10.2023




# #