Circuit Incursiune prin Grecia de Nord: Macedonia şi Tracia până la Constantinopol

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

Incursiune prin Grecia de Nord: Macedonia şi Tracia până la Constantinopol / 6 zile

» Plecari: 09.Oct.2024, 25.Sep.2024, 11.Sep.2024, 19.Jun.2024, 05.Jun.2024, 22.May.2024, 24.Apr.2024, 17.Apr.2024, 03.Apr.2024

» Transport: cu Autocar
» Durata: 6 zile
» Pret: de la 337 EURO de persoana

» Categorie cazare 2/3*

» Traseu: In aceasta calatorie avem ocazia sa descoperim:
Salonic - Ouranopoli - Kavala - Xanthi - Alexandroupoli
Istanbul: Moscheea Albastră – Sfânta Sofia – Palatul Topkapi – Marea Marmara - Insula Prinţului


Program
 Ziua 1. București - Salonic
Plecam din București la ora 06.30. și calatorim spre Sud, strabatem muntii și padurile dese ale Bulgariei și ajungem spre seara la Salonic, al doilea cel mai mare oras al Greciei. Vom înnopta aici, ocazie perfecta pentru a ne incepe periplul nostru prin Balcani. Cazare la hotel in Salonic

 Ziua 2. Salonic – Croaziera Athos – Salonic - Kavala
Kalimera! (Bună dimineața!). Dupa micul dejun incepem turul nostru in capitala Macedoniei – Salonic ( Thessaloniki), o metropolă frematând de viaţă, situată pe malul Mării Egee. La un capăt al promenadei de pe ţărm se află o statuie impunătoare a lui Alexandru cel Mare, a cărui soră vitregă a dat numele oraşului. Aceasta s-a căsătorit cu regele Kassandros, care a întemeiat oraşul. Salonicul este aşezat pe Via Egnatia, impresionantul drum care lega Roma de avanpostul său răsăritean din Byzantium (viitorul Constantinopol). Strada prinicipala din prezent se numeste tot Egnatia. La mică distanţă de această arteră vei descoperi Arcul lui Galerius, ridicat de împăratul Galerius în anul 303 pentru a-şi comemora victoria asupra perşilor.
În apropiere se ridică semeaţa Rotonda, despre care se crede că a fost construită pentru a deveni mausoleul lui Galerius, desi nu a servit niciodata acestui scop. De-a lungul timpului a fost folosită şi ca biserică şi ca moschee, iar astăzi adăposteşte ocazional expoziţii de artă. Ne îndreptăm privirea spre mare şi zărim silueta zvelta a Turnului Alb, cel mai fotografiat monument din Salonic. Pe vremuri era denumit Turnul Însângerat, din cauză că fusese folosit drept închisoare şi loc de execuţii. În prezent se află aici un Muzeu Bizantin care reuneste o mulţime de obiecte bizantine, inclusiv mozaicuri, bijuterii şi icoane. Asigură-te că urci până pe acoperiş, de unde poţi admira fumoasa panoramă a ţărmului din Salonic.
La finalul programului de azi ne îndreptăm paşii spre Biserica Sf. Dumitru – cea mai mare biserică din Grecia, cu hramul sfântului protector al oraşului. Clădirea a fost reconstruită în 1917, în urma unui incendiu care a devastat oraşul, fiind ridicată pe locul în care romanii l-au ucis pe Sfântul Dimitrios în anul 305, pentru refuzul de a renunţa la credinţa lui.
Lăsăm în urmă frumosul oraş de la Marea Egee şi ne îndreptăm spre Ouranoupoli, in apropiere de Sfântul Munte Athos, cel mai important complex de mănăstiri ortodoxe din Grecia. Timp liber pentru plajă, sau opţional croazieră (aprox. 2 h 45 min.) pentru a admira 8 din cele 20 de mănăstiri şi schitul Sfânta Ana.
Ne continuam drumul nostru prin Grecia de Nord si ne indreptam spre Kavala. Sosire si cazare la hotel in Kavala.

 Ziua 3. Kavala - Xanthi – Alexandroupoli - Istanbul
Mic dejun. Suntem in Kavala, oras tipic grecesc, un port plin de viata si totodata o poarta de acces catre insulele din nordul Marii Egee si cele din nordul Arhipelagului Dodecanez. Kavala a fost port inca din antichitate, fiind intemeiat in secolul al VI-lea i.e.n de emigrantii proveniti din Insula Paros. Aici a pasit prima data Sfantul Pavel pe pamant european, in anul 49 e.n., inainte de calatoria sa catre Philippi. De-a lungul istoriei pentru controlul acestui oras s-au dat numeroase lupte, fiind ocupat pe rand de catre franci, turci, venetieni, normanzi si altii, printre care si bulgarii, inclusiv in timpul celor doua razboaie mondiale.
Ocupatia turc, cuprinsa intre anii 1371 si 1912 a avut cel mai mare impact. Printre mostenirile lasate in urma de turci se numara si apeductul orasului care dateaza din secolul al XVI-lea. Extremitatea estica este dominata de cetate. Zidurile sale impunatoare ridicate in secolele al X-lea si al XVI-lea, ofera o priveliste impresionanta. In interiorul cetatii se afla o zona a orasului numita Panagia.

Moment de răgaz (timp liber): Castelul din Kavala
Este un loc minunat in care sa te ratacesti, plin de stradute intortocheate si case din secolele al XVIII-lea si al XIX-lea. Printre acestea se afla locul de nastere al lui Mehmet Ali, devenit pasa al Egiptului. Casa poate fi recunoscuta datorita statuii ecvestre de bronz a lui Ali, aflata in apropiere. Cea mai interesanta cladire, construita de Ali si cunoscuta drept Imaret, are vedere catre port si este cea mai mare cladire islamica din intreaga Europa.

Parasim Kavala si ne indreptam spre Xanthi, oras cu un farmec incontestabil, care te va face sa iti doresti sa ramai aici mai mult decat pe durata unei vizite scurte. Orasul are un aer oriental evident la care se adauga energia tinereasca pe i-o confera numarul mare de studenti si Universitatii din Tracia, aflata aici. Orasul a devenit bogat datorita veniturilor obtinute din intinsele plantatii de tutun. Conacele negustorilor de tutun, cele mai multe construite in secolul al XIX-lea, se concentreaza in orasul vechi, un paienjenis de stradute si alei inguste. Un astfel de conac adaposteste in prezent Muzeul de Folclor al orasului, cu expozitii de costume si bijuterii locale, dar si despre istoria tutunului. Vizitarea acestuia iti ofera ocazia de a admira interiorul conacului readus acum la gloria din trecut.
Ne indreptam spre frontiera cu Turcia si ultima oprire pe teriotoriul grecesc este la Alexandroupoli, oras care a inceput sa de dezvolte abia in 1878, in timpul Razboiului Ruso-Turc, cand rusii au transformat satul pescaresc lipsit de importanta care fusese pe vremuri intr-un oras modern, proiectat cu grija. Pe atunci era cunoscut pe numele sau turcesc din secolul al XV-lea - Dedeagac. Numele modern i-a fost atribuit in 1919, in onoarea regelui oras care poarta numele regelui grec Alexndros. Cea mai speciala cladire din oras se afla pe promenada. Farul a fost construit in anul 1880, si felul in care este luminat dupa lasarea intunericului adauga ceva in plus atmosferei din oras.
In cursul serii ajungem in Istanbul. Cazare la hotel in Istanbul.


 Ziua 4. Istanbul – Palatul Topkapi, Sf Sofia, Moscheea Albastra
Günaydın! (Bună dimineața!) Mic dejun. Chemarea muezinului trezește orașul, până și cel mai obosit călător uită de confortul cald și pufos al așternutului și începe să-și împartă în gând orele pe obiective, muzee și bazaruri de vizitat.
După micul dejun, mergem la pas spre Sultanahmet, vechiul oraș Constantinopole, explorând străzile înguste cu ale lor case îmbrăcate în lemn de stejar, pe acoperișurile cărora zărim din când în când siluetele zvelte ale pisicilor ciacâre. Priveliștea te fură oriunde te-ai întoarce, palate monumentale, minarete silfide ce brăzdează norii incită privirea. Vechea reședință a sultanilor otomani, Palatul Topkapî, (astăzi muzeu) este primul obiectiv unde intrăm. Complexul cuprinde mai multe clădiri care aveau fiecare un rol bine definit în viața opulentă la curtea sultanului și grădini luxuriante prin care odinioară se plimbau concubinele regale însoțite de eunuci. În muzeu, într-o companie selectă, se află expusă și sabia lui Ștefan Cel Mare, alături de Toiagul lui Moise, turbanul lui Avraam (Abraham) și cel al lui Iosif.
La doar câteva minute de mers, ajungem la Catedrala Sf. Sofia (Aya Sofya) reper istoric, religios și cultural, capodoperă arhitecturală ce atrage milioane de vizitatori în fiecare an. În complexul muzeal se află și mormintele sultanilor Mehmet III, Selim II, Murat III, Ibrahim I și Mustafa I.
Nu poți spune că ai fost în Istanbul dacă nu ai vizitat Moscheea Albastră, probabil și cel mai fotogenic edificiu din Turcia. Respectând obiceiul local, ne descălțăm și ne luam pantofii cu noi în plasele special puse la dispoziția vizitatorilor. Monument și loc de rugăciune deopotrivă, Moscheea și-a câștigat renumele după mozaicul superb, predominant albastru, fiind considerat un simbol al Turciei. Domurile sale în cascadă și cele 6 minarete zvelte îl fac unic în toată lumea Islamică. La câteva minute de mers descoperim Hipodromul, construit de împărații bizantini pentru a se distra și a distra poporul. De văzut Obeliscul Egiptean, Fântâna lui Wilhelm II, Coloana Șerpuită și Coloana lui Constantin Porfirogenetul. Loc de poze și…

Moment de răgaz (timp liber) :
A sosit timpul să ne relaxăm… va recomandam sa mergeti intr-un restaurant local cu meniu tradițional turcesc din care nu vor lipsi kebabul, ayran-ul și baclavalele.

Savurează o înghețată turcească veritabilă, pe care o poți lua din mai multe tentative de la vânzătorul ambulant, pus pe șotii, jonglând cu cornetul plin de delicioasa cremă ca un adevărat prestidigitator. Înghețata turceasca are o textura elastica si gumoasa si o aroma speciala de mastic, o rășina obținută din arborele de mastic. Este atât de densă și de lipicioasă, încat uneori se consumă cu furculița și cuțitul. Înghețata turcească se topește mult mai greu decăt cea obișnuită, iar adevărații iubitori de înghețată spun că trebuie să mănânci dondurma cel puțin o dată în viață.
Seara ne prinde pe mare, în Strâmtoarea Bosfor, fiind pasageri pe un vas de croazieră. (program opțional - BOSFOR BY NIGHT, masă inclusă). Ai ocazia să admiri impunătoarele palate și moschei din Sultanahmet, frumoasele clădiri de pe cele două maluri și raidul de bărci de pescari care ies în larg spre Marea Marmara pentru alte capturi îmbelșugate. Ne întoarcem la hotel. (Cazare în Istanbul). İyi geceler! (Noapte bună!)


 Ziua 5. ISTANBUL - Insula Buyukada (Insula Prințului) – optional
Turul insulei începe după micul dejun. Faceți o croazieră pe Marea Marmara până la Insulele Prințului, acum un loc popular, cu plaje nisipoase și frumoase, case vechi de lemn otomane. Veți avea timp să vă relaxați sau să explorați în timpul liber. Prânzul este de asemenea inclus la un restaurant local. Ajunși înapoi în oraș aveți timp liber la dispoziție sau vă propunem o excursie opțională inedită. Mergem să vizităm cel mai nou Acvariu din Istanbul care are în componenta 17 Săli tematice care adăpostesc viețuitoare de la Oceanul Pacific pînă la Marea Neagra dar și o Pădure Tropicala. (program opțional ce include transfer și biletul de intrare).

 Ziua 6. Istanbul - București
Mic dejun. Hoşçakal, görüşürüz...! (La revedere, pe curând...!) Lasăm în urmă orașul care se întinde pe 2 continente și ne îndreptăm spre casă. Se tranzitează teritoriul Bulgariei. Sosire în Bucureşti după 21.30, în funcţie de trafic şi formalităţile vamale.



Servicii incluse:
PRETUL INCLUDE
• transport cu autocar/minibus clasificat;
• 5 nopti de cazare la hotel de 2-3*
• 5 mic dejun;
• Ghid local in Istanbul in ziua 4
• Însotitor din partea agentiei pe traseu.


SERVICII OPŢIONALE:
• NOU! Premium Seats – 35€/pers.
(se rezerva la cerere, locuri in autocar pe prima bancheta); Atentie! Locuri limitate.
• Locuri preferentiale - 25€/pers.
(se rezerva cronologic, locuri in autocar pe banchetele a doua si a treia); Atentie! Locuri limitate.
• NOU! Discount Seats -Reducere 15€/pers. (se rezerva la cerere, locuri pe ultima bancheta din autocar); Atentie! Locuri limitate.
• 1. Croaziera Athos – 30 € /pers
• 2. Bosfor by night – 55 €/ pers. (include cina)
• 3. Insula Printului – 50 €/ pers
• NOU! 10 % Discount la achitarea din ţară a excursiior opţionale

Gradul de realizarea a grupurilor este 95%. Tarifele sunt calculate pentru un Grup minim 35 pers. Pentru grupuri mai mici se aplica urmatoarele suplimente :
-16-24 pers - supliment 50 €/pers
-25-34 pers- supliment 30 €/ pers

NU SUNT INCLUSE ÎN PRET
• Intrarile la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile optionale), serviciile de ghizi locali, taxe de oraș* platibile la hotel, alte taxe şi cheltuieli personale.
• Excursiile optionale, pentru grup de minim 30 persoane;
• Asigurare de calatorie (storno + medicala).


SUPLIMENTE & REDUCERI
• Supliment de single 125 €
• Reducere a 3-a persoana în camera 15 €.
• Reducere copil 6-12 ani - 25 €, pentru cazare în camera dubla cu 2 adulti.


Oferta din categoria:


 
Incursiune prin Grecia de Nord: Macedonia şi Tracia până la Constantinopol - 6 zile / 337 EURO
Plecare Pana la
09.Oct.2024 14.Oct.2024 Rezervare
25.Sep.2024 30.Sep.2024 Rezervare
11.Sep.2024 16.Sep.2024 Rezervare
19.Jun.2024 24.Jun.2024 Rezervare
05.Jun.2024 10.Jun.2024 Rezervare
22.May.2024 27.May.2024 Rezervare
24.Apr.2024 29.Apr.2024 Rezervare
17.Apr.2024 22.Apr.2024 Rezervare
03.Apr.2024 08.Apr.2024 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 27.10.2023




# #