Circuit Paste Grecia, Circuit si Insula Zakynthos

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

Paste Grecia, Circuit si Insula Zakynthos / 9 zile

» Plecari: 01.May.2024

» Transport: cu Autocar
» Durata: 9 zile
» Pret: de la 625 EURO de persoana

» Categorie cazare 3*

» Traseu: Sofia, Kalambaka, Meteora, Atelierul de icoane Zindros, Delfi, Kyllini, Insula Zakynthos, Olympia, Patras, Atena, Acropole, Insulele Aegina-Poros-Hydra, Salonic, Manastirea Rila din Bulgaria..




1 Mai | Bucuresti–Sofia–Salonic
Plecare din Bucuresti Piata Victoriei ora 05:00 pe traseul: Bucuresti, Giurgiu, Ruse, Sofia, Salonic. Vizitam capitala Bulgariei, Sofia–unul din cele mai vechi orase din Europa, intr-un tur panoramic si pietonal impreuna cu insotitorul de grup: Catedrala Patriarhala Aleksander Nevski (a doua ca marime din Balcani), Biserica „Sfanta Sofia” (cea mai veche biserica si important sit arheologic), Biserica rusa „Sfantul Nicolae”, Piata Parlamentului si Piata Universitatii. Excursia continua spre Grecia si ajungem in cursul serii la Salonic. Cazare Hotel Vergina 3* sau similar Salonic.

2 Mai | Salonic–Meteora-Kalambaka-Patras
Mic dejun. Excursia continua catre Kalambaka-un micut orasel pitoresc si modern situat in apropiere de Meteora. Cel mai interesant aspect al orasului este fundalul fascinant al stancilor abrupte Meteora care incadreaza partea de nord a orizontului. Vom vizita complexul Monahal de la Meteora, inclus in Patrimoniul UNESCO. Se viziteaza una dintre cele mai frumoase 6 manastiri. Scurt popas la Zindros–principalul atelier de icoane bizantine-unde veti asista la procesul de confectionare a icoanelor. Excursia continua catre Patras. Cazare la Hotel Mediteranee 3* sau similar Patras.

3 Mai | Patras–Kyllini-Zakynthos
Mic dejun. Dimineata vizitam Patras-cel mai mare oras si principalul port din Peloponez dar si renumit pentru sustinerea dezvoltarii culturii locale si a literaturii urbane primind chiar si distinsa denumire de Capitala Culturala Europeana in 2006. Vizitam Catedrala Sfantul Andrei–un simbol religios veritabil-unde s-au pastrat moastele Sfantului. Acestea se afla intr-o capela micuta, iar in spatele ei se afla ramasitele crucii sale in forma X. Lasam in urma frumosul oras si ne indreptam apoi catre Kyllini pentru a ne imbarca pe ferry-boat-ul cu destinatia Insula Zakynthos. Zakynthos este una dintre cele mai exotice insule grecesti. Venetienii, care au condus Zakynthos intre 1484 si 1797, au numit insula „Fioro di Levante” (floarea Orientului), deoarece exista peste 7.000 de specii de flori pe Zákyntho. Transfer la hotel. Cazare si cina la Hotel Varres 3* sau similar Zakynthos.

4 Mai | Zakynthos
Mic dejun. Una din cele mai indragite si frumoase insule ale Marii Ionice, Zakynthos este un adevarat paradis al Greciei. In afara de testoasele caretta-caretta, insula Zakynthos este cunoscuta si pentru una dintre cele mai frumoase plaje ale Greciei, cu faleze spectaculpase si ape de un albastru intens–Plaja Epavei este o oprire populara in cursul tururilor insulare. Ne bucuram de contradictiile insulei: munti cu paduri de pin, campii fertile, numeroase plaje si coaste punctate cu pesteri spectaculoase dar si de arhitectura capitalei si a impresionantelor asezari monastice. Intoarcere la hotel. Seara, participam la Slujba de Inviere la biserica. Cazare si cina la Hotel Varres 3* sau similar Zakynthos.

5 Mai | Sfanta zi de Paste in Zakynthos
Mic dejun. Sfanta zi de Paste o vom dedica traditiilor si obiceiurilor locale din capitala insulei. Pastele in insula Zakynthos a fost dintodeauna considerat unul din cele mai frumoase. Incepem ziua cu vizita Bisericii Sfantului Dionisie. Biserica Sfantului Dionisie este cea mai importanta biserica de pe Insula Zakynthos. Aici, intr-o camera din dreapta altarului, se pastreaza moastele Sfantului Dionisie din Zakynthos intr-o racla de argint. Dupa amiaza, timp liber la dispozitie. Cazare si cina Hotel Plaza Varres 3* sau similar Zakynthos.

6 Mai | Zakynthos–Kyllini–Olympia–Atena
Mic dejun. Lasam in urma frumoasa insula si ne imbarcam pe ferry-boat-ul ce ne va duce spre continent. Excursia continua catre situl arhelogic Olympia (inclus in patrimoniul UNESCO)-cunoscut ca locul de nastere si de desfasurare al Jocurilor Olimpice antice. Jocurile se desfasurau la fiecare patru ani, vara, in zilele sarbatorilor lui Zeus, iar participarea era permisa doar barbatilor de origine greceasca. De asemenea Olympia mai este cunoscuta si pentru statuia imensa a lui Zeus din fildes si aur, opera a maestrului Phidias–una din cele sapte minuni ale lumii antice. Transfer la hotel in Atena. Cazare la Hotel Blue Sea Alimos 3* sau similar.

7 Mai | Atena–Croaziera in insulele Aegina, Poros, Hydra
Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru vizite individuale. Optional, Croaziera de o zi in Insulele Poros, Aegina, Hydra. Va propunem o frumoasa croaziera in cele mai frumoase insule ale golfului Saronic cu plecare din portul Pireus. Prima oprire o vom face in Poros–insula cu numeroase plantatii de lamai, dar si cu o zona portuara foarte animata. Urmatoarea oprire se va face in insula Hydra–o pitoreasca insulita cu stradute serpuite si inguste in care traficul auto este total interzis iar deplasarea se poate face pe jos sau cu blanzii magarusi. Ultimul popas este, insula Aegina, cea mai mare din cele trei, numita si Insula Fisticului. Pranzul servit este format din aperitiv, fel principal si desert (bauturile nu sunt incluse) iar pe durata croazierei va puteti bucura si programul artistic prezentat de echipa de animatie a vasului. Cazare Hotel Blue Sea Alimos 3* Atena sau similar.

8 Mai | Atena–Salonic
Mic dejun. Nu putem pleca din frumoasa metropola fara a face o vizita cu ghid local la Acropole (biletul de intrare se achita la fata locului). Acropole reprezinta inceputul, locul in care a luat nastere civilizatia greaca antica:vestigiile pastrate aici-ale templelor Parthenon si Erechteion si ale templului Athenei Nike-sunt cele mai vestite atractii si, totodata, simboluri ale Greciei. Dupa incheierea vizitei la Acropole, ne indreptam catre Salonic pentru cazare. Cazare Hotel Vergina 3* sau similar.

9 Mai | Salonic–Manastirea Rila din Bulgaria–Bucuresti
Mic dejun. In prima parte a zilei vom face un tur panoramic Salonic cu autocarul: Agora Romana, Arcul lui Galerius, Rotonda, Turnul Alb (scurt popas) si continuam cu vizitarea Bisericii Sf. Dimitrie Izvoratorul de Mir. Excursia continua spre Bulgaria unde vom vizita Manastirea Rila–cea mai mare si mai cunoscuta manastire ortodoxa din Bulgaria, situata la o altitudine de peste 1.100 m la poalele muntilor Rila. Manastirea are o arhitectura unica si se infatiseaza din exterior ca o adevarata fortareata cu ziduri inalte de aparare. Odata pasiti in interior vom descoperi o adevarata capodopera a arhitecturii locale: arce si coloane, scari de lemn, balcoane sculptate si peste 300 de chilii monahale. Plecam apoi catre casa si ajungem in Bucuresti seara.


Servicii incluse:

Servicii incluse:

• Ghid roman insotitor
• Transport cu autocar Interra de 4*
• Cazare 8 nopti cu mic dejun la Hoteluri de 3* astfel:
- 1 noapte in Salonic la Hotel Vergina 3* sau similar
- 1 noapte in Patras la Hotel Mediteranee 3* sau similar
- 3 nopti in Insula Zakynthos la Hotel Varres 3* sau similar
- 2 nopti in Atena la Hotel Blue Sea Alimos 3* sau similar
- 1 noapte in Salonic la Hotel Vergina 3* sau similar
• Bonus: demipensiune (3 cine) la hotel in Zakynthos
• Ferry-boat Kyllini => Zakynthos => Kyllini
• Tur de oras Sofia
• Tur de oras Salonic
• Tur de oras Atena
• Ghid local de Lb Romana pentru vizita la Acropole
• Vizitele si excursiile din program: Meteora, Atelierul de Icoane Zindros, Delfi, Turul Insulei Zakynthos, vizitarea Bisericii Sf.Dionisie din Zakynthos, Olympia, Patras, Manastirea Rila din Bulgaria

Nu sunt incluse:

• Asigurare medicala de calatorie si asigurare storno
• Bilete de intrare la obiectivele turistice, excursiile optionale
• Taxele de oras, se achita individual la receptiile hotelurilor, aprox 3 €/camera/noapte la hoteluri de 3*
• Bacsis pentru soferi si ghizi locali, personal hotelier etc, recomandat 5 €/turist/zi

Oferta din categoria:


 
Paste Grecia, Circuit si Insula Zakynthos - 9 zile / 625 EURO
Plecare Pana la
01.May.2024 09.May.2024 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 23.02.2024




# #