Circuit ITALIA – Splendoarea Lacurilor din Nord

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

ITALIA – Splendoarea Lacurilor din Nord / 10 zile

» Plecari: 05.Aug.2024

» Transport: cu Avion
» Durata: 10 zile
» Pret: de la 1199 EURO de persoana

» Categorie cazare 3/4*

» Traseu: Milano| Lacul Maggiore| Arona| Stresa| Insulele Boromee| Lacul Como| Mantova|Cadenabbia di Griante| Bellagio| Bergamo| Brescia| Lacul Garda| Sirmione|Desenzano del Garda| Limone sul Garda| Riva del Garda| Malcesine| Verona


Ziua 1 | BUCURESTI – MILANO
Intalnire cu insotitorul de grup la ora 03:00 la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) pentru imbarcare pe zborul Companiei Lufthansa cu destinatia Milano, via Munchen. Decolare la ora 06:10 cu zborul LH1655 si aterizare la Munchen la ora locala 07:20. Decolare spre Milano cu zborul LH1854 la ora 11:00. Sosire in Milano la ora 12:05. Ne indreptam catre orasul Milano unde vom face un tur de oras Milano din care nu o sa lipseasca: Castelul Sforzesco – o fortareata medievala realizata din caramida rosie cu turnuri inalte de unde puternica familie Visconti si apoi familia Sforza au condus Milano, Domul din Milano – o bijuterie a arhitecturii gotice din Italia, Galeriile Vittorio Emanuele sau Celebra Opera din Milano „Scala”. Transfer la hotel. Cazare la Hotel B&B Ornato Milano 3* sau similar Milano.

Ziua 2 | MILANO – LACUL MAGGIORE – ARONA – STRESA
Mic dejun. Excursia continua azi spre Lacul Maggiore, un paradis natural, istoric, amplasat intre Piemont si Lombardia, care gazduieste faimoasele Insule Borromeo. Malurile lacului sunt presarate cu sate mici, promenade pe malul lacului, vile nobiliare si schituri stravechi. In drumul nostru facem o scurta oprire in Arona - unul dintre cele mai importante orase comerciale si turistice de pe Lacul Maggiore si cu siguranta cel mai important de-a lungul lacului inferior. Arona si zona inconjuratoare au fost locuite din timpuri imemoriale. A fost cu siguranta resedinta cetatilor romane, a fost dominata in Evul Mediu de torriani si visconti si, in sfarsit, a fost dominata de Borromeo in prima jumatate a secolului al XV-lea. Centrul vechi al orasului are multe cladiri caracteristice, cum ar fi Biserica Santissimi Martiri (initial romana, cu o fatada in stil baroc). Vila neoclasica Ponti gazduieste expozitii si conventii si apartine orasului astazi. Continuam apoi catre Stresa. La fel ca o regina, orasul Stresa este impodobit cu multe „bijuterii”. Stresa ofera vile de vis, palate Art Nouveau si o promenada pe malul lacului, cu vederi magnifice la munti si la Insulele Borromeo. Cel mai bun moment pentru a te plimba este seara, cand luminile lumineaza insulele si sclipesc pe apa, creand un peisaj de vis. Cazare la Hotel Simplon 4* sau similar zona Stresa-Baveno.

Ziua 3 | INSULELE BOROMEE
Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau, optional, Excursie in Insulele Boromee. Numele lor vine de la ilustra familie Borromeo care, de-a lungul timpului, au dobandit cele mai importante trei insule (Madre, Bella si dei Pescatori) cu palate de vara si gradini pe care le-au umplut de comori si raritati opulente ce reflectau pozitia inalta pe care o detineau in politica, in biserica si in randul elitelor europene. Insula Madre e cea care gazduieste minunatul palat Borromeo. Inspiratia pentru gradina etajata de aici a fost reprezentata de "Gradinile Suspendate ale Semiramidei". Aici poti vedea garduri vii taiate la milimetru, trandafiri din abundenta, sculpturi baroce, fantani si pauni albi care se plimba liberi. Insula Pescatori este cea mai mică dintre cele trei, insa este singura populata, numarand doar 50 de locuitori si o singura strada principala din care pornesc alei pavate ce duc spre promenada. Datorita faptului ca pescuitul este inca indeletnicirea de baza a locuitorilor, aici puteti sa optati pentru un pranz cu specialitati din peste (costul se achita separat). Apoi, vom pleca spre Insula Bella ce concureaza cu perfectiunea naturii. Initial, insula a fost o simpla stanca nelocuita, transformata apoi intr-o gradina etajata, astfel incat, privita de la departare, insula pare a fi o galera care strabate apele lacului Maggiore. Intoarcere la hotel. Cazare la Hotel Simplon 4* sau similar zona Stresa-Baveno.

Ziua 4 | LACUL COMO – CADENABBIA di GRIANTE - BELLAGIO - COMO
Mic dejun. Astazi ne imbarcam in autocar si pornim catre Lacul Como – cu siguranta cel mai deosebit si cel mai frumos dintre lacurile italiene. Malurile sale sunt presarate cu vile, gradini luxuriante si sate pitoresti. Privelistea este unica, strazile pietruite, iar vilele superbe va vor face cu siguranta sa va indragostiti de aceasta locatie. O luam de-a lungul malului vestic pana la Cadenabbia di Griante. Cadenabbia este o statiune preferata datorita frumusetii mari a peisajului, vegetatiei si locatiei sale adapostite. Orasul a fost fondat de celti cu aproximativ 500 de ani inainte de Hristos. In 383 d.Hr., episcopul de Como a incredintat poporului din Griante relicva Sfintilor Nabore si Felice pe care el insusi o primise de la Sfantul Ambrogio. Orasul este de mult cunoscut pentru turism, de cand primul hotel al orasului a fost construit in 1800 si inca functioneaza! De-a lungul secolelor, vilele si hotelurile din Griante au fost casa unor personalitati ilustre din intreaga lume, unde Giuseppe Verdi a scris cateva dintre ariile din La Traviata in timpul unei sederi la Villa Margherita, iar cancelarul german Konrad Adenauer a considerat Cadenabbia a doua sa casa. Lista printilor si imparatilor care au trecut prin oras este impresionanta: Printul Umberto de Savoia, William al II-lea al Germaniei, Nicolae al II-lea al Rusiei, Regina Victoria a Regatului Unit si Achille Ratti, cunoscut mai tarziu drept Papa Pius al XI-lea. De aici puteti opta pentru o plimbare cu barca pe Lacul Como pana la Bellagio - un loc extrem de frumos si pitoresc, un orasel cosmopolit si mai exclusivist (biletul de ferry se achita separat, la fata locului). Cazare la Hotel B&B Como 3* sau similar zona Lacului Como.

Ziua 5 | COMO – BERGAMO – BRESCIA – LACUL GARDA
Mic dejun. Astazi continuam catre Bergamo - un oras invaluit de un aer romantic si cochet. Strajuit de muntii Alpi si cu aproximativ 120 de mii de locuitori, Bergamo este al patrulea cel mai mare oras al Lombardiei. Asezarea este formata din Città Bassa, orasul de jos – orasul nou, si Città Alta – zona inalta, orasul vechi, partea istorica din Bergamo. Stradute inguste pavate cu piatra cubica, usi si porti impunatoare din lemn sau metal, vopsite cu bun gust, doua funiculare, o piata care a reprezentat de ani buni centrul administrativ, economic si social al orasului, ruinele unui vechi castel, sunt doar cateva dintre elementele care alcatuiesc un peisaj medieval aparte. Urmeaza o serie de stradute inguste si intortocheate, care se strang ca intr-un manunchi in Piazza Vecchia, inima orasului vechi. Este o piata dreptunghiulara, marginita de cele mai importante cladiri din Citta’ Alta – Palazzo del Podesta, turnul Campanon (cel mai mare clopot al Lombardiei şi care ofera o priveliste asupra orasului vechi care iti va taia respiratia), Palazzo della Ragione, Biblioteca, Domul, Basilica Santa Maria Maggiore. etc. Continuam apoi cu Brescia - orasul de arta din Mille Miglia. Conectand trecutul si prezentul, cursa de masini clasice Mille Miglia isi tese drum prin Italia de la Brescia la capitala, Roma, si inapoi in luna mai. Brescia este orasul cu multe fete. Pierdeti-va printre manastirile renascentiste, Bazilica San Salvatore si Oratoriul romanic Santa Maria in Solario (cu domul sau plin de stele), Torre dell’Orologio si cadranul sau astronomic, cartierul medieval Carmine, lasand ce este mai bun pentru final....o masa copioasa din care sa nu lipseasca „Scuipatul de la Brescia” - un preparat gastronomic, de origine clara de vanatoare, antic si foarte traditional in zona Brescia (felul de mancare este alcatuit din bucati de carne de diferite tipuri precum porc, pui si iepure si cartofi strapunse pe frigarui lungi - numite local ranfie - si fierte la foc foarte scazut cuptoare speciale timp de cateva ore). Continuam drumul catre Lacul Garda. Cazare la Hotel B&B Affi 3* sau similar zona Lacului Garda.

Ziua 6 | LACUL GARDA: SIRMIONE & DESENZANO DEL GARDA
Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau, optional, Excursie la Sirmione si Desenzano del Garda. Nordul Italiei este un taram de vacanta fermecator care atrage milioane de turiști cu climatul sau moderat si cu istorie sa fascinanta. Veti observa Lacul Garda - cel mai mare lac al Italiei, este de origine glaciara, apele de culoarea safirului sunt rezultatul topirii ghetarilor, proces care a durat milioane de ani. Rezultatul acestui proces complex este fabulos, Lacul Garda fiind o minune pe Pamant. Satele pitorești, castelele medievale si aleile de pe malul lacului impanzesc tarmul. Veti intra in orasul vechi fortificat, Sirmione. Puteti vizita Castelul Scaligero sau puteți inconjura zidurile lui, cu vederi spectaculoase asupra lacului Garda. Stradutele din Sirmione sunt incredibil de frumoase si veti descoperi piete minunate, case fermecatoare, multe colorate si vesele, numeroase cafenele, restaurante si multe hoteluri de lux. Continuam in Desenzano del Garda - cel mai mare oras de pe malul sudic al lacului Garda. Ne plimbam pe faleza impresionantul Port vechi, Piazza Malvezzi, Primaria, Duomo si Villa Romana. In curand veti gasi o mica cafenea si va puteti bucura de un cappuccino sau un aperol. Luati-va aparatul de fotografiat ca sa imortalizati un loc spectaculos! Intoarcere la hotel. Cazare la Hotel B&B Affi 3* sau similar zona Lacului Garda.

Ziua 7 | TURUL LACULUI GARDA: Limone sul Garda – Riva del Garda - Malcesine
Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau, optional, Excursie Turul Lacului Garda: Limone sul Garda – Riva del Garda - Malcesine. Inconjuram Lacul Garda ramanand fascinati de splendoarea peisajului. Pornim spre sud dupa care urcam pe malul vestic al lacului pana la Limone sul Garda – un mic orasel fermecator cu o locatie spectaculoasa, prins parca intre stanci abrupte pe o parte si apele celui mai mare lac al Italiei pe cealalta parte. Promenada este locul cel mai interesant iar la sfarsitul ei ne asteapta un labirint de stradute mici unde vom descoperi locatii fascinante: mici magazine dragute, cladiri colorate, case traditionale italiene, flori colorate care atarna de pe balcoane, livezi cu lamai.....apropo, oraselul este renumit pentru plantatiile de lamai, uleiul de masline extravirgin si viata lunga a locuitorilor sai! Continuam apoi spre nord pana la Riva del Garda – orasel aflat intr-o pozitie strategica, pe varful nordic al lacului, motiv pentru care a fost fortificat inca din vremea Imperiului Roman. Intrand in oras, ne vom afla in fata zidurilor medievale care inconjoara orasul vechi. Mergand pe aleile care duc spre lac vom ajunge la Cetatea Rocca, construita pentru prima data in secolul al XII-lea, si care astazi gazduieste Muzeul Alto Garda. In apropierea cetatii se afla alte doua locuri de interes istoric si artistic: Palatul Pretorian (care datează din 1375) si Turnul Apponale (construit în secolul al XIII-lea) cu ingerasul in varf, strajuind Piata principala din Riva del Garda. Ultima oprire a zilei va fi pe malul estic al lacului, la Malcesine. Sa ratacesti pe strazile pietruite din Malcesine este o incantare in sine, ca intr-un basm. Se pare ca aici timpul s-a oprit, atmosfera este medievala....ar putea fi atribuit acest lucru castelului? Castelul Malcesine este bijuteria coroanei, dar ajungi la el doar dupa ce te plimbi prin oras. Cetatea dateaza din epoca medievala, construita de puternica familie Scaligero din Verona, cu turnul sau inalt care domina orasul de sus, pe un afloriment stancos. Din varful turnului privelistea este pur si simplu spectaculoasa, o scena care sa-ti taie rasuflarea. Intoarcere la hotel. Cazare la Hotel B&B Affi 3* sau similar zona Lacului Garda.

Ziua 8 | VERONA – MANTOVA
Mic dejun. Astazi ne deplasam spre Verona, orasul dragostei. In Verona se desfasoara evenimentele din celebra piesa de teatru a lui William Shakespeare, Romeo si Julieta. Datorita pozitiei sale strategice Verona a fost un oras prosper inca din timpul Imperiului Roman. Pentru a descoperi farmecul acestui oras facem o plimbare pietonala impreuna cu insotitorul de grup in centrul istoric al orasului. Continuam apoi in aceeasi nota a romantismului cu Mantova - un splendid oras renascentist, un oras care i-a inspirat intotdeauna pe artisti si scriitori precum Virgilio, Dante, Shakespeare, Verdi, D’Annunzio. Nu intamplator, scriitorul Aldous Huxley l-a numit cel mai romantic oras din lume. Trecem in revista intr-o plimbare pietonala cele mai importante atractii din oras printre care se numara: Palazzo Ducale (Palatul Ducal) – unul dintre cele mai mari din Europa, sau Piazza delle Erbe – piata principala a orasului si una dintre cele mai caracteristice, dominata de Palazzo della Ragione, Turnul cu Ceas si cea mai veche biserica din oras, Rotonda di San Lorenzo. Intoarcere la hotel. Cazare la Hotel B&B Affi 3* sau similar zona Lacului Garda.

Ziua 9 | LACUL GARDA – MILANO
Mic dejun. Lasam in urma Lacul Garda pentru a reveni la Milano. Timp liber la dispozitie pentru a explora mai in detaliu orasul sau pentru a face ultimele cumparaturi. Cazare la Hotel B&B Ornato Milano 3* sau similar Milano.

Ziua 10 | MILANO – BUCURESTI
Mic dejun. Eliberarea camerelor si timp liber la dispozitie. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Companiei Lufthansa LH1857 cu destinatia Bucuresti, via Munchen. Decolare la ora 17:15 si aterizare in Munchen la ora 18:25. La ora 21:55 decolare cu zborul LH1654 cu destinatia Bucuresti. Aterizare la Bucuresti la ora 00:50 (a doua zi).


Servicii incluse:
Servicii incluse:
• Zbor Bucuresti – Milano – Bucuresti, via Frankfurt/Munchen, Compania Lufthansa
• Taxele de aeroport si combustibil (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor)
• Transport cu autocar propriu, 4*
• Cazare cu mic dejun 9 nopti la hoteluri 3* si 4* astfel:
 1 noapte cazare zona Milano la hotel B&B Ornato 3* sau similar
 2 nopti cazare zona Stresa-Baveno la hotel Simplon 4* sau similar
 1 noapte cazare zona Lacului Como la hotel B&B Como 3* sau similar
 4 nopti cazare zona Lacului Garda la hotel B&B Affi 3* sau similar
 1 noapte cazare zona Milano la hotel B&B Ornato 3* sau similar
• Tururile de oras, vizitele si excursiile cuprinse in program: Milano, Arona, Stresa, Cadenabbia di Griante, Bergamo, Brescia, Verona, Mantova
• Taxe autostrazi si parcari incluse
• Taxe de intrare in orase (check-point) acolo unde este necesar
• Insotitor roman de grup

Servicii neincluse:
• Asigurarea storno si medicala
• Intrarile la obiectivele turistice, excursiile optionale
• Bacsis pentru soferi, ghizi, personal hotelier, personal restaurante etc – recomandat 5 euro/pers./zi

Excursii optionale: tarife informative calculate pentru minim 25 de participanti
• Excursie in Insulele Boromee
Tarif informativ: 80 Euro/persoana si include: transport ferry-boat in Insulele Boromee, biletele de intrare pe insulele Madre si Bella, ghid local in insulele Madre si Bella, insotitor roman de grup.
• Excursie la Sirmione & Desenzano del Garda
Tarif: 70 Euro/persoana si include: transfer cu autocarul, taxe intrari orase si parcari, insotitor roman de grup.
• Excursie Turul Lacului Garda: Limone sul Garda – Riva del Garda - Malcesine
Tarif: 55 Euro/persoana si include: transport cu autocarul, taxe intrari orase si parcari, insotitor roman de grup.

NOTA: Tarifele excursiilor optionale sunt valabile la data publicarii programului. Acestea pot suferi modificari. Tarifele finale vor fi comunicate inainte de plecare. Zilele de desfasurarea ale excursiilor optionale sunt informative; vor fi reconfirmate de insotitorul de grup la destinatie


Transferuri la aeroportul Otopeni/Piata Victoriei din urmatoarele orase:
• Constanta (50 euro/pers.), Medgidia (45 euro/pers.), Cernavoda (45 euro/pers.), Fetesti (45 euro/pers.), Slobozia (45 euro/pers.)
• Iasi (45 euro/pers.), Targu Frumos (45 euro/pers.), Roman (40 euro/pers.), Bacau (35 euro/pers.), Onesti (42 euro/pers.), Adjud (33 euro/pers.), Focsani (28 euro/pers.), Buzau (21 euro/pers.), Urziceni (20 euro/pers.)
• Brasov (36 euro/pers.), Predeal (32 euro/pers.), Sinaia (30 euro/pers.), Campina (25 euro/pers.), Ploiesti (20 euro/pers.)
• Pitesti (28 euro/pers.)

IN

Oferta din categoria:


 
ITALIA – Splendoarea Lacurilor din Nord - 10 zile / 1199 EURO
Plecare Pana la
05.Aug.2024 14.Aug.2024 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 29.02.2024




# #