Circuit SICILIA – de la Sud la Nord

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

SICILIA – de la Sud la Nord / 7 zile

» Plecari: 28.Aug.2024, 05.Jun.2024

» Transport: cu Avion
» Durata: 7 zile
» Pret: de la 949 EURO de persoana

» Categorie cazare 3/4*

» Traseu: Catania| Taormina| Ragusa| Comiso| Chiaramonte Gulfi| Modica| Siracusa| Noto| Valea Templelor Agrigento| Scala dei Turchi| Porto Empedocle| Palermo| Monreale


Ziua 1 | Bucuresti – Catania
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 07:00 pentru imbarcare pe zborul Companiei AUSTRIAN cu destinatia Catania, via Viena. Decolare la ora 09:55 cu zborul OS790 si aterizare la Viena la ora locala 10:35. Decolare spre Catania pe zborul OS489 la 14:50. Sosire in Catania la ora 16:50. Am ajuns in Catania, al 2-lea mare oras al Siciliei si capitala provinciei cu acelasi nume. Tur de oras panoramic si pietonal Catania: Palatul Arhiepiscopal si Domul, Fantana elefantului, Palatul Municipal, Manastirea St. Agata, Universitatea, Teatrul Bellini, Teatrul Roman. Transfer la hotel. Cazare la Hotel B&B City Center 3*, ideal localizat in centru sau similar Catania.

Ziua 2 | Taormina – Ragusa
Mic dejun. Astazi vom vizita Taormina impreuna cu insotitorul de grup. Suntem in Taormina (centru inscris in patrimoniul UNESCO), un loc frecvent vizitat de aristocratia engleza din secolul XIX si cunoscut sub numele de „Monte Carlo al Siciliei”, renume pastrat pana in ziua de azi. Cele mai importante atracții turistice: Piazza IX Aprile si San Giuseppe, Piazza del Duomo, Corso Umberto - o strada perfecta pentru shopping sau o vizita la teatrul grecesc. Timp liber la dispozitie. Continuam drumul pana in Ragusa. Cazare la Hotel Mediterraneo Palace 4* sau similar Ragusa.

Ziua 3 | Comiso – Chiaramonte Gulfi – Modica – Ragusa
Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau, optional, va propunem o Excursie la Comiso, Chiaramonte Gulfi si Modica. Ne indreptam pentru inceput spre Comiso – unul dintre cele mai frumoase orase tipic siciliene si cu o istorie ce dateaza de peste 4000 de ani, unde vom avea parte de o degustare de produse tipic siciliene “arancino & cannolo siciliano”. Dupa degustare, ne vom indrepta spre centrul istoric unde vom vizita din exterior biserica San Biagio, piata Fonte Diana, catedrala Santa Maria delle Stelle, piata delle Erbe. Apoi pornim catre Chiaramonte Gulfi, supranumit „Balconul Siciliei” pentru pozitia sa inaltata, cu aer curat unde te vei bucura de privelisti incantatoare in toate directiile: de la Muntele Etna pana la Munții Nebrodi, de la campia Catania pana la Marea Ionica. Ultima oprire va fi la Modica. Modica este construita pe două niveluri, orasul Alta („orasul de sus”) este evidentiat de Domul di San Giorgio, construit cu materiale recuperate din cladirile cazute dupa cutremur. In orasul Bassa („orasul de jos”) veti observa fereastra gotica din secolul al XV-lea Chiesa del Carmine si se mandreste cu un numar impresionant de magazine ce comercializeaza celebra Ciocolata de Modica. Unica datorita modului de preparare, dupa o reteta a vechilor azteci, adusa aici de spaniolii si pastrata neschimbata de localnici de-a lungul catorva sute de ani. Intoarcere la Ragusa. Cazare la Hotel Mediterraneo Palace 4* sau similar Ragusa.


Ziua 4 | Siracusa – Noto
Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau, optional, Excursie la Siracusa si Noto. Azi puteti vizita orasul Siracusa – unul dintre cele mai vechi orase din lume. Infiintat in anul 733 i.Hr. de colonistii greci din Corint, cunoscuti si sub numele de corintieni, a fost unul dintre cele mai bogate si mai puternice orase ale Greciei Mari. In anul 212 i.Hr. a fost cucerit de romani. Este orasul lui Arhimede (287-212 i.Hr.) care si-a gasit moartea in timpul luptei romanilor pentru cucerirea orasului. Se viziteaza: Teatrul Grec, Urecchio di Dionisio, Santuario Madona delle Lacrime, L’Isola di Ortigia si Domul. Continuam cu orasul Noto, cunoscut sub denumirea si de „Citta del Barocco”. Vechiul oras Noto a fost distrus complet de cel mai puternic cutremur din Sicilia din 1693. Actualul oras a fost reconstruit din temelii in stil baroc, de aici si denumirea sa de „Citta del Barocco”. Intoarcere la Ragusa. Cazare la Hotel Mediterraneo Palace 4* sau similar Ragusa.

Ziua 5 | Valea Templelor Agrigento – Scala dei Turchi – Porto Empedocle - Palermo
Mic dejun. Astazi vom descoperi tot ce este mai bun din Sicilia intr-un tur unic de o zi care combina templele antice grecesti cu minunile naturale uimitoare. Aceasta zi va fi o experienta de neuitat, prezentand un sit inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO, plaje faimoase si multe altele. Valea Templelor este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO si prezinta geniul grec in construirea de temple si planificarea oraselor. Pe de alta parte, Scala dei Turchi este o stanca alba uluitoare care coboara in Marea Mediterana, cotata drept una dintre cele mai frumoase plaje din lume (atentie: urcarea pe stanca se va face doar daca va fi permis la momentul respectiv; altfel, va fi admirata de jos). Vom incheia ziua cu o scurta vizita in Porto Empedocle - un sat situat in orasul cu acelasi nume de langa Agrigento, astazi unul dintre cele mai importante porturi de escala de pe coasta de sud-vest a Siciliei. La origine a fost un sat de pe litoral numit „Marina deiGirgenti”; acest oras a fost subiectul a numeroase raiduri ale piratilor turci. Porto Empedocle a fost intotdeauna si o sursa de inspiratie pentru scriitori celebri, precum Andrea Camilleri si Luigi Pirandello, iar numele orasului i se datorează filozofului Empedocle din Agrigento. Continuam catre Palermo. Cazare la Hotel B&B Quattro Canti 3* superior, ideal localizat in centrul istoric sau similar Palermo.

Ziua 6 | Palermo – Monreale - Il Dolce Far Niente!
Mic dejun. In prima parte a zilei vom face un tur de oras pietonal Palermo impreuna cu insotitorul de grup. Fondat de fenicieni in sec. VIII i.Hr., care l-au numit Ziz, Palermo a fost construit ca un oras port. Fenicienii au fost obligati de greci sa migreze din estul Siciliei catre vest, astfel ca au fost nevoiti sa-si construiasca aici un nou oras port – Panormos, conform scrierilor grecesti sau Panormus, asa cum apare in scrierile bisericii catolice. Turul de oras va cuprinde obiective precum: Piata Quattro Canti, Palatul Municipal, Biserica Santa Maria dell’Ammiraglio, Palatul Normanzilor, Catedrala, Palatul Chiaramonte. Timp liber la dispozitie pentru pranz sau plimbari prin La Calla sau pe faleza Foro Italico; beti un espresso, porniti catre o alta zona a orasului; incercati cat mai multe produse si preparate locale - arancino, cannolo si bineinteles – gelato! Sicilienii nu fac nimic in graba, asa ca dupa ce explorati un pic orasul, acordati-va un ragaz binemeritat. Dupa-amiza, excursia continua cu o vizita la Monreale – situat la doar 8 km de Palermo, cu o priveliste deosebita asupra capitalei siciliene si a vaii Conca D’Oro. Se spune ca o excursie la Palermo nu este completa fara o vizita la Monreale. Aici se afla cea mai mare concentratie de arta normanda, araba si bizantina intr-un singur loc. Punctul de atractie il reprezinta Domul, socotit un varf de lance al artelor normanda si bizantina, pe care il puteti vizita (biletul de intrare se achita la fata locului). Intoarcere la hotel in Palermo. Cazare la Hotel B&B Quattro Canti 3* superior, ideal localizat in centrul istoric sau similar Palermo.

Ziua 7 | Palermo – Bucuresti
Mic dejun. Eliberarea camerelor si transfer la aeroportul din Palermo pentru imbarcare pe zborul Swiss LX1743 cu destinatia Zurich. Decolare la ora 14:35 si aterizare in Zurich la ora 16:35. La ora 21:30 imbarcare pe zborul LX1886 cu destinatia Bucuresti. Aterizare la Bucuresti la ora 00:50 (a doua zi).


Date de plecare: 05 Iunie, 28 August


Servicii incluse:
Servicii incluse:
• Bilet de avion Bucuresti – Catania, via Viena, Compania Austrian
• Bilet de avion Palermo – Bucuresti, via Zurich, Compania Swiss
• Bagaj inclus: 1 piesa de bagaj de cala in limita a maxim 23 de kilograme
1 piesa de bagaj de mana in limita a maxim 8 kilograme
• Taxele de aeroport si combustibil (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion)
• 6 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 3* si 4*:
o 1 noapte cazare Catania cu mic dejun la Hotel B&B City Center 3* sau similar
o 3 nopti cazare Ragusa cu mic dejun la Hotel Mediterraneo Palace 4* sau similar
o 2 nopti cazare Palermo cu mic dejun la Hotel B&B Quattro Canti 3* superior sau similar
• PACHET EXCURSII INCLUSE:
o Tur de oras panoramic si pietonal Catania
o Vizita in Taormina cu insotitorul de grup
o Excursie la Valea Templelor Agrigento – Scala dei Turchi – Porto Empedocle
o Bilet de intrare la Valea Templelor
o Tur de oras panoramic si pietonal Palermo
o Excursie la Monreale cu insotitorul de grup
• Transferuri aeroport - hotel – aeroport
• Insotitor de grup

Servicii neincluse:
• Asigurarea storno si medicala
• Intrarile la obiectivele turistice, excursiile optionale
• Bacsis pentru soferi, ghizi, personal hotelier, personal restaurante etc – recomandat 5 euro/pers./zi

Excursii optionale: (Tarife informative pentru minim 20 pers., pot suferi modificari pana la plecare):
• Excursie la Comiso, Chiaramonte Gulfi si Modica:
Tarif: aproximativ 75 Euro/persoana si include: transport autocar local, ghid local, insotitor de grup
• Excursie la Siracusa si Noto:
Tarif: 80 Euro/persoana si include: transport autocar local, ghid local, insotitor de grup

NOTA: Tarifele excursiilor optionale sunt valabile la data publicarii programului. Acestea pot suferi modificari. Tarifele finale vor fi comunicate inainte de plecare. Zilele de desfasurarea ale excursiilor optionale sunt informative; vor fi reconfirmate de insotitorul de grup la destinatie


Transferuri la aeroportul Otopeni/Piata Victoriei din urmatoarele orase:
• Constanta (50 euro/pers.), Medgidia (45 euro/pers.), Cernavoda (45 euro/pers.), Fetesti (45 euro/pers.), Slobozia (45 euro/pers.)
• Iasi (45 euro/pers.), Targu Frumos (45 euro/pers.), Roman (40 euro/pers.), Bacau (35 euro/pers.), Onesti (42 euro/pers.), Adjud (33 euro/pers.), Focsani (28 euro/pers.), Buzau (21 euro/pers.), Urziceni (20 euro/pers.)
• Brasov (36 euro/pers.), Predeal (32 euro/pers.), Sinaia (30 euro/pers.), Campina (25 euro/pers.), Ploiesti (20 euro/pers.)
• Pitesti (28 euro/pers.)

IN

Oferta din categoria:


 
SICILIA – de la Sud la Nord - 7 zile / 949 EURO
Plecare Pana la
28.Aug.2024 03.Sep.2024 Rezervare
05.Jun.2024 11.Jun.2024 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 08.02.2024




# #