Circuit SENIOR VOYAGE Maroc, între tradiționalul Marrakech și cosmopolita Casablanca ULTIMELE LOCURI DISPONIBILE !

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

SENIOR VOYAGE Maroc, între tradiționalul Marrakech și cosmopolita Casablanca ULTIMELE LOCURI DISPONIBILE ! / 8 zile

» Plecari: 06.Jan.2024, 30.Dec.2023, 23.Dec.2023, 16.Dec.2023, 09.Dec.2023, 02.Dec.2023, 18.Nov.2023, 11.Nov.2024

» Transport: cu Avion
» Durata: 8 zile
» Pret: de la 790 EURO de persoana

» Categorie cazare 3/4*

» Traseu: Marrakech – Essaouira – Valea Ourika – Casablanca – Fes – Rabat


Ce te va încânta în această călătorie
• Cetatea medievală Fes, cel mai vechi dintre orașele imperiale ale Marocului
• Traseul arhitecturii Art Nouveau și Art Deco în cosmopolita Casablanca
• Incursiunea în mijlocul vieții satelor berbere și o imagine care îți va rămâne în minte: Valea Ourika
• Zigzagul printre străduțele labirintice ale Medinei, în căutarea fermecătoarelor piețe suqs și a suvenirurilor tradiționale din Marrakech
• Portul împânzit de bărci tradiționale de o frumusețe din alte vremuri în Essaouira
• Aromele bucatariei marocane, printre cele mai variate din Africa şi una dintre cele mai imaginative din lume

Program
 Ziua 1: București – Marrakech
Salaam Aleikum! Acesta este Marocul, bine ați venit! Imediat ce ați pus piciorul în aeroportul din Marrakech, ghidul nostru vă va întâmpina și îndruma până la hotelul nostru din acest colț de rai numit Marrakech.

 Ziua 2: Marrakech – 55 €/ persoană
Avem în față o zi întreagă pentru a desluși tainele Marrakech-ului. Cu alei peste alei, străzi și străduțe, care mai de care mai întortocheate și mai misterioase, veți descoperi foarte rapid de ce un ghid este o comoară de neprețuit în acest loc plin de taine și povești arăbești. Începem cu emblematica moschee și minaretul Koutoubia, celebre în toată lumea pentru motive pe care le veți găsi absolut evidente la fața locului. Palatul Bahia este următorul punct de interes, cu grădinile sale însuflețite de mozaicuri uluitoare. Acest palat și grădinile sale sunt una dintre cele mai frumoase zone din Marrakech și
reprezintă întruchiparea decadenței istorice pe care reușim să o mai vedem numai în filmele de epocă. Ne îndreptăm cu pași repezi și curioși către palatul Dar El Bacha, un exemplu clasic de riad. Vom fi întâmpinați de parfumul portocalilor care umplu curtea, dar și de susurul răcoritor al fântânilor care se află la tot pasul. Ne continuăm periplul către măreața piață Djemaa el-Fna, unul dintre cele mai mari spații publice din lume, unul dintre cele mai emblematice puncte de reper al orașului. Pe lângă toate lucrurile frumoase pe care le-ai putea cumpăra de aici, parcă cele mai valoroase suveniruri vor fi tot spectacolele localnicilor. Vom întâlni acrobați și povestitori, dansatori și muzicieni, cobre ce dansează hipnotizate pe note muzicale și comercianți de superstiții, ce pot citi viitorul în palmă. Pornim după suveniruri autentice și cadre foto spectaculoase. Vom ajunge și la una dintre cele mai populare secțiuni ale pieței – secțiunea condimente. Bucătăria marocană este cunoscută pentru mirodeniile sale vibrante, dar aici este apogeul. Vom afla împreună cum se numesc și cum putem să le integrăm în rețetele noastre de acasă, ce-i drept, mai puțin condimentate. După așa experiențe senzoriale, ne retragem la hotel.
Tariful include: transport autocar, ghidaj, masa de prânz și intrările la obiectivele turistice.

 Ziua 3: Valea Ourika și Munții Atlas – 45 €/ persoană
Dedicăm această zi unei călătorii fascinante în Munții Atlas, unde vom descoperi frumoasa Vale Ourika – unul dintre cele mai pitorești colțuri din apropierea Marrakech-ului. Vom admira priveliștile mărețe ale Munților Atlas, trecând pe lângă poduri vechi și cascade, descoperind satele berbere autentice și oprindu-ne la o fabrică tradițională de ulei de argan. Munții Atlas, cunoscuți de către localnicii berberi sub numele de "Idraren Draren", adică "Munții Tuturor Munților", se întind diagonal pe teritoriul Marocului, pe o distanță de aproape 1000 km. Vârfurile lor zimțate, care datează încă din epoca jurasică, acționează ca o barieră climatică între climatul mediteranean blând de la nord și Sahara cu ale sale temperaturi critice la sud. Urmând Valea Ourika, vedem livezi de fructe, terase de legume și sate agățate de pantele dealurilor. Trecem prin sate berbere tradiționale, care duc mai departe istorii începute încă din secolele XVI și XVII. Vom învăța mai multe despre stilul berber de viață și aprecia munca depusă de localnicii care ridicau materialele pentru construcția caselor pe versanți și lucrau la terase într-un mediu ostil. Turul nostru se încheie abia când ajungem la cascadele Setti Fatma, unde putem lăsa apa rece să ne mângâie tălpile. La fel de rece și plăcută poate fi și o băutură răcoritoare, savurată în fața soarelui care parcă s-a mai îmblânzit. Ne întoarcem la Marrakech.
Tariful include: transport autocar, ghidaj și masa de prânz.

 Ziua 4: Essaouira – 65 €/ persoană
După micul dejun, plecăm spre Essaouira, loc al cărui nume înseamnă chiar "imagine", în mod evident, potrivindu-se perfect cu priveliștea pitorească de care ne vom bucura. Acest oraș al artiștilor a fost cândva căminul unei comunități importante de britanici și evrei, iar farmecul său a sedus personalități precum Orson Welles și Jimi Hendrix, care, potrivit legendei, și-au petrecut mult timp aici în anii ''''60. Vom descoperi acest oraș relaxat și bătut de briza mării printr-un tur pietonal prin labirintul de străzi înguste, uși albastre și case văruite, amestecate cu ateliere de meșteșugari și mici magazine. Vom trece prin portul plin de bărci colorate și vom explora piața de pește cu ale sale arome oceanice. În tot acest timp, vom auzi legende și povești despre viața locală și vom absorbi ritmul relaxat al acestui oraș marocan cu un strop de atmosferă litorală, am putea spune chiar puțin "europeană". După-amiază, ne întoarcem la Marrakech, purtând în suflet amintirile acestei experiențe magice.
Tariful include: transport autocar, ghidaj și masa de prânz.

 Ziua 5: Casablanca (aprox. 250 km)
Minunatul Marrakech rămâne în urmă ca un vis frumos, iar noi călătorim mai departe spre Casablanca, cel mai mare oraș al Marocului și unul dintre cele mai importante orașe din Africa, unde vom petrece următoarele 3 nopți.
Ne pregătim să explorăm orașul de pe țărmul Oceanului Atlantic într-un tur complet prin care atingem cele mai importante puncte, incluzând Catedrala Casablanca, Piața Mohammed V și Piața Națiunilor Unite. Oprim la moscheea Hassan al II-lea, cea mai mare moschee din Maroc și a treia ca mărime în lume. Admirăm minaretul impunător, care are o înălțime de 210 metri, apoi mergem la faimoasa Rick''''s Cafe, o reproducere elegantă a barului din filmul iconic Casablanca. Orașul în sine a câștigat popularitate în anul 1942 datorită filmului cu același nume, avându-i ca protagoniști pe Ingrid Bergman și Humphrey Bogart. Urmăm străduțele pitorești ale orașului pentru a ajunge la Medina, pe care o descoperim alături de localnicii care își fac cumpărăturile zilnice. Aici avem ocazia de a ne răsfăța cu produse marocane autentice, de la îmbrăcăminte și piele, până la bijuterii și bunătăți de tot felul. Ne îndreptăm apoi spre palatul Mahkama du Pacha, o clădire grandioasă în stil maur, cu mozaicuri, coloane de marmură și tavane sculptate în cedru. Continuăm spre cartierul Habous, cunoscut și sub numele de Noua Medina. Noua Medină a fost construită în anii ''''30 de către francezi, așa că nu este surprinzător faptul că găzduiește un amestec minunat de arhitectură de inspirație franceză și marocană. Nu plecăm fără a gusta câteva produse de patiserie tradiționale Maghribi și fără a savura un ceai de mentă într-o cafenea tradițională. Așa vom încheia această zi plină de frumuseți și descoperiri.

 Ziua 6: Fes – 85 €/ persoană
Ne trezim dimineața devreme în fața unei zile glorioase: ne pregătim să pășim în legendarul Fes, oraș antic, fostă capitală și simbol al Marocului. La sosire, ne îndreptăm către vechea cetate, cunoscută local ca Fes el Bali - poate cea mai fascinant și enigmatic centru medievale din lume, înscris în patrimoniul UNESCO, un adevărat labirint de străzi. Străbatem străduțele înguste și întortocheate, trecând pe lângă măgăruși încărcați cu mărfuri, Fes fiind una dintre cele mai mari zone urbane fără mașini din întreaga lume. Sunetul cocoșilor, mirosul condimentelor și ciocănitul cuprului umplu aerul, și nu este prea greu să te imaginezi în Evul Mediu pentru câteva clipe. Vedem Medersa Bou Inania, una dintre cele mai frumoase clădiri ale orașului, recent restaurată, Moscheea si Universitatea Karaouyine, Palatulul Regal cu ale sale decorațiuni complexe și Funduk Nejjarine, un han superb, din secolul al XVIII-leas. Pornim apoi în căutarea faimoaselor bazine cu vopsea aflate în zona Pieței Seffarine. Acestea datează din secolul al XI-lea, fiind folosite și în ziua de azi pentru vopsirea pieilor de animale. Aflăm chiar de la localnici despre procesul complex de tăbăcire și vopsire. Cutreierăm aleile bazarului în căutarea de suveniruri lucrate cu grijă de artizani și a deliciilor culinare tradiționale înainte de a ne întoarce în Casablanca.
Tariful include: transport autocar, ghidaj și masa de prânz.

 Ziua 7: Rabat – 55 €/ persoană
Astăzi? Rabat, capitala Marocului! Un oraș cosmopolit cu bulevarde largi ce străbat zone rezidențiale și spații verzi, Rabat contrastează prin modernitate ca aspect cu orașe ca Fes sau Marrakech. Începem cu o vizită la Palatul Regal, reședința oficială a monarhiei marocane, cu arhitectură impunătoare și mozaicuri complexe. Deși intrarea în palat este rar permisă, exteriorul în sine este o priveliște de admirat. Ne îndreptăm apoi spre Mausoleul lui Mohammed al V-lea, un omagiu adus foștilor regi ai Marocului și spre emblematicul Turn Hassan. Turnul, destinat inițial să fie cel mai mare minaret din lume, rămâne neterminat, dar prezintă o măiestrie remarcabilă și un design complex. Turul ne duce apoi la Bab Chellah, o fortăreață și necropolă antică, cu un amestec de influențe romane și islamice. Continuăm spre Fortăreața Kasbah das Udayas, cocoțată pe un deal cu vedere la Oceanul Atlantic. Ne pierdem pe străzile înguste și întortocheate ale kasbah-ului, împodobite cu case albastre și albe, flori și priveliști panoramice. Încheiem cu o vizită la zidurile antice ale Medinei, inima istorică a Rabatului. Luăm pulsul pieței pline de viață, unde localnicii și vizitatorii deopotrivă se angajează într-o experiență senzorială de culori, mirosuri și sunete. Abia acum putem să ne întoarcem în Casablanca.
Tariful include: transport autocar, ghidaj și masa de prânz.


Hotel Ayoub & Spa 4
www.hotel-ayoub-marrakech.com
 Localizare
Hotelul Ayoub & Spa este amplasat convenabil în orașul Marrakech.

 Facilitățile hotelului
Restaurantul oferă preparate din bucătăria locală, iar la bar se pot savura diverse băuturi. Oaspeții se pot relaxa la piscina cu șezlonguri și umbrele de soare, iar la un cost suplimentar, se pot destinde la centrul spa. Acces Wi-Fi este gratuit pe întreaga propietate.

 Facilitățile camerelor
Toate camerele oferă aer condiționat, TV cu ecran plat, birou, telefon, seif și minibar. Băile private includ articole de toaletă gratuite și uscător de păr.


Servicii incluse:
TARIFUL INCLUDE
• 7 nopți cazare la hoteluri 4*: 4 în Marrakech + 3 în Casablanca
• Mic dejun și cină cu apă/ răcoritoare incluse
• Transport avion București – Marrakech – București
• Taxele de aeroport
• Transfer aeroport–hotel–aeroport
• Transfer autocar Marrakech – Casablanca – Marrakech
• Tur panoramic în Casablanca
• Vizite ghidate conform descrierii
• Bacșișurile la destinație pentru prestatorii locali
• Asistență turistică pentru întreaga perioadă care include preluarea și însoțirea turiștilor către și de la hotel, organizarea excursiilor opționale și suportul la destinație

EXCURSII OPȚIONALE
• Marrakech (prânz & intrări incluse): 55 €/ persoană
• Essaouira (prânz inclus): 65 €/ persoană
• Valea Ourika și Munții Atlas (prânz inclus): 45 €/ persoană
• Fes (prânz inclus): 85 €/ persoană
• Rabat (prânz inclus): 55 €/ persoană
• Nou! Reducere 10% la pachetul de excursii opționale la achiziționarea în avans, din țară, a întregului pachet de excursii opționale.


TARIFUL NU INCLUDE
• Asigurarea medicală de călătorie și asigurarea storno
• Intrările la obiectivele turistice
• Mese de prânz
• Cheltuieli personale
• Excursiile opționale
• Suplimnet plecarea de revelion 100 euro /pers / sejur

REDUCERI&SUPLIMENTE
• Supliment SGL: 100 euro
• Reducere TPL: 15 euro
• Copil 0-1.99 ani: 95 euro
• Copil 2-11.99 ani: reducere 150 euro (în cameră cu 2 adulți, fără pat suplimentar)
• Copil 2-11.99 ani: reducere 100 euro (în cameră cu 2 adulți, cu pat suplimentar)
• Persoanele cu vârsta sub 55 ani care nu au însoțitor peste 55 ani: supliment 50 euro


Oferta din categoria:


 
SENIOR VOYAGE Maroc, între tradiționalul Marrakech și cosmopolita Casablanca ULTIMELE LOCURI DISPONIBILE ! - 8 zile / 790 EURO
Plecare Pana la
06.Jan.2024 13.Jan.2024 Rezervare
30.Dec.2023 06.Jan.2024 Rezervare
23.Dec.2023 30.Dec.2023 Rezervare
16.Dec.2023 23.Dec.2023 Rezervare
09.Dec.2023 16.Dec.2023 Rezervare
02.Dec.2023 09.Dec.2023 Rezervare
18.Nov.2023 25.Nov.2023 Rezervare
11.Nov.2024 18.Nov.2024 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Demipensiune inclusa
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 02.10.2023




# #