Circuit Festivalul Liliacului la Ponoare 11 – 12 Mai 2024

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

Festivalul Liliacului la Ponoare 11 – 12 Mai 2024 / 2 zile

» Plecari: 11.May.2025

» Transport: cu Autocar
» Durata: 2 zile
» Pret: de la 420 RON de persoana
Oferta valabila pana la date de: 10.05.2024
» Categorie cazare 3*

» Traseu: Bucureşti – Pitesti -Caracal – Craiova – Filiasi – Motru –Ponoarele – Tismana – Targu Jiu – Ramnicu Valcea – Pitesti – Bucuresti.


Plecare la ora 06.30 din parcare Piata Constitutiei (in fata Casei Poporului), pe traseul: Bucureşti – Pitesti -Caracal – Craiova – Filiasi – Motru –Ponoarele – Tismana – Targu Jiu – Ramnicu Valcea – Pitesti – Bucuresti.

Ziua I : Plecare pe traseul mentionat, oprire in Craiova unde se viziteaza: Biserica Madona Dudu cu Icoana Facatoare de minuni a Maicii Domnului. Continuam traseul spre Strehaia cu vizita la Manastirea Strehaia, Filiasi-Motru. Sosire in Ponoanele judetul Mehedinți unde vom vizita Podul lui Dumnezeu.
Vizitam apoi Padurea de Liliac de la Ponoare, o minune a naturii, este o rezervatie botanica situata la 4 km de orasul Baia de Arama, pe drumul dintre Drobeta-Turnu-Severin şi Targu Jiu.
Rezervatia se intinde pe 20 ha, la o altitudine de 500 m si reprezinta unica statiune din tara conservata datorita climatului bland, cu influente submediteraneene.
Aceasta rezervatie este situata in zona carstului de platforma al Podisului Mehedinti, intr-o depresiune intramontana, unde apar numeroase ponoare calcaroase. Hectarele padurii de liliac au fost declarate monument al naturii inca din anul 1965, parte integranta din aria protejata „Geo Parcul Podisul Mehedinti”.
Participare la Festivalul Liliacului la Ponoare, festival care are loc de obicei in primul weekend al lunii Mai, atunci cand liliacul este inflorit. Este o sarbatoare dedicata primaverii , spectacol cu muzica populara, ansambluri folclorice. Cazare in Tismana.

Ziua II : Mic dejun, apoi vizitam Manastirea Tismana, iar de aici vom merge la Monumentul de la Pades, unde a avut loc Proclamația de la Padeș in anul 1821, reprezintă un document programatic al mișcării conduse de Tudor Vladimirescu, adresat către tot „norodul omenesc” din Țara Românească, și care cuprinde o serie de revendicări, printre care erau împărțirea pământurilor boierilor și mănăstirilor către țărănime, desființarea privilegiilor boierești, dreptate și slobozenie. Plecare spre Arcani unde vom vizita Cheile Sohodolului, din Muntii Valcan, aici unde Florin Piersic (Margelatul) a filmat Trandafirul Galben, aici gasim forme diversificate de relief – canioane, pesteri precum: Pestera Popii, Pestera Narilor si o auzim parca cum sfornaie, Inelul Doamnei, sau poarta galactica a cheilor mai este locul prin care putem descoperi unde se afla Comoara Dacilor, intram apoi in Targu Jiu unde vom vizita parcul in care se afla operele marelui nostru sculptor – Constantin Brancusi – Poarta Sarutului, Masa Tacerii, Aleea Scaunelor, Coloana Infinitului, continuam deplasarea pentru a vizita Culele de la Maldaresti. Plecare spre Ramnicu Valcea, surta oprire in Horezu, apoi plecare spre Bucuresti.

TARIF: 430 lei/pers. Acceptam tichete de vacanta.
Supliment single : 120 lei.


Servicii incluse:
- transport cu autocarul;
- 1 noapte cazare la hotel/pensiune, in camere duble/triple;
- 1 mic dejun;
- ghid autorizat.

Servicii neincluse:
intrarile la obiectivele turistice- Cheile Sohodolului si Culele de la Maldaresti;
mese si alte cheltuieli nementionate in program;

Oferta din categoria:


 
Festivalul Liliacului la Ponoare 11 – 12 Mai 2024 - 2 zile / 420 RON
Plecare Pana la
11.May.2025 12.May.2025 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in RON / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 24.04.2024




# #