Circuit Scotia de poveste

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

Scotia de poveste / 8 zile

» Plecari: 02.Sep.2024, 02.Jul.2024

» Transport: cu Avion
» Durata: 8 zile
» Pret: de la 1945 EURO de persoana

» Categorie cazare 3/4*

» Traseu: Edinburgh, Whisky Experience Edinburgh, Dunfermline, Scone Palace, Castelul Glamis, Aberdeen, Inverness, Loch Ness, Trenul cu aburi The Jacobite, Fort William, Inveraray Castle, Loch Lomond, Glasgow...




Ziua 1 | Bucuresti–Edinburgh
Intalnire cu insotitorul de grup la ora 04:00 la Aeroportul Henri Coanda Otopeni pentru imbarcare pe zborul Companiei KLM KL1372 cu destinatia Amsterdam. Decolare la ora 07:00 si aterizare la Amsterdam la ora 08:55. Imbarcare pe zborul KL927 cu destinatia Edinburgh. Decolare la ora 12:15 si aterizare la Edinburgh la ora 12:40. Transfer la hotel. Seara, timp liber la dispozitie in Edinburgh si plimbare pietonala cu insotitorul de grup. Cazare Hotel Delta Hotels by Marriott Edinburgh 4* sau similar.

Ziua 2 | Edinburgh tur de oras
Mic dejun. Tur de oras Edinburgh cu ghid local. Incepem explorarea orasului impreuna cu insotitorul de grup si ghidul local. Cunoscut si sub numele de „Atena Nordului”, Edinburgh este capitala Scotiei din anul 1437. Aici se afla Parlamentul Scotian restabilit in anul 1999. Este un oras fascinant, inscris pe lista patrimoniului mondial UNESCO in 1995. In Edinburgh veti aprecia contrastul dintre “Orasului Nou” georgian, cu strazile sale largi, aliniate si pietele elegante si “Orasul Vechi” medieval. Royal Mile reprezinta “coloana vertebrala” a vechiului cartier, ce se regaseste intre Palatul Holyrood House si Castelul Edinburgh. Castelul Edinburgh domina orasul de pe stanca ce se afla la o inaltime de 400 picioare, iar aici se pot vedea bijuteriile coroanei Scotiei si “Piatra Dinastiei”, acum din nou in Scotia, unde ii este locul. Nota: Biletul de intrare la Castel se achita individual de catre fiecare pasager. Dupa amiaza, timp liber la dispozitie in Edinburgh. Va recomandam o vizita la Whisky Experience Edinburgh sau vizite individuale si plimbare cu insotitorul de grup. Cazare Hotel Delta Hotels by Marriott Edinburgh 4* sau similar.

Ziua 3 | Dunfermline–Scone Palace–Glamis Castle-Aberdeen
Mic dejun. Ne indreptam catre Regatul Fife, al treilea mare teritoriu populat al Scotiei, si vizitam unul dintre cele 3 orase reprezentative, Dunfermline. Aici in vechea capitala scotiana vom vizita Abatia Dunfermline fondata in Sec al XI-lea de catre regina Margaret. In biserica abatiei se odihnesc multi regi si regine, printre care si eliberatorul Scotiei, Robert de Bruce. Dunfermline este cunoscut in lume ca locul de nastere al celebrului Andrew Carnegie, fiul unui tesator sarac care a ajuns unul dintre cei mai mari oameni de afaceri si filantropi in America. A fost proprietarul trustului "Carnegie Steel Company", care i-a adus o avere imensa. Casa in care s-a nascut a devenit muzeu. Continuam excursia in Scotia si vizitam Palatul Scone–locul incoronarii regilor scotieni, unde Piatra Destinului a fost adapostita din 838 pana in 1296 si pe care au fost incoronati toti regii Scotiei. Vom vizita palatul si gradinile. Ultima oprire a zilei va fi la Glamis Castle–care a fost resedinta ancestrala a Contilor de Strathmore si Kinghorne din 1372. Odinioara inspiratie pentru Macbeth-ul lui William Shakespeare, Glamis este renumit pentru istoria sa bogata si vizitatorii celebri, de la Mary, Regina Scotiei pana la James V. Castelul Glamis a fost casa din copilarie a Reginei Elisabeta, Regina Mama. Dupa vizita, ne imbarcam in autocar si ajungem in Aberdeen. Centru universitar cu traditie incepand cu 1494, se mandreste cu Universitatea care detine cladirea Colegiul Regelui un excelent exemplu de arhitectura gotica scotiana si Colegiul Marischal, a doua cladire de granit ca marime din lume, dupa El Escorial de langa Madrid. Asezat pitoresc la gurile de varsare ale raurilor Dee si Don este cunoscut si ca Floarea Scotiei, cu peste 45 de parcuri si gradini pline cu flori. Centrul orasului este pe Union Street, cu frumoasele cladiri care s-au pastrat din epoca victoriana si eduardiana. Cazare la Leonardo Hotel Aberdeen 4* sau similar.

Ziua 4 | Aberdeen–Inverness-Loch Ness
Mic dejun. Continuarea aventuria scotiana cu o incursiune in tinutul Highlands, partea salbatica a Scotiei, cu peisaje apocaliptice, legende nemuritoare, creaturi fantastice si traditionalele jocuri Highlands. Poposim in capitala tinutului, Inverness cu o pozitie geografica de exceptie situata pe malurile Raului Ness si spectaculosul estuar Moray Firth. Cel mai nordic oras al Regatul Unit, este orasul scotian cu cel mai ridicat grad al calitatii vietii. Reprezentativ in istoria locului este Castelul Inverness (stop fotografic), martorul istoriei zbuciumate a Scotiei, locul unde Regele Gaelic Mac Bethad Mac Findláich (MacBeth) l-a ucis pe Regele Scotiei Duncan, episod imortalizat de Shakespeare. Mai jos de castel se afla Muzeul si Galeria de Arta Inverness care gazduieste pietre Pictish sculptate, bijuterii celtice, suveniruri iacobite, obiecte si imagini ce relateaza traditiile si mediul de viata a locuitorilor din Highland. O plimbare pe Church Street ne va incanta privirea cu cele mai vechi cladiri ale orasului. Pe partea cealalta a raului se afla Catedrala St. Andrew, cu coloane din granit pestrit si vitralii fine in stil victorian. Dupa pauza de pranz, vom face o Croaziera de 1 ora pe Loch Ness de la Dochgarroch la Castelul Urquhart. Lacul Loch Ness este spectaculos ca infatisare si are o lungime de 37 km si o mare adancime (230 m), dar foarte ingust (1,6 km). Este celebru printre turisti, datorita legendei ca in acest lac traieste un animal de apa misterios si monstros, care rar iese la suprafata, denumit "Monstrul din Loch Ness", poreclit "Nessie". De-a lungul timpului multi oameni au incercat sa inregistreze imaginea ciudatei creaturi, cel mai faimos fiind Steve Feltham, care si-a dedicat 24 de ani din viata vanatorii de himere, intrand in Cartea Recordurilor ca cel care a urmarit cel mai indelungat timp monstrul marin. Fabrica britanica de bere Guiness a promis un premiu de 500.000 de lire sterline celui care captureaza monstrul. Vom debarca la ruinele Castelul Urquhart, pe vremuri fiind cel mai mare castel din Scotia, numele catorva familii nobile scotiene fiind legate de acesta: Durward, MacDonald si Gran. Cazare Hotel The Royal Highland 3* (plecare 02.07), Hotel Courtyard by Mariott Inverness Airport 4* (plecare 02.09) sau similare.

Ziua 5 | Pe urmele lui Harry Potter, cu trenul de la Fort William la Mallaig
Mic dejun. Plecam spre Fort William unde ne imbarcam in tren pentru a o lua pe urmele lui Harry Potter de la Fort William la Mallaig. Povestea lui Harry Potter ne-a cucerit pe toti, iar aceasta calatorie cu trenul va fi memorabila. Trenul parcuge o distanta de 66 de kilometri intre Fort William si Mallaig, trecand printre peisaje spectaculoase ale Scotiei. Dupa o calatorie desprinsa din povesti, petrecem cateva ore in oraselul-port Mallaig. Pitorescul port a devenit celebru dupa ce scene din Harry Potter au fost filmate aici. Tur pietonal cu insotitorul de grup in Mallaig si timp liber la dispozitie. Ne imbarcam in autocar si ne indreptam catre Oban. Cazare Hotel Muthu Alexandra 3* in Oban sau similar.

Ziua 6 | Inveraray Castle-Loch Lomond–Glasgow
Mic dejun. Excursia continua catre Inveraray. Infiintat in 1745 de al treilea duce de Argyll, seful puternicului clan Campbell, orasul este o piesa absoluta a arhitecturii scotiane georgiane. Cladirile cheie care merita admirate sunt biserica neoclasica, inchisoarea si tribunalul Inveraray, acum un muzeu premiat care prezinta grafic conditiile inchisorilor din epoca medievala pana in Sec al XIX-lea. La o scurta plimbare la nord de orasul nou, regasim Castelul neogotic Inveraray–casa familiei ducilor de Argyll. Castelul este asezat pe un domeniu extins cu multe drumuri marcate, pana la turnul de pe Dun Na Cuaiche, de unde exista o vedere spectaculoasa asupra castelului, orasului si lacului. La jumatatea distantei dintre celebrele inaltimi de pe Highlands si campiile din centrul Scotiei se afla Loch Lomond, cel mai mare lac din Marea Britanie. Are o lungime de 39 de kilometri, o latime de doar 8 km si o adancime maxima de 190 metri. Este impodobit cu peste 30 de insule si insulite si ca orice lac scotian care se respecta, gazduieste in apele sale un monstru care se lasa uneori vazut de turisti si localnici. Plimbare pietonala cu insotitorul de grup. Lasam in urma legendele cu monstri si ne indreptam catre Glasgow. Glasgow este considerat una dintre cele mai excitante si frumoase destinatii ale Europei, combinand energia si rafinamentul unui mare oras international, oras pe care-l descoperim in cadrul unui tur cu ghidul local. Transfer la hotel. Cazare Hotel Voco Grand Central 4* sau similar.

Ziua 7 | Glasgow
Mic dejun. Descoperim orasul intr-un tur de oras Glasgow ghid local. Glasgow este cel mai mare oras al Scotiei si este renumit pentru cultura, stilul si prietenia oamenilor sai. Orasul ofera un amestec de muzee si galerii de renume international, arhitectura uimitoare, viata de noapte vibranta, cumparaturi fantastice si o gama variata de restaurante si baruri. Vibrant si energic, Glasgow se bucura de un buzz pe tot parcursul anului, si atrage expozitii de inalt nivel care au condus la acordarea titlului de Oras european al culturii in 1990. Glasgow a fost, de asemenea, Orasul Arhitecturii si Designului din Marea Britanie in 1999, iar arhitectura sa este o atractie in sine. Centrul orasului are nenumarate structuri victoriene impresionante si apoi exista capodoperele unice ale unuia dintre cei mai celebri fii ai orasului, legendarul arhitect si designer Charles Rennie Mackintosh. Dupa amiaza, timp liber la dispozitie pentru vizite individuale sau cu insotitorul de grup, vizite la muzee, etc. Cazare Hotel Voco Grand Central 4* sau similar.

Ziua 8 | Glasgow–Bucuresti
Mic dejun. Eliberarea camerelor si timp liber la dispozitie pana la transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Companiei KLM KL942 cu destinatia Amsterdam. Decolare la ora 16:55 si aterizare la Amsterdam la ora 19:30. La ora 20:55 decolare catre Bucuresti cu zborul KL1377. Sosire pe Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 24:35.


Servicii incluse:

Servicii incluse:

• Ghid roman insotitor
• Zboruri la dus Bucuresti => Edinburgh, Compania KLM
• Zboruri la retur Glasgow => Bucuresti, Compania KLM
• Taxele de aeroport
• Transport cu autocar local conform programului
• Cazare 7 nopti cu mic dejun la hoteluri de 3* si 4* astfel:
- 2 nopti in Edinburgh la Hotel Delta Hotels by Marriott Edinburgh 4* sau similar
- 1 noapte in Aberdeen la Hotel Leonardo Aberdeen 4* sau similar
- 1 noapte in Inverness la Hotel The Royal Highland 3* sau similar
- 1 noapte in Oban la Hotel Muthu Alexandra 3* sau similar
- 2 nopti in Glasgow la Hotel Voco Grand Central 4* sau similar
• Tururi de oras:
- tururi de oras cu ghid local la Edinburgh si Glasgow
- tururi pietonale cu insotitorul de grup la Dunfermline, Aberdeen, Inverness, Mallaig, Inveraray, Loch Lomond
• Pachet de vizite si excursii incluse:
- vizitarea Abatiei Dunfermline
- vizitarea Palatului Scone si a gradinilor
- vizitarea Castelului Glamis
- croaziera 1 ora pe Loch Ness cu debarcare la Castelul Urquhart
- vizitarea castelului Urqquhart (45 minute)
- calatorie cu trenul pe urmele lui Harry Potter de la Fort William la Mallaig
- excursie la Inveraray
- excursie la Loch Lomond
• Biletele de intrare la Abatia Dunfermline, Palatul si gradinile Scone, Castelul Glamis

Nu sunt incluse:

• Asigurare medicala de calatorie si asigurare storno
• Biletele de intrare la obiectivele turistice altele decat cele din program
• Taxele de oras acolo unde se aplica, se achita la receptiile hotelurilor
• Bacsis pentru soferi si ghizi locali, personal hotelier etc, recomandat 5 €/turist/zi

Oferta din categoria:


 
Scotia de poveste - 8 zile / 1945 EURO
Plecare Pana la
02.Sep.2024 09.Sep.2024 Rezervare
02.Jul.2024 09.Jul.2024 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 23.02.2024




# #