Circuit 19.09 UZBEKISTAN – Calator pe Drumul Matasii! avion, 9 zile , pret/ persoana =1884Eur

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

19.09 UZBEKISTAN – Calator pe Drumul Matasii! avion, 9 zile , pret/ persoana =1884Eur / 9 zile

» Plecari: 19.Sep.2024

» Transport: cu Avion + autocar
» Durata: 9 zile
» Pret: de la 1884 EURO de persoana

» Categorie cazare 3/4*

» Traseu: Tashkent – Samarkand – Bukhara – Khiva – Urgench


Ziua 1 (Joi 19.09.2024): Bucuresti – Istanbul
Prezentare la Aeroportul Henri Coanda Bucuresti-Otopeni la ora 18:40 si intalnire cu insotitorul roman de grup. Imbarcare pe cursa Turkish Airlines TK1046 cu decolare la ora 21:40 spre Istanbul. Aterizare la Istanbul la ora locala 23:10.
Ziua 2 (Vineri 20.09.2024): Istanbul - Tashkent
Dupa escala in Istanbul, imbarcare pe cursa TK368 cu decolare la ora 00:55. Aterizare la Tashkent la ora locala 07:20. Intalnire cu ghidul local si transfer privat la Hotel Mir Luxe Plaza 4* sau similar, pentru formalitatile de check-in si mic dejun. In continuarea zilei vom explora orasul Tashkent si vom incepe cu partea veche a orasului, cu Complexul Khast Imam, centrul sau spiritual care cuprinde moschei, mausolee si alte structuri arhitecturale vechi. In continuare vom vedea Medrasa Kukeldash (exterior), bazarul Chorsu, Muzeul de Arte Aplicate care gazduieste exponate nepretuite de arta aplicata create de maestri din sec. XIX pana in prezent. Ne vom plimba cu metroul din Tashkent, unde fiecare statie are propriile sale caracteristici arhitecturale unice: marmura, granit, sticla, ceramica, alabastru si alte decoratiuni. Vom continua turul panoramic cu Piata Independentei, Piata Amir Temur, Piata Teatrului Alisher Navoi. Cazare la Hotel Mir Luxe Plaza 4* sau similar.
Mese: mic dejun si cina
Ziua 3 (Sambata 21.09.2024): Tashkent - Samarkand
Mic dejun. Transfer privat la gara pentru imbarcarea in trenul de mare viteza “Afrosiyab” spre Samarkand. Conform legendei Timur Lenk a ales Samarkand drept capitala a imperiului sau deoarece “orasul are cel mai curat aer si pamant sanatos”. Cei mai mari poeti si filozofi ai lumii au dat orasului diverse nume – Gradina Sufletului, Perla Rasaritului si Oglinda Lumii. Cu toate acestea, ei nu au putut sa descrie frumusetea si bogatia acestui oras. Mostenirea culturala din Samarkand este mare, timp de multe secole orasul fiind un centru cheie al marelui Drum al Matasii. In contrast cu muzeele in aer liber Bukhara si Khiva, cladirile istorice din Samarkand sunt raspandite in tot orasul. Vom porni in turul de oras care va include Mausoleul Gur Emir, construit in 1403, locul de veci al temutului Timur Lenk, Observatorul Ulugh Bek, construit in 1429 de Ulugh Bek, conducator timurid si celebru astronom, nepotul lui Timur Lenk si Afrosiyab, unul dintre cele mai importante situri arheologice din Asia Centrala, ruinele datand din sec. VIII I.Hr. In Afrosiyab s-au gasit palate frumos decorate cu sculpturi, dar si case ale nobilimii, moschei si medrase, bai, strazi pietruite din epoca samanida. Cazare la Hotel Orient Star 4* sau similar.
Mese: mic dejun si cina
Optional: Experimentati degustarea de vinuri la renumita Crama Khovrenko. Samarkand a fost renumit pentru vinul sau inca din cele mai vechi timpuri, Dmitri Filatov revolutionand productia comerciala de vin din zona in sec. XIX. Gustati cateva dintre vinurile aflate in pivnitele cramei si apreciati istoria bogata a vinificatiei din regiune.
Ziua 4 (Duminica 22.09.2024): Samarkand
Mic dejun. Vom continua turul de oras cu Piata Registan, unul dintre modelele remarcabile de arta de dezvoltare urbana din Asia Centrala. Numele pietei - „Registan” inseamna „loc nisipos”. In timpul domniei lui Timur (1370-1405) Registanul a fost principala zona comerciala. Apoi, in timpul domniei lui Ulugh Bek a dobandit un caracter oficial. Registanul este inconjurat de trei medrase (scoli) construite in perioada dintre sec. XV–XVII: Medrasa Ulughbek (1417-1420), Medrasa Sher-Dor (1619-1636) si Medrasa Tillya-Kori ( 1647-1660). In prezent cele trei medrase nu mai functioneaza ca institutii de invatamant. Vom vizita Moscheea Bibi-Khanym, numele sau insemnand „sfanta doamna” si, conform legendei, este asociat cu prima sotie a lui Timur Lenk, Sarai Mulk Khanum, confidenta si sfatuitoare a sa chiar si in chestiuni politice. Vom continua turul si vom vedea unul dintre cele mai pitoresti monumente ale istoriei antice – ansamblul memorial Necropola Shakhi Zinda, numele provenind din persana si inseamna „regele viu”. In prezent Shakhi-Zinda este un centru de pelerinaj, legenda spune ca aici se afla mormantul lui Kusam ibn Abbas, varul profetului Mahomed, dar locul este remarcabil si pentru arhitectura sa. Daca timpul permite ne vom plimba prin bazarul local. Seara, optional, vom putea admira spectacolul de lumini si culori din Piata Registan. Cazare la Hotel Orient Star 4* sau similar.
Mese: mic dejun si cina
Ziua 5 (Luni 23.09.2024): Samarkand – Bukhara
Mic dejun. Transfer privat la gara pentru imbarcarea in trenul de mare viteza “Afrosiyab” spre Bukhara. Centrul istoric din Bukhara, oras situat pe Drumul Matasii, vechi de peste 2000 de ani, este unul dintre cele mai bune exemple de orase islamice bine conservate din Asia Centrala din sec. X-XVII, orasul antic persan a servit ca centru major al culturii islamice timp de multe secole. Bukhara a fost multa vreme un important centru economic si cultural in Asia Centrala. Dupa sosire vom incepe explorarea orasului cu Fortareata Ark, resedinta emirilor din Bukhara, Moscheea Bolo Khauz (sec. XVIII), Chashma-Ayub, cladire istorica de cult, denumita dupa Ayyub, cunoscut in Vechiul Testament sub numele de Iov. Conform legendei izvorul aflat aici are puteri vindecatoare. In continuarea zilei vom vedea Mausoleul Samanid, impresionant prin eleganta sa sobra si un bun exemplu de arhitectura din sec. X din intreaga lume musulmana si Medrasa Chor Minor. In incheierea zilei ne vom deplasa inafara orasului pentru a vizita Sitorai Mokhi Khosa, resedinta de vara a ultimilor emiri din Bukhara. Cazare la Hotel Orient Star Varaxsha 3* sau similar.
Mese: mic dejun si cina
Ziua 6 (Marti 24.09.2024): Bukhara
Mic dejun. Vom continua explorarea orasului Bukhara cu Ansamblul Arhitectural Lyab-i Khauz (sec. XVI-XVII), probabil cea mai populara atractie turistica din Bukhara, datorita maretiei sale, fiind delimitat de Medrasa Nodir Divan-Begi, Medrasa Khonako si Medrasa Kukeldas. Vom vizita un atelier de marionete si vom continua cu bazarul local si domurile sale (Toki Saraffon, Toki-Telpak, Toki Zargaron), Medrasa Ulughbek, Medrasa Abdulaziz Khan si Ansamblul Poi-Kalyan (Marele Minaret din sec. XII), simbolul orasului. In timpul vizitelor vom face o pauza pentru a savura un ceai local. In continuarea zilei timp liber pentru a explora individual orasul si cumparaturi. Cazare la Hotel Orient Star Varaxsha 3* sau similar.
Mese: mic dejun si cina
Ziua 7 (Miercuri 25.09.2024): Bukhara – Khiva
Mic dejun. Ne vom deplasa spre Khiva strabatand Desertul Kyzylkum. Khiva, loc prin care treceau odata caravanele marelui Drum al Matasii, este un oras muzeu care impresioneaza prin linistea sa. Nu e de mirare ca este considerata perla Uzbekistanului situata in desert. Odata ajunsi in Khiva, ne vom regasi intr-un adevarat oras medieval. Strazile pietruite, moscheile si zidurile maiestuoase ale cetatii il vor impresiona chiar si pe cel mai pretentios turist. Intregul oras vechi este inclus pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Cazare la Hotel Asia Khiva 3* sau similar.
Mese: mic dejun si cina cu muzica folclorica si dansuri traditionale
Ziua 8 (Joi 26.09.2024): Khiva
Mic dejun. Vom incepe explorarea orasului Khiva cu muzeul in aer liber Ichan Kala, complex architectural fortificat ce cuprinde moschei, medrase, minarete si mausolee. In turul de oras vom vedea Palatul Tash-Khauli, numele sau insemnand „casa de piatra”, avand cele mai somptuoase decoratiuni interioare din Khiva, Moscheea Djuma, Mausoleul Pakhlavan Mahmud, Minaretul Kalta Minor. Vom vizita un centru de de artizanat de sculpturi in lemn, iar in incheierea turului vom face o oprire la Ak - Sheikh Bobo, de unde se poate admira frumoasa panorama a orasului. Cazare la Hotel Asia Khiva 3* sau similar.
Mese: mic dejun si cina
Ziua 9 (Vineri 27.09.2024) Khiva – Urgench – Istanbul – Bucuresti
Transfer privat la aeroportul din Urgench pentru imbarcare pe zborul companiei Turkish Airlines TK263 cu decolare la ora 08:20 spre Istanbul. Sosire la Istanbul la ora locala 10:35. Dupa escala la Istanbul, imbarcare la cursa TK1039 cu decolare spre Bucuresti la ora 13:45. Aterizare la Otopeni -Henri Coanda la ora locala 15:00.


Servicii incluse:
Servicii incluse
1 noapte cazare + 1 early check-in la Hotel Mir Luxe Plaza 4* sau similar in Tashkent
2 nopti cazare la Hotel Orient Star 4* sau similar in Samarkand
2 nopti cazare la Hotel Orient Star Varaxsha 3* sau similar in Bukhara
2 nopti cazare la Hotel Asia Khiva 3* sau similar in Khiva
mese: 7 mic dejunuri si 7 cine (din care 1 cina cu program folcloric)
transport autocar cu A/C adaptat la nr. de turisti
transport cu trenul de mare viteza “Afrosiyab” pe rutele Tashkent – Samarkand si Samarkand - Bukhara
zbor cu compania Turkish Airlines (bagaj de cala de max. 40 kg - 2 piese a cate max. 23 kg; bagaj de mana de max. 8 kg)
taxele de aeroport si securitate
tur de oras in Tashkent
tur de oras in Samarkand
tur de oras in Bukhara
tur de oras in Khiva
taxe turistice
taxele de intrare la obiectivele turistice mentionate in programul turisticinsotitor roman de grup pe toata durata programului
ghid national local pe toata durata programului
transfer privat cu autocarul aeroport - hotel – aeroport si hotel – gara – hotel

Pretul nu include
mesele si bauturile care nu sunt mentionate ca fiind incluse
taxele de oras (acolo unde se aplica)
bacsisuri pentru ghidul local si soferi se achita direct insotitorului roman de grup la destinatie (total 40 euro/persoana)
excursiile optionale care se pot realiza cu un nr minim de 10 participanti:
Degustare de vinuri in Samarkand: 40 usd/persoana
alte servicii decat cele mentionate in programul excursiei
Asigurare Medicala si STORNO (fara limita de varsta, fara fransiza, exceptie riscurile asociate imbolnavirii cu Covid -19). Asigurarea se poate achizitiona optional, la tariful de 25 eur/ pers.

Agentia isi rezerva dreptul de a modifica tarifele si detaliile ofertelor fara o notificare prealabila.
- Din acest motiv, va rugam sa verificati la agentie detaliile ofertelor de care sunteti interesati inainte de a face o rezervare.
- Informatiile primite in agentie vor avea intotdeauna prioritate !
100

Oferta din categoria:


 
19.09 UZBEKISTAN – Calator pe Drumul Matasii! avion, 9 zile , pret/ persoana =1884Eur - 9 zile / 1884 EURO
Plecare Pana la
19.Sep.2024 27.Sep.2024 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Demipensiune inclusa
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 22.03.2024




# #