Circuit VIETNAM de la Nord la Sud – Experienţă și Aventură

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

VIETNAM de la Nord la Sud – Experienţă și Aventură / 14 zile

» Plecari: 07.Sep.2024, 13.Apr.2024

» Transport: cu Avion
» Durata: 14 zile
» Pret: de la 3289 EURO de persoana

» Categorie cazare 4/5*

» Traseu: Hanoi - Croaziera in Golful Halong - Ninh Binh - Halong - Hue – Hoi An - Danang – Saigon - Ben Tre - Can Tho


Se spune că Vietnam esta țara pe care orice turist pasionat de călatorii trebuie să o viziteze măcar o dată in viață. Frumusețea peisajelor, arhitectura aparte a monumentelor religioase, gastronomia locală, și nu in ultimul rând, poporul vietnamez, sunt doar câteva dintre secretele acestei bijuterii din Asia de sud-est. Pagode remarcabile, orașe pitorești, sate pescărești în care viața curge lin, lanuri de orez terasate care schimbă linia orizontului, cât și arome unice așteaptă să ne vrăjească. Vă invitam la experiențe și aventuri de neuitat in Vietnam!
De ce veţi iubi această călătorie :
 Vizitati relicvele capitalei vietnameze vechi de 1.000 de ani.
 Urcati pe o joncă, o corabie tradiţional vietnameză cu pânze, și aveti parte de o croazieră minunată printre cele peste 2.000 de mici insule ca de smarald, acoperite cu vegetaţie și izvor al legendelor cu dragoni din Golful Halong.
 Pentru o experienţă completă înnoptati la bordul navei și servim preparate pescărești delicioase atât la prânz, cât și la cină.
 Vizitati Rezervația Naturală Van Long și satele din jur atât cu barca, cât și cu bicicleta.
 Explorati satele pitorești ale Deltei, vă veți întâlni cu locuitorii lor și veți savura un prânz de traditional în casa unui sătean.
 Descoperiti orașul antic Hoi An, recunoscut de UNESCO ca sit al Patrimoniului Mondial pentru străzile și casele sale vechi de un secol bine conservate.
Program
 Ziua 1. București – Hanoi
Prezentare în Aeroportul București Otopeni pentru zborul cu escala spre Hanoi nerăbdători să descoperim o parte din sufletul Asiei. Destinatie Vietnam!

 Ziua 2. Sosire in Hanoi
La sosire veți fi întâmpinați de ghidul local si veti avea transfer la hotel pentru check-in. Apoi veți explora Cartierul Vechi într-un vehicul foarte confortabil și ecologic: o mașină electrică deschisă. Veți face un tur prin împrejurimile lacului Hoan Kiem și Cartierul Vechi pentru a afla mai multe despre istoria și cultura Hanoiului. Indiferent de vreme, vei fi adăpostit în aceste vehicule asemănătoare cărucioarelor de golf și te vei bucura de comentarii audio în limba romana. Apoi, veți face o plimbare în jurul Lacului Sword și vă veți opri pentru a vizita frumosul Templu Ngoc Son de pe o insulă din mijlocul lacului, accesabil printr-un pod de lemn roșu.
Cazare in Hanoi la hotel Sunway Hotel 4* (sau similar)
Mese incluse: nu sunt incluse.

 Ziua 3. Hanoi
Dimineața, după micul dejun, veți începe descoperirea capitalei cu Mausoleul Ho Chi Minh (numai în exterior) - un omagiu adus arhitecturii Mausoleului Lenin din Moscova, a casei sale tradiționale pe pilon și a Pagodei cu un singur stâlp - construită în secolul al 11-lea. secol. Apoi, veți vizita Templul Literaturii (Van Mieu în vietnameză), situat în locul cunoscut cândva drept prima universitate din Vietnam. Construită în 1070 de împăratul Ly Thanh Tong, universitatea a fost deschisă pentru prima dată exclusiv pentru prinți și mandarini. Cu ale sale curți străvechi, altare și acoperișuri , Van Mieu este un exemplu foarte bun de arhitectură vietnameză.
După-amiaza veti calatori cu un jeep Minsk (model din epoca sovietică) pe strazile din spate in unele parti practic necunoscute din Hanoi. Vă veti plimba prin labirintul de alei inguste si in zig-zag, veti avea oportunitati aleatorii de a interactiona cu localnicii si de a experimenta frumusetea, obiceiurile ,chiar și aspectele destul de ciudate ale orașului, așa cum este el. Veți călători prin secțiunea pieței negre din Hanoi pana într-o zonă îndepărtată a orașului și apoi veți continua prin toate punctele de atracție ale capitalei, înainte de a vă opri la West Lake pentru a experimenta mâncarea locală. Va veți întoarce la punctul de plecare prin faimosul pod Long Bien și veți avea timp să faceți câteva poze. În timpul turului, veți încerca mâncăruri tradiționale vietnameze, de la “finger foods” până la legendara cafea cu ou sau alte băuturi tradiționale.
Cazare in Hanoi la hotel Sunway Hotel 4* (sau similar).
Mese incluse: mic dejun, cină + gustări

 Ziua 4. Hanoi - Ninh Binh
După micul dejun, veți călători în provincia Ninh Binh, situată în sudul orașului Hanoi. Veți vizita Rezervația Naturală Van Long și satele din jur atât cu barca, cât și cu bicicleta, trecând încet prin câmpurile de orez în mijlocul peisajului spectaculos de vârfuri stâncoase, canale șerpuitoare și vegetație luxuriantă. Veți explora satele pitorești ale Deltei, vă veți întâlni cu locuitorii lor și veți savura un prânz de traditional în casa unui sătean.
După-amiaza, veți pleca spre Hoa Lu, unul dintre cele mai faimoase situri ale Vietnamului, cunoscut pentru vegetația sa frumoasă și vârfurile impresionante de calcar, ceea ce i-a adus numele de „Golul Halong terestru”. Aici, în inima pădurii, vei descoperi cele două temple ale Regelui Dinh și Le, care datează din secolul al X-lea, înainte de a te îndrepta către hotel.
Cazare in Ninh Binh la hotel Ninh Binh Legend Hotel 4* (sau similar).
Mese incluse: Mic dejun, Pranz la o casa locala
*Distanța și durata mersului cu bicicleta: 8 kilometri - 45 minute până la 1 oră – Nivel dificultate: 0.

 Ziua 5. Ninh Binh - Halong
Dimineața, veți pleca din Ninh Binh către faimosul Golf Halong și veți ajunge în jurul prânzului. La sosirea în portul Halong, vă veți îmbarca într-o frumoasă corabie de lemn (junk) pentru o croazieră peste noapte pe golf și vă veți bucura de un meniu excelent de fructe de mare proaspete.
Cazare Haiphong la Indochine Cruise Lan Ha Bay (sau similar).
Mese incluse: mic dejun, prânz, cină

 Ziua 6. Halong - Hanoi – Hue
Dimineata devreme vă puteti bucura de răsaritul soarelui peste peisajele acvamarine ale golfului. Apoi croaziera va face un tur în jurul golfului până când veți debarca. După aceea, vă veti întoarce la Hanoi si pe drum, veți face o oprire în satul Hong Phong, cunoscut ca fiind unul dintre locurile de inceput ale artei păpușilor cu apă, pentru a participa la un spectacol de păpuși pe apă care prezintă viața rurală de zi cu zi a țăranilor din deltă: cultivarea orezului, creșterea bivolilor, pescuitul, cântatul și dansul pentru a sărbători o recoltă abundentă. După spectacol veți avea timp să vă plimbați pentru a descoperi viața locală și atelierele meșterilor înainte de a vă întoarce la Hanoi și de a vă transfera la aeroport pentru zborul către Hue.
Cazare în Hue la hotel Eldora Hotel 4* (sau similar).
Mese incluse: mic dejun, brunch

 Ziua 7. Hue
În această dimineață, începeți călătoria cu o vizită la Cetatea Imperială. Apoi continuați să explorați o casă de grădină tipică orașului Hue, care a fost construită după reguli precise ale geomanției. Liniștea acestei case vă va oferi șansa de a experimenta adevărata liniște a unui astfel de loc.
După-amiaza, continuați călătoria pentru a descoperi mausoleul Tu Duc, un model de artă tradițională vietnameză și una dintre cele mai frumoase obiective turistice din oraș. Apoi, veți explora pagoda Tu Hieu din apropiere, amplasată într-o pădure vastă de pini ce adăpostește o comunitate de călugări care rămân foarte activi în existența lor de zi cu zi. În grădină, veți putea vedea mormintele unor mandarini regali.
Cazare în Hue la hotel Eldora Hotel 4* (sau similar).
Mese incluse: mic dejun

 Ziua 8. Hue - Hoi An
Dimineața, părăsiți Hue și călătoriți la Danang. Călătoria vă va duce prin spectaculosul „Hai Van Pass”, care oferă o vedere panoramică superbă a golfului. Vei face mai multe opriri pe parcurs, inclusiv una la plaja paradisiacă a Lang Co. Odată ajuns în Danang, te vei opri la Muzeul Cham, care trebuie vizitat obligatoriu, pentru a vedea ultima dintre sculpturile Cham, reprezentând o civilizație la fel de prestigioasă precum civilizația khmeră, dar care aproape a dispărut până în zilele noastre. Arta lor este o reflectare hibridă a islamului, hinduismului și budismului. Vei lua apoi drumul spre Hoi An, ajungând după-amiaza la hotel.
Cazare in Hoi An la Hotel KOI Resort & Spa Hoi An 4* (sau similar).
Mese incluse: mic dejun

 Ziua 9. Hoi An
Imediat după micul dejun, veți face o plimbare pentru a explora orașul antic Hoi An, recunoscut de UNESCO ca sit al Patrimoniului Mondial pentru străzile și casele sale vechi de un secol bine conservate. Apoi veți merge într-o plimbare cu bicicleta prin peisajul rural din Hoi An până în satul cu ierburi Tra Que, cunoscut pentru plantele sale aromatice. Alăturați-vă fermierilor locali și observați munca lor zilnică de plantare și cules de legume. La prânz, veți avea ocazia să vă bucurați de specialitățile satului: tam huu (frigărui mici de porc și creveți), diverse feluri de creveți, carne de porc și ierburi, precum și alte șase feluri de mâncare ale regiunii.
Te vei întoarce la Hoi An la începutul după-amiezii și vei avea restul zilei liber pentru a descoperi în continuare străzile vechi sau a te relaxa pe plajă.
Cazare in Hoi An la Hotel KOI Resort & Spa Hoi An 4* (sau similar).
Mese: mic dejun.

 Ziua 10. Hoi An - Danang – Saigon
Zi libera până la ora de transfer către aeroport pentru zborul spre Saigon.
La sosirea in Saigon, bun venit si transfer la hotel pentru check-in.
Cazare in Ho Chi Minh City la hotel Central Palace Hotel 4* (sau similar).
Mese incluse: Mic dejun

OPTIONAL: Saigon – Cu Chi – Saigon
Veti pleca dupa-amiaza indreptati spre Tunelurile Cu Chi, situate la o ora de Ho Chi Minh City. Săpată inițial manual de Viet Minh (forța de rezistență) în timpul războiului francez din Indochina, această rețea de tuneluri subterane a fost extinsă în timpul războiului din Vietnam. La apogeu, avea o lungime de 200 de kilometri, o adâncime de 3 până la 4 metri și era foarte bine echipată, inclusiv săli de ședințe și posturi medicale și sanitare. Astăzi este unul dintre cele mai mari situri istorice ale războiului din Vietnam. Veți începe vizita urmărind un documentar despre tuneluri și războiul din anii 60-70, apoi puteți trece prin diverse canale subterane înguste pentru a descoperi încăperile: birouri, bucătării, săli de ședințe, magazine de arme și chiar spitale. La sfarsitul turului veti avea sansa sa gustati din specialitatea Cu Chi, khoai my luoc (manioc fiert), un preparat vietnamez consumat zilnic in timpul razboiului. După vizita, te vei întoarce în orașul Ho Chi Minh.
Distanță: 75 de kilometri - 2 ore dus
Durata: 1h 30min
Note: Nu este recomandat persoanelor cu claustrofobie.

 Ziua 11. Saigon
Dimineața, veți porni să vizitați siturile istorice ale orașului: vechiul oficiu poștal (construit în epoca Indochinei franceze), Catedrala Notre Dame, strada Dong Khoi - un bulevard larg mărginit de magazine și hoteluri de lux. După aceea, veți descoperi Chinatown (Cholon) al orașului, unde se află piața Binh Tay și pagoda Thien Hau. Apoi vizitați Muzeul Războiului Război, primele exponate de arme și vehicule americane folosite în timpul războiului din Vietnam, împreună cu fotografii care arată consecințele acestui război și detalii despre armele chimice care au fost folosite (atenție: unele imagini pot provoca disconfort). La sfârșitul vizitei, veți avea puțin timp liber pentru a vă plimba și a explora orașul.
Cazare in Ho Chi Minh City la hotel Central Palace Hotel 4* (sau similar).
Mese incluse: Mic dejun

 Ziua 12 Saigon - Ben Tre - Can Tho
Dimineața veți pleca din Ho Chi Minh City pentru a explora Ben Tre în delta Mekong, cunoscută și sub numele de „Veneția Verde” a Vietnamului. După ce ați vizitat o fabrică de cărămidă din Phong Nam, unde cărămizile sunt încă făcute manual, urcați pe o barcă pentru o croazieră de-a lungul râului Chet Say (unul dintre brațele Mekong-ului). Veți face mai multe opriri pe parcurs pentru a descoperi diferite ateliere locale, permițându-vă să înțelegeți mai bine specialitățile economiei locale. Barca va traversa apoi un mic canal și va opri într-un mic sat, unde vă veți continua descoperirea deltei vizitând un atelier specializat în țesut covoare. Veți putea chiar să încercați singuri această activitate, înainte de a sări într-un xe loi (un fel de ricșă motorizată) sau pe o bicicletă pentru a rătăci prin sat. Veți vedea ferme tradiționale și plante legumicole, înainte de a vă opri la un mic restaurant local pentru a gusta un prânz delicios (și generos) preparat din specialități regionale, precum „peștele cu urechi de elefant” și creveți de apă dulce. După-amiaza veți reveni pe sampan pentru ceva timp liber de-a lungul canalelor înguste.
Cazare in Can Tho la hotel TTC Hotel Can Tho 4* (sau similar).
Mese incluse: mic dejun, pranz
*Distanță și durată: 4 până la 5 kilometri - 30 de minute cu Bicicleta - Nivel: 0
Teren: drum bun, ușor de parcurs

 Ziua 13. Can Tho - Saigon – Plecare
Dimineața, veți avea parte de mirare si descoperire de-a lungul râului Mekong. La piața plutitoare Cai Rang veți zări atmosfera plină de viață, unde oamenii vând și cumpără tot felul de fructe și pește proaspăt din delta râului. Pe fiecare barcă din piață, un stâlp lung cu o bucată de fructe sau legume atașată la capăt servește drept emblemă care indică tipul de mărfuri vândute pe barcă, mărfuri precum ananas, portocale, legume de salată și napi.
După ce ați vizitat piața plutitoare, veți călători în Grădina Vam Xang și veți începe să mergeți cu bicicleta prin frumosul peisajul rural. Veți trece pe lângă casele locale, veți urca la bordul unui feribot local pentru a traversa râul și, cu siguranță, veți avea oportunități ample pentru poze cu peisajele naturale curate din jurul Deltei Mekong. La întoarcerea în grădină, vă veți bucura de o ceașcă răcoritoare de ceai și de câteva fructe delicioase pentru a vă revigora. Apoi veți călători la Ho Chi Minh City și direct la aeroport pentru zborul de plecare.

 Ziua 14. București
Sosim în București, nerăbdători să revenim pe tărâmurile misterioase ale Asiei.

















Servicii incluse:
SERVICII INCLUSE
• Bilet de avion Bucuresti –Hanoi şi Ho Chi Minh - Bucureşti retur, zboruri cu escala (orarul de zbor se poate modifica);
• Taxele de aeroport ;
• Bilete de avion pe rute continentale Hanoi – Danang si Danang - Saigon
• Transport cu autocar/ microbuz cu climatizare, la dispoziţie conform programului;
• 11 nopţi de cazare în hoteluri de 4*;
• 1 noapte cazare pe vapor (jonca traditionala) in cabine cu 2 paturi;
• 12 mic dejunuri + 2 pranzuri + 2 cine;
• Plimbare cu barca pe raul Thu Bin in Hoi An;
• Transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program;
• Taxele de intrare la obiectivele turistice menţionate în program;
• Ghizi locali;
• Conducător de grup român.

EXCURSII OPTIONALE
• Saigon – Cu Chi – Saigon 75 euro/pers


TARIFUL NU INCLUDE
• Taxa de viza Vietnam 25USD/pers., care se achita la sosire in Vietnam in baza autorizatiei de la agentie;
• Bacşişurile pentru ghizi locali şi şoferi (se achită la faţa locului);
• Excursiile opţionale pentru grup minim de 10 persoane;
• Alte servicii decât cele menţionate în program;
• Taxe foto + video locale (se achită opţional la faţa locului).
• Taxa de iesire de pe aeroporturi, daca se aplica;
• Asigurarea medicală de călătorie și asigurarea storno.


REDUCERI& SUPLIMENTE
• Supliment de single 625 €



ACTE NECESARE PENTRU CĂLĂTORIE
• Paşaport valabil cel putin inca 6 luni de la data returului din excursie, care sa contina cel putin 2 coli albe;
• Nu se accepta pasaport temporar.
• 2 fotografii de tip pasaport care vor fi luate personal in calatorie, pentru viza de Vietnam care se primeste la intrarea in tara, pe aeroport.


Oferta din categoria:


 
VIETNAM de la Nord la Sud – Experienţă și Aventură - 14 zile / 3289 EURO
Plecare Pana la
07.Sep.2024 20.Sep.2024 Rezervare
13.Apr.2024 26.Apr.2024 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 07.12.2023




# #