TurisMALL
powered by

Carnavalul de la Venetia

Eveniment Turistic
Perioada: 31/01/2015 - 17/02/2015
Locatia: Italia / Venetia
Masti reprezentand personaje din Commedia dell'Arte, masti colorate si stralucitoare, masti cu pene sau nu, costume de epoca, muzica de viori, o sala imensa de bal, intr-un palat pe Canal Grande, focuri de artificii cu licuriri in apa... bogatie, fast, placere, mister asta inseamna Carnavalul Venetian.

In fiecare an in perioada de dinaintea lasarii Postului Pastelui este organizat Carnavalul de la Venetia. Festivitatea de dinaintea postului crestin a devenit cu timpul o scuza buna pentru organizarea unui eveniment de amploare care aduce aminte de sarbatorile pagane.

Conducerea biserici catolice a incercat din rasputeri sa readuca carnavalul inapoi in limitele religioase, dar in Venetia, influenta lor nu s-a facut simtita.

Istoria carnavalului venetian incepe in 1162 iar primul document scris care il atesta dateaza din 1268 cand este mentionata folosirea mastilor, a costumelor de parada si de bal confectioante manual.

In secolul XVIII Carnavalul de la Venetia a luat cea mai mare amploare. Multi tineri bogati din toata Europa acelor vremuri soseau la Venetia incognito pentru a petrece si a se delecta cu placerile vietii fara a fi recunoscuti. Picturile lui Francesco Guardi si jurnalele lui Giacomo Casanova sunt cele mai cunoscute simboluri ale acestei epoci.

Semnificatia si amploarea Carnavalului de la Venetia a scazut treptat in decada anilor 1930, cand Mussolini a interzis sarbatorirea carnavalului. Abia in 1979, un grup de venetieni si iubitori ai Venetiei au hotarat sa reinvie traditia. Astfel, carnavalul si mastile venetiene au ajuns sa fie cunoscute in intreaga lume ca simbol al Venetiei pe timp de iarna.

Ascunzand identitatea, masca a facut din seductie o arma incitanta ce a permis infidelitatea si amestecul claselor sociale in vremurile de demult. In prezent insa iti ofera doar un aer misterios. Dar poate ca tocmai acest mister este ceea ce a facut carnavalul venetian atat de special.

Cea mai cunsocuta deghizare este Bauta, o masca alba cu un nas incovoiat, asortata cu o pelerina neagra si un tricorn, adica o palarie cu trei colturi numita tabarro. Alte masti celebre purtate de-a lungul timpului la carnavalul ventian sunt Morreta si Gnaga.

Cel mai faimos magazin de masti venetiene este Carta Alta. Aici puteti gasi masti din plastic sau din material textile cu preturi incepand de la 30-40 euro pana la cele din ceramica al caror pret poate ajunge la cateva sute de euro.

Costumele pentru carnaval odinioara erau facute manual si reprezentau adevarate opera de arta, astazi este o mica industrie. Exista in Venetia centre pentru inchirierea sau cumpararea costumelor de carnaval, costume preistorice, costume "comericiale", masti sau pelerine. Atunci cand inchiriati un astfel de costum trebuie sa aveti mare grija de el si sa-l inapoiati in stare ireprosabila, iar daca doriti sa-l cumparati trebuie sa stiti ca pretul nu este deloc mic.

Festivitatile de deschidere si cele de inchidere ale festivalului sunt cele mai apreciate si indragite de catre turisti. Momentul de deschidere il reprezinta "Zborul ingerului", o traditie foarte veche, care aduna o multime impresionanta in Piata San Marco. Personajul care intruchipeaza un inger "zboara" de pe Turnul Campanile pe deasupra multimii adunate in piata. In tot acest timp poate fi admirat cortegiul de personaje istorice, in frunte cu Dogele si sotia acestuia..

In timpul zilei aveti parte de distractie gratuita, iar noaptea incep cinele festive in decorurilei somptuoase ale palatelor venetiene, valsurile si cadrilurile, Concertele Orchestrei de Camera a Venetiei si alte spectacole de opereta, al carui pret este stabilit in functie de programul serii. Pe perioada desfasurarii festivalului au loc 24 baluri oficiale, cele mai reusite fiind cele din palatele Zanardi si Pisani Moretta.
Oferte pentru acest eveniment:
Nu este nici o oferta de sejur pentru acest eveniment.
Poti face o cerere de oferta si vei primi in cel mai scurt timp ofertele agentiilor.

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Vara Romana
"Estate romana" sau "Vara Romana" se sarbatoreste inca din anii '70. Este un termen care defineste o..
Stiai ca?
Aproximativ 6.000 de fulgere lovesc Pamantul in fiecare minut?... Bacsisul nu este bine vazut in Japonia. Indiferent de situatie evitati sa lasati bacsis intrucat este vazut drept o jignire....
Dictionar turistic
Check-out - Intocmirea si achitarea notei de plata, precum si parasirea hotelului de catre client. Intervalul orar de predare al camerei se termina, de obicei, la ora 10 sau 12.
7 recomandari