Carnavalul din Sicilia - Acireale

Infoturism.ro > TurisMALL > Evenimente >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Carnavalul din Sicilia - Acireale

Eveniment Cultural
Perioada: 30/01/2016 - 09/02/2016
Locatia: Italia / Acireale
Cel mai popular carnaval al Siciliei, carnavalul de la Acireale, se bucura de fast si de o atmosfera vibranta celebrand istoria festivitatilor insulei.

Acesta isi are radacinile din anticile festivitati saturniene ale romanilor in timpul carora acestia organizau festine cu muzicanti si bauturi alese, rugandu-se zeilor pentru o viitoare recolta la fel de imbelsugata. Romanii isi pictau fetele in culori puternice, dansau si cantau sarbatorind bunastarea. Frumoasele caruri alegorice au fost introduse in Sicilia mult mai tarziu, in jurul anului 1880, iar mastile imense si migalos lucrate purtate pe timpul festivalului sunt satire aduse la adresa personalitatilor (politicieni, actori, muzicieni, sportivi sau alte vedete).

De-a lungul timpului maestrii artizani s-au intrecut anual in competitia pentru cel mai frumos car alegoric, transformand festivalul intr-un adevarat spectacol de culori, lumina, decoruri si mai ales de imaginatie.

In fiecare an, turisti din toata lumea se inghesuie pe stradutele pitoresti ale oraselului Acireale pentru a participa la parada carnavalului, aruncand cu confetti, dansand si bucurandu-se de acest frumos spectacol.
Va invitam si pe Dvs sa pasiti in acest taram de poveste si simtiti gustul petercerii!

Detalii: http://www.carnevaleacireale.com/
Oferte pentru acest eveniment:
Nu este nici o oferta de sejur pentru acest eveniment.
Poti face o cerere de oferta si vei primi in cel mai scurt timp ofertele agentiilor.

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Fête des Jardins
Cu ocazia evenimentului Fête des Jardins timp de un week-end, la sfarsitul lui septembrie, gradinil..
Grecia  |  Belgia  |  Olanda  |  Italia  |  Franta  |  Turcia  | 
Stiai ca?
Cel mai mare ochi este cel al caracatiţei? Diametrul ajunge la 40-50 cm?... In judetul Salaj au fost descoperite cele mai vechi piese de plastica mica. Acestea au peste 4000 de ani, dateaza din epoca Neoliticului si sunt idoli mici, reprezintand oameni si animale....
Dictionar turistic
Turism rural - Forma de turism care ofera pachete turistice pentru vizitarea unei zone turistice dintr-o zona rurala.
7 recomandari