TurisMALL
powered by

El Dia de Sant Jordi

Eveniment Turistic
Data: 23/04/2024
Locatia: Spania / Barcelona
Anual, pe data de 23 aprilie in Barcelona si imprejurimile sale domneste o atmosfera de sarbatoare. Aceasta zi este dedicata celebrarii patronului spiritual al Cataloniei, Sant Jordi.

“La leyenda dorada†scrisa de Santiago de la Voraigne in sec XII povesteste istoria lui Jordi, un soldat roman care a salvat o tanara din ghearele dragonului. Din sangele dragonului ucis a rasarit un trandafir rosu, simbol al dragostei si sacrificiului.
Acesta este motivul pentru care in aceasta zi, barbatii din Catalonia se comporta ca niste cavaleri, oferind trandafiri femeilor. La randul lor, femeile le daruiesc acestora carti, in amintirea celor doi mari scriitori ai literaturii universale, Cervantes si Shakespeare, ambii decedati pe 23 aprilie 1616.

Obiceiul daruirii trandafirului exista probabil, chiar din sec. XV-lea.
Femeile care asista in aceasta zi la Liturghia oficiata in Capela San Jordi din Cadrul Palau de Generalitat Catalana primesc un trandafir rosu.
Cu aceasta ocazie centrul orasului Barcelona se transforma intr-o piata enorma, impanzita cu standuri de carti si trandafiri, simbolurile acestei sarbatori.
Oferte pentru acest eveniment:
Nu este nici o oferta de sejur pentru acest eveniment.
Poti face o cerere de oferta si vei primi in cel mai scurt timp ofertele agentiilor.

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Musikfilmfest
In fiecare an (lunile iulie si august) Piaţa Primăriei din Viena este animata de iubitorii muzicii..
Stiai ca?
Canalul Kiel este caracterizat de doua superlative geografice, fiind cel mai lat (104 m) si mai adanc (minim 13,7 m) canal din lume. Canalul Kiel leaga Marea Nordului la Brunsbüttel cu Marea Balt... Laos se mai numeste si "Tara celor un million de elefanti"....
Dictionar turistic
Festival - Ansamblu de manifestari artistice sau de spectacole, de inalta tinuta, organizat in acelasi loc sau in aceeasi regiune, intr-o anumita perioada.
7 recomandari