Festivalul Sfantului Patrick (St. Patrick's Festival)

Infoturism.ro > TurisMALL > Evenimente >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Festivalul Sfantului Patrick (St. Patrick's Festival)

Eveniment Turistic
Perioada: 16/03/2017 - 19/03/2017
Locatia: Irlanda / Dublin
Festivalul Sfantului Patrick a fost infiintat de Guvernul Irlandei in Noiembrie 1995.
Principalul obiectiv al festivalului, inca de la infiintare, este sa creeze un eveniment anual international in preajama sarbatorii nationale a Sf. Patrick, eveniment cu care “stapanii” de drept - irlandezii - sa se poata mandri. Festivalul isi propune sa puna in evidenta talentele si performantele poporului irlandez, si impactul acestora asupra altor natiuni de-a lungul timpului.
Fiind sarbatoarea nationala cea mai celebrata pe mapamond, Ziua Sf. Patrick este ziua in care toti isi doresc sa fie irlandezi!
Totusi este un fapt ciudat ca serbarea acestui eveniment in Irlanda inainte de 1996 palea in fata celor din afara tarii, mai ales avand in vedere ca este privit ca un eveniment ce reprezinta Irlanda si Dublinul la nivel mondial. Astfel ca irlandezii s-au hotarat sa profite de ocazie pentru a schimba modul in care este perceputa Ziua Sf. Patrick din Dublin la nivel national si modial.

Festivalul de Sf. Patrick a fost inaugurat in noiembrie 1995 de Guvernul Irlandei sub urmatoarele conditii:
- sa fie un festival national care sa rivalizeze cu celelalte sarbatori internationale;
- sa creeze energie si buna dispozitie prin intermediul inovatiilor, creativitatii, includerii traditiilor in cadrul evenimentului
- sa creeze oportunitatea pentru persoanele de origine irlandeza ( si pentru cele care uneori isi doresc sa fie irlandezi!) de a participa la aceasta sarbatoare plina de imaginatie si expresivitate;
- sa proiecteze la nivel international o imagine a Irlandei de tara creativa, profesionala si sofisticata.

Primul Festival de Sf. Patrick a durat doar o zi si o noapte, pe 17 Martie 1996. In 1997, a fost eliminat cuvantul “Ziua” din denumirea festivalului, iar evenimentul a durat 3 zile. Pregatirile pentru Festivalul Sf. Patrick durau numai 5 luni, dar odata cu extinderea evenimentului s-a ajuns la 18 luni.
Panglicile verzi si frunzele de trifoi au fost purtate de sarbatoarea Sf. Patrick inca din secolul 17. Se spune ca Sf. Patrick ar fi folosit trifoiul, planta cu 3 frunze, pentru a explica conceptul de Sf. Treime populatiei precrestine din Irlanda.
Evenimentul principal al acestui festival este Parada din Ziua Sf. Patrick cu muzica, mult trifoi, spiridusi si haine verzi! Toate activitatile inceteaza, exceptand restaurantele si puburile.
Ziua Sf. Partick este sarbatorita in orase din intreaga lume, dar trebuie recunoscut faptul ca nicaieri festivitatile nu se ridica la nivelul celor din Irlanda. In Irlanda , Ziua Sf. Patrick este mai mult o sarbatoare religioasa similara cu Pastele si Craciunul. Multi crestini incep ziua cu slujba de la biserica, pentru a putea urmari ulterior parada din orasul lor si a perticipa la petreceri, evenimente caritabile.
Oferte pentru acest eveniment:
Nu este nici o oferta de sejur pentru acest eveniment.
Poti face o cerere de oferta si vei primi in cel mai scurt timp ofertele agentiilor.

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Red Bull Air Race
Red Bull Air Race, înființată în 2003 și creata de Red Bull GmbH, este o serie internațională..
Serbia  |  SUA  |  Cehia  |  Italia  |  Austria  |  Romania  | 
Stiai ca?
In Anglia este interzis prin lege ca vanzatoarele din magazine sa isi serveasca topless clientii? Exceptie fac doar magazinele de pesti exotici din Liverpool.... Stiati ca in traditiile antice, ouale simbolizeaza viata sau inceputul vietii. In Europa medievala, ouale erau primul fel de mancare care se consumau dupa post. Ouale au inceput sa fie vopsite, pentru...
Dictionar turistic
All inclusive (AI) - Pachet turistic oferit de hoteluri (in special cele din Turcia) care include toate cele 3 mese ale zilei, gustari si bauturi. Mesele sunt servite pe principiul bufetului suedez, in felul acesta turistii putand sa isi umple farfuria de cate ori doresc. Bauturile oferite de hotelieri sunt: apa plata si minerala, ceai, cafea, suc de fructe natural, sucuri cu acid, apa tonica, cappuccino, espresso, ciocolata calda, ceai, bere, vin local, bauturi alcoolice locale, gin, vodka, coniac, lichior; In pachetele All Inclusive intra si urmatoarele servicii: Internet, sala de fitness, aerobic, sauna, biliard, cinema, volei, baschet, mini fotbal, minigolf, teren de tenis, umbrele, sezlonguri, prosoape de plaja, jocuri de societate, canoe, animatie, mini club, seif. In general nu sunt incluse: bauturi importate, doctor, spalatorie, restaurant a la Carte, masaj, minibar, toate sporturile cu combustibil, scufundari, coafor, solar, jaccuzzi.
7 recomandari