TurisMALL
powered by

104514

Ghid Brasov
Obiective turistice

Brasov

Cel mai important obiectiv turistic din Brasov este indiscutabil insusi Centrul Vechi, cu specific sasesc, cu magazine si cladiri vopsite in culori calde si vesele.

In piata din centru, Piata Sfatului, veti remarca o cladire alba, cu un turn inalt de 48 m, folosit pe timpuri ca punct de observatie. Edificiul se numeste Casa Sfatului si este importanta pentru ca prima mentiune documentara dateaza din anul 1420.

Din centru, printr-o plimbare placuta, puteti ajunge foarte usor la Biserica Neagra, unul dintre cele mai importante monumente in stil gotic din Transilvania. Constructia bisericii a inceput in secolul XIV si s-a terminat in secolul XV. Lacasul de cult se caracterizeaza prin forme decorative deosebit de bogate ale portalelor si sculpturilor exterioare.

Alte doua lacasuri de cult ce merita atentia sunt Biserica Ortodoxa Sf. Nicolae, un important ansamblu de arhitectura romaneasca din Transilvania si Biserica Romano-Catolica Sf. Petru si Pavel, atestata documentar din secolul al XIV-lea.

Puteti vedea fostul centru comercial al mestesugarilor si negustorilor brasoveni mergand la Casa Negustorilor, cunoscuta si ca Podul Batausilor, un exemplu de arhitectura citadina din secolul al XVI-lea.

Nu trebuie sa ratati Strada Sforii, cea mai ingusta strada din Romana si una dintre cele mai inguste din Europa.

O vizita in acest oras nu este completa daca nu vedeti si Cetatea Brasovului, aflata pe zona delimitata de Tampa, Schei si dealul Warthe.
Accesul in cetate se face prin doua porti importante, cu aspect medieval, Poarta Ecaterinei si Poarta Schei.

Merita mentionate si cele doua turnuri ale cetatii care au ramas din sistemele de fortificatii ale orasului. Turnul Alb, aflat la o diferenta de nivel de 30 m fata de oras, a fost construit la sfarsitului secolului al XIV-lea si repartizat apoi breslelelor cositorarilor si aramarilor.Turnul Negru pastreaza si acum acoperisul tuguiat si zidurile inalte de 10 metri, care il protejau de atacul inamicilor.

Legatura dintre soldatii din cetate si cei de pe meterezele Turnului Alb se facea prin Bastionul Graft, cel care prezinta particularitatea construirii ”in arcada”, cu o latura sprijinita pe zidul de aparare si cu cealalta situata pe un pinten stancos. Astazi a ramas in picioare si Bastionul Tesatorilor, unul dintre cele sapte bastioane construite in jurul incintei Brasovului. Il gasiti in coltul de sud-vest al cetatii.

Atractii in Brasov

Partia de la Poiana Brasov
este preferata de un numar din ce in ce mai mare de turisti romani, fiind totodata apreciata si de vizitatorii straini.Printre atractiile orasului s-ar putea numara si apropierea de alte orase de pe Valea Prahovei, precum Sinaia, Busteni si Azuga, fiecare dintre acestea cu propriile atractii turistice.

Pietrele lui Solomon, doi munti ce pot fi vazuti in partea de vest a orasului, reprezinta locul preferat de brasoveni pentru relaxare, departe de stresul zilnic. Pe de alta parte, de Pietrele lui Solomon sunt legate mai multe mituri si supersitii, printre care legenda inteleptului Solomon. Obosit, acesta s-ar fi prins de un copac si ar fi lasat coroana pe care o purta la poalele arborelui, intrucat nu se mai considera demn sa o poarte. Din acest motiv se spune ca vechea emblema a Brasovului este coroana cu radacini, pe care o puteti vedea pe cladirea Muzeului Judetean din Piata Sfatului. Unii brasoveni considera ca apa care trece printre pietrele lui Solomon ar putea avea efect terapeutic in bolile cardio-vasculare, tinand cont de faptul ca este usor radioactiva.

La mai putin de 10 minute de centrul orasului, se afla Parc Aventura, cel mai mare parc de aventura din Brasov. Cu o suprafata de 2.5 hectare, parcul le ofera turistilor amatori de sporturi extreme 92 platforme si 100 de jocuri. Parcul dispune de 8 trasee de dificultate progresiva ce pot fi parcurse de copii de la varsta de 4 ani pana la adultii in varsta de 65 ani. Fiecare participant primeste un material de securitate cu 2 carabiniere care trebuie folosite in permanenta pentru siguranta.

Parcul este deschis zilnic, de la ora 10.00 pana la apusul soarelui. Copiii cu varsta cuprinsa intre 4 – 7 ani achita 21 lei (18 lei cu familia), iar cei cu varsta intre 8 – 11 ani platesc 27 lei (23 lei cu familia). Adultii platesc 37 lei (34 lei cu familia), iar studentii 32 lei (29 lei cu familia).

Preturile reprezinta inchirierea materialului de securitate timp de 3 ore. Inchirierea acestuia se face pe baza unui act de identitate. Preturile din categoria “familie” se aplica grupurilor cu 3 membrii ai aceleasi familii.

Indiferent de vremea de afara, la Paradisul Acvatic va asteapta numeroase piscine in aer liber sau acoperite, trambuline, tobogane si un centru Spa cu cele mai noi tehnologii de relaxare si nu mai putin de patru saune diferite printre care si o baie de aburi turceasca. Cu o suprafata de 6.5 hectare, Complexul pune la dispozitia clientilor si un hotel elegant, terasa, teren de fotbal, teren de volei si loc de joaca pentru copii.

Paradisul Acvatic este deschis in fiecare zi, intre orele 14.00 – 22.00 (luni), 10.00 – 22.00 (marti – duminica) pe perioada verii, iar iarna puteti vizita complexul intre orele 14.00 – 22.00 (luni), marti – vineri (11.00 – 22.00), sambata – duminica (10.00 – 22.00).

Copiii pana la varsta de 2 ani au intrare gratuita, iar cei care nu au implinit inca 10 ani si nu depasesc 1.3 m beneficiaza de tarife reduse. Elevii si studentii beneficiaza de o reducere de 5 lei in baza carnetului de note vizat. Copiii (1.3 m) platesc 25 lei pentru 1 permis de intrare (zi intreaga), iar adultii platesc 55 lei. Pentru un permis de 2 ore platesc 30 lei, iar pentru 3 ore 40 lei.
  Pagina anterioara Unde sa mananci Pagina 5 din 11   Festivaluri si sarbatoriPagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL




Ghiduri turistice
Evenimente
foto Nochevieja - Madrid
Ajunul Anului Nou este denumit in Spania "Nochevieja” („Noaptea veche"). In noaptea de 31 decemb..
Franta  |  Cehia  |  Malta  |  Marea Britanie  |  Ungaria  |  Grecia  | 
Stiai ca?
Kenia este denumita si "Adapostul lui Dumnezeu".... Emiratele Arabe Unite era o țară săracă până când s-a găsit petrol pe teritoriul Abu Dhabi-ului, în anul 1958?...
Dictionar turistic
Brosura turistica - Material publicitar tiparit in diverse forme care promoveaza anumite zone de atractie turistica, unitati de cazare, programe turistice oferind turistilor detalii informative (pret, localizare, durata promotiei, orar).
7 recomandari