Last minute
Early Booking
Sejur
Cazare
Circuite
Croaziere
Agentii de turism
Bilete avion
Excursii de o zi
135382
Ghid Insula Thassos
Unde sa mananci
Insula Thassos
In Thassos exista numeroase restaurante ce ofera turistilor si localnicilor diverse preparate: de la souvlaki (fast food), la taverne unde se serveste doar peste si fructe de mare, psistarie (restaurante cu preparate la gratar), restaurante cu mancare traditionale pana la pizzerii. De obicei, terasele cu vedere spre mare au preturi foarte mari, asa ca nu ar strica sa verificati meniul afisat la intrarea in restaurant.
Odata asezati la masa, puteti sa va delectati cu preparatele grecesti. Incepeti cu delicioasele aperitive: salata horiatiki (rosii, castraveti, masline si branza feta), tarama (icre de peste), melitzanosalata (salata de vinete), sadziki (sos facut din iaurt, castraveti si usturoi), saganaki (branza prajita), capari (salata de capere), spanakopita (placinta cu spanac), tiropita (placinta cu branza), kreatopita (placinta cu carne).
Grecia este cunoscuta pentru minunata sa branza. Aici veti gasi numeroase sortimente, insa cea mai populara ramane branza feta. Nu ezitati sa gustati si mizithra, kasseri, kefalotyri (branza sarata folosita la paste) si graviera.
Foarte popular este gyro, saorma greceasca. Foarte gustos, gyro se diferentiaza de saorma prin ingredientele care se gasesc doar in Grecia. Sovlaki (frigarui grecesti) este un alt preparat care se gaseste in toate statiunile din Thassos.
Pestele si fructele de mare ocupa un loc privilegiat in bucataria greceasca.
Alte preparate traditionale ce merita incercate sunt: patsa (ciorba din intestine de porc sau vita), stifado (tocanita din carne de iepure sau vita, cu ceapa si sos de rosii), dolmades (sarmale), mousaka (musaca), pastitsio (un fel de lasagna), fricasse (tocanita de miel cu spanac, oua si lamaie) etc.
Grecii sunt mari amatori de dulciuri, de aici si marea varietate de produse: baklava, cataif, yaourti me meli (iaurt cu miere), milopita (placinta cu mere), karydopitas (bomboane cu nuci si migdale), inghetata cu diverse arome.
Ouzo este bautura traditionala greceasca si merge cel mai bine cu fructele de mare, in compania familiei sau a prietenilor apropiati. Ouzo este un lichior de culoare alba, cu aroma de migdale. Metaxa este o alta bautura la fel de populara ca si ouzo, supranumita "elixirul vietii", "nectarul zeilor" sau "taria binecuvantata". Grecii au cateva sortimente de bere foarte bune, iar vinul grecesc este recunoscut la nivel mondial pentru aroma sa deosebita.
Va recomandam sa serviti masa intr-unul dintre cele mai renumite restaurante din Thassos: Thassian-Doukas (Limenas, meniu international), Taverna Mouses (Thassos, meniu grecesc), Mesogeios (Limenas, meniu grecesc), Kostas (Skala Rachoni, taverna cu meniu grecesc si international), La Barca (Limenas, meniu grecesc), Lambiris (Theologos, taverna traditionala), Pygi Taverna (Limenas, preturi mici, mancare greceasca), Ambrosia (Limenas, meniu grecesc), Green Sea (Skala Potamia, peste si fructe de mare) si Simi (Limenas, meniu grecesc).
Odata asezati la masa, puteti sa va delectati cu preparatele grecesti. Incepeti cu delicioasele aperitive: salata horiatiki (rosii, castraveti, masline si branza feta), tarama (icre de peste), melitzanosalata (salata de vinete), sadziki (sos facut din iaurt, castraveti si usturoi), saganaki (branza prajita), capari (salata de capere), spanakopita (placinta cu spanac), tiropita (placinta cu branza), kreatopita (placinta cu carne).
Grecia este cunoscuta pentru minunata sa branza. Aici veti gasi numeroase sortimente, insa cea mai populara ramane branza feta. Nu ezitati sa gustati si mizithra, kasseri, kefalotyri (branza sarata folosita la paste) si graviera.
Foarte popular este gyro, saorma greceasca. Foarte gustos, gyro se diferentiaza de saorma prin ingredientele care se gasesc doar in Grecia. Sovlaki (frigarui grecesti) este un alt preparat care se gaseste in toate statiunile din Thassos.
Pestele si fructele de mare ocupa un loc privilegiat in bucataria greceasca.
Alte preparate traditionale ce merita incercate sunt: patsa (ciorba din intestine de porc sau vita), stifado (tocanita din carne de iepure sau vita, cu ceapa si sos de rosii), dolmades (sarmale), mousaka (musaca), pastitsio (un fel de lasagna), fricasse (tocanita de miel cu spanac, oua si lamaie) etc.
Grecii sunt mari amatori de dulciuri, de aici si marea varietate de produse: baklava, cataif, yaourti me meli (iaurt cu miere), milopita (placinta cu mere), karydopitas (bomboane cu nuci si migdale), inghetata cu diverse arome.
Ouzo este bautura traditionala greceasca si merge cel mai bine cu fructele de mare, in compania familiei sau a prietenilor apropiati. Ouzo este un lichior de culoare alba, cu aroma de migdale. Metaxa este o alta bautura la fel de populara ca si ouzo, supranumita "elixirul vietii", "nectarul zeilor" sau "taria binecuvantata". Grecii au cateva sortimente de bere foarte bune, iar vinul grecesc este recunoscut la nivel mondial pentru aroma sa deosebita.
Va recomandam sa serviti masa intr-unul dintre cele mai renumite restaurante din Thassos: Thassian-Doukas (Limenas, meniu international), Taverna Mouses (Thassos, meniu grecesc), Mesogeios (Limenas, meniu grecesc), Kostas (Skala Rachoni, taverna cu meniu grecesc si international), La Barca (Limenas, meniu grecesc), Lambiris (Theologos, taverna traditionala), Pygi Taverna (Limenas, preturi mici, mancare greceasca), Ambrosia (Limenas, meniu grecesc), Green Sea (Skala Potamia, peste si fructe de mare) si Simi (Limenas, meniu grecesc).
Unde sa te cazezi | Pagina 4 din 9 | Obiective turistice |
Iti place acest ghid? Trimite-l si prietenilor tai.
Recomanda prin :
Ghiduri
turistice
Evenimente
In fiecare an (lunile iulie si august) Piaţa Primăriei din Viena este animata de iubitorii muzicii..
Stiai ca?
Stiai ca in Romania speranta de viata la nastere este de 72.5 ani (69 ani pentru barbati si 76 ani pentru femei)?...
Prima legatura maritima intre Europa si America a fost infiintata in anul 1840 de sir Samuel Cunard (1787 - 1865). Societatea denumita "Cunard Steamship Company" asigura transportul de calat...
Dictionar
turistic
Poteca turistica - Drum ingust, de picior, marcat, folosit de catre turisti pentru vizitarea obiectivelor turistice situate de regula in spatiul montan.
In cazul in care as veni cu masina personala, cum as putea sa trec cu ea pe insula si la ce tarife?
Daca mergi la Thassos cu masina personala, treci pe insula cu feribotul si te costa 5 euro de persoana , plus 10 euro transportul masinii.Eu am platit 25 euro pt. 3 persoane si pt. o masina cu motor de 1400 cmc.Te mai costa tot atat la intors.
700 km??? :O