CAPPADOCIA, CELE 40 DE LEGI ALE IUBIRII, AVION DIN BUCURESTI, LA HOTEL DE 4*, LA TARIFUL DE 314 EURO/PERS, MIC DEJUN!

8 locuri - in momentul postarii ofertei. Vezi disponibilitatea

Servicii incluse

  • 7 nopți de cazare la hotel de 4 si 5 *
  • 7 mic dejun
  • Transport avion BucurestiAntalyaBucuresti
  • Transfer aeroporthotelaeroport
  • Taxe de aeroport

Servicii neincluse

  • Intrarile la obiectivele turistice (inclusiv in excursiile optionale), serviciile de ghizi locali, taxe de oras* platibile la hotel, alte taxe si cheltuieli personale
  • Excursiile optionale, pentru grup minim de 30 de persoane

Descriere oferta

In aceasta calatorie avem ocazia sa descoperim comorile Turciei: Göreme – Konya – Antalya – Side – Manavgat - Demre – Insula Kekova

Itinerariu
Bucuresti – Antalya
Intalnire in Aeroportul Otopeni pentru zborul spre Antalya. Urmeaza formalitatile vamale, imbarcarea, apoi zburam spre Antalya. In aproximativ 2 ore aterizam in Antalya si ajungem la hotel cu un autocar ultramodern. Dorim sa va aducem la cunostinta ca doar cei care au achizitionat Pachetul Full Included sau Cultura, au cina inclusa in acesta seara la hotel (Cazare la Hotel 5* din zona Antalya ).

Antalya – Konya – Nevsehir
Artera principala din orasul vechi este ticsita de restaurante si cafenele care de abia asteapta ca oaspetii insetati sa le calce pragul. Savureaza-ti ceaiul sau cafeaua la o terasa si admira in tihna peisajul citadin ce aminteste de viata provinciala din vechiul imperiu otoman.

Timp liber pentru servirea mesei de pranz (inclusa pentru cei care au achizitionat Pachetul Full Included sau Savoare). Ne pornim din nou la drum si poposim la un vechi Kervansaray (caravanserai) intre Konya si Aksaray. Provocarea urmatoare este un adevarat labirint, vechiul oras subteran Saratli (Kirkgoz). Exploram incaperile legate prin tuneluri inguste printre care identificam incaperile folosite ca magazine, locuinte, un hambar de grane, chiar si o crama. Intalnire cu cei care nu au participat la programul de Cultura. Ne indreptam spre Nevsehir si seara se incheie cu cina si socializare pentru cei care au achizitionat Pachetul Full Included sau Cultura. (Cazare in Nevsehir Hotel 4*).

Goreme
Ia-ti camera foto (si inima in dinti) si urca intr-un balon cu aer cald. Este realemente o experienta pe care n-o vei uita o viata. De la inaltime poti cuprinde vaile colorate in nuante de roz si galben ale dealurilor unduitoare, satele daltuite in munte, Valea Dragostei cu ale sale stanci in forma de ciuperci uriase, vaile Devrent Pasabag si Goreme. Merita toti banii, parole! (Pe cheltuiala proprie).

Chiar la marginea satului Göreme se afla un sit din Patrimoniul UNESCO, Muzeul in aer liber din Göreme. Aici se ascunde in roca vulcanica un intreg complex monahal cu biserici rupestre si chilii ale calugarilor proto-crestini. Peretii asezamintelor adapostesc fresce fabuloase in stil bizantin. Complexul dateaza din secolele X-XII, cand Cappadocia era un important centru religios bizantin. Aici vom admira pe rand: Capela Marului cu fresca Inaltarii Domnului deasupra intrarii; Capela Sf. Barbara cu peretii interiori de un rosu-ocru, Biserica Sarpelui cu frescele reprezentandu-i pe Sf. Gheorghe si Sf. Onufrei, uimitoarele si superb restauratele fresce ale Bisericii Intunecate si intortocheata Biserica Tokali, cu a sa bolta acoperita complet de scene biblice.

Timp liber pentru a servi pranzul (inclus pentru cei care au achizitionat Pachetul Full Included sau Savoare).

Ne continuam programul si ne indreptam spre Valea Porumbeilor, una dintre cele mai lungi vai, situate intre Goreme si si Uchisar. Aceasta vale si-a castigat numele de la casele porumbeilor care au fost sculptate in stanci. Din cele mai vechi timpuri, porumbeii au fost folositi in regiunea Cappadocia pentru fertilizarea solului infertil din zona. In timp ce porumbeii nu mai joaca un astfel de rol important in zona, casele lor stancoase au fost inca intretinute de localnici si pot fi gasite pe stalpii de stanca si in interiorul casutelor si bisericilor excavate in intreaga regiune, dar sunt deosebit de numeroase in aceasta vale.

Revenim la hotel. Va reamintim ca doar cei care au achizitionat Pachetul Full Included sau Cultura vor avea cina asigurata la hotel. (Cazare in Nevsehir hotel 4*). Cu totii sunteti invitati sa asistati la un spectacol fascinant, Ceremonia Sema si dansul Dervisilor Rotitori (inclus pentru cei care au achizitionat Pachetul Full Included sau Cultura).

Avanos– Uchisar
Regiunea este faimoasa pentru artizanii locali, tesatori, mesteri ceramisti, bijutieri. Ne oprim la un magazin de covoare de unde poti cumpara un covor autentic anatolian lucrat manual, apoi vizitam o fabricuta de onyx, locul ideal pentru achizitia de suveniruri. Cu siguranta, piesele autentice isi vor gasi un loc special in casa ta ca obiect de decor.

Urmatoarea reduta pentru aceasta zi este Uçhisar, cu fortareata sa daltuita in stanca masiva, ce domina dealurile dimprejur. Fortareata era folosita drept refugiu de catre protocrestini in perioada romana si bizantina.

Ne continuam vizita si admiram unele dintre cele mai impresionante elemente naturale, turnurile cu aspect de hornuri ale caselor din povesti cu zane. Istoria acestor hornur a inceput acum cateva milioane de ani, o data cu eruptia vulcanului Erciyes care a acoperit intreaga zona in cenusa vulcanica si care ulterior s-a solidificat devenind o roca moala numita tuf vulcanic. Peste acesta s-a depus un strat de bazalt iar prin actiunea factorilor de eroziune, vantul si apa, tuful vulcanic s-a macinat ramanand doar bazaltul de deasupra ca acoperi si strat de protectie, formand hornuri cu inaltimi ce ating 40 de metri.

Cele mai cunoscute locuri si formatiuni geologice din Cappadocia sunt: Valea Calugarilor (Pasabag), numita asa deoarece “hornurile” seamana aici cu niste calugari cu gluga, Hornurile Zanelor, Rocile din Göreme, unde crestinii au sapat orase subterane in roca vulcanica. In Valea Devrent nu numai hornurile din Cappadocia impresioneza, ci si alte formatiuni geologice, cu forme asemanatoare unor animale cunoscute: camila, melcul, focile, dar si printesele.

Ne intoarcem la hotel unde cei care au achizitionat Pachetul Full Included sau Cultura sunt intampinati cu o cina savuroasa. (Cazare in Nevsehir hotel 4*).

Nevsehir – Antalya
Dupa micul dejun ne pregatim sa ne reintoarcem la baza si pornim catre Antalya. Drumul de coasta trece prin peisaje in care muntii si marea nu au loc sa se desparta. Pe traseu ne oprim pentru a servi un pranz delicios (inclus pentru cei care au achizitionat Pachetul Full Included sau Savoare). Ajungem la hotel unde cei care au achizitionat Pachetul Full Included sau Cultura vor servi cina la hotelul nostru de 5* (Cazare la Hotel 5* din zona Antalya)

Antalya –Excursie la cascada Karpuzkaldiran si shopping de voie
Dupa micul dejun, timp liber. Urmeaza o zi fabuloasa. Plecam in excusie la spectaculoasa cascada Karpuzkaldiran. Merita osteneala pentru ca, privelistea oferita de caderea de apa este un spectacol de o frumusete rara. Avem ocazia sa surprindem cadre fabuloase de trimis acasa prietenilor si celor dragi. De aici revenim in Antalya.

Avem toata ziua la dispozitie sa ne oprim la principalele atractii locale, sa batem la pas strazile pitoresti si sa imortalizam locurile si momentele frumoase ale zilei. Dar nu inainte de a servi un pranz cu preparate locale savuroase (inclus pentru cei care au achizitionat Pachetul Full Included sau Cultura). Facem o scurta incursiune prin pitorescul cartier Kaleici. De aici ajungem la emblemele orasului, superbul Minaret Yivly, apoi la Turnul cu Ceas de la Kalekapisi. Merita sa facem o oprire si la cel mai notabil vestigiu roman din oras - Poarta lui Hadrian. De aici, popasul urmator le este dedicat pasionatilor de shopping, vom explora zona Portului Vechi, cu magazine atractive, aroma de cafea si mireasma de condimente plutind in aer, cu terase si cafenele cochete si o atmosfera vibranta, cosmopolita. Spre finalul turului, ne putem delecta cu arta autentica in galeriile de arta sau daca te fascineaza ambarcatiunile, poti admira zeci de veliere si yachturi moderne. Dupa amiaza, spre amurg, mai ramane timp de o plimbare de ramas bun si poze pe masura peisajului pe una din plajele imbaiate de razele blande ale soarelui. Ajungem la hotel unde doar cei care au achizitionat Pachetul Full Included sau Cultura vor fi serviti cu cina la hotelul nostru din Antalya (Cazare la Hotel 5* din zona Antalya).

Antalya – Manvagat Boat Tour
Ai toata ziua la dispozitia ta. Profita de plajele superbe ale statiunii, de soare si de valurile Marii Mediterane, sau va propunem sa luati parte la excursia optionala Manavgat – plimbare cu vaporasul. Apoi ne intoarcem seara la hotel, unde doar cei care au achizitionat Pachetul Full Included sau Cultura vor savura cina la hotelul nostru din Antalya. (Cazare la Hotel 5* din zona Antalya).

Antalya
Mic dejun. Hosçakal, görüsürüz...! (La revedere, pe curand...!) Lasam in urma frumoasele locuri pe care le-am vizitat si ne indreptam spre aeroportul din Antalya pentru zborul spre casa.Cappadocia – "Cele 40 de legi ale iubirii" 2024 Bucuresti (vineri)
Informații adiționale
Excursii optionale
Seara turceasca - 50 €/pers. Manavgat Boat Tour (pranz inclus) – 45 €/pers. Baie turceasca - Hamam - 40 €/pers. Valea Ihlara – 50 €/pers. Goreme by night – 20 €/pers. **Preturile excursiilor optionale sunt informative, acestea se achita local la sosirea in destinatie.

Reduceri si suplimente
Supliment single 145 € Reducere 35 € pentru copil 6-12 ani pentru cazare in camera cu 2 adulti Reducere 25 € a treia persoana in camera

Bine de stiut
Minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera). Programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup, ca ordine de desfasurare sau se pot inlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale. Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru Turcia. Obiectivele din tururile panoramice din program se viziteaza doar pe exterior. Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor. Autoritatile locale pot solicita o taxa de genul taxei de statiune. Aceasta se va achita de catre turisti la receptia hotelurilor. Asezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor. Pentru calatorie este necesar pasaportul valabil 6 luni de la data intoarcerii in tara.

Pachete extra
A. SAVOARE 60 €/persoana 5 mese de pranz B. CULTURA 149 €/persoana Transport autocar pe durata programului; Ghid local profesionist in Cappadocia; Demipensiune, cine 7 (bufet); Ghid de limba romana; Orasul subterane Saratli; Muzeul in aer liber Goreme; Valea Porumbeilor; Uchisar Panorama; Valea Dervent - tur de autocar Muzeul Mevlana. Pachet full included: A+B = 199 € Pachetele extra sunt optionale si se pot achita doar in tara, inainte de plecare la acest pret. La destinatie, ele sunt mult mai scumpe.

Oferta actualizata in data de: 05.04.2024

Agentia de turism TRAMP TRAVEL

Telefon: 07xx xxx xxx

Adresa: Bd Victoriei, nr 29 [...]

Email: rezervar [...]

Website: WWW.TRAM [...]

Arata datele de contact

Detalii & rezervare

  • Durata: 8 zile
  • Destinatia: Europa / Turcia
  • Data plecarii: 18.05.2024
  • Transport: Avion din Bucuresti
  • Masa: Mic dejun
  • Locuri disponibile: 8 (in momentul postarii ofertei)