Circuit cu autocarul Croatia Perlele Adriaticii 547 euro /pers - plecare din Bucuresti 14.07.2024

8 locuri - in momentul postarii ofertei. Vezi disponibilitatea

Servicii incluse

  • • transport cu autocar/minibus clasificat;
  • • 7 nopți de cazare la hotel 2 3*
  • • 7 mic dejun;
  • • Vizită Belgrad;
  • • Vizita Dubrovnik;
  • • Vizită Split;
  • • Vizită Trogir;
  • • Vizită Zadar;
  • • Vizită Rijeka;
  • • Vizită Portoroz;
  • • Vizită Ljubljana;
  • • Vizită Zagreb;
  • Însoţitor din partea agenţiei pe traseu.

Servicii neincluse

  • • serviciile de ghizi locali, taxe de oraș* plătibile la hotel, alte taxe şi cheltuieli personale.
  • • Asigurare de calatorie (storno si medicala).
  • • Intrările la obiectivele turistice;

Descriere oferta

Circuit cu autocarul Croatia Perlele Adriaticii 547 euro /pers - plecare din Bucuresti 14.07.2024 , 8 zile

Itinerariu : Belgrad – Canionul Tara – Podgorica – Cetinje – Fiordul Kotor – Dubrovnik – Split – Trogir – Zadar Plitvice – Opatija – Portoroz – Postojna – Ljublijana – Zagreb

Ziua 1. Bucuresti – Belgrad
Ne imbarcam in autocar la ora 6.30 dimineata din Autogara Centrala - Bucuresti si plecam pe ruta Craiova – Drobeta Turnu Severin. Oprim la Taverna Sarbului, delectandu-ne inca de pe teritoriul romanesc cu primele savori sarbesti. Trecem Dunarea la Portile de Fier si continuam drumul pe malul sarbesc al fluviului pana la Cetatea Golubat. Aflata la 4 km de localitatea omonima, cetatea se inalta spectaculos pe stancile inalte de bazalt, imaginea sa oglindindu-se in apele line ale Dunarii. Ajungem seara in Belgrad, si ne ramane timp sa facem un scurt tur panoramic. La inceput, ne incearca un puternic sentiment de déjà vu: aceleasi cladiri stereotipe, bulevarde largi flancate de blocuri de locuinte, cartiere urbanizate in stilul caracteristic al epocii comuniste. Apoi totul se schimba si putem sa admiram cladirile si monumentele istorice imbaiate in lumini ambientale. Ne vor impresiona pe rand: Parlamentul, Citadela Kalemegdan, Palatul Printesei Ljubica, artera pietonala Kneaz Mihaljov. Ne indreptam spre hotel pentru cazare.

Ziua 2. Canionul Tara – Podgorica – Cetinje
Dupa micul dejun itinerariul nostru continua pe langa Parcul Durmitor, care atinge punctul maxim in Varful Bobotov – 2.522 m (autoritatile locale solicita o taxa de acces in parc, care se achita la fata locului direct reprezentantilor locali ai parcului). Traversam Podul Belvedere, de pe raul Tara, si ne continuam drumul de-a lungul Canionului. Pregatiti aparatele de fotografiat pentru cat mai multe cadre spectaculoase. Durmitor, se afla pe lista Patrimoniului UNESCO din 1980, impreuna cu raurile Tara, Draga si Susica, ale caror canioane brazdeaza Rezervatia. Canionul Raului Tara este considerat un monument al naturii, cu a sa adancime de peste 1300 m fiind al doilea ca marime dupa Marele Canion din Statele Unite! Pornim acum motorele catre Podgorica unde se face un scurt tur panoramic si avem ocazia sa mai aflam despre istoria locurilor. Obisnuiti deja cu peisajele montane spectaculoase, continuam calatoria spre Cetinje - capitala istorica a Muntenegrului. Cazare la hotel in Cetinje.

Ziua 3. Cetinje – Fiordul Kotor – Dubrovnik – Split
Ne incepem programul cu o scurta vizita in Cetinje, care prin arhitectura sa urbana este o reflexie si totodata subiect de reflectie a istoriei tumultoase a acestui stat ex-yugoslav. Ne oprim la manastirea construita in 1484 si la Palatul Regelui Nicolae. Apoi ne continuam plimbarea pe korzo, promenada orasului, o zona pietonala animata de artisti de strada, terase cochete, cafenele moderne, aflate in preajma Academiei de Arte. Admiram resedinta prezidentiala, apoi ne indreptam spre Biserica Ćipur ridicata pe fundatia vechii manastirii Crnojević din secolul al XV-lea. Noua manastire, ridicata in 1701 pastreaza moastele Sf. Ioan Botezatorul si o bucata din Crucea Sfanta. Cetinje ne surprinde placut, fiind un oras cu o mostenire culturala unica, cu oameni care par sa pretuiasca viata asa cum o faceam si noi nu demult, in tihna.
Suntem nerabdatori sa pornim la drum, urmatorul nostru “obiectiv” este Fiordul Kotor, unul dintre cele mai frumoase din lume, deseori denumit "Fiordul Sudului", inclus pe lista Patrimoniului UNESCO din 1979. Optional, contra cost se poate organiza un tur de oras in Kotor , cu ghid local. Orasul Kotor, fortareata navala venetiana intre secolele XV-XVIII, este un adevarat monument in aer liber. Tot aici, pastrand traditia de secole, localnicii ne fac pofta cu sunca uscata, maslinele amestecate cu rozmarin de munte si ghirlandele de smochine uscate stranse cu frunze de dafin. Plecam la drum spre Dubrovnik, orasul pe care Byron l-a descris drept “Perla Adriaticii”. A fost intemeiat in secolul al XVI-lea, adapostind in portul sau o flota comerciala recunoscuta timp de secole in intreaga lume.
Intram animati de o curiozitate… De ce a fost ales Dubrovnik, de catre echipa serialului “Urzeala Tronurilor” ca loc de filmare? De indata ce pornim la pas prin vechiul oras, gasim si raspunsul: scenografia e perfecta pentru scenele pline de fantezie din serial. Palatele superbe, capelele renascentiste, cladiri venetiene si vile elegante cu influente baroce strajuiesc stradutele pavate cu piatra cubica. Avem motiv sa ne oprim la Biserica Franciscana cu cea mai veche farmacie din lume. Apoi ne atrag ca niste magneti fortareata Lovrijenac si Minceta. Mergem pe Stradun – principala artera pietonala din cetate, si vedem alte vestigii ale gloriei acestui oras-port: biserica San Salvadore, Palatul Rectorilor, superbul Palat Sponza, Turnul cu Ceas, simbol al orasului, Biserica Sf. Vasile, Manastirea Dominicana, Portul vechi si Fortareata Ravelin. Admiram Catedrala din Dubrovnik, o impresionanta bazilica baroca a carei reconstructie ar fi fost finantata de insusi marele rege cruciat Richard Inima de Leu. Apoi ne facem timp pentru cumparaturi, pentru a savura o cafea si admira peisajul citadin.
Celebritati ca Beyoncé, Roman Abramovici, Sir Roger Moore si Bob Geldof au fost zariti pe aici, ba mai mult, orasul vechi din Dubrovnik a devenit o locatie populara de cinema in ultimii ani. De exemplu, aici au fost filmate scene ample pentru “Game of Thrones”, “Star Wars” sau “Robin Hood”. Plecam din Dubrovnik cu un album impesionant de impresii si momente surprinse cu aparatele foto pe care le rememoram in camera hotelului din zona Split.

Ziua 4. Split – Trogir - Zadar
Ne trezim voiosi pentru a incepe ziua cu o incursiune in Split, cel de-al doilea oras al Croatiei - o adevarata nestemata la malul marii, un amestec spectaculos de vechi si nou, de cladiri istorice unice, cu plaje cosmopolite si o peninsula impadurita numita “Marjan”.
Ne indreptam pasii catre inima orasului vechi unde se afla cetatea antica si fortificatiile vechiului palat roman – Palatul Diocletian, construit la comanda imparatului. Ratacim pe aleile medievale pline de viata unde avem de ales intre magazine cochete, restaurante apetisante si galerii de arta. Tot aici vizitam, Catedrala cu faimosul turn cu clopot, Templul lui Jupiter, iar langa, avem ocazia sa contemplam ruinele romane si cateva cladiri medievale.

Ziua 5. Parcul National Plitvice – Opatija
Dupa micul dejun pornim din nou in cautarea altor taramuri de basm. Si ca sa nu crezi ca e o figura de stil, iti dezvaluim destinatia: Parcul National Plitvice. Inscrisa pe lista Patrimoniului UNESCO, rezervatia atrage peste un milion de vizitatori, fiind si cea mai veche rezervatie naturala din sud-estul Europei. Ne aflam in unul dintre cele mai spectaculoase si mai salbatice locuri din Europa. Lacurile terasate ce se varsa in cascade produc curcubee spectaculoase, vegetatia de un verde intens este imbaiata in vapori de apa cristalina si pe alocuri zarim celebrele fenomene carstice. Este pur si simplu o minune a naturii, inconjurata de munti si paduri dese, neatinse de civilizatie.
Dupa ce ne-am incarcat de frumoase privelisti naturale ne imbarcam in autocoar si ne continuam drumul prin Croatia. Parasim Dalmatia si ne indreptam spre Istria iar prima oprire va fi in Opatija, cea mai cunoscuta statiune din Croatia, numita si “Marea Doamna a Croatiei”, cautata inca din secolul al XIX-lea de catre aristocratia Austro-Ungara. Situata in golful Kvarner, la poalele Muntelui Ucka, statiunea a devenit rapid cunoscuta in epoca o data cu construirea in 1844 a Vilei Angiolina, care astazi gazduieste Muzeul Croat al Turismului. Aici se afla si Biserica Sfantul Jacob, ce dateaza din anul 1420, si care a fost initial o manastire pentru refugiatii benedictini. La poalele Muntelui Ucka se afla o rezervatie naturala care poarta numele de Carmen Silva, pseudonimul literar al Reginei Elisabeta a Romaniei. Ne indreptam spre hotelul nostru pentru odihna binemeritata. Cazare in zona Buzet.

Ziua 6. Portoroz – Postojna - Ljublijana
Urcam in autocar si ne pregatim pentru o noua aventura in Istria. Primul popas il facem in oraselul Groznjan, un loc pitoresc cu o istorie interesanta. Pe masura ce pasesti pe stradutele pline cu artisti, artizani si cafenele, nu ai crede ca, acum citiva ani, Groznjan a fost cat pe ce sa ajunga un oras abandonat. Daca nu credeai in a doua sansa, vei vedea cu ochii tai ca se poate! Un oras medieval a carui frumusete originala a fost pastrata pana astazi, prin conservarea zidurilor vechi, forturi, biserici si monumente.
Parasim Croatia si ne indreptam spre Slovenia, cu oprire in Portoroz, o importanta si cunoscuta statiune balneara. Vedeta statiunii, Hotel Palace s-a deschis prima oara in anul 1910 si a fost considerat inca din acele vremuri cel mai frumos hotel de pe coasta Adriaticii.

Ziua 7. Ljublijana – Zagreb - Belgrad
Pornim impreuna sa vedem cu ochii nostri cum se integreaza istoria intr-un prezent vibrant si viu. Caci te uimeste verdeata orasului, iar tihna acestei capitale europene te va cuprinde ca o poveste frumoasa. Destinatia noastra este Castelul Ljubljana, care se inalta pe dealul din mijlocul capitalei slovene. Acesta dateaza din secolul al XV-lea si aspectul sau impunator ii tradeaza rolul istoric de fortareata, cazarma si resedinta regala. Verifica bateriile aparatului de fotografiat sau bazeaza-te pe camera telefonului, la alegere. Podul Triplu este unul dintre cele mai frumoase si cunoscute poduri din Ljubljana. Arhitectura sa speciala reunesete, de fapt, un grup de trei poduri care leaga orasul modern de centrul medieval. Zona este animata de baruri si restaurante, iar turistii reusesc aici sa faca fotografii demne de pus in rama!
Pornim apoi spre Zagreb. Capitala croata ne ofera o perspectiva frumoasa, incadrata de Muntele Medvednica. Orasul a rezistat eroic atacurilor turcesti dar si cutremurului devastator din 1880. Incercarile traite de-a lungul timpului se vad, azi, in Zagreb, in doua moduri. Bisericile luxuriante si manastirile arata credinta puternica in Dumnezeu. Pe de alta parte, palatele, parcurile si aria comerciala arata ca in Zagreb oamenii stiu sa se bucure de viata! In vizita noastra, vedem ambele perspective: cea spirituala, la Catedrala Adormirea Maicii Domnului, care domina Piata Kaptol cu turnurile sale ce vegheaza orasul inca din secolul al XIII-lea, dar si partea moderna, vibranta pe care o simti atat in Piata Banului Josip Jelačić cat si in Piata Centrala Zrinjevac.

Ziua 8. Belgrad - Bucuresti
Dupa micul dejun, lasam apoi in urma frumoasele locuri pe care le-am vizitat si plecam spre Romania. Parcurgem drumul cu amintiri de nepretuit in minte si gata pentru a gusta din istoria altui taram misterios si captivant.

TARIFELE SUNT PER ADULT IN CAMERA DUBLA.POT DIFERI DUPA TIPUL DE CAMERA ALES DAR SI DE STRUCTURA A FAMILIEI.
TARIFELE SUNT VALABILE IN MOMENTUL POSTARII OFERTEI. ACESTEA POT SUFERI MODIFICARI IN FUNCTIE DE DISPONIBILITATEA LOCURILOR LA AVION DAR SI A HOTELULUI.
INFORMATIILE SI FOTOGRAFIILE DIN PREZENTAREA UNITATILOR DE CAZARE AU CARACTER INFORMATIV.PENTRU A VEDEA MAI MULTE DETALII DESPRE HOTEL SI CLASIFICAREA HOTELULUI VA RUGAM SA VERIFICATI SITEUL ACESTUIA.
PENTRU DETALII DESPRE ACCESUL IN TARA DE DESTINATIE CAT SI DESPRE DOCUMENTELE NECESARE VA RUGAM SA VERIFICATI CONSTANT SITE-UL MINISTERULUI AFACERILOR EXTERNE (mae.ro)
DIN CAUZA NUMARULUI MARE DE REZERVARI VA RUGAM SA NE CONTACTATI PENTRU CONFIRMARE.
LA CERERE VA PUTEM OFERI SI ALTE OFERTE PERSONALIZATE. LOCURILE SUNT LIMITATE!!!

COD OFERTA OPT- CHR

Oferta actualizata in data de: 11.05.2024

Agentia de turism Optim Tour

Telefon: 07xx xxx xxx

Adresa: str. M Eminescu nr.35, Pi [...]

Email: office@o [...]

Website: office@o [...]

Arata datele de contact

Detalii & rezervare

  • Durata: 8 zile
  • Destinatia: Europa / Croatia
  • Data plecarii: 14.07.2024
  • Transport: Autocar
  • Masa: Mic dejun
  • Locuri disponibile: 8 (in momentul postarii ofertei)