Circuit EXCURSIE 1 ZI PLOIESTI - CERAMICA PISCU - MASA DE PRANZ

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

EXCURSIE 1 ZI PLOIESTI - CERAMICA PISCU - MASA DE PRANZ / 1 zile

» Plecari: 14.Sep.2024, 21.Jul.2024, 12.May.2024, 16.Mar.2024

» Transport: cu Autocar
» Durata: 1 zile
» Pret: de la 175 RON de persoana

» Categorie cazare *

» Traseu: Ploiesti


Program: Plecare ora 08:00 din Bucuresti (Piata Constitutiei, in fata Casei Poporului, parcarea mare), pe ruta: BUCURESTI - PLOIESTI.
Manastirea Parintilor Carmelitani Desculti a luat nastere pe Muntele Carmel la inceputul secolul XII, cand un grup de pustnici latini ce traiau in rugaciune, in pesterile din munte, au primit din partea Patriarhului Albert din Ierusalim o Regula de viata. Aceasta Regula contine un precept central din care pleaca toate celelalte: Omul lui Dumnezeu cugeta zi si noapte la Legea Domnului(Psalmul 1,2). In secol XVI, Tereza de Avila, impreuna cu Ioan al Crucii, incep o reforma pentru a reveni la idealul rugaciunii continue. Astfel se naste Ordinul Carmelitanelor si Carmelitanilor Desculti, adica reformati.
Muzeul - Atelier Scoala de la Piscu este un spatiu cultural nou, deschis in inima unui vechi sat de olari. Colectie de ceramica taraneasca, ateliere deschise cu invitatie de a experimenta practic olaritul, redau memoria vechii comunitati de mesteri de la Piscu.
Biserica Domneasca din Ploiesti cu hramul Sfintii Apostoli Petru si Pavel este cea mai veche cladire din orasul Ploiesti, martora a unei istorii de trei secole si jumatate. Biserica este ctitoria lui Matei Basarab - Domnitorul Tarii Romanesti, cu ocazia victoriei din 1637 in lupta impotriva lui Vasile Lupu, Domnitorul Moldovei care vroia sa il puna pe fiul sau Ioan ca Domn al Tarii Romanesti.
Muzeul Nichita Stanescu este un muzeu din municipiul Ploiesti, chiar in casa in care s-a nascut marele poet. Este o sectie a Muzeului Judetean de Istorie si Arheologie Prahova.
Masa de pranz inclusa in pret (meniu fix prestabilit, valabil pentru intreg grupul).
Muzeul National al Petrolului a fost inaugurat in octombrie 1961 fiind singurul muzeu de acest gen din Romania. Infiintarea sa la Ploiesti este o recunoastere a statutului orasului in cadrul industriei petroliere din tara noastra. Printre cele mai importante exponate se gasesc: utilaje de foraj din lemn sau metalice din secolul al XIX-lea; harti geologice; mostre mineralogice; felinare cu petrol; macheta primei instalatii de foraj mecanic folosita in Romnia.
Biserica Evanghelica Luterana (vedere exterioara) a fost construita prin eforturile pastorului Hans Durlesser in perioada 1938-1942, cu ocazia implinirii a 100 de ani de atestare documentara a comunitatii germane din Ploiesti. Asezata in zona centala a orasului, la doar cateva sute de metri de ea gasim o sinagoga evreiasca, o biserica ortodoxa, o biserica catolica si alte 2 biserici neoprotestante, ceea ce ne duce cu gandul la o multiculturalitate religioasa si la buna intelegere de-alugul timpului intre diversele confesiuni.
Catedrala Sfantul Ioan Botezatorul este cea mai impunatoare biserica din Ploiesti. Clopotnita catedralei este incadrata in lista monumentelor istorice din judetul Prahova. Biserica actuala a fost construita pe locul unei biserici mai vechi in cinstea eroilor cazuti in Primul Razboi Mondial, piatra de temelie fiind pusa la 18 noiembrie 1923. La construirea catedralei au fost folosite materiale aduse din locurile de unde au luptat soldatii romani: blocuri de piatra de la Oituz, caramida de la Marasesti si pietris de la Valea Susitei.
Plecare catre Bucuresti, sosire in jurul orei 21:00 in functie de trafic. CS


Servicii incluse:
Pretul include:
- transport cu autocar clasificat;
- ghid de turism atestat;
- masa de pranz.

Pretul nu include:
- taxa de vizitarea obiectivelor turistice - tarifele au caracter orientativ (Muzeul - Atelier Scoala de la Piscu 25 lei/pers, Muzeul National al Petrolului 8 lei/pers, Muzeul Memorial Nichita Stanescu - 8 lei/pers);
- ghizii locali;
- cheltuieli personale;
- alte taxe de vizitare care nu sunt prevazute la rubrica pretul include;
- asigurare medicala si storno (optional);
- locuri preferentiale in autocar - primele 3 randuri (100 lei/pers/loc rand 1, 75 lei/pers/loc rand 2, 50 lei/pers/loc rand 3);
- taxa de rezervare pentru obiectivele turistice (dupa caz).

Oferta din categoria:


 
EXCURSIE 1 ZI PLOIESTI - CERAMICA PISCU - MASA DE PRANZ - 1 zile / 175 RON
Plecare Pana la
14.Sep.2024 14.Sep.2024 Rezervare
21.Jul.2024 21.Jul.2024 Rezervare
12.May.2024 12.May.2024 Rezervare
16.Mar.2024 16.Mar.2024 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in RON / persoana / cu Pranz inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 15.01.2024




# #