Cont turist Cont agentie Cont hotel |
Infoturism.ro - rezerva vacanta online
Home » Complexe banleare »

Ocna Sibiului

OCNA SIBIULUI. Scurt istoric, descriere si plasament


Ocna Sibiului Statiunea balneo climaterica Ocna Sibiului, este situata in orasul cu acelasi nume, la 12 km.de Sibiu, avand astfel acces la drumul national, calea ferata si la eroportul international Sibiu. Asezata ca un cuib intre dealuri, Ocna Sibiului e scufundata in liniste si pace, caracterizandu-se printr-un relief format din dealuri si coline, cu pante domoale, cu localitatea ferita de vanturi si curentii de aer rece ce vin dinspre munte, ceea ce determina variatii mici de temperatura intre anotimpuri, cu treceri blande de la un regim termic la altul. Localitatea poseda un parc natural de foioase cu o suprafata de 15 ha situat in apropiere. In atmosfera este inacarcatura aero-ionica negativa care denota puritatea.


Ocna Sibiului Ocnele de sare din nordul Sibiului au fost exploatate inca de pe vremea lui Burebista.
Statiunea poseda in principal un bogat element hidrologic reprezentat de numarul mare de lacuri de mare concentratie in clorura de sodiu. Toti factorii naturali existenti in zona, determina asupra organismului uman un efect sedativ relaxant, cu repercusiuni biologice tonifiante prin echilibrarea sistemului nervos vegetativ simpatic-parasimpatic ceea ce are ca efect o stare reconfortanta si de refacere a capacitailor fizice si intelectuale.


Ocna Sibiului Utilizarea apei lacurilor pentru bai este cunoscuta inca din secolul al XVI-lea, cand medicul austriac Van Pezen, fiind trimis im misiune in Ardeal, le incearca efectul, facand mai multe bai. Dovezile scrise despre efectul tamaduitor al apelor saline din aceasta zona dateaza insa din Evul Mediu. Ambasadorul imparatului Rudolf al II-lea,acreditat pe langa Mihai Viteazu, s-a tratat si vindecat la Ocna Sibiului in anul 1598. Deschiderea oficiala a bailor reci a avut loc la 12 septembrie 1846, in prezenta unui public numeros. Intre 1906?1909 s-a ridicat complexul balnear actual, format dintr-un pavilion central executat de mesteri italieni in stil florentin si stabilimentul bailor, executat in stil electic, de arhitecti vienezi. Statiunea dispune de aparatura moderna pentru realizarea de impachetari cu namol, parafina, electroacupunctura, bai clorurosodice la vana sau bazin, hidrokinetoterapie, pulverizatii, electroterapie, etc, (peste 30 de proceduri). Cazarea in statiune este asigurata de hoteluri de 3 si 4*, hosteluri si pensiuni iar pentru timpul liber statiunea ofera o baza de agrement cu teren de tenis si fotbal dotat cu nocturna, teren de volei, piscine interioare si exterioare, tenis de masa, sala de forta, biliard, masaj, sauna, jacuzzi.


Ocna Sibiului Statiunea Ocna Sibiului are si istorie, aici putandu-se admira Biserica Brancoveanu, Biserica Cetate, dar si posibilitatea de drumetii si pescuit. Toate acestea va asteapta pe tot parcursul anului.




# #