Circuit 01.06 Festivalul Trandafirilor de la KAZANLAK 2 zile Autocar

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

01.06 Festivalul Trandafirilor de la KAZANLAK 2 zile Autocar / 2 zile

» Plecari: 01.Jun.2024

» Transport: cu Autocar
» Durata: 2 zile
» Pret: de la 112 EURO de persoana

» Categorie cazare 3*

» Traseu: Kazanlak - Veliko Tarnovo - Ruse


Ziua 1. BUCURESTI - KAZANLAK - VELIKO TARNOVO (aprox. 460 km)

Intalnire cu ghidul la ora 05:30. Plecare la ora 06:00 spre Bulgaria. Valea Trandafirilor este maiestuoasă! Este locul de origine al rafinatului ulei de trandafir bulgaresc, cunoscut si sub numele de „attar de trandafiri”, un centru de renume mondial pentru productia de ulei de trandafir si sursa pentru producerea celor mai renumite parfumuri din lume. Mai si iunie sunt cele mai active luni din Valea Trandafirilor, intrucat campurile de trandafiri infloresc si intreaga vale este invaluita cu parfumul lor. Este o experienta unica si rara sa petreci macar o zi la Kazanlak, pentru a respira, pentru a te cufunda in parfumul acestor flori. Simtiti trandafirii ca o resursa pentru vindecare, creativitate, echilibru, pace si frumusete. Trandafirul cu ulei – Rosa Damascena – a fost adus in Bulgaria din India prin Persia, Siria si Turcia. Valea Trandafirilor este situata intre muntii Balcani si Sredna Gora. In secolul al XIX-lea, Rosa Damascena a devenit cea mai mare bogatie a regiunii Kazanlak. Valea Trandafirului include campurile de trandafiri Karlovo, Kazanlak, Strelcha, Pavel Banya, precum si unele parti ale campurilor Nova Zagora. Suprafata totala este de aproximativ 3.300 kmp. Astazi, Rosa Damascena este un simbol al Bulgariei. Culesul de trandafiri dureaza aproximativ o luna – din 20 mai pana la 20 iunie, dar acest aspect depinde si de conditiile meteo. Culesul se face in fiecare dimineata, intre orele 5 si 9-10. Primul Festival al Trandafirilor a avut loc in 1903 la Kazanlak. In 1906 a fost organizat un festival de trandafiri la Karlovo. Producatorii din toata valea se aduna imbracati in flori de trandafiri, danseaza si canta toata ziua. Vom vizita Muzeul Trandafirului din oras, apoi avem timp liber pentru a servi masa de pranz si pentru a ne bucura de imprejurimi. Spre seara pornim spre zona Veliko Tarnovo/ Arbanassi pentru cazare.



Ziua 2. ARBANASSI - VELIKO TARNOVO – RUSE (aprox. 200 km)

Mic dejun. Mergem la Veliko Tarnovo, capitala medievala a Bulgariei, o zona cu peisaje deosebite, cu cel mai glorios trecut istoric din Bulgaria si se afla la doar 160 km de Bucuresti. Veliko Tarnovo este un important centru administrativ, cultural, istoric si turistic al Bulgariei. Orasul vechi se afla pe trei dealuri: Tsarevets, Trapezita si Sveta Gora. Fostele resedinte ale tarilor si ale patriarhilor Taratului vlaho-bulgar se afla pe dealul Tsarevets. Numele orasului provine de la cuvantul slav "tern" sau "turn" (tron) si de-a lungul anilor s-a transformat in Ternov, Turnov, Tur-nov, Turnovgrad, Turnovo, iar mai apoi in Veliko Tarnovo, fiind numit "Veliko" (Mare) datorita marimii si frumusetii sale. Dupa programul de vizita la Cetatea Tsaravets, timp liber pentru masa si cumparaturi. Pe drumul spre Bucuresti, facem o ultima vizita in orasul Ruse, aflat pe malul Dunarii. Pornim spre Bucuresti, unde vom ajunge seara, in functie de trafic si conditiile meteo.


Servicii incluse:
Servicii incluse

-Transport cu autocar clasificat pentru curse internationale
-1 cazare cu mic dejun in hotel 3* (ca exceptie 2*)
-Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu
-Vizite conform program.
*ATENTIE! Denumirea si locatia hotelurilor se pot modifica pana in momentul plecarii. Detaliile finale vor fi afisate in informarea de plecare!

Servicii neincluse
-Asigurare medicala si storno (cu extensie COVID)
-Vizitele optionale, ghizii locali si intrarile la obiectivele turistice
-Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete) – supliment de 5% din tarif standard pentru loc in camera dubla
-Taxa de oras, in valoare totala de 2 euro/persoana (calculat la momentul lansarii programului, in luna ianuarie 2024; suma exacta va fi comunicata turistilor de catre ghid, in prima zi a circuitului)
-Bacsis/tips - echipaj (obligatoriu 1 €/zi/turist), inclusiv copiii peste 6 ani

PEntru detalii si rezervari va rugam contacatati agentia Ecovoyage Tour

Of.

Oferta din categoria:


 
01.06 Festivalul Trandafirilor de la KAZANLAK 2 zile Autocar - 2 zile / 112 EURO
Plecare Pana la
01.Jun.2024 02.Jun.2024 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 01.03.2024




# #