Circuit Circuit PLEVNA si VELIKO TARNOVO 2 zile Autocar 2024

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

Circuit PLEVNA si VELIKO TARNOVO 2 zile Autocar 2024 / 2 zile

» Plecari: 12.Oct.2024, 28.Sep.2025, 20.Apr.2024, 30.Mar.2024

» Transport: cu Autocar
» Durata: 2 zile
» Pret: de la 83 EURO de persoana

» Categorie cazare 3*

» Traseu: Plevna - Krushuna - Devetashka - Lovech - Etar - Veliko Tarnovo


Plevna - Krushuna - Devetashka - Lovech - Etar - Veliko Tarnovo

Ziua 1. BUCURESTI - PLEVNA - KRUSHUNA - DEVETASHKA - LOVECH - VELIKO TARNOVO (aprox. 400 km)

Intalnire cu ghidul la ora 05:30. Plecare la ora 06:00 spre Bulgaria. Prima vizita o facem in Plevna, unde a avut loc cea mai importanta batalie din cadrul Razboiului ruso-turc din 1877-1878, pentru eliberarea Bulgariei de sub jugul turcesc si pentru independenta de stat a Romaniei. Asedierea Plevnei, de catre armatele rusesti si romane, a durat 5 luni, iar capitularea cetatii, in data de 28 noiembrie 1877, este asociata cu victoria si castigarea independentei de stat a Romaniei. Aici vom face o oprire pentru vizitarea Muzeului “Panorama”, construit in anul 1977 – cu ocazia aniversarii a 100 de ani de la eliberarea Plevnei. Urmeaza sa ajungem, apoi, in zona satului Krushuna, unde vom avea timp liber pentru vizitarea faimoaselor cascade din Parcul Natural Maarata. Continuam cu Pestera Devetashka, o pestera care te va impresiona si te va coplesi cu maretia ei. Se spune ca aceasta ar fi fost locuita de oameni inca din Paleolitic, acum 70.000 de ani. Chiar este unul dintre cele mai spectaculoase locuri ale Bulgariei, a carei imagine te va urmari mult timp dupa ce te intorci acasa. Dupa-amiaza, ajungem la Lovech, pitoreasca localitate dominata de fortareata, ridicata cu aproape 1000 de ani in urma pe terasele dealului Hisaria. La sfarsitul secolului XII aici s-a nascut al doilea imperiu bulgar, orasul fiind unul dintre cele mai importante centre politice si comerciale din regiune, in perioada Evului Mediu. In 1446 zona este cucerita de otomani, locuitorii obtinand privilegiul prin care cetatenii turci sa nu aiba voie sa se stabileasca aici, iar copiii nascuti in oras sa nu fie luati in oastea ienicerilor. Seara, cazare in zona Veliko Tarnovo/ Arbanassi.



Ziua 2. MUZEUL ETAR - VELIKO TARNOVO - BUCURESTI (aprox. 300 km)

Dimineata, dupa micul dejun, pornim spre Muzeul Etnografic „Etar”, asezat intr-un cadru natural superb, ce te invita la plimbari lungi pe ulitele pavate cu piatra, sa descoperi traditiile si obiceiurile zonei prin intermediul mesterilor locali, sa te implici in activitatile mestesugaresti, sa admiri si sa fotografiezi frumoasele case traditionale, vopsite in nuante de galben, portocaliu si albastru. Plecam din superba zona Gabrovo si ne indreptam catre Veliko Tarnovo, capitala medievala a Bulgariei, o zona cu peisaje deosebite, cu cel mai glorios trecut istoric din Bulgaria si se afla la doar 160 km de Bucuresti. Veliko Tarnovo este un important centru administrativ, cultural, istoric si turistic al Bulgariei. Orasul vechi se afla pe trei dealuri: Tsarevets, Trapezita si Sveta Gora. Fostele resedinte ale tarilor si ale patriarhilor Taratului vlaho-bulgar se afla pe dealul Tsarevets. Numele orasului provine de la cuvantul slav "tern" sau "turn" (tron) si de-a lungul anilor s-a transformat in Ternov, Turnov, Tur-nov, Turnovgrad, Turnovo, iar mai apoi in Veliko Tarnovo, fiind numit "Veliko" (Mare) datorita marimii si frumusetii sale. Dupa programul de vizita la Cetatea Tsaravets, timp liber pentru masa si cumparaturi. Pornim spre Bucuresti, unde vom ajunge seara, in functie de trafic si conditiile meteo.


Servicii incluse:
Servicii incluse
-Transport cu autocar clasificat pentru curse internationale
-1 cazare cu mic dejun in hotel 3* (ca exceptie 2*)
-Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu
-Vizite conform program
*ATENTIE! Denumirea si locatia hotelurilor se pot modifica pana in momentul plecarii. Detaliile finale vor fi afisate in informarea de plecare!

Servicii neincluse
-Asigurare medicala si storno (cu extensie COVID)
-Vizitele optionale, ghizii locali si intrarile la obiectivele turistice
-Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete) – supliment de 5% din tarif standard pentru loc in camera dubla
-Taxa de oras, in valoare totala de 2 euro/persoana (calculat la momentul lansarii programului, in luna ianuarie 2024; suma exacta va fi comunicata turistilor de catre ghid, in prima
zi a circuitului)
-Bacsis/tips - echipaj (obligatoriu 1 €/zi/turist), inclusiv copiii peste 6 ani

PEnytru detalii si rezervari va rugam contactati agentia Ecovoyage Tour

Oferta din categoria:


 
Circuit PLEVNA si VELIKO TARNOVO 2 zile Autocar 2024 - 2 zile / 83 EURO
Plecare Pana la
12.Oct.2024 13.Oct.2024 Rezervare
28.Sep.2025 29.Sep.2025 Rezervare
20.Apr.2024 21.Apr.2024 Rezervare
30.Mar.2024 31.Mar.2024 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 01.03.2024




# #