Circuit EXCURSIE 1 ZI BULGARIA RELAXARE LA SHUMEN SI PLISKA

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

EXCURSIE 1 ZI BULGARIA RELAXARE LA SHUMEN SI PLISKA / 1 zile

» Plecari: 12.Oct.2024, 18.Aug.2024, 20.Apr.2024

» Transport: cu Autocar
» Durata: 1 zile
» Pret: de la 180 RON de persoana

» Categorie cazare *

» Traseu: Shumen - Pliska


Program: Plecare ora 07:00 din Bucuresti (Piata Constitutiei, in fata Casei Poporului, parcarea mare), pe ruta: BUCURESTI - RUSE - PLISKA - SHUMEN - RAZGRAD - RUSE - BUCURESTI.
Ne vom indrepta catre Pliska, prima capitala a Primului Tarat Bulgar in perioada 681 - 893. Rezervatia Nationala Istorica si Arheologica Pliska a fost declarata monument cultural arheologic de importanta nationala. Asezarea aflata pe drumuri comerciale importante a inceput sa se dezvolte la sfarsitul secolului al VII-lea cand au aparut primele constructii la Pliska. Aici vom admira ruinele vechilor ziduri, vom vizita Muzeul de Arheologie, iar apoi vom merge aproximativ 500 m pe jos pana la ruinele Bisericii din Pliska. Acesta a fost construita intre 866-872, de catre tarul pagan Boris, care s-a crestinat prin botez si prin care s-au crestinat bulgarii. Analizand resturile fundatiilor se pate ca biserica avea aproximativ 100 m lungime si 20 m latime, fiind cea mai mare biserica crestina din Europa, la acea vreme.
Cetatea Shumen. Pe un deal stancos, la aproximativ 3 km vest de Shumen se inalta cetatea omonima. Protejata pe trei laturi de versanti impenetrabili ai dealului, dar si de ziduri puternice, cetatea este datata in Evul Mediu tarziu (secolele XII-XIV), alaturi de celelalte cetati bulgaresti ale celui de-al Doilea Tarat Vlaho Bulgar: Tarnovo, Cerven, Lovech. Cetatea a fost in cele din urma distrusa in anul 1444 cand garnizoana turca care o pazea s-a batut cu armata cruciata a regelui Vladislav al III-lea Jagelo.
Moscheea Tombul este a doua cladire religioasa musulmana ca marime din Peninsula Balcanica si a fost construita intre anii 1740 si 1744. Numele moscheii provine de la cuvantul turcesc tombul, adica dolofan, sferic, plin, care descrie forma bulboasa a domului. Este cunoscuta si sub numele de Moscheea Serif Halil, de la numele unui carturar otoman de la inceputul secolului al XVIII lea din zona Shumen. Inaltimea domului este de 25 metri deasupra solului. Sala este decorata cu citate din Coran si decoratiunile florale specifice artei musulmane. Stilul arhitectural al moscheii prezinta influente din Barocul otoman, care a dominat Imperiul Otoman pe la mijlocul secolului al XVIII-lea.
Timp liber in centrul orasului pentru cumparaturi, masa de pranz, plimbare individuala.
Plecare catre Bucuresti, sosire in jurul orei 22:00 in functie de trafic si formalitatile vamale.CS


Servicii incluse:
Pretul include:
- transport autocar clasificat;
- ghid de turism autorizat.

Pretul nu include:
- taxa de vizitarea obiectivelor turistice (Cetatea Shumen 6 leva/pers, Moscheea Abdul: 5 leva/pers, Muzeul de Arheologie Pliska 7 leva/pers);
- ghizii locali;
- cheltuieli personale;
- alte taxe de vizitare care nu sunt prevazute la rubrica pretul include;
- locuri preferentiale in autocar - primele 3 randuri (100 lei/pers/loc rand 1; 75 lei/pers/loc rand 2; 50 lei/pers/loc rand 3);
- taxa de rezervare pentru obiectivele turistice (dupa caz).

Oferta din categoria:


 
EXCURSIE 1 ZI BULGARIA RELAXARE LA SHUMEN SI PLISKA - 1 zile / 180 RON
Plecare Pana la
12.Oct.2024 12.Oct.2024 Rezervare
18.Aug.2024 18.Aug.2024 Rezervare
20.Apr.2024 20.Apr.2024 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in RON / persoana / cu Fara masa
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 07.03.2024




# #