Circuit CHINA – Dincolo de Marele Zid

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

CHINA – Dincolo de Marele Zid / 13 zile

» Plecari: 20.Apr.2025, 22.Oct.2024, 21.Sep.2024, 22.May.2024, 19.Apr.2024

» Transport: cu Avion
» Durata: 13 zile
» Pret: de la 3145 EURO de persoana

» Categorie cazare 3/4*

» Traseu: Beijing - Xi’an – Guilin – Croazieră Fluviul Li - Shanghai – Hong Kong - Macao


Program

 Ziua 1. București –Beijing
Călătoria noastră începe din aeroportul Otopeni de unde ne îmbarcăm pentru zborul cu escala, spre Beijing. Ziua 2. Beijing - Templul Cerului
După -amiază, sosire în Beijing şi suntem întâmpinati de ghidul local. Capitala Chinei ni se dezvăluie cu șarmantul său melanj între clădirile din perioada imperială și zgârie-norii impunători. Începem să descoperim orașul în care se spune că nu te plictisești niciodată şi ne oprim să vizităm Templul Cerului, cel mai mare complex de temple din China, datând din timpul dinastiei Ming. Deplasare la hotel. Cazare şi cină la hotel 4*. Mese incluse: cină.

 Ziua 3. Beijing - Marele Zid Chinezesc – Drumul Sacru
Mic dejun. În această zi vizităm Wanli Changcheng (Marele Zid Chinezesc), conceput pentru a apăra China în faţa invaziilor mongole şi care se întinde peste China de Nord pe mai mult de 5000 km, urmând contururile dealurilor şi munţilor. Secţiuni din zid au fost restaurate în apropierea Beijingului, inspirând şi astăzi admiraţia vizitatorilor. După amiază străbatem Drumul Sacru către Mormintele dinastiei Ming, străjuit de statui impunătoare. Vom face o vizită la o fabrica de cloazeneuri. Întoarcere în Beijing. Seara, vom servi o cină la un restaurant tradiţional care are în meniu Raţa Pekineză (cina nu include bauturi). Cazare in Beijing la acelaşi hotel. Mese incluse: mic dejun, prânz, Raţa Pekineză.

 Ziua 4. Beijing - Piaţa Tiananmen – Oraşul Interzis – Xi’an
Mic dejun. Astăzi Beijingul ne răsfaţa cu magnificele sale monumente: Piaţa Tiananmen, devenită simbol al oraşului, cea mai mare piaţa publică din lume şi Oraşul Interzis, impresionant complex de palate întins pe o suprafaţă de 32 ha, reşedinţă a împăraţilor chinezi din dinastiile Ming şi Qing timp de peste 500 de ani. În Piaţa Tiananmen admirăm Poarta Păcii Celeste, loc pentru urmărirea paradelor militare, cu uriaşul portret al lui Mao şi Mausoleul Preşedintelui Mao, construit după moartea acestuia, în 1976. Urmează apoi, Zijin Cheng (Oraşul Interzis), construit de împăratul Yongle, când a mutat capitala la Beijing, în anul 1421. Complexul cuprinde o serie de clădiri şi săli separate de trecători, exact ca un mic oraş, spunându-se că este alcătuit din 9.000 de încăperi şi 800 de clădiri. Vizităm apoi Palatul de Vară, vechi refugiu imperial cu o înşiruire fără sfărşit de săli şi temple aşezate în cea mai mare grădină imperială din China, în jurul vastului lac Kunming. Seara, avem transfer la gară şi ne îmbarcăm în trenul de mare viteză spre Xi’an, odinioară punctul final al Drumului Mătăsii. Parcurgem cei peste 1000 km în doar 4 – 5 ore. Ajungem în Xi’an şi avem transfer la hotel. Cazare în Xi’an la hotel 4*. Mese incluse: mic dejun, prânz, cină.

 Ziua 5. Xi’an - Armata Războinicilor de Teracotă
Dimineaţă după micul dejun vizităm unul dintre cele mai importante situri arheologice descoperite în secolul al XX-lea: Armata Războinicilor de Teracotă, ale cărui origini se întind în negura vremurilor de acum 2000 de ani. Au fost realizate peste 8000 de statui de lut (fiecare în parte fiind unicat) reprezentând războinici şi cai în mărime naturală, cu scopul de a-l proteja în viaţa de după moarte pe Qinshi Huangdi, primul împarat al Chinei. În incintă vom vizita şi Muzeul Trăsurii de Bronz, dedicat vieţii şi meşteşugurilor din acele vremuri. Servim prânzul si ne continuăm programul vizitand Pagoda Marii Gâşte Sălbatice, apoi ne oprim la un magazin de produse din jad. Numit în China şi “esenţa cerului şi a pământului”, jadul face parte din cultura chineză străveche. Un proverb spune: “Aurul are valoare, jadul este inestimabil.” El reprezintă frumuseţea, puritatea, graţia, nobleţea, perfecţiunea, puterea şi nemurirea. A purta jad înseamnă, pentru chinezi, a fi protejat de spiritul răului, de ghinioane şi primejdii. Întoarcere la hotel pentru cazare. Seara, opţional, spectacol inspirat din cultura dinastiei Tang cu dansuri tradiţionale. Mese incluse: mic dejun, prânz, cină.

 Ziua 6. Xi’an - Guilin
Dimineaţă după micul dejun continuăm vizita în Xi’an cu vechile Ziduri ale Oraşului, lungi de 14 km şi înalte de 12 metri, excelent conservate până în prezent şi care datează din timpul dinastiei Ming. În vizita noastră ajungem şi la Marea Moschee, impresionantă prin dimensiunile sale, fiind proiectată în stilul unui templu chinezesc. Ne oprim apoi la Muzeul de Istorie Shaanxi, considerat o adevărată “perlă a dinastiilor antice din China”. A fost amenajat cu scopul de a conserva dar şi pentru a face cunoscută valoarea culturală şi istorică a provinciei Shaanxi. Sălile de expoziţie au dimensiuni impresionante şi adăpostesc peste un milion de piese ce datează din epoca antică până la dinastia Tang. Transfer la aeroport pentru zbor spre Guilin, oraş care îşi trage denumirea de la pădurea de copaci Cassia, copaci a căror mireasmă adie toamna. Zona este renumită pentru frumuseţea deosebită a dislocărilor geologice de acum mai bine de 300 milioane de ani, când formaţiuni din calcar au străpuns vechiul fund de mare, acestea fiind modelate apoi de vânt şi ploaie în forme variate şi lăsând în urmă peşteri labirintice cu grote mari şi fantastice în interior. Unele cu varfuri ascutite, altele chiar foarte ascutite, cu stanci de multe ori perpendiculare si copaci ale caror radacini tasnesc din crapaturi si se indoaie in sus, aceste formatiuni creeaza un peisaj suprarealist, denumit carst. Sosire in Guilin si transfer pentru cazare la hotel de 4*. Mese incluse: mic dejun, prânz, cină.

 Ziua 7. Guilin – Croazieră Fluviul Li - Shanghai
După mic-dejun, avem transfer în port de unde ne vom îmbarca într-o croazieră pe Fluviul Li, cu destinația Yangshuo. Prânzul se va servi la bordul navei. Sute de ani, poeții și pictorii au considerat Guilin și Yangshou un etalon al frumuseții naturale. Croaziera ne poartă printre pâlcuri de bambuși, sate liniștite și peisaje carstice. Versanți stâncoși apar și dispar în ceața lăptoasă, iar pescarii și crescătorii de orez își fac meseria la fel ca acum sute de ani. Dacă încă nu v-ați îndrăgsostit de China, acest periplu cu vaporul vă va cuceri definitiv. Debarcăm în Yangshuo, facem o scurtă plimbare prin pitoresca așezare, apoi ne întoarcem la Guilin, printre culturile de orez cu geometrie perfectă. Avem transfer la aeroportul din Guilin de unde luăm avionul spre cel mai mare oraș al Chinei, Shanghai, apoi ne retragem la hotel pentru cină și odihnă. Mese incluse: mic dejun, prânz , cină.

 Ziua 8. Shanghai
După micul dejun, ne pregătim să descoperim oraşul. Un melanj foarte sofisticat de influențe culturale, Shanghai ni se dezvăluie ca un furnicar colorat, cu bulevarde pe care pedalează localnici grăbiți, alături de roiuri de motorete și mașini. Metropola chineză în sine se prezintă ca un spectacol captivant. Începem turul oraşului cu Templul lui Buddha de Jad, cel mai renumit templu budist din Shanghai, unde sunt expuse două statui din Jad ale lui Buddha. Urmează Oraşul vechi cu Gradinile Yuyuan, cele mai faimoase din zona şi Bazarul Yuyuan, un loc unde veţi observa stilul de viaţă tradiţional chinezesc. După amiază, descoperim o noua faţa a orasului, poposind în Pudong, centrul financiar şi simbolul Chinei moderne. Aici, privirile noastre sunt atrase de tripodul din beton al Turnului Televiziunii, Perla Orientului. Seara nu se poate încheia altfel decât cu un popas în Bund, pe cheiul râului Huangpu, care cu eleganţa sa desfăşurare de arhitectură europeană şi hotelurile de marcă, evocă perfect vechiul Shanghai. Facem o scurtă incursiune pe strada Nanjing, unde vom putea asista la Ceremonialul Ceaiului într-una din ceinairiile de aici. Programul zilei se termină cu o croazieră pe Râul Huangpu.
Ne întoarcem la hotel. Cazare in Shanghai. Mese incluse: mic dejun, prânz, cină. Ziua 9. Shanghai - Hong Kong
După micul dejun, mergem la Muzeul de Arta din Shanghai, unul dintre cele mai mari din lume, renumit grație colecției de obiecte de bronz ale dinastiilor Shang și Zhou. Aici se află și picturi antice, obiecte de ceramică și numeroase artefacte foarte valoroase. Facem apoi o vizită la un atelier de prelucrare a perlelor. În China se cresc și se recoltează perle de peste 2.000 de ani, fiind țara cu cea mai veche tradiție în acest domeniu. Aflăm mai multe despre transformarea lor în bijuterii minunate, apoi mergem către aeroport, de unde ne îmbarcam la zborul spre Hong Kong, unul dintre cele mai cosmopolite orașe de pe glob. Sosire în Hong Kong şi transfer la hotel. Cazare Hong Kong hotel 4*. Mese incluse: mic dejun, prănz.


 Ziua 10. Hong Kong - Insula Lantau
Mic dejun. Avem întreaga zi la dispoziție pentru a explora Hong Kong după bunul plac.
Putem face cumpărături pe Nathan Road, principala arteră comercială din oraș, și ne putem opri pentru un răgaz culinar. În Hong Kong bucătăriile Orientului și Occidentului se întâlnesc într-o nebunie de arome și gusturi. Savurați wontons, o friptură cantoneză de gâscă sau o pâine delicioasă cu ananas și potoliți-vă setea cu un ceai cu lapte sau o bere locală.
Opțional: Excursie în Insula Lantau, cea mai mare dintre insulele Hong Kong-ului și care ascunde văi luxuriante, munți înalți, cât și sate tradiționale pescărești. Vedem cea mai mare statuie din bronz în aer liber din lume, reprezentându-l pe Buddha Sakzamuni, înaltă de 26 de metri. Avem timp liber pentru a ne relaxa în voie pe plajele sălbatice, ascultând valurile. Turul insulei se încheie cu o plimbare cu funicularul, care oferă o panoramă superbă asupra Mării Chinei de Sud și Parcului Natural Lantau.
Ne întoarcem in Hong Kong. Cazare la acelaşi hotel. Mese incluse: mic dejun.
După apusul soarelui, puține lucruri sunt mai plăcute în Hong Kong decât o croazieră în Portul Victoria (program optional ce include şi cina de tip bufet). Admirăm luminile fabuloase ale orașului și savurăm o cină specială, în timp ce vaporul ne leagănă agale.


 Ziua 11. Hong Kong – Macao
Mic dejun. Timp liber pentru vizite individuale în Hong Kong. Astăzi putem să mai gustăm din savoarea Hong Kong-ului și să îi descoperim energia și tradițiile, explorând orașul după bunul plac. Dacă vreți să le duceți celor dragi un suvenir deosebit, mergeți după lăsarea serii la Temple Street Night Market, de unde puteți să achiziționați o pastă de creveți făcută de familiile din satele pescărești din apropiere. Creveții se usucă la soare, apoi se gătesc cu condimente tradiționale, pănă se transformă într-o pastă delicioasă. În plus, magazinele cu preparate locale au și un ceai chinezesc cu aromă intensă și prețuri pentru toate buzunarele. Sau vă propunem să traversăm Marea Chinei de Sud într-o excursie opţională de o zi, cu prânz inclus, în Macao. Cea mai veche colonie europeană din Orientul Îndepărtat, Macao a fost restituită Chinei de către portughezi în 1999. De-a lungul vremii a asimilat elemente culturale portugheze, păstrându-și totodată vii tradițiile milenare. Arhitectura deosebită, tipic portugheză a multor clădiri i-a adus orașului locul în patrimoniul UNESCO.
Începem turul şi vizităm: Ruinas de Sao Paulo - ruinele fostei catedrale Sf. Pavel, una dintre cele mai rafinate monumente ale creştinismului din intreaga Asie. Construită de portughezi la începutul secolului al XVII-lea de către membrii Ordinului Iezuit, este un exemplu splendid de arhitectură ecleziastică. Ne oprim apoi la Templul Kun Iam, închinant zeiţei compansiunii şi Templul A-Ma, închinat Zeiţei Mãrii, cel mai vechi templu anterior colonizării portugheze. Turul nostru mai cuprinde dealul Penha, Piaţa Senatului, Poarta Barierei, Monumentul Lotus Flower in Full Bloom.
După un prânz cu preparate specifice, precum supa Caldo Verde sau carnea Bakkwa, vizităm un cazino renumit din Macao, replică a cazinoului Veneția din Las Vegas. Întoarcere pentru cazare în Hong Kong. Mese incluse: mic dejun.


 Ziua 12. Hong Kong - Bucureşti
Mic dejun. Înainte de a ne despărţi de acest oraş trebuie să-i facem onoarea şi să-l vizitam. De aceea, avem la dispoziţie o jumătate de zi pentru a face acest lucru. Turul începe cu o urcare până în Varful Victoria, zonă rezidenţială exclusivistă unde vom avea o vedere panoramică asupra oraşului. Continuăm apoi cu Repulse Bay, cea mai populară plajă, locul de distracţie al elitei de odinioară a oraşului. Următoarea oprire este în satul pescăressc Aberdeen, unde populaţia locala Tanka practică pescuitul de mii de ani şi care trăiește „pe apă”. Luăm prânzul pe un restaurant plutitor din port, o experiență pe care merită să o trăim cel puțin o dată în viață.
De asemenea, vizităm Piaţa Stanley, unul din cele mai mari centre comerciale în aer liber din Hong Kong, unde veţi avea timp liber pentru cumpărături. Seara transfer la aeroport pentru zborul, cu escala, spre Bucureşti.

 Ziua 13. Bucuresti
Încărcaţi cu multe amintiri aterizăm in Bucureşti pe aeroportul Otopeni, dornici să le împărtăşim celor dragi din experienţele noastre trăite pe meleagurile Chinei


Servicii incluse:
PREŢUL INCLUDE:
• Bilet de avion Bucuresti –Beijing si Hong Kong – Bucureşti , zboruri cu escala (orarul de zbor se poate modifica);
• Taxele de aeroport;
• Transport cu autocar/ microbuz cu climatizare, la dispoziţie conform programului;
• 10 nopţi de cazare + mic dejun în hoteluri de 4*;
• 8 prânzuri + 7 cine (fără băuturi), cu specific local;
• Transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program;
• Taxele de intrare la obiectivele turistice menţionate în program;
• Bilet pentru trenul de mare viteza Beijing – Xi’an;
• Bilet de avion Xi’an – Guilin;
• Bilet de avion Guilin – Shanghai;
• Bilet de avion Shanghai-Hong Kong
• Vizite: fabrică de cloazaneuri, magazin cu produse din jad, magazin de perle;
• Croazieră pe Fluviul Li de la Guilin la Yangshuo;
• Croazieră Râul Huangpu;
• Ghizi locali;
• Conducător de grup român.


Termen de inscriere: Minim 4 săptămăni înainte de data plecării.
NU SUNT INCLUSE ÎN PREŢ
• Taxa de viză + procesare 160 €/pers (poate suferi modificări până la depunerea actelor), se achită la înscriere;
• Bacşişurile pentru ghizi locali şi şoferi, aprox 50€ / pers. (se achită la faţa locului);
• Excursiile opţionale, pentru grup minim de 20 persoane;
• Alte servicii decât cele menţionate în program;
• Taxe foto + video locale (se achită opţional la faţa locului).
• Asigurare medicala

SUPLIMENTE
• Supliment de single 495 €

OPŢIONAL
• Spectacol de dansuri tradiţionale Shanxi Opera House 70 €/ pers.
• Croazieră cu cină inclusă în Hong Kong 135 € /pers.
• Excursie la Lantau 120 € / pers.
• Excursie la Macao cu prânz inclus 165 € / pers.
ACTE NECESARE PENTRU OBŢINEREA VIZEI:
• 2 fotografii (color, recente, de tip paşaport dimensiuni: 3,5 x 4,5 cm, pe hârtie lucioasă, cu faţa întreagă, lobul urechilor vizibil, poziţie serioasă, pe fundal de culoare deschisă).
• Paşaportul în original valabil cel puţin încă 6 luni de la data returului din excursie, care să conţină cel puţin 2 coli albe;
• Adeverinţă de salariat de la firma angajatoare cu precizarea funcţiei sau cupon de pensie;
• Adeverinţă de elev şi certificatul de naştere, sau în cazul studenţilor este necesară adeverinţa de student;
• Copie după cartea de identitate;
• Telefon de contact (indicat telefonul mobil).
• Programare si intalnire de grup la Noul Centru de Vize pentru China pentru amprentare (procedura noua prin care, solicitantii de viza trebuie sa mearga personal pentru amprentare. In urmatorii 5 ani, daca aplicantii care folosesc acelasi pasaport mai aplica pentru viza la Centrul de Viza pentru China in Bucuresti, nu este nevoie sa lase amprente din nou.

Oferta din categoria:


 
CHINA – Dincolo de Marele Zid - 13 zile / 3145 EURO
Plecare Pana la
20.Apr.2025 02.May.2025 Rezervare
22.Oct.2024 03.Nov.2024 Rezervare
21.Sep.2024 03.Oct.2024 Rezervare
22.May.2024 03.Jun.2024 Rezervare
19.Apr.2024 01.May.2024 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 25.01.2024
# #