Circuit ENIGMELE EGIPTULUI – Marea Piramida şi Sfinxul: 4 nopti cu demipensiune + 3 nopti cu mic dejun + bilet avion Bucuresti + taxe = 955 euro/pers

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

ENIGMELE EGIPTULUI – Marea Piramida şi Sfinxul: 4 nopti cu demipensiune + 3 nopti cu mic dejun + bilet avion Bucuresti + taxe = 955 euro/pers / 8 zile

» Plecari: 17.Feb.2024, 02.Mar.2024, 16.Mar.2024, 30.Mar.2024, 13.Apr.2024, 12.May.2024, 26.May.2024, 15.Sep.2024, 22.Sep.2024, 29.Sep.2024, 06.Oct.2024, 13.Oct.2024, 20.Oct.2024, 27.Oct.2024

» Transport: cu Avion
» Durata: 8 zile
» Pret: de la 955 EURO de persoana

» Categorie cazare 4/5*

» Traseu: Bucuresti - Hurghada - Cairo - Alexandria - Hurghada - Bucuresti


Ziua 1. Zbor spre Hurghada
Sosire pe Aeroportul din Hurghada și transfer la hotel, unde ne vom caza și vom cina. (Cazare hotel 5* Hurghada).

Ziua 2. Pe malul Nilului
Luăm împreună un mic dejun consistent, din care nu trebuie să lipsească freshul de mango sau de portocale și ne încărcăm de energie pentru ziua plină și palpitantă ce urmează. La ora 9.00, ne ocupăm locurile în autocar și plecăm spre Cairo. Vom ajunge în capitala Egiptului în jurul orei 16.00. După ce vom face formalitățile de check-in la hotel, vă propunem optional o croazieră pe Nil, cel mai lung fluviu din lume. Preț de aproximativ o oră și jumătate, ne vom lăsa legănați de valurile line ale fluviului, timp în care ni se va servi cina și vom admira mișcările unduitoare, întocmai ca ale Nilului, ale dansatorilor orientali. După cină, revenim la hotel pentru odihnă. (Cazare hotel 4* Cairo)

Ziua 3. Misterele faraonilor
Imediat după micul dejun va propunem o excursie optionala in Cairo si la Platoul Gizeh: ne îndreptăm spre Muzeul Egiptean din Cairo, care găzduiește o colecție impresionantă de peste 150.000 de obiecte antice egiptene, toate originale. Veți avea șansa de a admira masca mortuară din aur a regelui Tutankhamon, sarcofage, obiecte inedite precum primul aer condiționat din lume, sandalele lui Tutankhamon, jocuri asemănătoare șahului de astăzi, statui descoperite în mormintele faraonilor. Dar mai presus de toate acestea este Sala Mumiilor, în care se odihnesc nouă mumii, între care cea a Reginei Hatshepsut, singura femeie faraon din istoria Egiptului.
Cu lecția de istorie bine învățată, părăsim Muzeul Egiptean și pornim către un alt obiectiv turistic unic: Marea Piramidă din Gizeh, una dintre cele șapte minuni ale lumii antice. Pe drum, facem un scurt popas la o fabrică de papirus.
Aflată pe Platoul Gizeh, necropola anticului Memphis, lângă Cairo, Marea Piramidă din Gizeh (numită și piramida lui Kheops), alături de piramidele lui Kefren și Mikerinos suscită interesul și curiozitatea turiștilor din întreaga lume. Cele trei construcții impresionante (dintre care Piramida lui Keops este cea mai înaltă) pot fi vizitate și în interior, dar atenție! din cauza coridorului îngust și înalt de doar 1 metru prin care se pătrunde în piramidă, vizita nu este indicată persoanelor care au probleme de respirație. Facem fotografii, poate și o plimbare cu cămilele beduinilor, după care mergem să admirăm Sfinxul, uriașa statuie din piatră cu trup de leu (simbol al forței) și chip uman (simbol al înțelepciunii). După acest periplu prin istoria Egiptului Antic, facem un scurt popas la un magazin de parfumuri, unde ne vom delecta cu minunatele esențe orientale, care sigur vă vor face să băgați mâna în buzunar și să vă cumpărați măcar un parfum. Luăm prânzul și apoi revenim la hotel. După lăsarea serii, opțional, se poate merge la un show de lumini și sunete. (Cazare hotel 4*Cairo)

Ziua 4. Pe urmele lui Alexandru Macedon
Optional, va propunem sa dedicati această zi vizitării orașului Alexandria, către care plecăm la ora 7.00 dimineața.Fondată de Alexandru Macedon, supranumit Cel Mare, Alexandria este astăzi al doilea oraș ca mărime al Egiptului și un important centru economic și cultural. Pe lista obiectivelor turistice pe care le vom vizita se află Palatul Montaza, ridicat din ordinul Regelui Faud I în 1932 pentru a-i servi ca reședință de vară. După Revoluția din 1952, a devenit reședința președinților egipteni. Călătorul va fi cucerit pe loc de arhitectura eclectică a palatului, care îmbină armonios influențe italiene și turce, precum și de grădinile regale, unde va găsi și Palatul Salamlek, folosit odinioară drept cabană de vânătoare.
Continuăm incursiunea în istoria Alexandriei cu Teatrul Roman, cel mai bine conservate ruine romane din Egipt. În secolul al II-lea d.Hr., atunci când a fost construit, aici își etalau talentele poeții și cântăreții latini. Săpăturile arheologice au scos la lumină și ruinele unei băi romane, precum și vestigiile unei vile al cărei mozaic a trecut testul timpului. Un alt loc pe care îl vom vizita este Columna lui Diocletian. Realizată dintr-o singură piesă de granit, aceasta este cea mai mare columnă romană construită înafara Romei și a Constantinopolului și, totodată, unul dintre cei mai înalți monoliți ridicați vreodată. Măsoară peste 26 de metri și a fost construită în anul 297 d.Hr. pentru a marca reușita împăratului roman Diocletian în înăbușirea unei revolte în Alexandria. Continuăm cu prânzul la un restaurant cu specific pescăresc. Apoi, cu forțe proaspete, vizităm Citadela Qaitbay, ridicată în anul 1480 de către sultanul Mamluk al-Ashraf Qaitbay. Zidurile fortăreței includ blocuri de piatră rămase din anticul Far din Alexandria. Astăzi, citadela este muzeu maritim. Revenim la hotel în Cairo pentru cină și odihnă. (Cazare hotel 4* Cairo)

Ziua 5. Hurghada
Părăsim capitala Egiptului și ne întoarcem pe malul Mării Roșii, în stațiunea Hurghada, pentru o zi de relaxare avem timp de plajă sau de shopping. Sau de amândouă! Profitați de plajele minunat amenajate pentru a vă întoarce acasă cu un bronz arămiu sau colindați magazinele de suveniruri, de unde puteți să le cumpărați celor dragi eșarfe în culorile curcubeului, condimente aromate, uleiuri esențiale, statuete din alabastru. Puneți pe lista de cumpărături și “scarabei din alabastru”, întrucât egiptenii cred că scarabeul poartă noroc. (Cazare hotel 5* Hurghada)
Un sfat: negociați la sânge cu comercianții! În Egipt, prețurile nu sunt afișate la vedere, iar plăcerea vânzătorilor de a negocia este mai presus de dorința de câștig. Intrați în această sarabandă a tocmelii și încercați să obțineți cel mai bun preț. Sigur nu veți regreta!
Experiențe!
Shoppingul, o experiență fabuloasă
Te-ai aștepta ca într-un oraș atat de exotic, vechiul bazar, cu forfota, zgomotul și miresmele sale agitate, să culeagă laurii comerțului stradal. Cele mai cunoscute locuri în care poți atenta la generozitatea portofelului sunt centrele comerciale moderne. Cu o abundență pestriță de obiecte artizanale tradiționale, îmbrăcăminte, bijuterii și cosmetice la prețuri ce sfidează orice logică occidentală, aici găsești cam tot ce îți dorește inima și sufletul.

Ziua 6 . Zi de relaxare
Program liber (Cazare hotel 5* Hurghada)

Ziua 7. Zi de relaxare
Program liber. (Cazare hotel 5* Hurghada)

Ziua 8. Inapoi acasa
Până la următoarea întâlnirea cu enigmele Egiptului, aromele autentice, cultura sa fabuloasă și resorturile relaxante, ne luăm “La revedere” de la Hurghada. Ne întoarcem acasă cu amintiri de neuitat și povești pe care să le spunem nepoților.


Servicii incluse:
Transport avion Bucureşti – Hurghada - Bucureşti;
Bagaj de mana + bagaj de cala;
Transfer aeroport-hotel-aeroport;
Transport autocar pe durata programului;
4 nopţi cazare hotel 5* demipensiune (Hurghada)
3 nopţi cazare hotel 4* mic dejun (Cairo)
Însoţitor din partea agenţiei pe traseu

Nu sunt incluse:
Asigurare de calatorie (storno + medicala)
Taxa de viza – 25 $ /pers se plateste local
Bacşişurile pentru şoferi şi ghizi locali aprox. 20 €/ persoană (se achită ghidului însoţitor)
Alte mese decât cele menţionate în program
Băuturile la mese
Alte obiective turistice decât cele menţionate
Pachetul Extra FULL INCLUDED (optional)
Excursiile opționale, altele decat cele din pachetul standard

Pachetul Extra FULL INCLUDED – este opțional iar turiștii care îl achiționează din ţară plătesc 145 euro/pers (la fata locului tariful este de 165 euro/pers); acesta include:
• All Inclusive 4 zile in Hurghada
• Excursia la Cairo care cuprinde :
- Ghid local profesionist;
- Ghid de limba română;
- Marea Piramidă din Gizeh – Cairo;
- Sfinxul ;
- Muzeul Egiptean din Cairo;
- Prânz în Cairo – Zona Piramide;
- Fabrica de papirus
• Excursia în Alexandria care cuprinde :
- Ghid local profesionist;
- Ghid de limba română;
- Citadela Qaitbay – Alexandria;
- Teatru Roman – Alexandria;
- Columna lui Diocleţian – Alexandria;
- Palatul Montaza – Alexandria
- Prânz Alexandria

EXCURSII OPȚIONALE pentru grup minim de 30 de persoane (tarife informative, se achită doar la faţa locului):
- Croaziera pe Nil (cina inclusă)
- Spectacol de lumini şi sunete - Platoul Giza

Conditii de plata:
· 20% avans la inscriere;
· Restul de 80% se achita cu pana la 21 zile inainte de data plecarii
Oferta din categoria:


 
ENIGMELE EGIPTULUI – Marea Piramida şi Sfinxul: 4 nopti cu demipensiune + 3 nopti cu mic dejun + bilet avion Bucuresti + taxe = 955 euro/pers - 8 zile / 955 EURO
Plecare Pana la
17.Feb.2024 24.Feb.2024 Rezervare
02.Mar.2024 09.Mar.2024 Rezervare
16.Mar.2024 23.Mar.2024 Rezervare
30.Mar.2024 06.Apr.2024 Rezervare
13.Apr.2024 20.Apr.2024 Rezervare
12.May.2024 19.May.2024 Rezervare
26.May.2024 02.Jun.2024 Rezervare
15.Sep.2024 22.Sep.2024 Rezervare
22.Sep.2024 29.Sep.2024 Rezervare
29.Sep.2024 06.Oct.2024 Rezervare
06.Oct.2024 13.Oct.2024 Rezervare
13.Oct.2024 20.Oct.2024 Rezervare
20.Oct.2024 27.Oct.2024 Rezervare
27.Oct.2024 03.Nov.2024 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Demipensiune inclusa
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 22.01.2024
# #