Circuit Circuit 2024 Elveţia - Glacier Express

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

Circuit 2024 Elveţia - Glacier Express / 8 zile

» Plecari: 22.Aug.2024, 14.Jul.2024, 20.Jun.2024

» Transport: cu Avion
» Durata: 8 zile
» Pret: de la 1293 EURO de persoana

» Categorie cazare 3/4*

» Traseu: În această călătorie avem ocazia să descoperim:
Zurich – Lucerna– Interlaken – Berna – Geneva – Laussane – Montreux – Chillon
Tasch – Zermatt – St. Moritz – Vaduz – Neuschwanstein


Program

 Ziua 1. Bucuresti – Munchen – Dorbirn
Calatoria noastra incepe din aeroportul Otopeni de unde ne imbarcam pentru zborul spre Munchen. Dupa aterizare, imbarcare in microbuzul de transfer in centrul orasului.
Ne plimbam prin inima „capitalei secrete” a Germaniei, vizitand fermecatoarea Piata Marienplatz, unde se afla atat sediul vechi, cat si cel nou al Primariei. In Munchen se afla celebra galerie Neue Pinakothek, ce a fost inaugurata in secolul al XIX-lea, fiind considerata prima galerie de arta contemporana din Europa, Muzeul National Bavarez, gazduit de un palat neoclasic superb, precum si Schatzkammer der Residenz, un muzeu uluitor al bijuteriilor si obiectelor miniaturale, care nu ne indoim ca va va cuceri de la primele exponate. Dupa amiaza plecare spre Austria. Seara, sosire si cazare in zona Dornbirn – Austria.

 Ziua 2. Zurich – Lucerna – Interlaken
Dimineata dupa servirea micului dejun plecam spre, Zurich, cel mai mare oras al Elvetiei si unul dintre cele mai vii din Europa. Avand o scena culturala foarte activa, Zurich este una dintre destinatiile europene preferate de tineri si de cei care cauta distractie, dar si un centru recunoscut de arta contemporana. Putem vizita Kunsthaus, printre cele mai mari galerii de arta din Europa, biserica Fraumunster (cu vitraliile remarcabile ale lui Marc Chagall), Grossmunster (catedrala protestanta, fondata de Carol cel Mare), sau Muzeul Ceasurilor Beyer.
Moment de ragaz:
Muzeul Ceasurilor Beyer nu este chiar unul obisnuit, caci elvetienii impun pretentii mari cand e vorba despre ceasuri. Gasim aici una dintre cele mai mari colectii de ceasuri din lume, atat contemporane, cat si foarte vechi, cu exponate din 1400 i.Hr. si pana astazi, de la ceasuri cu pendul, pana la ceasuri automate de mana, de la modele clasice, pana la prototipuri.
Este timpul sa lasam in urma Zurich si sa ne indreptam spre Lucerna, un oras situat pe malul Lacului celor 4 Cantoane. Cu un centru vechi medieval bine conservat, cu alei de piatra inundate de sunetul muzicii, cu casute colorate, poduri de piatra si promenade pe malul raului, orasul este de un romantism fantastic, accentuandu-se odata cu lasarea serii. Unul dintre simbolurile Elvetiei se afla aici. Este vorba de Kappelbrucke, un pod de lemn construit in secolul al XIV-lea pentru a uni cele doua maluri ale raului Reuss. Vizitam orasul pornind la pas si admirand Kapellplatz, Primaria, St Peterskapeele, Wasserturm.
Sugestia noastra este sa va bucurati de timpul liber savurand o masa tipic elvetiana, cu branzeturi rafinate si ciocolata, toate produse local dupa retete stravechi, si beti cel putin un vin din bogatele podgorii ale Elvetiei.
Ne continuam aventura noastra elvetiana si ajungem in Interlaken, orasul dintre lacuri, dupa cum numele sau o spune. Situat intre lacurile Thun si Brienz, dar si intre munti, mai exact varfurile Eiger, Monch si Jungfrau, orasul reprezinta poarta spre fabuloasa regiune Jungfrau, cea mai ravnita destinatie elvetiana pentru cautatorii de aventuri in aer liber si sporturi extreme. Seara, cazare la o frumoasa pensiune din zona Interlaken.

 Ziua 3. Interlaken – Berna – Geneva
Vom merge azi spre Berna, capitala Elvetiei, orasul strabatut de raul Aare, a carui apa are culoarea azurului. Gasim aici aceeasi frumoasa arhitectura medievala cu care Elvetia

ne-a obisnuit, alaturi de muzee si galerii de arta, dar si de case memoriale unde au trait locuitori faimosi, unul dintre ei fiind Einstein. Incepem turul de oras si admiram Primaria, Marktgasse si Kramgasse, Catedrala Sf Vicentiu. Trecem prin Gruyeres, un orasel de pe malul raului Sarine, locul din care provine si branza gruyere.
Dupa amiaza ajungem si in Geneva, al doilea oras ca marime al Elvetiei. Este orasul cu cele mai multe sedii de institutii internationale, intre care amintim Organizatia Mondiala a Comertului, Organizatia Mondiala a Sanatatii, Comitetul International al Crucii Rosii, dar si faimosul centru de cercetare CERN si acceleratorul sau de particule. Conservatorul din Geneva detine poate cea mai frumoasa gradina, nu alta decat Gradina Botanica a orasului, care, pe langa cele 12.000 de specii de plante, include si un parc al animalelor. Incepem turul nostru in Geneva admirand : Catedrala St Pierre, Place Neuve, Maison Tavel, Primaria, sediul ONU. Seara ne vom caza in zona Bellegarde.

 Ziua 4. Laussane – Montreux – Castelul Chillon – Tasch
Prima oprire in programul de astazi este in Lausanne, un oras cu aspect de basm, contrastand insa prin energia si vitalitatea specifica unui centru universitar. Aici gasim sediul Comitetului Olimpic International si Muzeul Olimpic. Ne facem timp pentrua vizita si frumoasa Catedrala Notre Dame, una dintre cele mai frumoase structuri gotice din Europa, cu o inaltime de 150 de metri.
Ajungem apoi la Montreux, un orasel unde numerosi artisti s-au oprit pentru a-si improspata inspiratia. Castelul Chillon de pe malul Lacului Geneva, promite si el sa ofere inspiratie oricui ii trece pragul.
Ne asteapta Tasch, un sat din cartile cu povesti, cu case din lemn si o pajiste verde imensa. Seara cazare la o frumoasa pensiune in zona Tasch.

 Ziua 5. Tasch – Zermatt
Avem o zi intreaga la dispozitie sa ne bucuram de aerul curat si de privelistile cinematice din Zermatt, unde se poate urca doar cu trenuletul cu cremaliera, intrucat sunt interzise vehiculele motorizate. Vedem case traditionale din lemn, decorate cu flori si picturi colorate, si ne bucuram din plin de linistea deplina din jur. Facem apoi o excursie unica in viata.
Program liber in statiune sau optional ascensiue la cota 3883m. Luam un tren cu cremaliera pana la cea mai inalta gara din Europa - Gornergrat si drumul pana acolo ne incanta cu cascade, lacuri si varfuri ascutite. Privelistea magnifica a celor 38 de piscuri de peste 4000 m, va fi “ recompensa” pentru temerarii care s-au aventurat sa “pluteasca” cu telecabina deasupra crevaselor ghetarului Materhon.
Va vindem un pont: pregatiti-va camerele foto si fiti foarte atenti, pentru ca veti observa caprioare, marmote si vulturi singuratici. Cu greu ne desprindem de piscurile neinfricate si ne intoarcem la Zermatt. Spre seara coboram in Tasch. Cazare la aceiasi pensiune.

 Ziua 6. Tasch – Chur (via Glacier Express)- St Moritz
Plecam din Tasch si ne indreptam spre gara Brig de unde ne urcam in uluitorul tren Glacier Express (Expresul ghetarilor). Calatoria pe cea mai frumoasa linie feroviara din lume dureaza sase ore si ofera o panorama incredibila, cu paduri dese, pajisti alpine, culmi acoperite de zapada si ghetari. Trenul urca prin cea mai inalta trecatoare din Alpii Elvetieni, Pasul Oberalp, aflat la 2.033 metri altitudine. Coboram din Glacier Express in Chur si ne continuam drumul spre St Moritz, faimoasa statiune pentru sporturi de iarna. Orasul care a gazduit de doua ori Jocurile Olimpice de Iarna. Aici se afla si Olympia Bob Run St Moritz-Celerina, cea mai veche pista de bob construita vreodata. Dupa ce ne improspatam cu aer curat, ne continuam drumul si parasim Elvetim, indreptandu-ne spre Austria. Seara, sosire si cazare in zona Feldkirch.

 Ziua 7. Vaduz – Neuschwanstein – Munchen
Pornim spre Liechtenstein, printre cele mai mici state din Europa, dar si printre cele mai bogate. Capitala Vaduz troneaza in munti cu al sau castel singuratic, care desi nu poate fi vizitat merita vazut macar din exterior. Plecam spre Germania si ne oprim la Neuschwanstein, unul dintre cele mai frumoase palate din Europa. Un simbol al stilului romantic, palatul ne aminteste de basmele copilariei, fiind o sursa de inspiratie pentru castelul Frumoasei din Padurea Adormita de la Disneyland. Seara sosire si cazare in Munchen.

 Ziua 8. Munchen - Bucuresti
Ne luam la revedere de la mirificul peisaj al lacurilor de azur si muntilor acoperiti de zapada si mergem spre aeroportul din Munchen, unde ne imbarcam pentru zborul catre casa.









Servicii incluse:
PRETUL INCLUDE
• Bilet de avion Bucureşti - Munchen şi retur;
• transport cu autocar/minibus clasificat, excepţie ziua 5
• 7 nopţi de cazare hotel de 2-3*
• 7 mic dejun;
• Bilet de tren “ Glacier Express” pe ruta Brig – Chur;
• însoţitor din partea agenţiei pe traseu.


SERVICII OPŢIONALE:
• NOU! Premium Seats – 35€/pers.
(se rezerva la cerere, locuri in autocar pe prima bancheta); Atentie! Locuri limitate.
• Locuri preferentiale - 25€/pers.
(se rezerva cronologic, locuri in autocar pe banchetele a doua si a treia); Atentie! Locuri limitate.
• NOU! Discount Seats -Reducere 15€/pers. (se rezerva la cerere, locuri pe ultima bancheta din autocar); Atentie! Locuri limitate.

NU SUNT INCLUSE IN PRET
• Intrarile la obiectivele turistice (inclusiv in excursiile optionale), serviciile de ghizi locali, taxe de oras* plătibile la hotel, alte taxe si cheltuieli personale.
• Trenuletul din Tasch si urcarea la Neuschwanstein;
• Asigurare de calatorie ( medicala + storno).

SUPLIMENTE &REDUCERI
• Supliment de single 295 €
• Reducere copil 6-12 ani - 25 €, pentru cazare în cameră dublă cu 2 adulţi.



Gradul de realizarea a grupurilor este 95%. Tarifele sunt calculate pentru un Grup minim 35 pers. Pentru grupuri mai mici se aplica urmatoarele suplimente :
-16-24 pers - supliment 60 €/pers
-25-34 pers- supliment 40 €/ pers

Oferta din categoria:


 
Circuit 2024 Elveţia - Glacier Express - 8 zile / 1293 EURO
Plecare Pana la
22.Aug.2024 29.Aug.2024 Rezervare
14.Jul.2024 21.Jul.2024 Rezervare
20.Jun.2024 27.Jun.2024 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 02.11.2023




# #