Circuit 09.12Circuit GRECIA-Pelerinaj la hramul Sfantului SPIRIDON 6 zile Autocar 2024

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

09.12Circuit GRECIA-Pelerinaj la hramul Sfantului SPIRIDON 6 zile Autocar 2024 / 6 zile

» Plecari: 09.Dec.2024

» Transport: cu Autocar
» Durata: 6 zile
» Pret: de la 332 EURO de persoana

» Categorie cazare 3*

» Traseu: Salonic - Igoumenitsa - Insula Corfu - Meteora - Manastirea Rila


Ziua 1 (09.12). BUCURESTI - SALONIC (cca. 695 km)

La ora 19:00 plecam spre Salonic, al doilea oras ca marime si ca importanta din Grecia. Tranzitam noaptea Bulgaria si dimineata sosim in Grecia.

Ziua 2 (10.12). SALONIC - Riviera OLIMPULUI (cca. 75 km)

Dimineata intram in Grecia si vizitam Salonic, al doilea oras ca marime si ca importanta din Grecia. Ne asteapta „Arcul lui Galerius”, construit in 297-299 d.Hr., fosta poarta de intrare spre Via Egnatia, drumul istoric ce lega Rasaritul cu Apusul, decorata cu basoreliefuri ce infatisau imagini din lupta impotriva persilor. Alaturi vom admira „Rotonda lui Galerius”, construita in 306 d.Hr., dupa victoria asupra persilor si transformata ulterior (in secolul al IV-lea) in Biserica Sfantul Gheorghe – astazi, cea mai veche biserica din oras. Pregateste-ti apoi aparatul foto, pentru ca vom admira simbolul orasului: Turnul Alb sau Turnul Insangerat, folosit de la garnizoana si inchisoare, pana la centru de comunicatii, depozit sau laborator meteo. O zona uimitoare pentru a imortaliza primele amintiri ale circuitului nostru. Si cum alaturi de Turnul Alb se afla si Statuia regelui Macedoniei, Alexandru cel Mare, pregateste-te pentru o serie frumoasa de fotografii. Continuam cu frumoasa manastire inchinata Sf. Efrem Sirul, aici se pastreaza o parte din mana dreapta a acestuia. Manastirea impresioneaza prin arhitectura de influenta bizantina dar si prin ospitalitatea calugaritelor care ingrijesc ca acest loc sa ramana o oaza de liniste si pace in care simti ca te afli mai aproape de Dumnezeu. Cazare in zona Riviera Olimpului, la hotel Olympus/ similar.

Ziua 3 (11.12). Riviera OLIMPULUI - IGOUMENITSA - INSULA CORFU (cca. 340 km)

Dupa micul dejun ne imbarcam in autocar si pornim spre orasul port la Marea Ionica - Igoumenitsa. Ne imbarcam pe ferry-boat spre Insula Corfu (se achita obligatoriu la ghid 20 € /pers/sens.). Incepem vizita in capitala insulei, Kerkyra, cu Esplanada, Monumentul Unificarii, Rotonda Maitalnd si nu in ultimul rand Liston - pasajul arcuit care ascunde cafenele si restaurant si care te invita parca la o plimbare. In apropiere se inalta Vechea Fortareata construita in secolele VIII-IX si Biserica Sfantul Gheorghe de secol XIX, in stil neoclassic, asemantoare cu un templu doric. Pe insula sunt circa 800 de biserici si manastiri, dar cel mai sfant loc este Biserica Sfantul Spiridon care gazduieste intr-o racla de argint aurit facuta la Venetia, Sfintele Moaste al patronului si aparatorul orasului si al insulei, Sfantul Spiridon, praznuit la 12 decembrie. Peretii bisericii sunt decorati cu icoane care infatiseaza imagini din viata Sfantului Spiridon, iar Clopotnita bisericii, in stil venetian, cu ceas si cu acoperisul rosu este un simbol al orasului. Sfantul Spiridon a participat la Primul Sinod Ecumenic de la Niceea in anul 325, unde, tinand in mana o caramida a exemplificat unitatea din Sfanta Treime spunand ca este formata din trei elemente esentiale: foc, pamant si apa. In timp ce vorbea s-a aprins focul in partea de sus a caramizii si a inceput sa curga apa din partea de jos. Este cunoscut drept „sfantul calator” pentru ca talpile de matase ale papucilor se uzeaza in fiecare an, fiind inlocuite de ziua praznicului sau. Cazare in insula Corfu, la Sunsen Hotel/ similar. Seara, dupa check-in participam la slujba de seara la Biserica Sfantul Spiridon.


Ziua 4 (12.12). INSULA CORFU

Mic dejun. Astazi asistam la procesiunea cu Racla Sfantului Spiridon, tinuta in picioare, trecand printre miile de credinciosi greci, pelerini veniti din toata lumea, oficialitati, ierarhi si fanfare, toti asteptand Binecuvantarea Sfantului Spiridon si ajutor in rugaciunile facute. Dupa procesiune, pornim spre Manastirile Vlaherna si Paleokastrita. Seara, cazare la acelasi hotel din Corfu.


Ziua 5 (13.12). INSULA CORFU - KALAMBAKA - METEORA (cca. 175 km)

Mic dejun. Ne indreptam apoi spre port, unde ne imbarcam pe ferryboat-ul care ne duce la Igoumenitsa (se achita taxa de ferry obligatoriu la ghid 20 €/pers/sens.), de unde vom continua calatoria spre Kalambaka, orasul asezat intre munti - poarta de intrare spre Complexul de la Meteora, al doilea cel mai mare centru monastic din Grecia, ca dimensiune si importanta dupa Sf. Munte Athos, aflat in patrimoniul UNESCO. Din cele 24 de manastiri, schituri, chili si pesteri construite de monarhi in sec. IX-XI pe varfurile greu accesibile ale stancilor, pasim in una dintre cele sase manastiri ramase active astazi, in functie de programul acestora, apoi in Atelierul Zindros pentru a descoperi tehnicile traditionale de pictare a icoanelor in stil bizantin. Cazare in Kalambaka, la Hotel Kosta-Famissi/ similar.

Ziua 6 (14.12). KALAMBAKA - Manastirea RILA - BUCURESTI (cca. 900 km)

Mic dejun. Pe drumul spre Romania, facem o vizita la Manastirea Rila, cea mai mare din Bulgaria - declarata patrimoniu UNESCO. Fondata in sec. X de Sf. Ioan de Rila, un pustnic, canonizat de Biserica Ortodoxa, Complexul monastic a fost depozitarul limbii si culturii bulgare in vremurile de dominatie otomana. In timpul Revolutiei Nationale Bulgare (sec. XVIII-XIX), a fost distrusa de un incendiu in 1833 si apoi reconstruita intre 1834 si 1862. Ajungem in Bucuresti in cursul serii, in functie de trafic si de formalitatile vamale.



Servicii incluse:
Servicii incluse
-Transport cu autocar clasificat pentru curse internationale
-4 cazari cu mic dejun in hoteluri de 3* (ca exceptie 2*)
-Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu
-Deplasare pentru vizite la: Salonic, Igoumenitsa, Insula Corfu, Meteora, Manastirea Rila
*ATENTIE! Denumirea si locatia hotelurilor se pot modifica pana in momentul plecarii. Detaliile finale vor fi afisate in informarea de plecare!

Servicii neincluse
-Asigurare medicala si storno (cu extensie COVID)
-Vizitele optionale, ghizii locali si intrarile la obiectivele turistice
-Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete) – supliment de 5% din tarif standard pentru loc in camera dubla
-Taxa de oras, in valoare totala de 11 euro/persoana (calculat la momentul lansarii programului, in luna noiembrie 2023; suma exacta va fi comunicata turistilor de catre ghid, in prima zi a circuitului)
-Bacsis/tips - echipaj (obligatoriu 1 €/zi/turist), inclusiv copiii peste 6 ani
-Ghizi locali 10 €/persoana
-Traversari cu ferryboat (se achita obligatoriu la ghid) in Insula Corfu (20 € /pers/sens.)

Pentru detalii si rezervari va rugam contactati agentia Ecovoyage Tour

Of 7

Oferta din categoria:


 
09.12Circuit GRECIA-Pelerinaj la hramul Sfantului SPIRIDON 6 zile Autocar 2024 - 6 zile / 332 EURO
Plecare Pana la
09.Dec.2024 14.Dec.2024 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 21.04.2024




# #