Circuit 12.06 Circuit GRECIA - ITALIA 13 zile Autocar 2024

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

12.06 Circuit GRECIA - ITALIA 13 zile Autocar 2024 / 13 zile

» Plecari: 28.Aug.2024, 12.Jun.2024

» Transport: cu Autocar
» Durata: 13 zile
» Pret: de la 948 EURO de persoana

» Categorie cazare 3*

» Traseu: Veliko Tarnovo - Manastirea Rila - Croaziera Athos - Salonic - Meteora - Corfu - Puglia - Napoli - Capri - Amalfi - Roma - Siena - Florenta - Pisa - Cinque Terre - Bologna - Padova - Postojna - Budapesta


Veliko Tarnovo - Manastirea Rila - Croaziera Athos - Salonic - Meteora - Corfu - Puglia - Napoli - Capri - Amalfi - Roma - Siena - Florenta - Pisa - Cinque Terre - Bologna - Padova - Postojna - Budapesta



Ziua 1. BUCURESTI - VELIKO TARNOVO - MANASTIREA RILA - SERRES (cca. 690 km)

Plecare din Bucuresti la 6:00 spre Veliko Tarnovo, vechea capitala a Taratelor Bulgare, ale carei vestigii au fost foarte bine puse in valoare dupa restaurarile recente. In afara cetatii medievale, un farmec deosebit il are centrul vechi al orasului, cu ateliere mestesugaresti, magazine de suveniruri si antichitati. Ne deplasam apoi spre Manastirea Rila, cea mai mare din Bulgaria, declarata patrimoniu UNESCO. Fondata in sec. X de Sf. Ioan de Rila, pustnic canonizat de Biserica Ortodoxa, Complexul monastic a fost depozitarul limbii si culturii bulgare in vremuri de dominatie otomana. In timpul Revolutiei Nationale Bulgare (sec. XVIII-XIX), a fost distrusa de un incendiu in 1833 si apoi reconstruita intre 1834 si 1862. Cazare in Grecia la Serres, la hotel Siris/ similar.

Ziua 2. SERRES - CROAZIERA ATHOS - SALONIC (cca. 285 km)

Mic dejun. Deplasare spre Ouranoupoli - “poarta Athosului” unde putem opta pentru plaja sau pentru o croaziera (25 €) spre Muntele Athos, avand posibilitatea de a privi din largul marii 8 din cele 20 manastiri, intre care Manastirea Xenofont, Manastirea Grigoriou, Manstirea Sf. Pantelimon. Apoi, ne indreptam spre Salonic, al doilea mare oras al Greciei, cu o istorie intinsa pe milenii, si numeroase marturii ale gloriei de odinioara: Bd. Egnatia, ce conecta Imperiul Roman de la Rasarit la Apus, Arcul lui Galeriu - construit in anul 304 d.Hr. pentru a comemora victoria imparatului impotriva persilor, Rotonda inaltata de Galeriu pentru a-i servi drept mausoleum, dar transformata mai tarziu in Biserica Sf. Gheorghe, Biserica Sf. Dimitrie - izvoratorul de mir, loc incarcat de spiritualitate care pastreaza moastele acestui sfant si Promenada ce se intinde de la port si pana la Turnul Alb - fosta inchisoare in timpul dominatiei otomane, devenit simbolul orasului. Cazare in zona Salonic, la hotel Alexandros / similar.

Ziua 3. SALONIC - MUNTELE OLIMP - METEORA (cca. 250 km)

Mic dejun. Ne indreptam spre orasul Lithohoro, construit chiar la poalele muntelui, unde facem o scurta plimbare pe stradutele lui cochete. Pornim apoi pe jos de-a lungul canionului raului Enipeas ce margineste orasul, pana la cascada formata intre stanci, si care poarta numele de “Cada lui Zeus”. Ajungem, apoi, Meteora - al doilea mare centru monahal al tarii, situat intr-o zona neobisnuita de stanci in forma de turnuri ce “rasar” direct din campie, “incununate” de manastirile care de-a lungul timpului au avut in egala masura rol religios si cultural, fiind pana in zilele noastre adevarate “tezaure” de arta bizantina. Vom vizita Manastirea Marele Meteor (sau Varlaam) si atelierul de iconografie Zindros, unde vom afla tainele artei bizantine de pictare a icoanelor. Seara, cazare in Kalambaka, la hotel Kosta Famissi/ similar.

Ziua 4. CORFU (tur de insula) - Ferry spre BARI (Italia)

Mic dejun. Pornim spre orasul port Igoumenitsa de la malul Marii Ionice, de unde ne imbarcam pe ferryboat spre Insula Corfu. Vizitam Kerkyra - capitala insulei, cu o atmosfera greco-venetiana cu influente bizantine, pe care o vom regasi la tot pasul de la Vechea Fortareata de sec. VI, extinsa si consolidata de venetieni in sec. XV, spre Esplanada, loc de relaxare strajuit de terase si cafenele, pana la Biserica din sec.XVI inchinata Sf. Spiridon (patronul spiritual al insulei). Ne vom deplasa apoi catre micuta insula pe care a fost construita in sec. XII Biserica Vlaherne si apoi avem timp liber in capitala insulei. Seara, imbarcare pe ferryboat de noapte spre Bari/ Brindisi (Italia), in cabine de 4 persoane, fara fereastra, cu grup sanitar propriu (suplimentul pentru camera single NU se aplica la cazarea pe ferryboat).

Ziua 5. BARI - POLIGNANO A MARE - ALBEROBELLO - NAPOLI (cca. 350 km)

Dimineata sosim in portul din Bari si spunem “Buongiorno Italia”. Incepem vizitele in regiunea Puglia si vizitam Polignano a Mare – unul dinter cele mai romantince orase din aceasta regiur. Vom strabate stradutele din centrul istoric si ne vom bucura de elegantele cladiri, ajungand pana la plaja cu care localnicii se lauda. Continuam cu Alberobello, orasul format din concentrari de case albe, cu acoperisuri conice, denumite ,,trulli”, asociate in imaginatia calatorilor cu locuinte de zane si spiridusi. Acest decor bizar e situat in inima celebrei Valle d‘Itria, unde arhitectura veche e profund originala, incadrata de podgorii si livezi de maslini, pe suprafete enorme. Acesta e peisajul care individualizeaza sudul Italiei, supranumit „Mezzogiorno” pentru aspectul distinctiv al tuturor elementelor unei lumi coplesite de toropeala amiezii si dominate de soarele neinduplecat, care face albul zidurilor aproape orbitor. Seara, cazare in zona Napoli, la hotel Ristorante La Lanterna/ Hotel Augustus/ similar.

Ziua 6. NAPOLI - Insula CAPRI

Dupa micul dejun incepem turul in Napoli, “orasul contrastelor”, unde vom parcurge un tur in centrul istoric: Castel Nuovo - fosta resedinta regala, Teatrul San Carlo, Piata Plebiscitului, delimitata de Biserica Sf. Francisc de Paola - “Panteonul din Napoli” si Palatul Regal - fosta resedinta cu apartamentele regale si salile consiliului perfect conservate si decorate cu mobilier si opere de arta de mare valoare. Apoi ne imbarcam contra - cost pentru Insula Capri (80 € Vaporetto dus - intors + funicular din port in Piata Umberto I + ghid). De aici vom parcurge intr-o placuta plimbare traseul spre Certosa di San Giacomo si spre Giardini di Augusto. Cazare la acelasi hotel din Napoli.

Ziua 7. COASTA AMALFITANA - ROMA (cca. 250 km)

Mic dejun, urmat de drumul spre port, pentru imbarcare in vasul spre Coasta Amalfitana (excursie optionala – 65 €/pers). Vom vedea din larg intraga coasta, cu cele mai frumoase localitati - Positano si Amalfi, iar apoi timp si pentru vizita si plaja in Positano. Revenim in zona portului din Napoli si pornim spre Roma, unde ajungem seara, pentru cazare la hotel Roma Tor Vergata/ similar.

Ziua 8. ROMA - Cetatea eterna

Mic dejun. Dedicam intreaga zi vizitarii Romei -“Cetatea Eterna”, unde pietonal vom parcurge centrul istoric cu: Santa Maria Maggiore, Basilica San Pietro in Vincoli, Coloseumul - cel mai mare amfiteatru din lume, Forumurile Romane, Columna lui Traian - amintind de victoriile din Dacia, Piata Venetia cu monumentul de marmura alba dedicat lui Vittorio Emanuele al II-lea, Capitoliul si Panteonul - impresionantul edificiu pastrat intact de aproape 2000 de ani. Dupa o pauza necesara servirii individuale a mesei de pranz, continuam explorarea orasului cu Piata Navona - faimoasa prin cele 3 fantani ale sale, Fontana di Trevi- cea mai mare si mai impresionanta fantana din oras si Piata Spaniei - foarte populara printre turisti pentru Treptele Spaniole catre Trinita dei Monti. Cazare la acelasi hotel din Roma.

Ziua 9. SIENA - FLORENTA - MONTECATINI TERME (cca. 375 km)

Dupa micul dejun parasim Roma si ne indreptam spre Toscana – vizitam Siena, rivala de odinioara a oraselor Florenta si Pisa, unde pietonal descoperim Piazza del Campo, strajuita de monumente deosebite: Palazzo Publico ce conserva arhitectura gotica de sec XII dominat de Torre de Mangia si Fontana Gaia, apoi Piazza del Duomo cu una dintre cele mai mari si mai frumoase catedrale din lume. Dupa amiaza o vom dedica “orasului artelor” - Florenta, locul de nastere al Renasterii, faimoasa pentru numeroasele sale atractii: Bazilica Santa Croce - “panteon national”, unde sunt inmormantate 270 personalitati ale Italiei (Michelangelo, Machiaveli, Rossini, Galileo Galilei), Domul Santa Maria del Fiore - cel mai mare Dom din caramida construit de Brunelleschi, Baptisteriul cu renumitele porti de bronz ale lui Ghilberti si Campanilla; Piazza della Signoria - impresionanta prin “colectia” de statui care o decoreaza si cladirile monumentale: Palazzo Vecchio - cu aerul sau de castel medieval, Ponte Vecchio - cel mai vechi pod peste raul Arno, Palazzo Pitti - fosta resedinta a conducatorilor Florentei. Cazare in Montecatini Terme, la hotel Concordia/ similar.

Ziua 10. PISA - CINQUE TERRE - MONTECATINI TERME (cca. 235 km)

Mic dejun. Timp liber in Montecatini Terme sau optional (40 €) excursie la Pisa si Cinque Terre. Prima oprire este in Pisa, plina de adevarate “minuni” arhitecturale: Domul (sec. XI) - cel mai semnificativ monument de arta romanica; Turnul inclinat - emblema orasului; Baptiseteriul - deosebit prin sculpturile si acustica sa. Apoi ne vom deplasa spre La Spezia, de unde, utilizand trenul (aprox 18 eur/pers) vom admira Cinque Terre, cele “5 sate” agatate pe tarmul stancos, incluse in Patrimoniul UNESCO. Vom vizita Vernazza si Manarola, intr-o plimbare pe stradutele pitoresti unde vom gasi mici magazine, ateliere ale artizanilor si artistilor, si peisaje de basm pentru care a meritat tot efortul. Cazare la acelasi hotel din Montecatini Terme.

Ziua 11. BOLOGNA – PADOVA (cca. 250 km)

Mic dejun. Pornim spre Bologna, faimoasa pentru mostenirea sa medievala si renascentista, pentru cei 36 de km de porticuri (arcade de caramida), cea mai veche Universitate din lume infiintata in 1088, bisericile si turnurile excelent conservate, dar mai ales cunoscuta drept capitala gastronomica a Italiei. Pornim de la Basilica Sf. Francisc (sec. XIII) spre Piazza Maggiore, o zona vesnic aglomerata si plina de viata, unde se afla Basilica San Petronio, care la momentul constructiei era planificat sa fie mai mare decat bazilica de la Vatican. Papalitatea a schimbat planurile din motive evidente, dar tot este a cincea cea mai grandioasa biserica din lume. Tot aici se afla si Fontana di Nettuno, Palazzo Communale si Palazzo del Podesta, iar in apropiere incheiem excursia noastra la Catedrala Metropolitana San Pietro. In partea a doua a zilei ajungem la Padova, pentru a vizita Basilica Sfantul Anton, renumit centru de pelerinaj, care pastreaza moastele sfantului. Cazare in zona Padova hotel Villa Alighieri/ hotel Antille/ similar.

Ziua 12. PADOVA - Pestera POSTOJNA - BUDAPESTA (cca. 750 km)

Mic dejun. Traversam in Slovenia, pentru a vizita pestera Postojna, impresionanta prin dimensiunile sale (ne vom deplasa aproape 4 km cu un trenulet electric), dar si prin bogatia de stalactite si stalagmite. Deplasare spre Budapesta pentru cazare la hotel Expo Congress/ ibis Styles/ similar.


Ziua 13. BUDAPESTA - ARAD - SIBIU - BUCURESTI (cca. 850 km)

Mic dejun. Pornim spre Romania. Sosim la Bucuresti dupa ora 23:30, in functie de trafic si de durata formalitatilor din frontiera.



Servicii incluse:
Servicii incluse
-Transport cu autocar clasificat pentru curse internationale
-11 cazari cu mic dejun in hotel 3* (ca exceptie 2*)
-1 cazare pe ferry in cabine interioare de 4 paturi cu grup sanitar propriu, dar fara ferestre
-Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu
-Vizite conform program detaliat
ATENTIE! Denumirea si locatia hotelurilor se pot modifica pana in momentul plecarii. Detaliile finale vor fi afisate in informarea de plecare!

Servicii neincluse
-Asigurare medicala si storno (cu extensie COVID)
-Vizitele optionale, ghizii locali si intrarile la obiectivele turistice
-Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete) – supliment de 5% din tarif standard pentru loc in camera dubla
-Taxa de oras, in valoare totala de 38 euro/persoana (calculat la momentul lansarii programului, in luna ianuarie 2023; suma exacta va fi comunicata turistilor de catre ghid, in prima zi a circuitului)
-Bacsis/tips - echipaj (obligatoriu 1 €/ zi/ turist), inclusiv copiii peste 6 ani
-Supliment cabine duble pe ferry 55 € /pers (optional si in limita disponibilitatii)

Pentru detalii si rezervari v rugam contacatati agentia Ecovoyage Tour

Of 7

Oferta din categoria:


 
12.06 Circuit GRECIA - ITALIA 13 zile Autocar 2024 - 13 zile / 948 EURO
Plecare Pana la
28.Aug.2024 09.Sep.2024 Rezervare
12.Jun.2024 24.Jun.2024 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 02.03.2024




# #