Circuit SUDUL FRANTEI – de la Mediterana la Atlantic

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

SUDUL FRANTEI – de la Mediterana la Atlantic / 10 zile

» Plecari: 24.Aug.2024

» Transport: cu Avion + autocar
» Durata: 10 zile
» Pret: de la 1549 EURO de persoana

» Categorie cazare 3/4*

» Traseu: Marsilia| Aix en Provence| Insula D’If| Arles| La Camargue| Saintes Maries de la Mer| Les Baux de Provence| Montpellier| Avignon| Pont du gard| Nimes| Narbonne| Carcassonne| Toulouse| Biarritz| Lourdes| Andorra| Perpignan| Girona


24 August | BUCURESTI – NISA – AIX EN PROVENCE – MARSILIA
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda-Otopeni, ora 03:00 pentru imbarcare pe cursa Companiei Lufthansa LH1655 cu destinatia Munchen. Decolare din Bucuresti la ora 06:00 si sosire in Munchen la ora 07:05. Imbarcare pe zborul LH2272 ce decoleaza la ora 11:15 si ajunge la Nisa la ora 12:40. Dupa preluarea bagajelor ne imbarcam in autocar si plecam spre Marsilia. Pe drum vom poposi in incantatorul Aix-en-Provence unde vom face o plimbare ce include Cours Mirabeau – principalul bulevard al orasului si sufletul acestuia, Place Richelme, Place de l''''Hôtel de Ville, Catedrala si numeroasele fantani (Aix mai este numit si “orasul cu o mie de fantani”). Transfer la hotel in Marsilia. Cazare la hotel Mercure Marseille Prado 4* sau similar Marsilia.

25 August | MARSILIA – INSULA D’IF
Mic dejun. Tur de oras Marsilia, oras fondat de greci acum 2600 de ani devenit azi al doilea oras al Frantei si cel mai mare port la Mediterana: Vieux Port strajuit de Fort Saint Jean si modernul MUCEM (Muzeul civilizatiilor Europei si Mediteranei), basilica Notre Dame de la Garde – “La Bonne Mere”, celebrul bulevard La Canebiere, monumentalul Palais Longchamp s.a. Dupa amiaza, optional, croaziera in largul Mediteranei la insula d’If in cautarea celebrului Conte de Monte Cristo al lui Alexandre Dumas. Pe insula veti putea vizita Chateau d’If. Cazare la hotel hotel Mercure Marseille Prado 4* sau similar Marsilia.

26 August | ARLES–LA CAMARGUE–SAINTES MARIES DE LA MER–LES BAUX DE PROVENCE
Mic dejun. Excursie de 1 zi in sudul Provence. Incepem cu o vizita la Arles cu ale sale comori romane, Arenele si Teatrul, biserica St. Trophime, pietele umbrite si casele colorate scaldate de soare care evoca un sentiment de déjà vu din panzele lui Van Gogh (artistul a pictat 200 de lucrări în jurul orașului si a vandut doar una!). De aici plecam spre Camargue sau Delta Rhonului, una dintre cele mai bine protejate delte din întreaga lume care adǎpostește o bogatǎ biodiversitate, si este renumitǎ în întreaga lume pentru taurii negri mai mici și mai supli decât cei pentru corida, frumoșii Cheval Camarguais, o rasa locala de cai albi, alaturi de cei peste 50.000 de flamingo roz care poposesc în mlaștini în timpul lunilor de vară. Vom vizita apoi Saintes Maries de la Mer, o fermecatoare localitate cu case albe extrem de cochete, buticuri si terase, dominate de biserica-cetate Notre Dame de la Mer si de arena pentru coride. Biserica pastreaza moastele celor doua Marii care dau numele localitatii – Sf Maria Salomeea (mama Sfintilor Apostoli Ioan Evanghelistul si Iacob) si Maria Jacobea (mama Sfantului Apostol Iacob cel Mic). Tot aici se afla statuia negra a sfintei Sara – protectoarea gitanilor, care vin aici in pelerinaj din toata Europa in 24 si 25 mai. Traseul zilei va continua spre Les Baux de Provence, sat considerat unul din cele mai frumoase din Franta, cu 400 de locuitori si peste 1,5 milioane de vizitatori anual! Descoperim farmecul si parfumul atat de special al acestui sat provensal cu monumentele sale, pietele mici, terasele umbrite, strazile inguste si magazinele lor. Transfer la hotel in Montpellier - capitala Languedoc-ului, unul din cele mai seducatoare orase frantuzesti. Cazare la hotel Novotel Montpellier 4* sau similar Montpellier.

27 August | MONTPELLIER - AVIGNON – PONT DU GARD – NIMES
Mic dejun. Dimineata facem un tur pietonal in centrul istoric: Place de la Comedie, Opera, Catedrala Sf. Petru, Facultatea de Medicina, Promenade de Peyrou cu Arcul de Triumf. Apoi, plecam spre Avignon, unde putem admira Palatul Papilor – una dintre cele mai mari cladiri medievale din Europa, in exterior fortareata si in interior castel cu frumoase fresce ce amintesc ca in sec.al XIV-lea Avignon a fost resedinta a sapte papi- si podul St. Benezet, unde vom fredona cantecelul „Sur le pont d’Avignon...”. Continuam turul nostru cu cel mai vizitat monument antic din Franta, inclus in patrimoniul Unesco, si anume apeductul Pont du Gard, una din marile capodopere ale umanitatii, o minune tehnica a Antichitatii. Un ultim popas va fi in Nimes numit „Roma franceza” pentru Arenele romane si Maison Caree. Cazare la hotel C Suites 4* sau similar Nimes.

28 August | NIMES – NARBONNE – CARCASSONNE - TOULOUSE
Mic dejun. Incepem ziua cu Narbonne - un oras important din departamentul Aude din Languedoc-Roussillon care a fost candva capitala primei colonii romane din Galia si mai tarziu capitala a regatului vizigot. Pana in evul mediu, Narbonne a fost un oras si un port prosper, dar ciuma, razboiul si un port care era predispus la colmatare au dus la o scadere a averilor sale. Cu magazine dragute, o zona atractiva in jurul catedralei plina de cafenele unde te poti opri pentru o cafea si un sandvis, Canal du Midi (Canal de la Robine in acest moment) care strabate centrul orasului si o intreaga selectie de frumoase cladiri cu caracteristici arhitecturale interesante, Narbonne merita din plin o vizita. Continuam apoi cu Carcassonne. Aproape intotdeauna primul loc spre care se indreapta toti vizitatorii cand merg la Carcassonne este orasul vechi. Il poti vedea de la kilometri in jur si este o priveliste memorabila....vom incerca sa nu il ratam nici noi! Un castel cocotat pe varful unui deal, inconjurat de metereze presarate cu turnulete ascutite, de basm, care contin un intreg oras medieval. Este, fara indoiala, unul dintre cele mai glorioase locuri din Franta, unul care se ridica la inaltimea fotografiilor fabuloase pe care le vedem peste tot. Transfer la hotel in Toulouse. Cazare la hotel Plaza Hotel Capitole Toulouse 4* sau similar Toulouse.

29 August | TOULOUSE - BIARRITZ
Mic dejun. Dimineata vizitam Toulouse – denumit “orasul roz” datorita numeroaselor constructii din caramida. Toulouse este o bijuterie de oras! De la plimbari linistite de-a lungul raului Garonne sau Canal du Midi pana la timpul petrecut in pietele alimentare pline de viata ale orasului si magazine la moda, Toulouse este un oras minunat care se poate explora pe jos si destinatia perfecta pentru calatorii curiosi sa exploreze pe jos, facand descoperiri interesante pe parcurs. Printre obiectivele pe care vom incerca sa le descoperim si noi intr-un scurt tur de oras se regaseste si Place du Capitole – “inima” orasului cu Primaria si Teatrul si Basilica Saint-Sernin – cel mai mare edificiu romanic din Europa. Continuam apoi spre Biarritz. Cazare la hotel Biarritz 3* sau similar in zona Biarritz.

30 August | BIARRITZ
Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Biarritz. Jumatate statiune de coasta luxoasa, jumatate loc de vara pentru surferi, statiunea de pe litoral Biarritz a fost o evadare preferata la plaja inca de cand Napoleon al III-lea si sotia sa nascuta in Spania, Eugenie, au sosit la mijlocul secolului al XIX-lea. Vilele sale elegante si resedintele catalogate de patrimoniu, care stralucesc cu detalii belle epoque si art deco, si-au pastrat farmecul pana in ziua de azi. Va lasam pe dvs sa alegeti daca cutreierati stradutele pitoresti sau daca profitati de plajele largi si atragatoare pentru o binemeritata odihna la mare si soare. Cazare la hotel Biarritz 3* sau similar in zona Biarritz.

31 August | BIARRITZ – LOURDES - ANDORRA
Mic dejun. Excursia continua prin Occitania spre Lourdes. In cei 160 de ani care au trecut de la aparitiile Fecioarei Maria, Lourdes a devenit, dintr-un mic orasel comercial, unul dintre cele mai mari locuri de pelerinaj din intreaga lume. Aproximativ 6 milioane de oameni vin aici in fiecare an, unii pentru a se ruga, altii pentru a se vindeca sau pentru a cere ajutor si indrumare, binecuvantare si protectie, iar altii vin din simpla curiozitate. Vizitam Grota Massabielle - locul in care s-au produs cele 18 aparitii ale Fecioarei Maria in 1858 si este centrul vietii religioase si al pelerinajului din Lourdes, impreuna cu Bazilica Imaculatei Conceptiuni si Bazilica Rozariului construite prin referinta la aceste aparitii. Continuam apoi catre Andorra. Vom poposi in capitala Andorra la Vella si la sanctuarul Meritxell – spatiu de pace si contemplatie dedicat Fecioarei Maria (Mare de Déu de Meritxell). Transfer la hotel. Cazare la hotel Roc Blanc 4* sau similar Andorra.

01 Septembrie | ANDORRA – PERPIGNAN – GIRONA - BARCELONA
Mic dejun. Plecam spre Catalonia si facem un ultim popas in Franta la Perpignan in Rousillon (Catalonia franceza) unde vom face o plimbare in centrul istoric pentru a capta atmosfera locala. Traversam Pirineii prin La Jonquera si poposim in Catalonia spaniola la Girona, unde vom face o vizita in cartierul istoric cu magnifica Catedrala gotica, El Call (unul din cele mai bine conservate cartiere medievale evreiesti), labirintul de strazi si podurile peste raul Onyar. Pe seara ajungem la Barcelona, capitala Cataloniei. Cazare la hotel Front Air Congress 4* sau similar Barcelona.

02 Septembrie | BARCELONA - BUCURESTI
Mic dejun. Eliberarea camerelor si timp liber la dispozitie in Barcelona. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Companiei Lufthansa LH1817 cu decolare la ora 18:30. Sosire la Munchen la ora 20:30 si apoi imbarcare pe zborul LH1654 ce decoleaza la ora 21:55. Sosire in Bucuresti la ora 00:50 (a doua zi).


Servicii incluse:
Servicii incluse:
• Bilet de avion Bucuresti – Nisa via Munchen, compania Lufthansa
• Bilet de avion Barcelona - Bucuresti via Munchen, compania Lufthansa
• Taxele de aeroport si combustibil (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor)
• Transport cu autocar propriu 4*
• 9 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 3* si 4* astfel:
 2 nopti cazare cu mic dejun Marsilia la hotel Mercure Marseille Prado 4* sau similar
 1 noapte cazare cu mic dejun Montpellier la hotel Novotel Montpellier 4* sau similar
 1 noapte cazare cu mic dejun Nimes la hotel C Suites 4* sau similar
 1 noapte cazare cu mic dejun Toulouse la hotel Plaza Capitole Toulouse 4* sau similar
 2 nopti cazare cu mic dejun zona Biarritz la hotel Biarritz 3* sau similar
 1 noapte cazare cu mic dejun Andorra la hotel Roc Blanc 4* sau similar
 1 noapte cazare cu mic dejun Barcelona la hotel Front Air Congress 4* sau similar
• PACHET EXCURSII INCLUSE astfel:
 Excursie la Aix en Provence
 Tur de oras Marsilia cu insotitorul de grup
 Excursie la Arles – La Camargue – Saintes Maries de la Mer – Les Baux de Provence
 Excursie la Avignion – Pont du Gard – Nimes
 Tur de oras Montpellier cu insotitorul de grup
 Excursie la Narbonne - Carcassonne
 Tur de oras Toulouse cu insotitorul de grup
 Excursie la Lourdes – Andorra
 Excursie la Perpignan - Girona
• Transferuri aeroport – hotel – aeroport
• Insotitor de grup roman

Servicii neincluse:
• Taxele de oras - se achita individual la receptia fiecarui hotel (acolo unde se aplica)
• Asigurarea storno si medicala
• Intrarile la obiectivele turistice din program
• Bacsis pentru soferi, ghizi, personal hotelier, personal restaurante etc: recomandat 5 Euro/persoana/zi


Transferuri la aeroportul Otopeni/Piata Victoriei din urmatoarele orase:
• Constanta (50 euro/pers.), Medgidia (45 euro/pers.), Cernavoda (45 euro/pers.), Fetesti (45 euro/pers.), Slobozia (45 euro/pers.)
• Iasi (45 euro/pers.), Targu Frumos (45 euro/pers.), Roman (40 euro/pers.), Bacau (35 euro/pers.), Onesti (42 euro/pers.), Adjud (33 euro/pers.), Focsani (28 euro/pers.), Buzau (21 euro/pers.), Urziceni (20 euro/pers.)
• Brasov (36 euro/pers.), Predeal (32 euro/pers.), Sinaia (30 euro/pers.), Campina (25 euro/pers.), Ploiesti (20 euro/pers.)
• Pitesti (28 euro/pers.)

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA TRANSFERUL DIN PROVINCIE
 Transferul se rezerva odata cu pachetul turistic DOAR la cererea expresa a turistului! Ulterior acesta nu mai poate fi confirmat decat in limita locurilor disponibile si cu minim 21 de zile inainte de plecare.
 Tarifele mentionate mai dus sunt pe persoana, valabile pentru ambele sensuri (dus-intors).

in

Oferta din categoria:


 
SUDUL FRANTEI – de la Mediterana la Atlantic - 10 zile / 1549 EURO
Plecare Pana la
24.Aug.2024 02.Sep.2024 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 28.03.2024




# #