Circuit 03.05 INDIA 2024 - Paste romantic la Taj Mahal , avion , 8 nopti, pret/ persoana =2040Eur

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

03.05 INDIA 2024 - Paste romantic la Taj Mahal , avion , 8 nopti, pret/ persoana =2040Eur / 9 zile

» Plecari: 03.May.2024

» Transport: cu Avion + autocar
» Durata: 9 zile
» Pret: de la 2040 EURO de persoana
Oferta valabila pana la date de: 02.05.2024
» Categorie cazare 5*

» Traseu: Delhi - Agra - Ranthambore National Park - Jaipur - Delhi


Ziua 1: BUCURESTI MUNCHEN DELHIIntalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 02:30 (noaptea 02.03/03.03). Plecare spre Munchen cu compania Lufthansa la ora 06:10. Sosire in Munchen la ora locala 07:20. Decolare spre Delhi la ora 12:35. Sosire in Delhi la ora 23:40. Dupa traditionalul Bun venit in India!, transfer la hotel. Cazare in Delhi la hotel The Leela Ambience 5* (sau similar).

Ziua 2: DELHI Mese: mic dejun, cinaMic dejun. Dimineata, tur panoramic al Vechiului Delhi (Old Delhi) construit de imparatul mogul Shah Jahan pe malul raului Yamuna la inceputul secolului al XVII-lea. Vechiul Delhi a fost capitala Imperiului Mogul ce a lasat mostenire generatiilor ulterioare multe palate si forturi uimitoare care reflecta desavarsirea arhitecturii mogule. Se va admira din exterior Fortul Rosu (UNESCO) - complex magnific construit cu scopul de a deveni paradisul personal al imparatului Shah Jahan. Plimbare cu ricshaw printre stradutele pline de culoare ale zonei comerciale vechi, Chandni Chowk, pentru a simti aromele ametitoare ale mirodeniilor locale. Turul include intrari la Jama Masjid (Moscheea de Vineri) - ultima cladire construita de Shah Jahan, care este in prezent cea mai mare moschee din India. Continuam turul in partea noua a orasului (New Delhi). Contrastul dintre Vechiul Delhi si Noul Delhi se va vedea la tot pasul, turul dezvaluind cealalta fata a orasului, ce aminteste de perioada cand New Delhi a fost capitala Imperiului Britanic in India. Vor putea fi admirate din exterior: Poarta Indiei ridicata initial in onoarea soldatilor indieni ucisi in Primul Razboi Mondial si devenita simbol al orasului si al independentei, Parlamentul numit si Sanshad Bhavan, resedinta presedintelui si cartierul diplomatic. Intrari la situl UNESCO Mormantul lui Humayun si in Templul Sikh Bangla Sahib Gurudwara. Mormantul lui Humayun, construit in 1570, are o valoare deosebita intrucat a fost primul mormant-gradina de pe subcontinentul Indian si a fost o sursa de inspiratie de-a lungul timpului pentru alte monumente dintre care cel mai important este Taj Mahalul. Cina si cazare la hotel The Leela Ambience 5* (sau similar).

Ziua 3: DELHI AGRA (~220 km, ~ 4 - 5 ore) Mese: mic dejun, cinaMic dejun. Plecare cu autocarul spre Agra. Sosire dupa aproximativ 5 ore si cazare la hotel. Dupa-amiaza, check/in la hotel, urmat de tur panoramic al orasului. Situat pe malurile raului Yamuna, orasul Agra gazduieste numeroase situri patrimoniale mondiale UNESCO, inclusiv Taj Mahal, una dintre cele sapte minuni ale lumii. Vizita Fortului Agra. Fortul Agra se afla intr-o curba a raului Yamuna, aproape in inima orasului. Strajuita de doua porti impunatoare si construita din gresie rosie, cetatea a fost ridicata pe timpul imparatului Mughal Akbar intre anii 1565 si 1573. Inconjurat de un sant de aparare, acest oras dramatic a fost resedinta a trei imparati moguli: Akbar, Shah Jehan si Aurangzeb, fiecare contribuind semnificativ la arhitectura minunata a cladirilor interioare - o combinatie de stiluri persane (islamice) si hinduse locale. Acestia l-au impodobit cu marmura, pietre pretioase si gradini frumos aranjate. Intr-unul din turnurile acestui fort a fost exilat Shah Jahan de catre fiul sau Aurangzeb. Se spune ca ultimii sapte ani ai vietii sale, Shah Jahan, intemnitat in Fortul din Agra, si i-a petrecut admirand frumusetea Taj Mahalului care se inalta nu departe de el. Optional, Mohabbat-the-Taj SHO W - una dintre cele mai interesante si fascinante productii teatrale. Drama spune povestea iubirii adevarate si vesnice a imparatului Mughal Shah Jahan pentru iubita sa sotie Mumtaj Mahal (pret informativ 50 EUR/persoana). Cina si cazare la hotel Grand Mercure 5* (sau similar) in Agra.

Ziua 4: AGRA FATEHPUR SIKRI RANTHAMBORE (~270 km, ~ 6 - 7 ore) Mese: mic dejun, cinaMic dejun. Dimineata devreme, vizita la Taj Mahal, una dintre cele mai cunoscute noi minuni ale lumii. Taj Mahal este o simfonie realizata in marmura alba imaculata, glorios mausoleu care a captivat imaginatia poetilor, artistilor, pictorilor si oamenilor obisnuiti de-a lungul timpului. Legenda spune ca Taj Mahal a fost construit cu forta de munca a 20000 de lucratori si cu marmura alba adusa de la 200 mile distanta pe spatele a 1000 de elefanti. Cladirea de marmura a Taj Mahalului, un durabil simbol al iubirii, a fost construita intre 1631 si 1648 la ordinul imparatului mogul Shah Jahan in memoria iubitei lui sotii, Mumtaz. In 1983, Taj Mahalul a devenit parte din patrimoniul mondial UNESCO datorita marii sale valori istorice si culturale. Poetul englez Edwin Arnold descria Taj Mahal-ul ca fiind \\\\''nu un monument de arhitectura, ci dragostea unui imparat incrustata in piatra\\\\'' iar lui Rabindranath Tagore ii placea sa spuna ca Taj Mahalul este \\\\''o lacrima pe obrazul timpului\\\\''. Drumul continua si urmatoarea oprire va fi Fatehpur Sikri (UNESCO), construit in a doua jumatate a secolului XVI de catre Imparatul Akbar pentru a fi noua capitala a imperiului Mogul. Orasul insa a indeplinit acest rol doar 12 ani (intre 1573 si 1585), dupa care a fost abandonat. Fatehpur Sikri a mai fost supranumit si orasul fantoma fiind nelocuit de sute de ani. Trecutul formidabil al acestui oras este reflectat de pavilioanele si palatele marete din gresie rosie. Vom admira superbele constructii ale orasului, construite intr-un amalgam de stiluri - mogul, indian, persan si islamic, printre care: Panch Mahal - palatul cu cinci etaje si multe alte edificii. Spre seara, sosire la Rathmabore. Cina si cazare la hotel The Tigress 5* in Ranthambore.

Ziua 5: PARCUL NATIONAL RANTHAMBORE Mese: mic dejun, pranz, cinaMic Dejun. Pornim cu Gypsy-uri sau Jeep-uri, 4 persoane intr-un vehicul, la intalnirea cu tigrii bengalezi intr-unul dintre putinele sanctuare ale acestui rege neincoronat al animalelor. Durata unui safari in Parcul National Ranthambore este de aproximativ 3 ore. Acestea sunt rezervate prin autoritatile din jungla si oferite pe baza regulii primul venit, primul servit. Exista un numar limitat de shared Gypsy/Jeep, asadar, acest safari nu poate fi garantat 100%. Datorita masurilor dure anti-braconaj si de protectie, coroborate cu un management eficient, Ranthambore a devenit unul dintre cele mai mari parcuri nationale din nordul Indiei, precum si o rezervatie-cheie pentru supravietuirea acestor feline. Masurile drastice au dus la cresterea numarului tigrilor In asemenea masura incat, la ora actuala, Ranthambore exporta tigri pentru repopularea altor rezervatii din India. Primul \\\\''export\\\\'' a fost unul deosebit de spectaculos, constand In tranchilizarea si transportul cu elicopterul a lui Dara, un impunator mascul adult. Pe data de 28 iunie 2008, Dara a fost translocat in rezervatia Sariska, la bordul unui elicopter militar de tip Mi-17. Ranthambore nu este doar una dintre ultimele fortarete ale tigrilor. Rezervatia ofera adapost si conditii optime de trai si pentru alte specii de animale, unele dintre ele fiind emblematice pentru fauna Indiei. Pranz inclus la hotel urmat de odihna inaintea unui al doilea game-drive de amiaza. Norocosii care au privilegiul sa viziteze aceasta lume, inca neintinata de om, vor observa leoparzi, turme de mistreti, cerbi sambar, antilope nilgai si gauri (cele mai mari bovine salbatice din lume). Celelalte carnivore care populeaza parcul sunt redutabilii caini salbatici dhole, hienele dungate si ursii furnicari alaturi de rasi caracal, pisici-leopard, pisici de jungla si pisici-pescar. Printre pradatori se mai numara lupi, vulpi, manguste, sacali, crocodili si pitoni. Flora parcului cuprinde 539 specii de plante diverse, 300 specii de copaci, adapostind peste 270 specii de pasari. O alta importanta atractie a rezervatiei este batranul fort cu acelasi nume, ridicat in secolul al X-lea de catre printii rajputi, cu rol de aparare impotriva invaziilor musulmane. In interiorul fortului, pot fi inca admirate cele trei temple din piatra rosie de Karauli, dedicate zeitatilor hinduse Shiva, Ganesh si Ramlalaji. Turistii amatori de peisaje sublime pot zabovi pe malul lacului Padam Talao, cel mai intins ochi de apa din Ranthambore. In apropiere pot fi admirate: Jogi Mahal - o minunata cladire din piatra rosie, odinioara conac de vanatoare al membrilor familiei regale din Jaipur - si banyanul gigant care a sporit faima rezervatiei, al doilea arbore ca marime din India. Cina si cazare la hotel The Tigress 5* (sau similar) in Ranthambore.

Ziua 6: RANTHAMBORE JAIPUR (~190 km, ~ 3 - 4 ore) Mese: mic dejun, cinaMic dejun. Plecare cu autocarul spre Jaipur, capitala statului Rajasthan, oras faimos datorita istoriei sale bogate in evenimente. Romantismul orasului roz Jaipur nu s-a pierdut de-a lungul secolelor. Istoria si mostenirea sa transcend timpul si stimuleaza imaginatia. De la fortaretele de pe colina Amber: Jaigarh si Nahargarh, pana la fastuosul si opulentul Palat al Orasului inca in uz, mostenirea regala a Jaipur-ului e prezenta la tot pasul. Pe parcursul acestei calatorii vom descoperi un taram aparte, unde traditiile stravechi sunt respectate cu sfintenie: orasul vechi ce ascunde intre zidurile sale case de un roz pal, pietele mestesugarilor locali unde veti gasi: bijuterii de argint, pietre pretioase, ceramica albastra, sculpturi din lemn de santal, textile, costume traditionale, papusi si suveniruri, un paradis pentru amatorii de obiecte artizanale. Sosire in T Orasul Roz t si cazare la hotel. Spre seara, vizita la Templul Birla, un impresionant templu hindus, construit AZn anul 1988, de Birla Group of Industries si dedicat Zeului Visnu (Narayan) si consoartei sale Lakshmi, zeita bogatiei. Simboluri hinduse delicat sculptate si citate antice din Geeta si Upanishad ornamenteaza peretii acestui fascinant templu o adevarata bijuterie a arhitecturii moderne. Cina si cazare la hotel Taj Amer 5* (sau similar) in Jaipur.

Ziua 7: Excursie de o zi la AJMER & PUSHKAR Mese: mic dejun, cinaMic dejun. Plecare cu autocarul intr-o excursie de o zi spre Ajmer unul dintre cele mai vechi orase din India, numit si inima Rajasthan-uluisi Pushkar, un important loc de pelerinaj situat in apropiere de orasul sfant Ajmer si inconjurat de culmi stancoase pe 3 laturi. Vizita la Brahma Temple, pe malul Lacului Pushkar, unul dintre putinele sanctuare dedicate lui Brahma Creatorul. Structura originala a templului dateaza din secolul al XIV-lea si a fost partial reconstruita ulterior cu marmura si placi de piatra. Acoperisul rosu (Sikhara) al templului si motivul hamsa (lebada) sunt caracteristicile sale distinctive. In sanctuarul templului se afla o imagine a lui Brahma cu patru capete, impreuna cu sotia sa Savitri. In fiecare an, in luna noiembrie, Pushkar gazduieste cel mai mare targ de camile, cai si vite din lume, dar si un festival religios vibrant, plin de culoare. Lacul Pushkar este cu adevarat o priveliste remarcabila cu cele peste 500 de temple construite de-a lungul malurilor sale. Lacul are 52 de trepte care coboara spre apa si se crede ca apa din jurul fiecarei trepte poseda puteri tamaduitoare distincte. Pelerinii vin in numar mare pentru a se scalda in apa sacra, in special in jurul sarbatorii religioase Kartik Poornima, cand are loc si Targul Pushkar. Conform legendei, lacul a fost creat atunci cand Lordul Brahma a lasat sa cada o floare de lotus in acest loc, iar apa sfanta curata pacatele si vindeca bolile de piele. Excursia noastra continua spre Ajmer, orasul sfant, fondat de Ajayapal, un conducator Rajput in secolul al XI-lea. In Ajmer, sub stapanirea britanica, a fost infiintat Colegiul Mayo, una dintre primele scoli din tara care oferea educatie in stil englezesc. Atractia principala a acestui oras Dargah-ul Ajmer Sharif este mormantul (Dargah) Sfantului Sufi Khwaja Muin-ud-din Chisti, care a venit in Ajmer din Persia si a trait aici pana la moartea sa in 1236. Mormantul a devenit un loc semnificativ de pelerinaj pentru succesivii Imparati Moguli, care au contribuit la arhitectura sa exceptionala: Humayun a terminat construirea sanctuarului, iar mai tarziu, Nizam al Hyderabad-ului a adaugat o poarta. Oamenii de toate credintele ajunsi aici dau marturie ca locul are puterea de a implini orice dorinta si de a facilita contactul cu partea spirituala a sinelui. Continuam cu vizita la Adhai-din-ka-Jhopra, construita initial pentru a servi drept colegiu de sanscrita, dar confiscata de Mahmud din Ghuri in secolul al XII-lea si transformata intr-o moschee. Edificiul moscheii si ruinele sale prezinta un exemplu exceptional de arhitectura indo-islamica. In secolul al XIII-lea Sultanul Iltutmish a infrumusetat si mai mult moscheea adaugand caligrafie islamica elaborata si sculpturi. Vom vedea cele sapte arcade superbe, cupole inaltate, piloni si un plafon boltit exceptional construit din piese adunate din templele hinduse si jainiste. Vom petrece apoi cateva momente de liniste admirand reflexia dealurilor in apele ca oglinda ale lacului Ana Sagar - un pitoresc lac artificial comandat de Arnoraj Chauhan (fiul lui Ajaypal Chauhan, fondatorul orasului Ajmer) in secolul al XII-lea. Excursia se incheie cu o plimbare printre superbele pavilioane de marmura numite Baradari si construite de Imparatii Moguli Jahangir si Shah Jahan. Cina si cazare la hotel Taj Amer 5*(sau similar) in Jaipur.

Ziua 8: JAIPUR Mese: mic dejun, cinaMic dejun. Optional, in cazul in care conditiile meteo sunt favorabile, foarte devreme dimineata, se poate face un zbor cu balonul cu aer cald, in cadrul caruia se pot admira de sus: Jaipur cu forturile sale spectaculoase si palatele ascunse, peisajele uimitoare si satele traditionale din jurul orasului (pret informativ 250 euro/persoana). In cursul diminetii, excursie la binecunoscutul Fort Amber, construit pe culmea unui deal, fort care ilustreaza perfect splendoarea in care traiau maharajahii de odinioara. Drumul de la poalele dealului la poarta fortului este parcurs cu jeep-ul si nu cu elefantii, din cauza restrictiillor impuse de oficialitatile din Rajasthan, care au limitat numarul plimbarilor cu elefantii in scopul protejarii acestora. De-a lungul secolelor, impunatoarea constructie a jucat rol de palat, dar si de unitate administrativa si bastion militar. In interior, vom vizita: Gradina Charbagh, Sukh Niwas sau Palatul Placerilor, Jai Mandir sau Holul Victoriei, care adaposteste Sheesh Mahalul (Sala Oglinzilor), Diwan-i Am sau Holul pentru audiente publice, Diwan-i-Khas, Holul audientelor private, diferite porti frumos decorate (Ganesh Pol Poarta lui Ganesh, Chand Pol - Poarta Lunii, etc) si alte palate. Dupa-amiaza, vizita Orasului Roz, denumit astfel datorita caselor sale vechi, varuite in aceasta nuanta. Turul include intrare la Muzeul din Palatul Orasului si Observatorul Jantar Mantar (UNESCO), unul din cele cinci observatoare construite de maharajahul Sawai Jai Singh II, conducator din dinastia Rajput. Observatorul, construit la inceputul secolului XVIII, este situat intr-un parc si contine mai multe instrumente de piatra care furnizeaza informatii detaliate si destul de exacte despre corpurile ceresti. Vizita se va incheia cu o plimbare pe langa Hawa Mahal - Palatul Vanturilor, renumit pentru fatada sa elaborata cu cele 1000 de ferestre care permiteau odinioara doamnelor de la curte sa urmareasca procesiunile fara a fi vazute. Cina si cazare la hotel Taj Amer 5*(sau similar) in Jaipur.

Ziua 9: JAIPUR DELHI (~260 km, ~ 5 - 6 ore); DELHI MUNCHEN Mese: mic dejun, cinaMic dejun. Plecare cu autocarul spre Delhi. Dupa-amiaza, sosire in Delhi si vizita complexului Arheologic Qutb (UNESCO). Cel mai faimos monument din Complexul Arheologic Qutb este Qutb Minar, cel mai inalt minaret de caramida din lume (72,5 m) si totodata cel mai vechi exemplu de arhitectura islamica al subcontinentului (construit in 1199). In interiorul Complexului se vor vizita si: Quwwatu\\ l-Islam - cea mai veche moschee din nordul Indiei, Alai-Darwaza o magnifica poarta de intrare in moschee, minaretul sultanului Alau-ud-din Khilji proiect impresionant ramas neterminat, si o curiozitate metalurgica o coloana din fier care nu a ruginit de-a lungul secolelor. Deplasare catre hotelul din Delhi unde vor fi pregatite cateva camere pentru depozitare bagaje, schimbarea tinutei si pregatirea pentru intorcerea in tara (cate o camera rezervata pentru 4 persoane, timp de 3 ore). Cina de ramas bun va fi urmata de transfer la aeroportul din Delhi pentru zborul de intoarcere. Imbarcare pe cursa Delhi Munchen, compania Lufthansa, cu decolare la ora locala 01:30 dimineata (in noaptea de 11.05/12.05).

Ziua 10: MUNCHEN BUCURESTISosire in Munchen la ora locala 06:15 dimineata; decolare spre Bucuresti la ora 09:00. Sosire in Otopeni la ora 11:55.


Servicii incluse:
SERVICII INCLUSE:
transport cu avionul Bucuresti Delhi Bucuresti (cu schimbarea curselor la Munchen) cu compania Lufthansa;
8 nopti cazare in hoteluri de 5*: 2 nopti in Delhi, 1 noapte in Agra, 2 nopti in Ranthambore, 3 nopti in Jaipur;
camere in Delhi la dispozitia grupului in ultima seara, pentru depozitarea bagajelor, schimbarea tinutei si pregatirea pentru intorcerea in tara (cate o camera rezervata pentru 4 persoane, timp de 3 ore);
mese: 8 mic dejun, 1 pranz in Parcul National Ranthambore si 8 cine;
transport cu autocar dotat cu aer conditionat pe toata durata calatoriei conform programului;
tururile si excursiile mentionate in program;
plimbare cu ricsa in Old Delhi (2 persoane / vehicul);
vizita la Taj Mahal;
vizita la Fortul Agra;
plimbare cu jeep-ul la Fortul Amber;
excursie de o zi la AJMER & PUSHKAR;
2 sesiuni de jeep safari (4 persoane / vehicul) cu insotitor naturalist (6:00h 9:00h si 16:00 19:00) in Parcul National Ranthambore (in functie de disponibilitate, exista un numar limitat de vehicule in parc);
vizita complexului Arheologic Qutb (patrimoniu UNESCO);
ghizi locali vorbitori de limba engleza;
intrarile la obiectivele turistice mentionate in program;
insotitor roman de grup pe toata durata calatoriei;
taxele de aeroport (pot suferi modificari).

Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna noiembrie 2023. In situatia majorarii de catre consulat sau de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data aplicarii pentru viza sau a emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.
NU SUNT INCLUSE:
taxa de viza si procesare acte India (poate suferi modificari): 45 EURO/persoana, se achita odata cu transmiterea actelor catre agentie;
asigurarea medicala de calatorie (obligatorie);
asigurarea storno, se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 50 USD/persoana se practica in tarile vizitate, se achita la sosirea in India;
excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse;
bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program.
ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
03.05.2024 Bucuresti 06:10 Munchen 07:20 durata zborului: 2h 10min
03.05.2024 Munchen 12:35 Delhi 23.40 durata zborului: 7h 35min
12.05.2024 Delhi 01:30 Munchen 06:15 durata zborului: 8h 15min
12.05.2024 Munchen 09:00 Bucuresti 11:55 durata zborului: 1h 55min
GRUP MINIM:
30 persoane. Pentru un grup de 25-29 persoane, pretul se majoreaza cu 100 EURO/persoana. Pentru un grup de 20-24 persoane, pretul se majoreaza cu 250 EURO/persoana. Pentru un grup mai mic de 20 persoane circuitul se reprogrameaza. Organizatorul isi rezerva dreptul de a anula acest program daca nu se vor inscrie minim 10 participanti pana cu 2 luni inainte de data de plecare.

Agentia isi rezerva dreptul de a modifica tarifele si detaliile ofertelor fara o notificare prealabila.
- Din acest motiv, va rugam sa verificati la agentie detaliile ofertelor de care sunteti interesati inainte de a face o rezervare.
- Informatiile primite in agentie vor avea intotdeauna prioritate !
3

Oferta din categoria:


 
03.05 INDIA 2024 - Paste romantic la Taj Mahal , avion , 8 nopti, pret/ persoana =2040Eur - 9 zile / 2040 EURO
Plecare Pana la
03.May.2024 11.May.2024 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Demipensiune inclusa
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 02.12.2023




# #