Circuit IORDANIA - 7 nopti cazare cu demipensiune + bilet avion Bucuresti + taxe aeroport + transferuri + vizite = 849 euro/pers

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

IORDANIA - 7 nopti cazare cu demipensiune + bilet avion Bucuresti + taxe aeroport + transferuri + vizite = 849 euro/pers / 8 zile

» Plecari: 03.Apr.2024, 10.Apr.2024, 17.Apr.2024, 24.Apr.2024, 01.May.2024, 08.May.2024, 15.May.2024, 22.May.2024, 29.May.2024

» Transport: cu Avion
» Durata: 8 zile
» Pret: de la 849 EURO de persoana

» Categorie cazare 4*

» Traseu: Amman – Jerash – Ajloun–Muntele Nebo – Madaba – Karak – Petra – Wadi Rum – Aqaba – Bethany – Marea Moarta


Program:
Ziua 1. Bucuresti – Aqaba
Călătoria noastră începe din aeroportul Otopeni de unde ne îmbarcăm pentru zborul de Aqaba. Aterizăm şi ne îmbarcam în microbuzul de transfer, ce ne va duce la hotelul nostru din Aqaba. Program liber. Orașul încârcat de istorie oferă o priveliște de vis, cu munți pitorești și mare azur este vizitata anual de o mulțime de turiști. Seara cină la hotel.

Ziua 2. Aqaba –Petra
Dupa micul dejun plecam spre Petra unde avem toată ziua la dispoziție să descoperim comorile din Petra, faimoasa capitala a regatului Nabateenilor, a cărui populaţie a dispărut misterios. Parcurgem drumul care şerpuieşte prin canionul îngust şi ni se dezvăluie incredibilul oraş antic sculptat în stâncă trandafirie acum 2.000 de ani și votat una dintre cele șapte noi minuni ale lumii. Vedem Mormântul Obelisc, apoi străbatem îngustul canion Siq pentru a ajunge la cel mai impresionant monument din zonă, Tezaurul. Se numește așa datorită confuziei beduinilor, care credeau că este tezaur, însă este mormântul maiestuos al Regelui Aretas al III-lea. Admirăm teatrul, mormintele regale și, pentru fotografii de neuitat, putem urca pe uriașul monument al Mănăstirii, care oferă, după spusele localnicilor, cea mai bună panoramă din zonă. În 1985, Petra a fost inclusă pe lista monumentelor universale UNESCO şi a fost descris drept „una dintre cele mai prețioase moșteniri culturale ale omenirii”.
Apoi mergem la unul dintre cele mai importante situri arheologice din regiune, unde se găsesc ruine din perioada neolitică, unele având chiar 9.000 de ani vechime. Vizităm Beidha și Siq el-Barid, numită și Mica Petra, datorită asemănării arhitecturale dintre ele și multitudinii de monumente și construcții săpate în stâncă. Seara cazare si cina la hotel in Aqaba.

Ziua 3. Aqaba – Wadi Rum
Dupa micul dejun plecăm din Aqaba, aflată în însoritul golf al Mării Roșii, unde clima este tot timpul blândă spre Wadi Rum, supranumit de localnici Valea Lunii, locul oferă prijelul de a ne plimba prin deșert cu o mașină de teren și a admira peisajul selenar. La finalul periplului de două ore, beduinii ne vor aștepta cu ceai proaspăt și plin de arome. După aventura în deşert vom descoperi o altă latură surprinzătoare a Iordaniei. Cazare şi cină în tabara de beduini (tabară de corturi cu grup sanitar propriu).

Ziua 4. Wadi Rum - Karak – Madaba – Muntele Nebo – Amman
După micul dejun pronim catre Kerak, unde vom vizita faimosul Castel al cruciaților, ce ofera o priveliste superba asupra vailor din jur. Străbătând Autostrada Regelui, o șosea folosită continuu mai bine de 5.000 de ani și considerată una dintre cele mai vechi din lume ajungem la Muntele Nebo, unde se crede că este îngropat Moise și unde se află o bisericuță franciscană din secolul al IV-lea. Ne îndreptăm apoi către “Orașul Mozaicului” - Madaba, unde principala atracție este Biserica Greco – Ordodoxă Sf. Gheorghe și harta din mozaic a Ierusalimului și a Pământului Făgăduinței: reprezentarea grafică conține două milioane de bucăți viu colorate ce ilustrează dealuri, văi, oraşe dar și Delta Nilului. Pe seara ajungem în Amman, cinăm și ne retragem la hotel.

Ziua 5. Amman – Jerash – Ajloun - Amman
Dupa micul dejun mergem spre nord și ajungem în Jerash, unde vizităm cel mai bine conservat oraș roman, Decapolis. Admirăm Oval Plaza, Templul lui Zeus, Teatrul de Sud și cel de Nord și frumoasa catedrală din secolul al IV-lea Sf. Teodor. Continuăm călătoria cu o vizită în Ajloun, cu a sa impresionantă fortăreață medievală Qala at el-Rabbad, construită acum aproape un veac. Ne întoarcem în Amman pentru cazare și cină la acelasi hotel.

Ziua 6. Amman – Marea Moarta
Un melanj al vestigiilor incluse în Patrimoniul UNESCO, al orașelor săpate în stâncă roșiatică și a dunelor șerpuite de nisip, Iordania este o oază de liniște și pace. Hai să o descoperim împreună! De dimineață, pornim în explorarea Iordaniei, cu tot ce are mai fermecător și impresionant. Facem un tur panoramic al orașului Amman, trecem pe lângă Citadelă, fost teatru roman. După amiază plecăm spre sud şi ne oprim într-una dintre staţiunile de la Marea Moartă. Cazare la hotel. Program liber. Cină.
*Excursie optionala: Dupa amiaza, excursie la Bethany, locul in care a fost botezat Iisus Hristos. Se află pe malul râului Iordan și are semnificație majoră în trei religii: iudaică, creștină și islamică, fiind locul unde Profetul Ilie s-a ridicat la ceruri.

Ziua 7. Marea Moarta - Aqaba
Program liber în statiunea de la Marea Moarta.
Veți avea posibilitatea de a înota în Marea Moartă, unde veți experimenta o senzație rară de plutire în timp ce oferiți pielii un tratament de infrumusețare. Poti incerca, de asemenea masajul si proprietățile vindecătoare ale nămolului mineral.
*Excursie optionala: Wadi Mujib. O drumeție autoghidată pe Siq Trail: 2-3 ore de urcare, stropire, drumeții, alunecare și sărituri printr-un defileu uimitor! Urmați cursul râului între stânci falnice de nisip până la baza unei mari cascade. În funcție de nivelul sezonier al precipitațiilor, ar putea exista chiar bazine suficient de adânci pentru a înota. După o scurtă pauză pentru a vă usca și a vă schimba hainele, ne vom întoarce la Marea Moartă – vârsta minimă de 18 ani.
*Excursie optionala: Hamma’t Main. Ma’in este o stațiune glorioasă cu izvoare termale, situată chiar lângă Marea Moartă. Amplasat la doar 30 de kilometri de orașul Madaba, vizitatorii se pot relaxa lângă cascadele Ma’in, sub un fundal montan uimitor. Apoi înapoi la Marea Moartă
Dupa amiaza plecare spre Aqaba pentru cina si cazare la hotel.

Ziua 8. Aqaba – Bucuresti
Mic dejun. Transfer la aeroportul din Aqaba pentru zborul spre tara.


Servicii incluse:
• Bilet de avion charter Bucuresti - Aqaba si retur
• Transport cu autocar/minibus local modern dotat cu aer conditionat pentru tot traseul
• 7 nopți cazare: 2 nopti in Amman la hotel 4*, 1 noapte în tabără de corturi în deşert Wadi Rum, 3 nopti în Aqaba la hotel 4*, 1 noapte la Marea Moarta hotel 4*
• 7 mic dejun
• 7 cine la hoteluri conform programului
• ghid local

Nu sunt incluse:
• Asigurare storno, asigurare medicala
• Pachet intrari obiective turistice si jeep safari
• Excursiile opţionale
• Alte taxe şi cheltuieli personale
• Alte mese decât cele menţionate în program
• Băuturile la mese
• Bacşişurile pentru şoferi şi ghizi locali (aprox. 6 USD/ persoană/ zi) - se achita in destinatie

Servicii optionale:
• Pachet complet intrari la vizitele si excursiile prevăzute în program: Amman, Madaba, Muntele Nebo, Petra, Mica Petra, plimbare cu jeepul in desertul Wadi Rum, Marea Rosie, Marea Moarta: 135 €/pers
• Cina traditionala in restaurant Amman = 35 €/pers
• Excursie optionala Betania cu plecare din Marea Moarta, ziua 5 - 45 €/pers. (min. 25 participanti)
• Excursie optionala Wadi Mujib, ziua 7, 65 €/pers. (min. 25 participanti)
• Excursie optionala Hamma’t Main, in ziua 7, pret 60 €/pers. (min. 25 participanti)
• Locuri preferentiale in autocar = 25 €/pers. (se rezerva cronologic, primele locuri in autocar incepand cu bancheta a doua)

CAZARI:
• Hotel Rojina Amman 4*(sau similar)
• Rum Magic Camp Wadi Rum *(sau similar)
• Hotel Aqua Vista 4*(sau similar)
• Hotel Ramada Resort Dead Sea 4*(sau similar)

Nota:
- Viza pentru Iordania este gratuita pentru cetatenii romani si se obtine pe aeroport la sosirea in Iordania, in baza pasaportului simplu electronic (emis pe o perioada de 5 ani), care trebuie sa fie valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in tara.
- Pentru călătorie este necesar paşaportul, valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară. Nu se poate intra in Iordania cu pasaport temporar!

Conditii de plata:
- 10% avans la inscriere
- rest de plata cu 30 zile inainte de plecare

Disponibilitatea si tariful sejurului sunt valabile in momentul postarii ofertei; datorita dinamicitatii domeniului acestea se pot modifica de la un moment la altul, motiv pentru care va rugam sa verificati situatia momentana la agentie.

Oferta din categoria:


 
IORDANIA - 7 nopti cazare cu demipensiune + bilet avion Bucuresti + taxe aeroport + transferuri + vizite = 849 euro/pers - 8 zile / 849 EURO
Plecare Pana la
03.Apr.2024 10.Apr.2024 Rezervare
10.Apr.2024 17.Apr.2024 Rezervare
17.Apr.2024 24.Apr.2024 Rezervare
24.Apr.2024 01.May.2024 Rezervare
01.May.2024 08.May.2024 Rezervare
08.May.2024 15.May.2024 Rezervare
15.May.2024 22.May.2024 Rezervare
22.May.2024 29.May.2024 Rezervare
29.May.2024 05.Jun.2024 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Demipensiune inclusa
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 15.12.2023
# #