Circuit CALABRIA - PUGLIA Coasta Zeilor & Regiunea Pura a Italiei

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

CALABRIA - PUGLIA Coasta Zeilor & Regiunea Pura a Italiei / 7 zile

» Plecari: 20.Sep.2024, 09.Oct.2024, 23.Jun.2024, 26.May.2024

» Transport: cu Avion
» Durata: 7 zile
» Pret: de la 1029 EURO de persoana

» Categorie cazare 4*

» Traseu: Bari | Crotone | Le Castela | Capo Rizzuto | Pizzo Calabro | Tropea | Regio di Calabria | Chianalea | Scilla | Cosenza | Matera


Ziua 1 | Bucuresti – Bari
Intalnire cu insotitorul de grup la ora 13:30 la Aeroportul Henri Coanda Otopeni, pentru imbarcare pe zborul Companiei Turkish cu destinatia Bari, via Istanbul. Decolare la ora 15:55 cu zborul TK1040 si aterizare la Istanbul la ora locala 17:30. Decolare spre Bari pe zborul TK1465 la 18:35. Sosire in Bari la ora 19:40. Transfer la hotel si cazare. Cazare la Hotel Svevo 3* sau similar zona Bari.

Ziua 2 | Bari - Popilia Country Resort
Mic dejun. In prima parte a zilei vom porni intr-un tur de oras Bari care ne va purta prin labiritul de stradute mici din Barri Vecchia, centrul vechi al orasului Bari, cu siguranta cea mai frumoasa zona a orasului, pana la Passeggiata Lungomare Augusto Imperatore care practic tot in Bari Vecchia este, insa pe faleza marii. Vom admira (din exterior) obiective precum Basilica di San Nicola, veche de la 1100 si un important loc de pelerinaj, Castelul Normanno-Svevo sau cladirea Guvernului…..ne vom plimba pe stradutele inguste ale orasului vechi, respirand un aer de istorie, traditie si obiceiuri transmise din generatie in generatie. Dupa acest minunat tur vom merge la Popilia Country Resort, intr-un tinut plin de cultura si traditii, cufundat intr-o zona deluroasa de 140 de hectare si la aproximativ 350 de metri deasupra nivelului marii. Cazare si cina (fara bauturi) la Hotel Popilia Country Resort 4* sau similar.

Ziua 3 | Popilia Country Resort – Crotone – Le Castella - Capo Rizzuto
Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau, optional, Excursie la Crotone si Capo Rizzuto. Vom incepe ziua cu Crotone - oras cunoscut pentru frumusetea sa naturala, cu plaje curate si ape cristaline. Cu amestecul sau de antic si modern, Crotone isi dezvaluie stravechile splendori….este suficient sa spunem ca acest oras vechi a fost ales de matematicianul Pitagora din Samos (in jurul anului 532 î.Hr.) drept centru de invatare ideal pentru numeroasele studii si activitati inspirate de geniul sau. Vom descoperi orasul intr-un tur de oras cu ghid local. Vom pleca apoi spre Punta delle Castella, mai cunoscuta sub numele de Le Castella, o fractiune din Isola di Capo Rizzuto. Castelul aragonez Le Castella este unul dintre cele mai frumoase si faimoase din sudul Italiei, un adevarat simbol cultural al Calabriei, originile sale datand din anul 204 î.Hr. Interiorul rezervatiei marine Capo Rizzuto ofera nisipuri fine de chihlimbar, cunoscute pentru culoarea lor rosiatica deosebita, si o priveliste splendida a castelului aragonez din secolul al XV-lea, care iese in evidenta pe o insulita conectata la mal de un istm de nisip. Puteti ajunge la castel pe o fasie ingusta de pamant care, la reflux, dispare pentru a izola complet vechea cladire. Luati-va aparatul de fotografiat ca sa imortalizati un loc romantic! Intoarcere la hotel. Intoarcere la hotel. Cazare si cina (fara bauturi) la Hotel Popilia Country Resort 4* sau similar.

Ziua 4 | Popilia Country Resort – Pizzo Calabro – Tropea – Reggio di Calabria
Mic dejun. Vom incepe vizitele de astazi cu orasul Pizzo Calabro – o statiune fermecatoare de pe litoral care a fost construita pe o stanca cu vedere la Marea Tireniana. Vom vizita mica biserica din Piedigrotta - excavata in intregime in stancile tufacee, situata la un kilometru nord de Pizzo, in localitatea „La Madonnella”. Nota: biletul de intrare se achita la fata locului, aprox 3 eur/persoana. Ajungem apoi in centrul istoric al orasului unde se afla Piazza Della Repubblica, inconjurata de cladiri frumoase si stradute inguste. Puteti observa Castelul Murat - construit in secolul 15 si cunoscut mai ales ca locul in care a fost executat cumnatul lui Napoleon, Joachim Murat. Apoi, vom servi o degustare cu deliciosul Tartufo di Pizzo, o inghetata speciala cu sos de ciocolata in interior.... o minunatie. Mamma mia! Continuam spre Tropea, un oras pitoresc si autentic, cu un aer specific italian, cu arome menite sa va imbie, in special de pizza si de preparate pe baza de peste si fructe de mare. Centrul istoric din Tropea este cel mai interesant loc de vizitat aici, dupa plaje. Aceasta parte a orasului este situata pe niste stanci inalte si este caracterizata de un adevarat labirint de strazi inguste. Din loc in loc puteti observa urme ale unor vechi ziduri care aveau rolul de a proteja orasul. Puteti vedea case si palate mici vopsite in culori pastelate si care sunt foarte frumoase. Continuam apoi catre Reggio di Calabria. Cazare si cina (fara bauturi) la Hotel E’ Hotel 4* sau similar.


Ziua 5 | Reggio di Calabria – Chianalea - Scilla
Mic dejun. Dimineata facem o plimbare in Reggio di Calabria. Amplasat la poalele Muntilor Aspromonte, Reggio Calabria se afla de-a lungul stramtorii Messina, chiar la varful peninsulei Italiene. “Lungomare” sau malul apei este un loc grozav pentru o plimbare, fie la nivelul plajei, fie de-a lungul promenadei superioare, care flancheaza ceea ce este denumita in mod obisnuit Via Marina, o pereche de drumuri de coasta nord-sud amenajate in stil bulevard. Dupa cutremurul din 1908, centrul orasului a fost complet reconstruit, stilul arhitectural fiind „intre eclectism si libertate”, care este art nouveau al Italiei, un stil pentru care Reggio este remarcat. In ciuda varietatii cladirilor, cu multe exemple de neoclasicism, alte reinterpretari de epoca si un procent semnificativ de art nouveau tarzie, aspectul general este destul de uniform, cu un aer de rafinament rafinat. Corso Garibaldi, strada pietonala marginita de magazine care isi expun marfa in ferestrele de la parter ale cladirilor impresionante, este paralela cu Via Marina. Dupa-amiaza, optional, va propunem o Excursie la Scilla si Chianalea. Ne imbarcam in autocar si ajungem in Scilla, o adevarata bijuterie a zonei Calabria. Veti putea admira de la nivelul marii celebrul și minunatul Castello di Scilla (Castelul Ruffo din Scilla), emblema orasului, care troneaza impozant pe o stanca privind parca spre mare. Aproape de Castelul Ruffo se afla Piazza San Rocoo, un punct impresionant de belvedere. Apoi, puteti admira frumosul sat vechi de pescari, Chianalea, cu casele ridicate pe stanci avand un farmec aparte. Intoarcere la hotel. Cazare si cina (fara bauturi) la Hotel E’ Hotel 4* sau similar.

Ziua 6 | Reggio di Calabria – Cosenza – Matera - Bari
Mic dejun. In prima parte a zilei vom vizita Cosenza, oras situat in nordul Calabriei, construit pe sapte dealuri pe valea raului Crati. Centrul vechi al orasului, mai bine cunoscut sub numele de Cosenza vecchia, reflecta schema comuna de constructie a asezarilor de pe un deal: case mici si cladiri in contrast cu conace mari incastrate pe stanci, care au vedere la o retea de alei abrupte si inguste. Vom vedea, printre altele, obiective precum: piazza dei Bruzi, sediul primariei, complexul San Domenico - cu biserica sa omonima datand din secolul XV, podul Mario Martire - unde vom observa confluenta raurilor Crati si Busento - sau Piazza dei Valdesi. Dupa-amiaza ne va gasi in Matera – capitala culturala europeana 2019. Matera este impartita in doua districte, Sasso Caveoso si Sasso Barisano, avand in centru pintenul stancos Civita unde sunt palatele nobiliare si Catedrala din Matera. Pe Sasso Caveoso veti gasi casele - pesteri care contin cele mai vechi secrete ale orasului. Sasso Barisano, care poarta numele unei familii stravechi, gazduieste magazinele comerciantilor si artizanilor. Pentru ca acest oras este spectaculor ziua dar mai ales dupa lasarea intunericului, vom ramane sa luam cina aici (nu este inclusa) avand posibilitatea sa admiram luminile mirifice. Cazare la Hotel B&B Bari Rondo 3* sau similar.

Ziua 7 | Bari – Bucuresti
Mic dejun la pachet. Transfer la aeroportul din Bari pentru imbarcare pe cursa Companiei Turkish TK1446 cu destinatia Istanbul. Decolare la ora 09:00 si aterizare in Istanbul la ora 12:05. La ora 13:15 imbarcare pe zborul TK1039 cu destinatia Bucuresti. Aterizare la Bucuresti la ora 14:35.

Date de plecare: 26 Mai, 23 Iunie, 09 Octombrie, 20 Octombrie


Servicii incluse:
Servicii incluse:
• Bilet de avion Bucuresti – Bari - Bucuresti via Istanbul, Compania Turkish
• Bagaj inclus: 1 piesa de bagaj de cala in limita a maxim 23 de kilograme
• 1 piesa de bagaj de mana in limita a maxim 8 kilograme
• Taxele de aeroport si combustibil (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion)
• Transport cu autocar local conform itinerariului
• Cazare 6 nopti cu mic dejun inclus la hoteluri de 3* si 4* conform programului astfel:
o 1 noapte in zona Baria cu mic dejun la Hotel Svevo 3* sau similat
o 2 nopti in Pizzo cu mic dejun la Hotel Popilia Country Resort 4* sau similar
o 2 nopti in Reggio di Calabria cu mic dejun la Hotel E’ Hotel 4* sau similar
o 1 noapte in Bari cu mic dejun la Hotel B&B Bari Rondo 3* sau similar
MESE INCLUSE:
 2 cine la hotel la Popilia Country Resort 4* (fara bauturi)
 2 cine la hotel la E’ Hotel 4* (fara bauturi)
 Degustare de inghetata artizanala
• PACHET EXCURSII INCLUSE:
 Tur de oras Bari
 Excursie la Pizzo Calabro si Tropea
 Tur de oras Reggio di Calabria
 Excursie la Cosenza si Matera
• Transferuri aeroport - hotel – aeroport
• Insotitor de grup

Servicii neincluse:
• Taxele de oras - se achita exclusiv la receptia hotelurilor
• Asigurarea storno si medicala
• Intrarile la obiectivele turistice, excursiile optionale, parcuri nationale
• Bacsis pentru soferi, ghizi, personal hotelier, personal restaurante - recomandat 4-5 Euro/persoana/zi


Excursii optionale (Tarife valabile pentru minim 20 participanti, pot suferi modificari pana la plecare)
• Excursie la Crotone si Capo Rizzuto
Tarif: 80 Euro/persoana si include: transfer cu autocarul, ghid local, insotitor roman de grup.

• Excursie la Scilla si Chianalea
Tarif: 55 Euro/persoana si include: transfer cu autocarul, insotitor roman de grup.

NOTA: pentru un numar mai mic de participanti la excursiile optionale, tarifele se recalculeaza


Transferuri la aeroportul Otopeni/Piata Victoriei din urmatoarele orase:
• Constanta (50 euro/pers.), Medgidia (45 euro/pers.), Cernavoda (45 euro/pers.), Fetesti (45 euro/pers.), Slobozia (45 euro/pers.)
• Iasi (45 euro/pers.), Targu Frumos (45 euro/pers.), Roman (40 euro/pers.), Bacau (35 euro/pers.), Onesti (42 euro/pers.), Adjud (33 euro/pers.), Focsani (28 euro/pers.), Buzau (21 euro/pers.), Urziceni (20 euro/pers.)
• Brasov (36 euro/pers.), Predeal (32 euro/pers.), Sinaia (30 euro/pers.), Campina (25 euro/pers.), Ploiesti (20 euro/pers.)
• Pitesti (28 euro/pers.)

in

Oferta din categoria:


 
CALABRIA - PUGLIA Coasta Zeilor & Regiunea Pura a Italiei - 7 zile / 1029 EURO
Plecare Pana la
20.Sep.2024 26.Sep.2024 Rezervare
09.Oct.2024 15.Oct.2024 Rezervare
23.Jun.2024 29.Jun.2024 Rezervare
26.May.2024 01.Jun.2024 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 02.02.2024




# #