Circuit FLORENTA - TOSCANA 2024

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

FLORENTA - TOSCANA 2024 / 8 zile

» Plecari: 19.Jun.2024

» Transport: cu Avion + autocar
» Durata: 8 zile
» Pret: de la 965 EURO de persoana

» Categorie cazare 4*

» Traseu: Bucuresti - Florenta – Montecatini Terme – Pistoia – Prato - Cinque Terre - Pisa – Lucca - San Gimignano & Siena – Vinci – Livorno - Florenta - Bucuresti


Ziua 1, 19.06.2024, Bucuresti – Florenta (Inima Toscanei) - Montecatini Terme
Prezentare la Aeroportul Otopeni Henri Coanda la ora 10:10 pentru intalnirea cu reprezentantul agentiei Cocktail Holidays si imbarcare la cursa Austrian Airlines OS784 cu decolare la ora 13:10 spre Viena. Aterizare la Viena, la ora locala 13:50. Decolare din Viena la ora 16:15 si aterizare la Florenta la ora locala 17:40.
Dupa preluarea bagajelor, vom face transfer la Montecatini Terme - celebra statiune balneoclimaterica, aflata in inima Toscanei. Cazare si cina (fara bauturi) la Grand Hotel Panoramic 4* sau similar, in Montecatini Terme. 

Ziua 2, 20.06.2024 Montecatini Terme – Pistoia - Prato
Mic dejun la hotel. Astazi vom pleca impreuna cu insotitorul roman de grup intr-o excursie la Pistoia & Prato. Situat la numai 30 de minute de Florenta, oraselul toscan Pistoia a fost casa mai multor artisti remarcabili din perioada medievala (sculptorul Marino Marini, arhitectul Giovanni Michelucci). Lucrarile artistilor se reflecta in arhitectura locului: Catedrala Sf. Zeno, Biserica Sant Andrea, Ospedale del Ceppo, Biserica San Giovanni Fuorcivitas, palatul Fabroni, Piazza del Duomo. Prato – astazi „capitala textilelor” in Italia, este un oras vechi de peste doua milenii, renumit pentru lana si materialele textile produse aici. Retur in Montecatini Terme si timp liber la dispozitie. Cazare si cina (fara bauturi) la Grand Hotel Panoramic 4* sau similar, in Montecatini Terme. 

Ziua 3, 21.06.2024, Montecatini Terme - Cinque Terre, excursie optionala de 1 zi
Mic dejun la hotel. Timp liber pentru odihna si plimbari individuale sau optional, va propunem o excursie de o zi cu ghid local la Cinque Terre - “Paradisul pe pamant” cum a denumit Lordul Byron aceste cinci sate de pescari aflate pe coasta Liguriei, Riviera Italiana: Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola si Riomaggiore. Cinque Terre, care din 1997 face parte din patrimoniul UNESCO, se bucura de un peisaj natural impresionant, 18 km de coasta, cu multe plaje, golfuri marine. Este o zona aflata sub protectia mediului si un parc national marin protejat. Cea mai buna modalitate de a descoperi Cinque Terre, pentru a intelege si a va bucura de tot ceea ce ofera acest spatiu, este pe jos: sate pitoresti cu case colorate, alei, podgorii terasate, alternate de fasii cultivate cu maslini, amestecate cu stanci inalte care ascund plaje minuscule. Seara, cazare la Grand Hotel Panoramic 4* sau similar, in Montecatini Terme. 

Ziua 4, 22.06.2024, Montecatini Terme – Pisa – pranz si degustare de vinuri - Lucca
Mic dejun la hotel. Dupa micul dejun, vom pleca sa vizitam, Lucca si Pisa. Pisa, una dintre atractiile turistice de top din Italia cu turnul sau inclinat, inalt de 56 metri, este unul dintre monumentele cele mai cunoscute din lume, iar centrul istoric este inclus in patrimoniul UNESCO: Turnul din Pisa, turnul clopotnitei Catedralei-Torre di Pisa, monumentul din Piazza dei Miracoli, Catedrala-Domul din Pisa, Baptisteriul. Dupa vizita orasului, ne vom opri pentru a servi pranzul la un restaurant local, unde va avea loc si o degustare de vinuri. Dupa pranz, vizitam Lucca - un superb oras medieval inconjurat de puternice ziduri de aparare, care „pazesc” stradute pietruite, palate, multe biserici (aproximativ 100) si turnuri vechi. Este orasul unde s-a nascut Giacomo Puccini, iar Piata centrala din Lucca este considerata una dintre cele mai frumoase din lume. Seara, cazare la Grand Hotel Panoramic 4* sau similar, in Montecatini Terme. 

Ziua 5, 23.06.2024, Montecatini Terme – San Gimignano si Siena, excursie optionala de o zi
Mic dejun la hotel. Timp liber pentru odihna si plimbari individuale sau optional, va propunem o excursie de o zi impreuna cu insotitorul roman de grup la San Gimignano si Siena, situate in inima Toscanei. San Gimignano, „Orasul turnurilor frumoase“ este un sat fortificat, inclus in patrimoniul UNESCO, celebru pentru arhitectura sa medievala, din care se disting turnurile zvelte, odinioara “barometrul” bogatiei stapanilor. Oraselul te asteapta cu o atmosfera romantica, din care nu lipsesc stradutele pietruite care se unesc in piete cu vechi fantani publice, biserici si cateva palate. Siena este un oras medieval perfect, incarcat de istorie cu stradute pavate si cladiri din piatra si caramida rosie: Piazza del Campo, inconjurata de palate, Domul din Siena, Banca Monte dei Paschi di Siena, Piata Primariei. Seara, cazare si cina ( fara bauturi) la Grand Hotel Panoramic 4* sau similar, in Montecatini Terme.

Ziua 6, 24.06.2024, Montecatini Terme - 1 zi in Florenta
Mic dejun la hotel. Apoi, vom pleca in centrul orasului Florenta (cu transportul public), unde ne vom intalni cu ghidul local pentru a face un tur pietonal (intrarile la obiective nu sunt incluse). Supranumita si „Capitala artelor”, Florenta este “inima” Toscanei si unul dintre cele mai frumoase si mai romantice orase ale Italiei. Florenta este locul de unde a pornit renasterea in Italia, este scena unor romane si filme celebre. Aici se gasesc o parte dintre cele mai celebre muzee, galerii de arta, palate si gradini. Florenta este locul unde s-au nascut sau au trait numeroase personalitati: Dante, Leonardo da Vinci, Botticelli, Niccolò Machiavelli, Michelangelo, Galileo Galilei, Catherine de’ Medici. Vom vizita: Domul (Catedrala Santa Maria del Fiore), Baptisteriul, Biserica Santa Croce, Piazza della Signoria, Palazzo Vecchio, Bargello, Galeriile Uffizi, Ponte Vecchio, cel mai vechi pod al orasului si vestit punct de reper, Galeria Uffizi, unul dintre cele mai minunate muzee ale lumii, cu picturi renascentiste, Palazzo Pitti (intrarile nu sunt incluse). Timp liber pentru cumparaturi si vizite individuale. Intoarcere la hotel cu transportul public. Cazare si cina (fara bauturi) la hotel 4 stele in Montecatini Terme. 

Ziua 7, 25.06.2024, Montecatini Terme – Vinci si Livorno, excursie de 1 zi
Mic dejun. Timp liber pentru odihna sau plimbari individuale. Optional, va propunem o excursie de o zi impreuna cu insotitorul roman de grup la Vinci si la Livorno.
Vinci este locul de nastere a faimosului artist Leonardo Da Vinci. Orasul este înconjurat de un peisaj cu dealuri și câmpuri, ocupate de plantații de măslini și vii: (Biserica Sfintei Cruci, construita in sec. 13 si in care localnicii sustin ca a fost botezat Leonardo da Vinci, Castelul Guidi (cu Museo Leonardiano – muzeu dedicat celor peste 100 inventii ale lui Da Vinci), Piata Guidi).
Livorno - considerat al doilea oras ca marime din Toscana. Livorno este o asezare fermecatoare, cu climat bland, palmieri, palate, vile si gradini publice. Portul, la capătul de vest al orașului vechi, este unul dintre cele mai mari din Marea Mediterană și un loc aglomerat, cu un flux constant de transport maritim. Din port poti lua feriboturi spre Elba și spre alte insule din arhipelagul toscan, precum și spre Sardinia și spre insula franceză Corsica. Pentru o portie generoasa de culoare, nu ratati piata centrala din Livorno. Este un loc plin de viata, invadat cu mirosul de cafea proaspata si produse locale. Seara, cazare la Grand Hotel Panoramic 4* sau similar, in Montecatini Terme.

Ziua 8, 26.06.2024, Montecatini Terme – Florenta - Bucuresti
Mic dejun la hotel. Formalitati de check-out si transfer catre aeroport. Imbarcare la cursa Austrian Airlines OS 532, cu decolare la ora 11:15. Aterizare la Viena, la ora locala 12:35. Decolare din Viena la ora 15:35. Aterizare la Bucuresti la ora locala 18:10. CK


Servicii incluse:
Servicii incluse

· 7 nopti cazare cu mic dejun, hotel GRAND HOTEL PANORAMIC 4*(sau similar), in Montecatini Terme; · 4 Cine incluse (fara bauturi), in ziua 1,2, 5 si 6, la hotelul din Montecatini Terme; · Excursie la Pistoia si Prato cu insotitor roman de grup; · Excursie la Lucca & Pisa (intrarile la obiective nu sunt incluse) cu insotitor roman de grup; · Degustare de vinuri si pranz inclus la o ferma locala; · Excursii optionale: Cinque Terre, San Simignano & Siena, Vinci & Livorno; · Tur pietonal de oras – Florenta cu ghid local; · Insotitor roman de grup; · Transfer – Aeroport – Hotel – Aeroport; · Zbor Compania Austrian Airlines, cu bagaj de cala de 23 kg si bagaj de mana de 8 kg inclus; · Taxele de aeroport si securitate.

Pretul nu include

· Intrarile la obiectivele turistice, alte servicii in afara celor mentionate in program, bacsisuri; · Excursiile optionale; · Taxa locala de 1,5 - 2 €/persoana/zi in Montecatini (se achita direct de catre turist la receptia hotelului); · Asigurare Medicala si STORNO Cocktail Travel Protection (fara limita de varsta, fara fransiza, exceptie riscurile asociate imbolnavirii cu Covid -19). Asigurarea se poate achizitiona optional, la tariful de 25 eur/ pers.

Excursii optionale!
- Cinque Terre, 135 euro/persoana, minim 20 participanti
Durata: 1 zi. Pretul include: transport autocar, ghid local, bilet ferry-boat (La Spezia-Portovenere, Portovenere-Vernazza, Vernazza-Monterosso), bilet tren (Monteroso-Manarola si Manarola-La Spezia), insotitor roman de grup.

· San Simignano si Siena, 95 euro /persoana, minim 20 participanti Durata: 1 zi. Pretul include: transport autocar, insotitor de grup.

· Vinci si Livorno, 70 euro / persoana

Durata: 1 zi. Pretul include: transport autocar, insotitor de grup.

Oferta din categoria:


 
FLORENTA - TOSCANA 2024 - 8 zile / 965 EURO
Plecare Pana la
19.Jun.2024 26.Jun.2024 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Demipensiune inclusa
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 30.12.2023




# #