Circuit ITALIA – Lombardia & Piemonte

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

ITALIA – Lombardia & Piemonte / 8 zile

» Plecari: 01.Oct.2024, 23.Jul.2024, 21.Aug.2024, 20.Jun.2024

» Transport: cu Avion
» Durata: 8 zile
» Pret: de la 1099 EURO de persoana

» Categorie cazare 3/4*

» Traseu: Milano | Monza | Reggia di Venaria | Torino | Novara | Desenzano la Garda |
Sirmione | Insulele Boromeo | Lugano | Varese


Ziua 1 | BUCURESTI – MILANO – MONZA - TORINO
 Plecarea din 20.06: Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 03:30 pentru imbarcare pe zborul Companiei Swiss cu destinatia Milano Malpensa, via Zurich. Decolare la ora 06:30 cu zborul LX1887 si aterizare la Zurich la ora locala 07:50. Decolare spre Milano Malpensa cu zborul LX1612 la 09:00. Sosire in Milano la ora 09:55.
 Plecarea din 23.07: Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 03:30 pentru imbarcare pe zborul Companiei LUFTHANSA cu destinatia Milano Linate, via Frankfurt. Decolare la ora 06:25 cu zborul LH1423 si aterizare la Frankfurt la ora locala 07:55. Decolare spre Milano Linate cu zborul LH272 la 10:50. Sosire in Milano la ora 12:00.
 Plecarile din 21.08 si 01.10: Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 03:00 pentru imbarcare pe zborul Companiei LUFTHANSA cu destinatia Milano Malpensa, via Munchen. Decolare la ora 06:10 cu zborul LH1655 si aterizare la Munchen la ora locala 07:20. Decolare spre Milano Malpensa cu zborul LH1854 la 11:00. Sosire in Milano la ora 12:05.
Ne imbarcam in autocar si pornim spre Monza. Cand oamenii se gandesc la Monza, mai mult ca sigur se gandesc la faimosul Grand Prix de Formula 1 care se desfasoara aici. Acest oras incantator are, totusi, mult mai multe de oferit si este o destinatie turistica grozava in sine. In Monza pot fi admirate Domul – o adevarata bijuterie a arhitecturii gotice italiene, Parcul din Monza – cel mai mare parc cu ziduri din Europa, Villa Reale, etc. Ne indreptam apoi catre Torino pentru transfer la hotel. Cazare si cina la Hotel B&B Borgaro Torinese 4* sau similar zona Torino.

Ziua 2 | REGGIA di VENARIA - TORINO
Mic dejun. Incepem ziua cu o vizita la Reggia di Venaria. Construita la mijlocul anilor 1600 ca si cabana de vanatoare pentru Carol Emanuel al II-lea, a fost proiectata de Amedeo di Castellamonte, care a facut din Sala centrala a Dianei un punct de jonctiune ideal intre palat si gradini. Victor Amadeus al II-lea a comandat lucrarea mai intai lui Michelangelo Garove si apoi lui Filippo Juvarra care a creat cateva dintre capodoperele sale: Marea Galerie, Capela Sf. Hubert si complexul format din Marile Grajduri si Orangerie; mai tarziu, Benedetto Alfieri a creat „Rondò” cu statuile reprezentand anotimpurile. Reggia este considerata o capodopera arhitecturala si peisagistica, laudandu-se cu unele dintre cele mai bune expresii ale barocului traditional. A fost declarata parte a Patrimoniului Mondial de catre UNESCO in 1997. Nota: Biletul de intrare se achita la fata locului. Ziua continua apoi cu un tur de oras Torino. Piazza San Carlo este considerata „sufrageria din Torino” datorita elegantei sale: veti vedea acolo statuia lui Emanuele Filiberto, Ducele de Savoia, cel care a mutat capitala Ducatului din Chambéry in Franta, demarand astfel cresterea si transformarea orasului. Continuam apoi pe Via Accademia delle Scienze, unde se afla Muzeul Egiptean - al doilea cel mai important muzeu al civilizatiei egiptene dupa colectia gazduita in Cairo. Vom ajunge apoi in Piazza Carignano, dominata de fatada Palazzo Carignano, sediul primului Parlament italian. Traversand curtea sa, vom descoperi noua aripa a Palatului, care este in prezent sediul Muzeului del Risorgimento. Ne vom plimba prin atmosfera senina a Galleriei Subalpina, unde vom putea auzi povestea Bicerinului, bautura calda traditionala din Torino, facuta cu ciocolata, cafea si lapte. Apoi vom ajunge in Piazza Castello, inima orasului, cu minunatele sale cladiri baroc, precum Palazzo Madama, Palazzo Reale, Teatro Regio si biserica regala Sf. Lorenzo, una dintre cele mai frumoase biserici din lume. Chiar in spatele Palazzo Reale, se afla Catedrala din Torino. Intoarcere la hotel. Cazare si cina la Hotel B&B Borgaro Torinese 4* sau similar zona Torino.

Ziua 3 | ASTI - ALESSANDRIA / NOVARA (functie de data plecarii)
 Pentru plecarile din 20.06 si 23.07: Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau, optional, va propunem o Excursie la Asti & Alessandria. A incepe ziua cu o plimbare pe strazile pietruite si inguste din Asti si in pietele datand din secolul 18 reprezinta o modalitate excelenta de petrecere a unei vacante relaxante. Vom trece in revista in timpul turului obiective precum: Palatul Alfieri, Palatul Mazzetti, Domul, Cripta Sf. Astasio, Turnul Troiana sau Turnul Comentina. Continuam apoi cu orasul Alessandria - fondat in 1168 de orasele Ligii Lombarde ca fortareata impotriva imparatului roman Frederic I (Frederick Barbarossa). Principalele repere turistice includ Catedrala (fondata in 1170), Biserica romanic-gotica Santa Maria di Castello (reconstruita in secolele XIV-XV) dar si Palatul Episcopal (ce dateaza din secolul al XV-lea). Intoarcere la hotel. Cazare si cina la Hotel B&B Borgaro Torinese 4* sau similar zona Torino.
 Pentru plecarile din 21.08 si 01.10: Mic dejun. Pornim catre Novara – un oras plin de istorie si de traditii. Ce putem face aici? Ne putem plimba linistiti pe strazile pietruite ale centrului istoric scufundat intr-o atmosfera ce aminteste de cea a satelor medievale - de fapt, cladirile din centrul Novarei, construite dupa un plan roman cu strazi perpendiculare, sunt in mare parte medievale, desi cu adaosuri neoclasice sau moderne. Putem admira privelistea spectaculoasa a cupolei bazilicii Sf. Gaudenzio, de 121 de metri inaltime, care aminteste de cea a Mole Antonelliana din Torino. Sau putem admira obiective precum curtea Broletto, cu Palazzo del Podestà, Palazzetto dei Paratici si Palatul Consiliului Local….vom incerca sa acoperim cat mai multe dintre acestea intr-un tur de oras. Continuam apoi catre cazare. Cazare la Grand Hotel Bristol 4* sau similar Stresa (plecarea din 21 august) / Hotel AS Limbiate Fiera 4* sau similar zona Milano (plecarea din 01 octombrie).

Ziua 4 | NOVARA - MILANO (functie de data plecarii)
 Pentru plecarile din 20.06 si 23.07: Mic dejun. Pornim catre Novara – un oras plin de istorie si de traditii. Ce putem face aici? Ne putem plimba linistiti pe strazile pietruite ale centrului istoric scufundat intr-o atmosfera ce aminteste de cea a satelor medievale - de fapt, cladirile din centrul Novarei, construite dupa un plan roman cu strazi perpendiculare, sunt in mare parte medievale, desi cu adaosuri neoclasice sau moderne. Putem admira privelistea spectaculoasa a cupolei bazilicii Sf. Gaudenzio, de 121 de metri inaltime, care aminteste de cea a Mole Antonelliana din Torino. Sau putem admira obiective precum curtea Broletto, cu Palazzo del Podestà, Palazzetto dei Paratici si Palatul Consiliului Local….vom incerca sa acoperim cat mai multe dintre acestea intr-un tur de oras. Continuam apoi catre Milano. Tur panoramic Milano - cel de-al doilea oras ca marime al Italiei, considerat capitala modei italiene Milano, ce ne va incanta cu atractiile sale desprinse de cotidian. Aici gasim cea mai extravaganta catedrala gotica din Europa – Il Duomo, cea mai cunoscuta opera din lume – Scala di Milano, cea mai buna galerie de arta din Nordul Italiei si celebra capodopera a lui Leonardo da Vinci – “Cina cea de taina”. Dupa ce vom cobori din autocar, veti avea o zi plina de vizite si timp liber. Nu ratati obiectivele din Piazza del Duomo, Castelul Sforzesco, Galeriile Vittorio Emanuele sau celebra Opera din Milano „Scala”. Tot aici va puteti delecta cu delicioasa gelatto din centrul istoric al orasului, puteti cumpara cele mai in voga obiecte vestimentare create de marii designeri de renume international sau puteti descoperi inedite suveniruri hand-made. Cazare la Hotel B&B Ornato Milano 3* (pentru plecarea din 20 iunie) / Hotel Best Western Majoro 4* (pentru plecarea din 23 iulie) sau similare.
 Pentru plecarile din 21.08 si 01.10: Mic dejun. Tur panoramic Milano - cel de-al doilea oras ca marime al Italiei, considerat capitala modei italiene Milano, ce ne va incanta cu atractiile sale desprinse de cotidian. Aici gasim cea mai extravaganta catedrala gotica din Europa – Il Duomo, cea mai cunoscuta opera din lume – Scala di Milano, cea mai buna galerie de arta din Nordul Italiei si celebra capodopera a lui Leonardo da Vinci – “Cina cea de taina”. Dupa ce vom cobori din autocar, veti avea o zi plina de vizite si timp liber. Nu ratati obiectivele din Piazza del Duomo, Castelul Sforzesco, Galeriile Vittorio Emanuele sau celebra Opera din Milano „Scala”. Tot aici va puteti delecta cu delicioasa gelatto din centrul istoric al orasului, puteti cumpara cele mai in voga obiecte vestimentare create de marii designeri de renume international sau puteti descoperi inedite suveniruri hand-made. Cazare la Grand Hotel Bristol 4* sau similar Stresa (plecarea din 21 august) / Hotel AS Limbiate Fiera 4* sau similar zona Milano (plecarea din 01 octombrie).

Ziua 5 | INSULELE BOROMEE
Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau, optional, Excursie in Insulele Boromee. Numele lor vine de la ilustra familie Borromeo care, de-a lungul timpului, au dobandit cele mai importante trei insule (Madre, Bella si dei Pescatori) cu palate de vara si gradini pe care le-au umplut de comori si raritati opulente ce reflectau pozitia inalta pe care o detineau in politica, in biserica si in randul elitelor europene. Insula Madre e cea care gazduieste minunatul palat Borromeo. Inspiratia pentru gradina etajata de aici a fost reprezentata de "Gradinile Suspendate ale Semiramidei". Aici poti vedea garduri vii taiate la milimetru, trandafiri din abundenta, sculpturi baroce, fantani si pauni albi care se plimba liberi. Insula Pescatori este cea mai mică dintre cele trei, insa este singura populata, numarand doar 50 de locuitori si o singura strada principala din care pornesc alei pavate ce duc spre promenada. Datorita faptului ca pescuitul este inca indeletnicirea de baza a locuitorilor, aici puteti sa optati pentru un pranz cu specialitati din peste (costul se achita separat). Apoi, vom pleca spre Insula Bella ce concureaza cu perfectiunea naturii. Initial, insula a fost o simpla stanca nelocuita, transformata apoi intr-o gradina etajata, astfel incat, privita de la departare, insula pare a fi o galera care strabate apele lacului Maggiore. Intoarcere la hotel. Cazare la Hotel B&B Ornato Milano 3* (plecarile din 20 iunie si 01 octombrie) / Hotel Best Western Majoro 4* (plecarea din 23 iulie) / Grand Hotel Bristol 4* (plecarea din 21 august) sau similare.

Ziua 6 | Lacul GARDA: SIRMIONE & DESENZANO DEL GARDA
Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau, optional, Excursie la Sirmione si Desenzano del Garda. Nordul Italiei este un taram de vacanta fermecator care atrage milioane de turiști cu climatul sau moderat si cu istorie sa fascinanta. Veti observa Lacul Garda - cel mai mare lac al Italiei, este de origine glaciara, apele de culoarea safirului sunt rezultatul topirii ghetarilor, proces care a durat milioane de ani. Rezultatul acestui proces complex este fabulos, Lacul Garda fiind o minune pe Pamant. Satele pitorești, castelele medievale si aleile de pe malul lacului impanzesc tarmul. Veti intra in orasul vechi fortificat, Sirmione. Puteti vizita Castelul Scaligero sau puteți inconjura zidurile lui, cu vederi spectaculoase asupra lacului Garda. Stradutele din Sirmione sunt incredibil de frumoase si veti descoperi piete minunate, case fermecatoare, multe colorate si vesele, numeroase cafenele, restaurante si multe hoteluri de lux. Continuam in Desenzano del Garda - cel mai mare oras de pe malul sudic al lacului Garda. Ne plimbam pe faleza impresionantul Port vechi, Piazza Malvezzi, Primaria, Duomo si Villa Romana. In curand veti gasi o mica cafenea si va puteti bucura de un cappuccino sau un aperol. Luati-va aparatul de fotografiat ca sa imortalizati un loc spectaculos! Intoarcere la hotel. Cazare la Grand Hotel Bristol 4* (plecarile din 20 iunie si 23 iulie) / Hotel B&B Ornato Milano 3* (plecarea din 21 august) / Grand Hotel Dino 4* (plecarea din 01 octombrie) sau similare.

Ziua 7 | LUGANO - VARESE
Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau, optional, Excursie la Lugano si Varese. Prima oprire va fi la Lugano – orasel situat in cantonul elvetian Ticino, singurul de altfel in care limba oficiala este italiana si locul in care influenta elvetiana si cea italiana se intalnesc. Supranumit si „Micul Rio de Janeiro al Europei”, orasul este situat pe malul lacului cu acelasi nume si este inconjurat de coline precum cele din Rio de Janeiro, de unde si asemanarea izbitoare cu orasul de pe Copacabana. A doua oprire a zilei va fi la Varese – un incantator orasel situat in apropiere de Milano, bogat in capodopere artistice si naturale. Varese a fost supranumit „Orasul Gradina” datorita numeroaselor parcuri si gradini de toate formele si dimensiunile care impodobesc orasul cu tufisuri si paturi de flori bine ingrijite. Acestea au fost comandate in trecut de familiile nobiliare pentru conacele lor private, iar astazi sunt deschise publicului. Unul dintre cele mai impresionante parcuri din oras este cel de la Palazzo Estense, dominat de o fantana uriasa care vara este protagonista unui spectacol de „sunet si lumini” (nota: nu este inclus biletul de intrare la Palat). Si centrul pietonal al orasului Varese este cu adevarat dragut, presarat cu piete pline de viata si cafenele confortabile, amplasate sub strazile cu porticat. Unul dintre locurile cele mai atragatoare este Broletto, o curte incantatoare din secolul al XV-lea care gazduia piata locala de cereale si astazi gazduieste mici magazine si o cafenea. Intoarcere la hotel. Cazare la Grand Hotel Bristol 4* (plecarile din 20 iunie si 23 iulie) / Hotel B&B Ornato Milano 3* (plecarea din 21 august) / Grand Hotel Dino 4* (plecarea din 01 octombrie) sau similare.

Ziua 8 | MILANO - BUCURESTI
Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru vizie individuale sau cumparaturi. Eliberarea camerelor. Transfer la aeroportul din Milano Malpensa pentru imbarcare pe:
 Pentru plecarile din 20.06 si 01.10: zborul Lufthansa cu destinatia Munchen. Decolare cu zborul LH1857 la ora 17:15 si aterizare in Munchen la ora 18:25. La ora 21:55 imbarcare pe zborul LH1654 cu destinatia Bucuresti. Aterizare la Bucuresti la ora 00:50 (a doua zi).
 Pentru plecarile din 23.07 si 21.08: zborul Swiss cu destinatia Zurich. Decolare cu zborul LX1623 la ora 19:10 si aterizare in Zurich la ora 20:05. La ora 21:30 imbarcare pe zborul LX1886 cu destinatia Bucuresti. Aterizare la Bucuresti la ora 00:50 (a doua zi).

NOTA: Ordinea de desfasurare a programului poate varia in functie de data plecarii; insotitorul de grup, la fata locului, va va informa daca sunt modificari la plecarea aleasa de Dvs.

Supliment pentru plecare in 23.07 si 01.10: 30 eur/pers


Servicii incluse:
Servicii incluse:
• Bilet de avion Bucuresti – Milano – Bucuresti, via Zurich/Frankfurt/Munchen, SWISS / LUFTHANSA
• Bagaj inclus: 1 piesa de bagaj de cala in limita a maxim 23 de kilograme
• 1 piesa de bagaj de mana in limita a maxim 8 kilograme
• Taxele de aeroport si combustibil (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion)
• 7 nopti cazare cu mic dejun la hotel conform programului
• Transfer aeroport – hotel – aéroport
• Excursie la Monza
• Excursie la Reggia di Venaria si Tur de oras Torino
• Excursie la Novara
• Tur de oras Milano
• Insotitor de grup roman

Servicii neincluse:
• Taxele de oras - se achita exclusiv la receptia hotelurilor - aprox 5-7 euro/persoana/noapte
• Asigurarea storno si medicala
• Intrarile la obiectivele turistice, excursiile optionale, parcuri nationale
• Bacsis pentru soferi, ghizi, personal hotelier, personal restaurante etc: recomandat 5 Euro/persoana/zi

Excursii optionale: (Tarife valabile pentru min 20 pers, pot suferi modificari pana la plecare)
• Excursie in Insulele Boromee
Tarif informativ: 80 Euro/persoana si include: transport ferry-boat in Insulele Boromee, biletele de intrare pe insulele Madre si Bella, ghid local in insulele Madre si Bella, insotitor roman de grup.
• Excursie la Sirmione & Desenzano del Garda
Tarif: 70 Euro/persoana si include: transfer cu autocarul, taxe intrari orase si parcari, insotitor roman de grup.
• Excursie la Lugano & Varese
Tarif: 80 Euro/persoana si include: transfer cu autocarul, taxe intrari orase si parcari, insotitor roman de grup.
• Excursie la Asti & Alessandria (valabila doar pentru plecarile din 20.06 si 23.07!)
Tarif: 80 Euro/persoana si include: transfer cu autocarul, taxe intrari orase si parcari, insotitor roman de grup.

NOTA: pentru un numar mai mic de participanti la excursiile optionale, tarifele se recalculeaza


Transferuri la aeroportul Otopeni/Piata Victoriei din urmatoarele orase:
• Constanta (50 euro/pers.), Medgidia (45 euro/pers.), Cernavoda (45 euro/pers.), Fetesti (45 euro/pers.), Slobozia (45 euro/pers.)
• Iasi (45 euro/pers.), Targu Frumos (45 euro/pers.), Roman (40 euro/pers.), Bacau (35 euro/pers.), Onesti (42 euro/pers.), Adjud (33 euro/pers.), Focsani (28 euro/pers.), Buzau (21 euro/pers.), Urziceni (20 euro/pers.)
• Brasov (36 euro/pers.), Predeal (32 euro/pers.), Sinaia (30 euro/pers.), Campina (25 euro/pers.), Ploiesti (20 euro/pers.)
• Pitesti (28 euro/pers.)

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA TRANSFERUL DIN PROVINCIE
 Transferul se rezerva odata cu pachetul turistic DOAR la cererea expresa a turistului! Ulterior acesta nu mai poate fi confirmat decat in limita locurilor disponibile si cu minim 21 de zile inainte de plecare.
 Tarifele mentionate mai dus sunt pe persoana, valabile pentru ambele sensuri (dus-intors).

• TRANSFERUL DIN PROVINCIE la punctele de imbarcare sau la aeroport este oferit de INTERRA cu ajutorul partenerilor sau cu masini proprii. Daca pasagerul renunta la transferul de DUS, transferul de retur se anuleaza automat. Acesta va putea fi asigurat doar la cerere si doar daca vor mai fi locuri disponibile la acel moment in mijlocul de transport.
• Prezentarea la transfer se face cu minim 15 minute inainte de ora de plecare comunicata.
• Pasagerii care beneficiaza de TRANSFER au obligatia de a comunica agentiei revanzatoare sau Tour Operator-ului un numar de telefon mobil la care sa poata fi contactati de soferi in cazul unor modificari neprevazute care pot aparea in ziua transferului. Tour Operatorul nu-si asuma raspunderea pentru eventuale neprezentari la transfer ale pasagerilor, care au drept consecinta pierderea avionului. In acest caz, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de pasager.
• Transferurile sunt asigurate de Tour Operator cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri SAU cu mijloace auto din flota proprie (autoturisme pentru 1-4 pasageri, microbuze de 6, 8 respectiv 15 locuri, midiautocar de 26 de locuri). Pasagerii vor fi anuntati cu 2-3 zile inainte de plecare care sunt detaliile finale legate de transfer (loc de preluare, ora, mijloc de transport).
• La returul din excursie turistii care beneficiaza de transfer vor primi cu 1-2 zile inainte de retur, pe numarul de telefon transmis la rezervare, voucher-ul de transfer (in cazul in care acesta se realizeaza cu ajutorul companiilor de transport partenere; in caz contrar, pasagerii vor fi asteptati la aeroport de catre soferii nostri, cu placuta cu Interra).
• Daca Tour Operatorul are de asigurat in aceeasi zi transferuri pe aceeasi ruta si din aceleasi orase pentru 2 sau mai multe excursii cu plecare sau sosire in aceeasi zi, se va organiza un singur transfer cumulat pentru toti pasagerii din excursiile respective. In acest caz, pot aparea timpi de asteptare de 1 pana la 3 ore. In acest caz, pasagerii vor fi anuntati si trebuie sa confirme daca doresc sa beneficieze de transferul cumulat sau nu.
• Tour Operatorul nu isi asuma raspunderea in situatia putin probabila a aparitiei unor evenimente neprevazute (blocarea traficului rutier, inzapezirea drumurilor, inundatii, accidente rutiere, etc) care pot duce la intarzierea transferului si pierderea zborului.
• Turistii au obligatia de a mentine curatenia in mijlocul de transport pe tot parcursul transferului. In mijlocul de transport nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare.
• Transferurile din provincie se asigura in conformitate cu reglementarile legale in vigoare cu privire la transportul de persoane si cu respectarea timpilor de condus ai soferilor. Din acest considerent, soferii vor face pauzele de odihna impuse de lege in vederea asigurarii unui transport in conditii de siguranta.
DOCUMENTE DE CALATORIE
• Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE SAU PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta.
• Cetatenii romani pot calatori in statele membre ale Uniunii Europene, Spatiului Schengen si Spatiului Economic European cu cartea de identitate sau pasaportul in curs de valabilitate. Pentru a verifica lista statelor care permit intrarea pe baza cartii de identitate, lista statelor membre U.E., Schengen si Spatiul Economic Eurpoean, va rugam sa consultati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
• Accesul cu cartea de identitate mai este permis in urmatoarele state: Macedonia (90 zile), Muntenegru(30 zile), Serbia (90
zile), Norvegia (daca cartea de identitate romaneasca valabila este emisa dupa anul 2009, in care este specificata cetatenia romana. Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia)
• Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
• Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporare, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau solicitati acest lucru agentului dvs. de turism.
• In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi carti de identitate.
• Copiii care nu au carte de identitate, vor trebui inscrisi pe pasaportul unuia dintre parinti. In acest caz, parintii care au copiii trecuti in pasaportul lor, vor calatori obligatoriu cu Pasaportul.
• Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.
FOARTE IMPORTANT !!!! DOCUMENTE NECESARE PENTRU MINORI
• Pentru minorii care calatoresc insotiti de un singur parinte, este necesar acordul celuilalt parinte exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat. Daca celalalt parinte a decedat, este necesara o copie dupa actul de deces. Pentru minorii care au un singur parinte declarat in certificatul de nastere, este necesara o copie a acestui certificat.
• Pentru minorii care calatoresc insotiti de un singur parinte si acesta este divortat, este necesara hotararea judecatoreasca definitiva prin care i-a(u) fost incredintat(ti) minorul(ii) si copie dupa actul de divort. Daca hotararea judecatoreasca nu este definitiva, este necesar acordul celuilalt parinte exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat.
• Pentru minorii care calatoresc fara parinti si au fost incredintati unei terte persoane, este necesar acordul ambilor parinti exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat precum si cazier juridic pentru persoana care ii insoteste.
ATENTIE! Daca nu va incadrati in niciuna dintre prevederile de mai sus, va rugam sa consultati site-ul politiei de frontiera: www.politiadefrontiera.ro si sa va asigurati ca intruniti conditiile prevazute de articolul 2 alin. 2 din Legea nr. 248/2005 cu modificarile ulterioare, apeland politia de frontiera la nr. de telefon 021.9590.
CAZARE SI PROGRAMUL EXCURSIEI
• Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
• Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort.
• Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar poate fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
• Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
• Situatia de partaj in camera dubla este atunci cand o persoana doreste sa participe la o excursie singura, dar nu in camera single, ci cu alta persoana, necunoscuta, de acelasi sex, intr-o camera dubla pentru doua persoane. In aceasta situatie persoana in cauza solicita Tour Operatorului o rezervare partaj in camera dubla, sub rezerva ca Tour Operatorul va gasi, in timp util, a doua persoana dispusa sa participe la excursie partaj in camera dubla. Daca nu se va gasi a doua persoana, prima persoana se poate retrage, sau va achita suplimentul de camera single pentru a putea participa la excursie. Tour Operatorul nu este raspunzator de achitarea suplimentului de camera single.
• Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA ZBORUL CU AVIONUL:
• Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii directi, respectiv agentiile revanzatoare asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.
• Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Pentru destinatiile europene, de regula, limita de bagaje de cala este de 20 kilograme si 06 kilograme pentru bagajul de mana, dimensiuni: 55cm x 40cm x 20cm. Depasirile de limita de KG se achita separat pe aeroport. Mai multe informatii gasiti pe site-ul companiei aeriene sau in agentia de turism.
• Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni).
• Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de a nu permite imbarcarea, respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.
• Dupa aterizarea pe aeroportul de destinatie, pasagerii se vor prezenta mai intai la ghiseul Control pasapoarte, dupa care isi vor recupera bagajele din locul special amenajat. Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, ci depuneti o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.

PROMOTII EARLY BOOKING SI OFERTE SPECIALE:
• In cazul unor promotii early booking sau oferte speciale cu o perioada fixa de valabilitate, INTERRA aloca un numar limitat de locuri la reducere. Daca acestea se epuizeaza inainte de data limita a promotiei, INTERRA poate decide sa opreasca campania de promotii inainte de data limita setata initial, fara un anunt in prealabil.
• Rezervarile facute cu promotii de tip early booking nu pot fi anulate fara penalizari. In caz de anulare a unor rezervari din categoria promotiilor early booking, penalizarile sunt de 100%.
TURIST: Am luat la cunostinta si sunt de acord cu programul turistic si cu cele mentionate mai sus:___________________

in

Oferta din categoria:


 
ITALIA – Lombardia & Piemonte - 8 zile / 1099 EURO
Plecare Pana la
01.Oct.2024 08.Oct.2024 Rezervare
23.Jul.2024 30.Jul.2024 Rezervare
21.Aug.2024 28.Aug.2024 Rezervare
20.Jun.2024 27.Jun.2024 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 25.01.2024
# #